10 dobrih tutorijala za dockere za početnike do majstora

Dobra vijest: DevOps je u potražnji. Loše vijesti: još uvijek koristite naslijeđene alate. Dobre vijesti: Koristite Docker


U ovom ćemo članku prvo razumjeti DevOps i potražnju DevOps-a u IT industriji, a zatim ćemo razgovarati o važnosti Dockera u svijetu DevOps-a, uključujući neke od najboljih vodiča dostupnih na mreži za učenje Docker-a.

Što je DevOps?

U osnovi, u IT industriji softver razvija tehnički tim, a ovaj tehnološki tim podijeljen je između dva pod-tima koji su se nazvali programer i operativni tim. Posao tima programera je razvijanje aplikacije pomoću kodova, nakon što je kodiranje izvršeno, potrebno ga je predati operativnom timu čiji je posao razmještanje aplikacije na poslužitelj.

Izgleda cool i tako jednostavno, zar ne?

Ali pričekaj malo; to nije tako jednostavno.

Oba tima obično se sukobljavaju s nekoliko pitanja poput dizajna, testiranja, sigurnosti, ovisnosti, neusklađenosti okoline i mnogih drugih. Zbog ovih problema, između programera i operativnog tima bilo je mnogo “tu i tamo”. To su bili glavni problemi i to se moralo riješiti, a oni su riješeni korištenjem koncepta DevOps.

Softverska industrija obično DevOps tretira kao kombinaciju programera i rada. DevOps je ideja koja djeluje kao most između tima za razvoj softvera i operativnog tima. Obično DevOps inženjer surađuje, integrira i komunicira među odjelom za razvoj i operacije u organizaciji. Primarna uloga DevOps-a je neprestano nadgledanje i automatizacija svake faze procesa razvoja softvera. Ako pogledamo životni ciklus DevOps-a, on podsjeća na simbol beskonačnosti (∞).

To je kontinuirani proces koji započinje Planiranje, šifriranje, zgrada, Testiranje, izvršni, Implementacija, radni, a završava na Praćenje. Ove se faze životnog ciklusa obično postižu uz pomoć DevOps alata. Git, Jenkins, Splunk, Nagios, Chef, Lutka, Ansible, Docker i Kubernetes su na popisu najpopularnijih DevOps alata.

DevOps profesionalac u osnovi je IT profesionalac koji ima stručnost u DevOps alatima, skriptu, kodiranju itd..

Potražnja u IT industriji

DevOps pristup u cijelom svijetu puno je pomogao tvrtkama u ubrzavanju njihovih razvojnih procesa. Utvrđeno je da su tvrtke koje su angažirale profesionalce DevOps-a opazile snažan poticaj u svom ciklusu implementacije s manje ili više kvarova. Zbog ogromnog rasta i, prema tome, prihvaćanja kulture DevOps, predviđalo se da će do 2021. godine preko 50% tvrtki koje imaju bogatstvo imati veliku potražnju za DevOps profesionalcima.

Industrija je već primijetila nevjerojatan rast od 75% u odnosu na prošlu godinu u potražnji inženjera DevOps. Budući da je za ovaj profil potreban skup vještina, kompenzacijski dio za ovu ulogu je također atraktivan.

Prema statistikama plaća Glassdoor-a, prosječna godišnja plaća DevOps-ovog inženjera u Indiji kreće se oko 6,06,445 USD, u SAD-u 99,604 USD, u Velikoj Britaniji 45,679 £ / yr i Njemačkoj 58,211 €.

Kliknite ovdje znati prosječnu godišnju DevOps plaću u vašoj zemlji. Plaća je obično veća za one kandidate koji imaju bogato znanje o DevOps alatima, a ponekad to ovisi i o vašem iskustvu na terenu. Općenito, aspekt karijere i plaće DevOps inženjera širom svijeta izgleda vrlo zahtjevno.

DevOps Alati i Docker

U prvom smo odjeljku naučili da je DevOps koncept koji smanjuje sukobe između programera i operativnog tima, a to se događa s nekim od DevOps alata, koje obično koristi DevOps inženjer. Svaki DevOps alat rješava problem povezan s životnim ciklusom razvoja softvera. Ako uzmete problem neusklađenosti okoliša, to se može riješiti uz pomoć Dockera.

Prvo razgovaramo o izjavi problema, a zatim detaljno raspravimo o rješenju.

Problem

Aplikaciju je razvio i napravio razvojni tim i poslao je na testiranje. Budući da se okruženje razvojnih i testnih strojeva razlikuje, pa aplikacija ne radi. Taj se problem naziva neusklađenošću okoline. Sada razgovarajmo o rješenju.

Rješenje

Postoje dva rješenja za ovaj problem, prvo je virtualni stroj, a drugo i najvažnije je Docker. No, problem s virtualnim strojem je što zahtijeva puno resursa. Dakle, lijevi je Docker, što je najbolje rješenje ovog problema. Pročitajte ovo da biste shvatili razliku između VM-a i Dockera.

Kako se to rješava?

Docker je lagani spremnik koji replicira isto okruženje u više sustava. Sada će programeri razviti softver unutar ovog spremnika koji će ovaj spremnik predati ispitnom timu. Budući da ovaj spremnik ima isto okruženje; na taj način, aplikacija će se pokrenuti bez problema, a problem ekološke neusklađenosti riješen je.

Dakle, Docker je alat za koji se ispostavilo da je savršeno prikladan za DevOps ekosustav.

