30+ stvari koje trebate učiniti nakon instaliranja WordPress-a

Nakon instaliranja WordPress-a na novootvoreni WordPress blog, mnogi zaboravljaju napraviti neke promjene koje će im stvoriti probleme u budućnosti. Ako još niste stvorili blog, evo cjelovitog vodiča o tome kako stvoriti WordPress blog.


Dakle, ovdje sam spomenula sve stvari koje trebate učiniti ili promijeniti nakon instaliranja WordPress-a ili prije objavljivanja svog prvog članka.

Najvažnije stvari koje trebate učiniti nakon instaliranja WordPress-a

Opće postavke

Opće postavke

Na nadzornoj ploči WordPress-a otvorite općenitu postavku iz glavnog izbornika postavki. Ovdje morate promijeniti sljedeće stvari:

 • Naslov stranice: Ovdje napišite naziv svoje web stranice.
 • tagline: Napišite nekoliko riječi o svojoj web stranici.
 • WordPress adresa (URL): Napišite cijelu adresu svog web mjesta. Ako je vaša web lokacija omogućena SSL, onda koristite Https umjesto Http.
 • Adresa web lokacije (URL): Ovdje će doći početna stranica vaše web stranice.
 • Email adresa: Koristite e-adresu koju želite s vašim korisničkim profilom. To će vam pomoći u slučaju da zaboravite lozinku svog korisničkog računa.
 • Članstvo: Ako želite da bilo tko može stvoriti račun na vašoj web stranici, potvrdite ovaj okvir, inače ga ostavite praznim.
 • Zadana uloga novog korisnika: Ako ste provjerili gornju mogućnost, ovdje ovdje spomenite ulogu novo registriranog člana. Možete ga odabrati između pretplatnika, suradnika, autora, urednika i administratora. Ovdje nikad ne birajte administratora. Ako ovdje odaberete administratora, bilo tko može stvoriti račun na vašoj web stranici i može učiniti sve na vašoj web lokaciji.
 • Jezik stranice: Ovdje odaberite jezik vaše web stranice.
 • Datum, vrijeme i tjedan počinju od: Datum, vrijeme i tjedni postavljanja počinju prema vašoj vremenskoj zoni.

Također pročitajte, kako promijeniti korisničko korisničko ime za WordPress (3 različita načina)

Nakon što promijenite sve gore navedene stvari, ne zaboravite kliknuti gumb Spremi.

Postavke pisanja

Postavke pisanja

Idite na Postavke > Zatim pisanje promijenite sljedeće stvari:

 • Zadana kategorija posta: Ovdje postavite zadanu kategoriju posta. Kad god objavite članak, on će se zadati u ovoj kategoriji. Iz postova možete stvoriti različite kategorije > Kategorije.

Nisu potrebne druge promjene u postavkama pisanja.

Postavke čitanja

Postavke čitanja

Idite na Postavke > Nakon čitanja promijenite sljedeće stvari:

 • Vaša početna stranica prikazuje: Ako na početnoj stranici web stranice želite prikazati svoje najnovije postove na blogu, odaberite “Vaši najnoviji postovi”, a ako želite statičku početnu stranicu odaberite “Statična stranica”. Ovdje morate spomenuti početnu stranicu i stranicu bloga.
 • Stranice bloga prikazuju se najviše: Odaberite broj postova koje želite prikazati na svakoj stranici bloga.
 • Pokažite za svaki članak u feedu: Ovdje odaberite “Cijeli tekst” “
 • Vidljivost tražilice: Poništite ovaj okvir kako bi vaša web lokacija mogla početi indeksirati na Googleu. Ako ste označili ovo polje, onda vaša web stranica neće biti indeksirana na Googleu.

Postavke diskusije

Postavke diskusije

 • Zadane postavke članka: Označite samo “Dopusti ljudima da objavljuju komentare na nove članke”.
 • Ostale postavke komentara: Provjerite sljedeće dvije mogućnosti:
  • Autor komentara mora upisati ime i adresu e-pošte
  • Omogući dubinu navođenih (ugniježđenih) komentara
 • E-poštom kad god: Ova je opcija samo da biste dobili obavijest e-poštom kad god primite komentar na bilo koji blog post. Ako želite bilo koji email, potvrdite oba polja u suprotnom ostavite ga praznim.
 • Prije nego što se pojavi komentar: Ako želite da se svaki komentar moderira, tada potvrdite prvi okvir. A ako želite da autor komentara, može komentirati i objaviti ga umjereno, jednom kada odobri svoj prvi komentar, a zatim provjerite drugu opciju.
 • avatari: Ako želite pokazati avatare za svoj profil i druge autore komentara, potvrdite okvir. Ako se ne želite pokazati, poništite potvrdni okvir. Ako je označeno, odaberite vrstu avatara koji želite prikazati iz datih avatara. Uključuje i Gravatare koji će pokazati Gravatar svake osobe.

Permalink Settings

Permalink Settings

Idite na Postavke > Permalinks zatim promijene sljedeće:

Postoji mnogo različitih struktura URL-ova za postove na blogovima. Ali “Naziv posta” je najbolji za SEO svrhe. Dakle, odaberite “Post name” i zatim kliknite na save.

Postavke privatnosti

Postavke privatnosti

Održavanje stranice o privatnosti je neophodno. Ako ste već stvorili stranicu o privatnosti, odaberite je, a zatim stvorite novu stranicu o privatnosti klikom na gumb “Stvori novu stranicu”.

