Čas za vključitev ključnega igralca – opuščeni

Če se pravilno uporabimo, se lahko v dinamično spreminjajočem se tržnem scenariju DevOps izkaže za zelo koristno orodje in postopek.


Izraz, ki je nastal kot buzzword, je uspel postati legitimen potek infrastrukturnega razvoja.

Od začetka interneta se povpraševanje po podatkovnih centrih in IT organizacijah močno poveča. Do zdaj je postala glavna prednostna naloga izogibanje vsem ukrepom, ki predstavljajo tveganje za te nastajajoče sisteme in z njimi povezane poslovne storitve. Preprosto povedano, vsak napad ne bi smel nikoli srušiti sistema!

Prej so tradicionalni oddelki za informacijsko tehnologijo vključevali metodologije, ki so bile zmerno počasno in na videz odzivne. Celo velike organizacije so potrebovale leta in desetine milijonov dolarjev, da so na trg dostavile novo ali posodobljeno programsko opremo. Na začetku je bilo vse načrtovano do končne ravni podrobnosti in na novo, vsakič ko se skozi celoten postopek prilagodi strategija. Zaradi tega določeni projekti nikoli ne bi mogli začeti s fazo načrtovanja.

Danes s hitrostjo trga in inovativnosti ti tradicionalni modeli niso zgolj trajnostni ali konkurenčni.

Z uvedbo DevOpsa se zdi, da se počasen in odziven IT oddelek popolnoma odpravi. Glavne prednosti so nič pomanjkljivosti, mantra v času nedelovanja. Skratka, za razvoj in delovanje programske opreme, pristop DevOps zdaj omogoča vodilnim podjetjem po vsem svetu, da hitro izkoristijo tržne priložnosti in hitro odgovorijo na potrebe strank..

Poleg tega mora sodelovanje s potrebami končnih kupcev po družbenih medijih in mobilnih aplikacijah podjetjem ponuditi inovativne rešitve za zmago na trgu. Z nenehnim poslušanjem povratnih informacij strank, analizo podatkov in predvidevanjem premikov na trgu lahko zagotovite prepričljivo izkušnjo.

Za to potrebujete tesno sodelovanje med podjetjem, IT in operacijami, skratka DevOps!

Zdaj ste že kdaj doživeli situacijo, ko nov sistem deluje dobro pri preizkušanju sprejemljivosti uporabnikov, če pa je odšel v živo; kaže slab rezultat?

Prepričan sem, da si!

Vključitev okolja DevOps, ki zagovarja razvoj in testiranje, ki bosta obe ekipi sposobni natančno spremljati, kako bo nova aplikacija vplivala na celotno okolje in se ustrezno odzvala.

Prekinitev je nekaj, česar si te dni ne more privoščiti nobeno IT podjetje. Pristop DevOps avtomatizira procese, da se omogoči uvajanje v proizvodnjo z minimalnim ali brez izpadov. Delajte ves dan in vso noč s sanjami, da bi nove storitve postali hiter hit, ni šala. Pred zagonom je potrebno nekaj prilagoditve in natančne nastavitve. Kar pomeni, da vsako področje vašega podjetja potrebuje dostop do povratnih informacij strank glede prodaje, dostave, razvoja in poslovanja.

Večina organizacij spremlja operativno uspešnost proizvodnega okolja, vendar s programom DevOps vedenje in delovanje aplikacije samodejno preizkusimo, preden začne delovati.

‘Zimzelene’ perke DevOps

Če me vprašate, naj cilje DevOpsa zmanjšam na en edinstven namen; Rekel bi avtomatizacija. Ne glede na to, v kateri panogi se ukvarjate, se boste v prihodnjih letih soočili z nekakšno avtomatizacijo. DevOps bo še naprej naraščal:

 • Več potrošnikov in podjetij se zanaša na oblačno programsko opremo – poraba za zasebne in javne oblake se je znatno povečala. Od njihovega nastanka in ti dejavniki še naprej rastejo. Programska oprema, ki jo gosti oblak, zahteva hitre in odzivne uvajanja. To je nekaj, zaradi česar sledite potrebam potrošnikov in podjetij, ne da bi prekinjali storitev. In to je razlog, zakaj sprejemanje oblaka uporabnikov še naprej narašča, z njim se bo verjetno povečalo povpraševanje DevOps.
 • Podjetja si prizadevajo za večjo učinkovitost – Izvedba DevOps ima dokazljive, impresivne rezultate. Uvajanje kode postane hitrejše kot kdaj koli prej, in to tudi z manj napakami – vse zaradi novih avtomatiziranih standardov. Če dodate eno pozicijo podjetju, lahko povečate produktivnost z dvomestnimi številkami, kaj podjetje ne bi skočilo ob tej priložnosti?
 • Povečuje se tehnična konkurenca – z vedno več podjetji, ki ustanavljajo prakse DevOps, je za njihove konkurente še pomembneje, da uvedejo podobne (ali po možnosti boljše) prakse. Najboljši del tega pa je, da bo ta učinek hitrosti verjetno v nedogled spodbudil povpraševanje.

Sprememba, vsi jo potrebujemo

Če želite preživeti in uspevati v tem novem svetu, razvijamo a nenehno testiranje kulture Pohvalo in podpiranje širše kulture neprekinjene dostave je prek naše funkcije postalo obvezno. V današnjem scenariju moramo spodbujati pristop sodelovanja in skupnega reševanja problemov.

To bi moralo prinesti tisto, kar smo si dolgo prizadevali – sodelovanje že od samega začetka. Širša kultura, ki je običajno sprejeta v tem sodobnem svetu dobave, poudarja preizkušanje novih pristopov in orodij ter zavračanje tistih stvari, ki ne delujejo / dodajo vrednost. Nekaj, kar nam lahko pomaga pri testiranju, da smo tudi bolj inovativni. Lahko eksperimentiramo z novimi tehnikami in načini dela v prizadevanjih za izboljšanje kakovosti.

Novi zavezniki

Z nastopom DevOps-a se zdi, da bo obilica priložnosti glede delovanja bolj tesno sodelovala. Skupni smo cilji zaščite proizvodnje in kupca pred slabšo kakovostjo in posledičnimi izpadi. Pogosto so področja, za katera skrbi operativna skupina in jih želimo skrbno spremljati, področja, na katera bi morali biti usmerjeni tudi v našo kakovostno lečo. Na drugi strani lahko instrumenti in orodja, ki jih uporabljamo pri testiranju, koristijo tudi našim operativnim kolegom.

Transformacija

Predlagano je bilo, da so potrebne rešitve. Prvič, njihova posebnost je morda v razvoju ali bolj verjetno v našem primeru avtomatizacija preskusov, raziskovalno testiranje ali upravljanje podatkov s preskusi, potem pa drugič, imeti morajo potreben skupni fokus na koncu do konca. To pomeni, da bomo imeli priložnost razviti nove veščine, postati bolj tehnični, če bomo imeli sposobnost / željo, zagotovo pa se približali drugim funkcijam.

Torej, to je za zdaj vse!

Avtor Bio:

Kibo Hutchinson dela kot tehnološki analitik pri Tatvasoft UK. Zelo se zanima za učenje najnovejših praks v razvoju, zato večino časa preživi na internetu za krmarjenje po edinstvenih temah in tehnoloških trendih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map