Zašto je bitno naučiti Dockera?

Primarni cilj Docker-a je automatizirati postupak implementacije aplikacije dopuštajući pokretanje više spremnika na istom stroju. Docker uvijek jamči da ako aplikacija dobro radi u razvojnom okruženju, tada će to raditi i u inscenaciji i produkcijskom okruženju.

To pomaže u postizanju veće razine kontrole nad svim izmjenama jer su izrađene pomoću istih Docker spremnika, a to zauzvrat pomaže u postizanju visoke produktivnosti, visokog povrata ulaganja i uštede troškova.

Zbog svih ovih pogodnosti, tvrtke su dockere prihvatile nevjerojatnom brzinom. Do danas je putem Dockera poslano preko 35 milijuna aplikacija, ne samo ovo, već je do sada preuzeto preko 37 milijuna Docker aplikacija.

Svaka tvrtka koja je usvojila DevOps kulturu koristi Docker za pružanje učinkovite i brze prijave svojim kupcima, i to je razlog zbog kojeg tvrtke koje traže DevOps profesionalce moraju potražiti Docker stručnjaka / profesionalca kao njihov glavni zahtjev u opisu posla.

Internetska platforma za učenje Dockera

Spomenuti tekstovi su neki od najboljih resursa koji su dostupni na webu. Bilo koji od njih može isprobati na temelju razine stručnosti. Dijelim veze kako teksta, tako i video tutorijala koji su prihvatljivi za sve vrste korisnika, tj. Početnike na master razini.

Learning učenje temeljeno na videozapisima

Za početnike

Docker za apsolutne početnike iz Udemyja

Ovaj tečaj ima pravo početnika od strane instruktora Demetriusa Johnsona. To je plaćeni tečaj na Udemyju. Sva predavanja ovog tečaja jednostavna su i lako razumljiva. Tečaj dolazi s vježbom demo i kodiranja, koja nam pomaže da vježbamo Docker naredbe i brzo učimo.

Od nule do heroja

Ovaj tečaj je besplatno dostupan na YouTube otpremio / la korisnik Edureka. Ovaj tečaj idealan je za početnike kao i za profesionalce koji žele svladati kontejnerizaciju putem Dockera.

Crash Course

Tečaj rušenja Docker tutorial iz Udemyja

Još jedan je platio Udemy; Ovaj Tečaj započinje s temeljnim pojmovima i postupno duboko zaranja u dubinu. Kao što govori i naziv tečaja, Idealna publika bili bi početnici i profesionalci.

Početak rada

Početak rada s Dockerom upućuje Nigel iz Pluralsighta. Ovaj je tutorial idealan za početnike; pomaže u dobrom razumijevanju osnova Dockera.

Duboko ronjenje

Docker Deep Dive

Ovaj tečaj namijenjeno je kako početnicima, tako i profesionalcima. Ovaj je također iz Pluralsighta s instruktorom Nigelom. Tečaj dolazi s puno praktičnih laboratorija i vježbi. Po završetku ovog tečaja može se karijera prebaciti na višu razinu.

Od početnika do naprednog

Sveobuhvatni Docker: Od početnika do naprednog

Posljednji na popisu je Sveobuhvatni Docker: Od početnika do naprednog plaćeni tečaj stručnjaka. Kao što samo ime govori, idealna publika bila bi i početnik i profesionalac. Počinje s osnovama i obuhvaća sve značajke napretka

�� Tekstualni resursi

Docker za programere

Docker za programere iz Edukative

Docker za programere je plaćeni tečaj Arnauda Weila iz Edukative. Vodič je uglavnom namijenjen programerima koji imaju prethodno znanje iz programa ili skriptnih jezika kao što su .NET Core, Java, Node.JS, PHP ili Python i JavaScript itd. Počinje s vrlo niskim detaljima i dodiruje najviše razine a da nas ne izgube u bilo kojem jargonu. Ovaj tečaj ima pravo na sve razine čitatelja.

Za apsolutne početnike

Docker Tutorials iz TutorialsPoint

Docker Tutorial za apsolutne početnike je još jedan tekstualni tutorijali iz Tutorials Pointa. Besplatno je dostupan i objašnjava sve aspekte usluge Docker Container. Također započinje s vrlo osnovnim instalacijama i konfiguracijom Dockers-a te se postupno prelazi na napredne teme kao što su umrežavanje i registri.

Za Java programera

Docker Tutorial za Java programere od Java Code Geeks-a, najčešće je čitani udžbenici među Java programerima. Napisao ju je Andrey Redko, iskusni programer softvera. Pomoću ovog vodiča moći ćemo u minimalnom vremenu pokrenuti vlastitu aplikaciju koja se temelji na Dockeru. Iako ima pravo na Java programere iskreno govoreći, svi nivoi čitatelja mogu imati koristi od ovog vodiča.

Docker 101

Docker Tutorial by Docker Inc

Ovaj je udžbenik od samog Dockera. Ovaj tečaj idealan je za početnike i profesionalce. To je praktični udžbenik s tempom koji pokriva osnove za napredne teme kao što su izgradnja slika i umrežavanje itd..

Zaključak

Na kraju, nadam se da sada imate bolje razumijevanje zašto su DevOps profesionalci potrebni tvrtkama koje žele brže i pouzdano plasirati svoje softverske proizvode na tržište. Također imate prilično dobru ideju zašto je važno naučiti Dockera i gdje se to uklapa u svijetu DevOpsa.

OZNAKE:

  • Lučki radnik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map