12 Najbolje rješenje za Geocoding i Maps API za vaše aplikacije

U današnje vrijeme postalo je norma korištenja karata na našim pametnim telefonima.


Svatko radi i treba, kao što nas vodi bez odlaganja. A budući da znamo činjenicu da se karte naširoko koriste, samo je mudra odluka da izgradite vlastitu aplikaciju.

Međutim, izrada aplikacije za geokodiranje / mapiranje ispočetka može se pokazati dugotrajno i puno skupljom. U tom je slučaju korištenje API-ja sjajno rješenje.

U stvari, većina aplikacija koje vidite pokreće sam API, tako da nema razloga da ga ne biste koristili. U ovom ćete članku otkriti najbolji API za geografsko kodiranje i mape za jednostavnu izradu aplikacija.

No, prvo da ispravimo osnove.

Što je Geocoding?

Geocoding je nešto što koristimo cijelo vrijeme, čak i kada pristupamo Google Maps ili drugim uslugama mapiranja.

Da pojednostavim, kad otvorimo aplikaciju Karta, na traku za pretraživanje upišemo odredište i ono se vraća s grafičkim prikazom lokacije označene zastavom. Taj se postupak naziva Geocoding. Bez obzira da li utipkate stvarnu adresu ili jednostavno naziv ulice ili lokaliteta, Geocoding može sve to prepoznati.

Prednosti upotrebe API-ja za izradu aplikacije

Proračun-friendly

Univerzalna je činjenica da je izrada aplikacije ispočetka puno skuplja od integriranja API-ja. API-ji mogu dugoročno također uštedjeti novac jer eliminiraju potrebu angažiranja različitih programera za sastavljanje svake značajke odvojeno. API-ji su unaprijed ugrađeni sa svom funkcionalnošću.

Brže izvršenje primjene zgrade

Pomoću API-ja možete se brzo postaviti s aplikacijom do točke gdje je možete početi nuditi svojim kupcima. Većina API-ja brzo se i lako integrirati. S druge strane, izrada aplikacije od nule trajala bi tonu vremena.

Prilagodite se promjenama

Sve je potrebno podesiti i ažurirati na redovnoj osnovi, a isti je slučaj i s aplikacijama za karte. Da biste ostali relevantni, morat ćete se upoznati sa potrebnim izmjenama. Kad koristite API-je za sastavljanje aplikacija, ne morate se brinuti o potrebnim promjenama jer je sve da se brine davatelj API-ja.

Platforma Google Maps

Pretpostavljam da već znate zašto Platforma Google Maps nalazi se na vrhu ovdje. To je tvrtka s kojom su gotovo svi upoznati i koji bolji način za izgradnju aplikacije od ovoga. Ovo je rješenje dobro izgrađeno s pouzdanim podacima iz preko 200 zemalja i teritorija.

Oni posvećuju veliku pozornost točnosti, zbog čega svakodnevno imaju preko 25 milijuna ažuriranja. S ovim teško možete pogriješiti.

Njihovi proizvodi uključuju:

 • Karte
 • rute
 • mjesta

Svaki od ovih proizvoda možete lako integrirati u svoj sustav.

PositionStack

Sa naprijed i kao obrnuto geokodiranje, Positionstack temelji se na REST API-ju koji može biti izvrstan komad za vašu aplikaciju. Ima preko 2 milijarde adresa pokrivenih u cijelom svijetu, što puno govori o ovom API-ju.

Ima:

 • Geocodiranje u stvarnom vremenu
 • Podaci širom svijeta
 • Česta ažuriranja dnevno

Svakoga dana možete besplatno poslati 10.000 zahtjeva za geokodiranje, nakon čega premium planovi počinju od samo 9,99 USD mjesečno.

Ovdje

Ovdje ima širok raspon sjajnih GPS API-ja sa bogatim podacima o lokaciji koji mogu olakšati život vaših klijenata. Prikuplja podatke iz više od 200 zemalja i ažurira se svakog dana. A da i ne spominjemo, vrlo je precizno i ​​detaljno.

Njihovo geokodiranje vrlo je precizno, a sastoji se od preko 300 milijuna adresa iz 65 različitih zemalja. Toplo bih preporučio da ovaj test dobijete.

GeoCoder OpenCage

API koji može jednostavno pretvoriti koordinate na mjesta i sa njih, GeoCoder OpenCage je još jedna sjajna opcija koju je lako integrirati i pokriva širom svijeta.

