Top 15 najučinkovitijih načina za ubrzavanje WordPress web stranice

U ovom postu na blogu, WPressBlog ima obilje ideja koje možete koristiti za ubrzavanje svoje WordPress stranice.


Brzina je jedan od najvažnijih faktora rangiranja. Svi žele smanjiti vrijeme učitavanja web stranica kako bi poboljšali promet, zadovoljstvo korisnika, smanjili stopu napuštanja početne stranice i na kraju profitirali.

Ako svoju web lokaciju ostavite bez nadzora, zbog više nakupljanja podataka ona postaje složenija i manje učinkovita. To je normalno za sve WordPress web lokacije, ali ne bi trebalo biti.

Načini za ubrzanje web stranice WordPress

Da biste se riješili ove vrste problema, prođite kroz ovih 15 ključnih načina i učinite dostupnim vaše web mjesto cijelo vrijeme korisnicima.

15 učinkovitih načina za ubrzanje web stranice WordPress

1. Koristite najbolje pružatelje usluga hostinga

Vrijeme učitavanja stranica ovisi o tome kakvu vrstu hostinga koristite za hostiranje vaše web stranice. Postoje uglavnom 3 vrste hostinga kao što su Shared, VPS i namjenski hosting.

 • U Zajedničko gostovanje, vaša web lokacija dijeli resurse svih web lokacija koje se nalaze na istom poslužitelju. U ovom slučaju, zbog preopterećenja može doći do usporavanja vaše web stranice.
 • U Virtualna privatna mreža (VPS) hosting, svi resursi su ravnomjerno raspoređeni na svim web lokacijama na istom poslužitelju. Stoga ne postoji način da se prekorači vrijeme učitavanja.
 • Dok u Namjenski hosting, nema resursa za dijeljenje. Imali biste samo jedan poslužitelj posvećen vama. Znači namjenski hosting pruža maksimalnu brzinu za vaše web mjesto.

Također, tehnologija koja se koristi na poslužitelju također utječe na brzinu web stranice. Na primjer, verzija PHP-a, HTML-a i drugih web tehnologija, SSD-ovih tvrdih diskova i memorije neki su od čimbenika u tome kako brzo može posluživati ​​datoteke vašeg web mjesta.

Druga stvar je mjesto poslužitelja. Bliže se lokaciji poslužitelja posjetiteljima, brže će se učitati stranica.

Toplo vam preporučujem korištenje SiteGround hostinga ako želite napraviti svoju web stranicu super brzom. (Mi također koristimo SiteGround za našu web stranicu). to je službeno preporučeno hosting od strane WordPress-a.

2. WordPress komponente

Softver koji napaja vašu web stranicu također je važan čimbenik za utjecaj na brzinu web stranice. WordPress nudi obilje načina da se web stranice prirodno brže izrade od ostalih CMS-a.

Učinkovitost WordPress web mjesta slična je tradicionalnim web lokacijama koje su izrađene na čistom HTML-u i stoga im nije bila potrebna obrada.

Na isti način, WordPress nudi dinamične web stranice koje su preuzete iz MySQL baze podataka. Zatim generira HTML kod kako bi ga isporučio pregledniku radi neposredne obrade.

Možete koristiti i puno drugih dodataka i WordPress dodataka. Ali pretjerana upotreba dodataka može dovesti do usporavanja vaše web stranice jer im je potrebno više kodova za učitavanje.

3. Ažurirajte svoju web tehnologiju

Ažuriranje tehnologije također je jedan od sjajnih načina da ubrzate web mjesto. To je razlog za razvoj mnogih najnovijih verzija HTML-a i PHP-a. Dakle, treba vam kvalitetan web domaćin. Ali čak i nakon što odaberete kvalitetnog web-domaćina, to ne znači da niste odgovorni za provjeru.

Prije ažuriranja provjerite za verziju i konfiguraciju PHP-a koji koristite. Na primjer, neke starije verzije programa WordPress nisu kompatibilne s najnovijom verzijom PHP-a.