Učitajte logotip i ikonu web lokacije

Logotip i ikona web stranice

Napravite logotip i ikonu web lokacije za svoju web lokaciju. Ikona mora biti u ICON formatu, a slika u PNG formatu. Zadana veličina ikone je 512 * 512 piksela.

Instalirajte WordPress temu

Korištenje najbolje teme za WordPress nužno je za poslovni uspjeh, a to se može postići najboljim korisničkim iskustvom i SEO vaše web stranice.

Ovdje možete pronaći najbolje WordPress teme koje možete instalirati na svoju web stranicu. Te su teme vrlo brzo SEO optimizirane. Preporučujem vam da izaberete između prve dvije WordPress teme: Genesis i Astra.

Izbrišite neželjene WordPress teme

Izbriši WordPress temu

Nakon što instalirate odabranu temu, izbrišite neželjene teme. Da biste izbrisali bilo koju WordPress temu, kliknite na “Detalji teme”, a zatim kliknite na brisanje.

Izbriši zadane postove

Nakon instalacije WordPressa, provjerite svoje postove. Ako se nađu već objavljeni postovi poput “Hello World” ili bilo koji drugi, izbrišite ih.

Stvorite stranice o nama i kontaktirajte nas

Stranice o nama i kontaktima potrebne su za sve web stranice. Oni pružaju informacije o vašoj poslovnoj web lokaciji i podatke za kontakt. Oni također povećavaju povjerenje posjetitelja vaše web stranice.

Instalirajte preporučene dodatke za WordPress

1. Akismet Anti-Spam (Za blokiranje neželjenih komentara):

Nakon što objavite bilo koji post, nakon nekog vremena počet ćete dobivati ​​mnoge komentare na te postove na blogu. Većina njih su komentari neželjene pošte. Da biste blokirali te neželjene komentare, možete upotrijebiti dodatak Akismet Anti Spam.

Ovaj se dodatak prema zadanom instalira s WordPressom, tako da ga ne morate instalirati. Morate ga jednostavno aktivirati dobijanjem ključa za aktivaciju. Možete ga dobiti besplatnom registracijom na njihovoj web stranici.

2. Yoast dodatak (Za SEO svrhe):

Optimizacija za tražilice potrebna je za bilo koju web lokaciju da se dobro rangira u rezultatima Google pretraživanja. Yoast je jedan od najboljih SEO dodataka koji će vam pomoći u optimizaciji vaše web stranice i sadržaja. Također stvara XML sitemapove tako da vam ne treba instalirati bilo koji poseban dodatak za web stranicu mape.

3. WP raketa (za pohranu web stranica):

Danas se web stranice s najbržim učitavanjem dobro rangiraju po rezultatima Google pretraživanja. WP Raketa koja je jedan od najboljih predmemoriranja za predmemoriranje ima brojne značajke kao što su predmemoriranje web stranica, lazyload za slike, optimizacija baze podataka i još mnogo toga. Ovo će učiniti vašu web stranicu super bržom nego što mislite. Zato vam toplo preporučujem da koristite WP Rocket za poboljšanje brzine vaše web stranice.

4. BackWPup (Za sigurnosne kopije web mjesta):

WordPress je vrlo sigurna platforma za stvaranje web stranice. U nekim se slučajevima web stranica može srušiti. U ovom slučaju, trebali biste imati sigurnosnu kopiju vaše web stranice. Dodatak BackWPup pomoći će vam u stvaranju ručnih sigurnosnih kopija podataka kad god vam zatreba. Dakle, sigurnosno kopirajte bazu podataka web stranica svakih nekoliko dana pomoću ovog dodatka.

5. WP obrasci (Za kontaktne obrasce):

Ako želite da vas posjetitelji web stranice lako kontaktiraju, potreban vam je obrazac za kontakt. Možete stvoriti vrlo jednostavan i jednostavan kontakt obrazac uz pomoć dodatka WP Forms koji je jedan od najboljih dodataka za kontaktne obrasce.

Postavljanje računa Google Analytics

Nakon što ste instalirali sve i izvršili sve promjene kao što je spomenuto, sada morate stvoriti Google Analytics račun. U Google Analytics pronaći ćete sve detalje posjetitelja vaše web stranice.

U usluzi Google Analytics možete provjeriti aktivne korisnike u stvarnom vremenu na vašoj web lokaciji, broj posjeta vaše web stranice u bilo koje vrijeme, lokacije posjetitelja i još mnogo toga. Račun Google Analytics možete stvoriti iz ovdje.

Postavljanje računa za webmastere

Webmaster je alat koji će vam pomoći u pronalaženju ranga na web mjestu, pojavljivanja, klikova, pogrešaka, ručnih kazni, upotrebljivosti mobilnih uređaja, povratnih veza i mnogih drugih. Uz pomoć alata za webmastere možete kreirati strategiju marketinga svoje web stranice kako biste je poboljšali u budućnosti. Možete stvoriti račun za webmastere iz ovdje.

Za bolju optimizaciju vaše web stranice možete provjeriti sljedeće članke:

 • Kako sakriti svoju WordPress stranicu za prijavu
 • Kako premjestiti WordPress web mjesto na novog domaćina
 • 12 Blogeri moraju imati WordPress dodatke
 • 5 najboljih WordPress sigurnosnih dodataka
 • 5 najboljih dodataka za optimizaciju slike
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map