Prolazi kroz nekoliko desetaka milijuna zahtjeva dnevno, sa 100% produženim radom u većini slučajeva. Ažurira se preko 3 milijuna puta svaki dan, a najbolje od svega je što je pristupačan. Planovi za cijene počinju od samo 50 USD mjesečno, ali prije toga možete iskoristiti i besplatnu probnu verziju.

Mapbox

S jasnim podacima o lokaciji i naprednim alatima za razvojne programere, Mapbox je tu da promijeni način na koji ljudi doslovno navigaciju. Bez obzira da li tražite fantastičnu kartu za integraciju u svoju web stranicu ili iz nje potpuno razvili cjelovitu aplikaciju, pokrivaju vas..

Pomoću njihovog API-ja možete:

 • Koristite snažne podatke Mapboxa
 • Prilagodite kartu svojim potrebama
 • Prenesite ili čak stvorite prilagođene podatke
 • Integrirajte geokodiranje, upute, prostornu analizu i druge
 • Omogući zapanjujuću navigaciju proširene stvarnosti

Postoji toliko puno toga da se može otkriti tek kad se proba. Možete izravno stupiti u kontakt s njima kako biste dobili vaš pristup.

Mapquest Developer

S mrežom od preko 34 000 programera i poduzetnika koji koriste svoj nevjerojatan API, Mapquest Developer vjerojatno ima sve što tražite. Pun je različitih web servisa, poput:

 • kartografija
 • geokodiranje
 • Upute
 • traži
 • Statička karta
 • Promet

Možete vidjeti njihove alate u akciji i čak dobiti vaš besplatni API ključ za 15.000 transakcija mjesečno.

LocationIQ

Vrlo pristupačno i skalabilno rješenje za geokodiranje i karte, LocationIQ jednako je inteligentan kao i njegovo ime. Podatke dobiva iz gomile različitih izvora poput OpenStreetMap i Open Addresses. A sjajna stvar je što djeluje širom svijeta.

Vjeruju mu tvrtke poput Samsung, Amazon, Uber i Sveučilište Harvard. Ovaj API možete koristiti besplatno za do 10.000 zahtjeva dnevno.

TomTom

Uz karte u realnom vremenu i podatke o prometu, TomTom dolazi s nenadmašnim funkcijama koje pokrivaju svijet. Od karata, uputa i prometa do mjesta, praćenja i SDK-ova, ovo je rješenje pakirano za vaše potrebe.

Prije integriranja API-ja dat će vam se dosta uzoraka koda, vodiča i alata kako biste bili sigurni da proces ide što je moguće mirnije. Koliko je to dobro!

Geoapify

Geoapify može vam pomoći da napravite prilagođenu kartu bez ikakvog rješenja kodiranja ili lokacije s najvećom lakoćom. Možete odabrati dizajn karte, pa čak i dodatno prilagoditi vašem brendu. Sve se njihove karte nalaze na oblaku i ažuriraju se svaki dan.

Korištenjem njihove API dokumentacije i igrališta stvari vam postaju puno jednostavnije.

Pitney Bowes

S Pitney Bowes, možete izabrati iz ogromne biblioteke API-ja za ispitivanje lokacije koji se sastoji od različitih “Geosa” namijenjenih za različite svrhe. Neki od njih su:

 • GeoCode za koordinate lokacije
 • GeoSearch za trakom za automatsko dovršavanje adrese
 • GeoZone za različite geografske zone
 • GeoMap za prekrasnu vizualizaciju lokacije
 • GeoRoute za prave upute

Puno ih je više, a možete ih isprobati besplatnom probom.

Geoconcept

Geoconcept mogu učiniti neke zadivljujuće stvari poput praćenja voznog parka, pronalaženja poziva, pa čak i prepoznavanja najbližeg mjesta isporuke. Očito su to bile samo dodatne stvari. Može raditi sve što radi tradicionalni API API.

Različiti API-ji uključuju:

 • Karta
 • geokodiranje
 • put
 • Optimizacija
 • Geo-raspored

Proces integracije je jednostavan i možete započeti besplatno.

OpenLayers

Potpuno besplatan i open-source API, OpenLayers olakšava postavljanje dinamične karte na vašu web stranicu. Možete prilagoditi njegov izgled i čak proširiti funkcije jednostavnim spajanjem biblioteka trećih strana.

100% je spreman za mobilne uređaje i možete započeti što prije, uz pomoć svojih dokumenata i tutorijala. Osim toga, možete čak uskočiti u njihovu radionicu kako biste naučili uloge i nedostatke OpenLayers-a.

Zaključak

Korištenjem gore navedenih API rješenja možete izraditi vlastiti program temeljen na GPS-u uz masivan uštedu novca i vremena.

OZNAKE:

 • API

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map