4. Koristite odgovarajuću temu

Obavezno provjerite temu. Trebao bi imati manje ili nikakve nepotrebne značajke. To je zato što neke teme nude toliko značajki da su potrebne dodatne skripte. Može vam usporiti usporavanje web stranice od velike težine.

Stoga biste trebali pokušati pronaći temu prema vašim potrebama i ništa više. Za dodavanje funkcionalnosti možete koristiti laganu temu i WordPress dodatke.

5. Redovito održavanje baze podataka

Kao i WordPress, osnovna baza podataka također se vremenom zatrpa zbog privremene akumulacije prostora na disku i neiskorištenih podataka o neinstaliranim dodacima i više krivca..

Da biste svoju bazu učinili mršavom i upotrebljivom, potrebno je redovito održavati bazu podataka. WordPress nudi mnogo alata (poput Napredno čišćenje baze podataka, WP-Optimizacija, i WP-DBManager) vani što vam može pomoći da učinite isto.

Ovi alati omogućuju vam da jednostavno i lako izvodite proces održavanja baze podataka, a možete smanjiti revizije posta.

Na ovaj način možete jednostavno ubrzati svoju web stranicu WordPress.

6. Uspostavite nadzor

Ne možete zanemariti činjenicu da možete upravljati samo onim što možete izmjeriti. Drugim riječima, stvari možete ispraviti ispravno ako znate gdje je problem.

Pingdom

Možete se registrirati za mnoge mrežne alate (poput Pingdom) za automatsko nadgledanje web lokacije u pogledu brzine, zahtjeva za prikaz i drugih optimizacija za poboljšanje brzine web stranice.

7. Smanjite zahtjeve poslužitelja

Kad god preglednik korisnika zatraži bilo koji resurs, događa se zahtjev poslužitelja. Može biti u obliku datoteka poput CSS-a, skripte ili slike. Vrijeme učitavanja web mjesta ovisi o tome koliko vremena vaš poslužitelj treba da odgovori na korisnikov preglednik.

Manje će biti zahtjeva iz preglednika; brže će biti vrijeme učitavanja. Ovdje smo naveli neke od ključnih načina za smanjenje zahtjeva poslužitelja.

 • Smanjite broj postova na web stranici.
 • Možete podijeliti dulje postove na stranice.
 • Komentar podijelite na nekoliko stranica.
 • Smanji broj stranica i drugih elemenata.
 • Nepotrebni i sporiji dodaci moraju se deinstalirati.
 • Deaktivirajte dodatne dodatke.
 • Smanjite vanjske resurse poput fontova i ostalih skripti ili dodataka.

Možete koristiti Pingdom i GTmetrix alate za svjesnost svih vrsta zahtjeva poslužitelja i potrebno vrijeme za učitavanje. Nakon toga, lako možete poduzeti učinkovit korak kako biste smanjili ili eliminirali te zahtjeve kako biste brže učinili svoju web stranicu.

8. Smanjivanje veličine slike

Za slike je potrebno više prostora nego tekst ili CSS. Stoga se učitavanje slika zahtijeva vrlo dugo. Za vlasnika web mjesta WordPress od ključne je važnosti da smanji veličinu slike. Pazite da smanjenje veličine slike ne bi trebalo utjecati na kvalitetu slike. Drugim riječima, slike treba komprimirati.

WordPress nudi dodatke za optimizaciju slike poput WP Smush, EWWW Optimizacija slike da biste komprimirali bilo koju sliku koju želite prenijeti na svoju web lokaciju.

9. Nemojte ugostiti videozapise

Iako je WordPress sposoban ugostiti multimedijske elemente poput videozapisa, audio zapisa, itd., Ipak to biste trebali izbjegavati.

Dva su razloga za taj odgovor:

 • Zahtijeva veću propusnost.
 • To čini vaše web mjesto znatno veće i teže stvoriti sigurnosnu kopiju.

Preporučuje se samo kopiranje i lijepljenje video veza u uređivač programa WordPress. To će učiniti puno bolji posao nego što je to mogao vaš poslužitelj.

10. Omogući keširanje

Predavanje je jedan od najboljih načina za poboljšanje performansi web stranice u pogledu brzine. WordPress nudi puno dodataka za omogućavanje keširanja, ali preporučio sam korištenje WP Rocket-a jer je to najbolji dodatak za predmemoriranje.

Pregledavanje pretraživača omogućava korisničkim preglednicima da poslužuju web stranicu bez učitavanja, a time i web stranicu brže učitava. Ako ste web programer, možete implementirati predmemoriranje putem .htaccess.

Za predmemoriranje poslužitelja možete isto zatražiti kod svog domaćina. WordPress nudi vlastita rješenja za predmemoriranje radi praktičnosti korisnika.

Pročitajte i: Najbolji dodaci za spremanje podataka za ubrzanje stranice WordPressa

11. Koristite mrežu za dostavu sadržaja (CDN)

Kao što smo gore raspravljali, mjesto poslužitelja je najvažniji faktor koji utječe na brzinu web stranice. Ako se poslužitelj nalazi na najvećoj udaljenosti, tada će odgovor biti sporiji. I stoga će trebati previše vremena za učitavanje web mjesta.

Mreža isporuke sadržaja odmah hostuje statičke datoteke na mnogim poslužiteljima distribuiranim širom svijeta. Na taj način poslužitelj može lako pružiti najbrži odgovor korisniku.

Na raspolaganju je i mnogo opcija za hostiranje samo dijela web mjesta na CDN-u. Na primjer, dodatak za Jetpack sadrži Photon (CDN za slike).

12. Spajanje datoteka

Spajanje je način smanjenja datoteka kombiniranjem u manje i veće datoteke. To je ujedno i jedan od krucijalnih koraka, jer za preuzimanje jedne veće datoteke potrebno je manje vremena od preuzimanja nekoliko malih.

Za web programere postoji alat pod nazivom Gulp. Čest alat za pridruživanje je Autoptimize. Ovaj dodatak kombinira sve datoteke poput HTML, CSS i JS datoteka u jednu veliku datoteku. Instalacija ovog dodatka bila bi zaista korisna u velikoj mjeri.

13. Kompresija datoteke

Web programeri obično koriste komentare i oblikovanje kako bi kôd olakšali čitanje i razumijevanje. Nedostatak ovog načina povećava veličinu datoteke. Nažalost, preglednici i poslužitelji čitav kôd izvršavaju besprijekorno.

Da biste se riješili takvih problema, WordPress nudi nekoliko dodataka poput WP Rocket, Autoptimize, Gulp (preporučuje se programerima), W3 Total cache i još mnogo toga.

14. Omogućavanje Gzip kompresije

Kompresija smanjuje web datoteke manje, a samim tim i skraćuje vrijeme učitavanja. U stvarnosti, WordPress nije ništa drugo nego oblak datoteka.

Dakle, WordPress web stranice rade brže nakon komprimiranja datoteka. WordPress nudi jednostavne dodatke za dodavanje dodavanja koda u .htaccess datoteke u korijenskom direktoriju.

15. Onemogući hotlinking

Upotreba slika na vašem web sadržaju bez hostiranja na vlastitoj web stranici naziva se Hotlinking. Umjesto da slike učitavate na poslužitelj, na web mjesto postavljate vanjsku vezu odakle se slika treba učitati.

To će stvoriti probleme kada vaš sadržaj počne dobivati ​​promet. U ovom slučaju, vaš poslužitelj mora raditi na isporuci slika s jedne stranice na drugu. Da biste izbjegli hotlinking, ovaj jednostavan kôd možete dodati u .htaccess datoteku.

Prepiši ponovo
PrepišiCond% {HTTP_REFERER}! ^ $
RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http: // (www \.) Example.com/.*$ [NC]
RewriteRule \. (Gif | jpg | jpeg | bmp | zip | rar | mp3 | flv | swf | xml | php | png | css | pdf) $ – [F]

Zaključak

Sve su to sjajni koraci za ubrzavanje vaše WordPress stranice. Slijedeći ove korake zaista biste imali sjajna iskustva u WordPressu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map