12 najboljih PDF softvera i internetskih usluga za uređivanje, pretvaranje i još mnogo toga

Od svog osnutka prije 25 godina, PDF su i dalje jedna od glavnih vrsta dokumenata koje koristimo.


Bez obzira gledate li porezni obrazac, ugovor ili čak mali radni list, vjerojatno će vam biti u obliku PDF-a. Uz spomenuto, postoje i slučajevi kad moramo urediti dokument ili ga čak potpisati.

Kada pregledavate ugovor ili porezni obrazac kako je gore navedeno, najvjerojatnije ćete trebati ispuniti svoje podatke i na dnu ostaviti digitalni potpis. Recimo da iz nekog razloga također želite pretvoriti PDF u DOC datoteku. Kako to radiš?

Možda bi zvučalo vrlo jednostavno, i zaista je tako, ali nije mnogo ljudi koji znaju kako to učiniti.

Pa, postoje softver i mrežne usluge koji to mogu učiniti. Ipak, preporučujem korištenje prvog. Evo zašto.

Štiti privatnost

Bilo koji posao obavljen pomoću PDF softvera na vašem računalu ostaje između vas i računala. Bez obzira da li se radi o školskoj knjizi aktivnosti ili ugovoru vrijednom 10 milijuna, privatnost ostaje netaknuta. S druge strane, mrežne PDF usluge možda nisu najpouzdaniji izvori za prijenos osjetljivih dokumenata.

Nikad ne znate što stoji iza sustava i nad njim nemate kontrolu.

Nema šanse za curenje podataka

Podaci koje unesete u svoj PDF softver ostaju unutar sustava i ne mogu se širiti izvan njega. Iako očekujem da će internetske usluge biti iste, takvi slučajevi nisu uvijek i sa svakom web stranicom.

Niste potpuno svjesni kako se vaši podaci pohranjuju ili obrađuju. Hakeri su jedna prijetnja, ali postoje i druge brige poput krađe identiteta i prijevara.

Također bih želio napomenuti da, ako ste s tvrtkom potpisali i ugovorili ugovor o neotkrivanju podataka, apsolutno vam nije dopušteno učitavanje bilo kojeg od tih dokumenata u ove internetske PDF usluge.

24/7 dostupnost

Možda se ne čini kao velika stvar, ali važno je napomenuti da je praktičnost neophodna. Uz softver instaliran na vašem računalu / prijenosnom računalu, ne trebate aktivnu internetsku vezu da biste ga pokrenuli. To se može učiniti izvan mreže.

Također doslovno ne postoje šanse da se radi ili nije u održavanju, osim ako ga namjerno ne želite ažurirati. Možete mu pristupiti 24/7 na zahtjev.

Pa, kad je u redu koristiti internetski PDF uređivač? Vjerojatno vjerujem kad vaš dokument nije onaj koji je povjerljiv. Ako uređujete PDF koji je lako dostupan na internetu, tada možete koristiti internetske uređivače PDF-a. Ili se za privatne dokumente preporučuje uporaba softvera.

Ovdje su najbolji resursi za obje ove opcije, počevši od softvera.

Movavi

Izuzetno fleksibilan i jednostavan za upotrebu, Movavi PDF Editor omogućuje vam da se brinete za bilo koje zadatke povezane s PDF-om bez ugrožavanja privatnosti i sigurnosti. Možete stvoriti info-tablice i grafikone, koristiti unaprijed izgrađenu biblioteku predložaka za izradu dokumenata i kombinirati datoteke drugog softvera kako biste sve doveli kao cjelinu.

Možete pregledavati, stvarati i uređivati ​​PDF datoteke. I ne samo to, već ih možete pretvoriti u drugi format ili pretvoriti druge formate u PDF. Ovaj je softver dostupan i za Windows i Mac.

PDF Element

Dostupno za Windows, Mac, Android i IOS, Wondershare PDF Element je vrlo jednostavan, ali učinkovit softver koji pruža izvrsnu funkcionalnost. Omogućuje vam pregled i čak stvaranje PDF datoteka ispočetka. Ako već imate PDF dokument, možete ga urediti, pretvoriti i dodati komentare.

Dojmljiva stvar je što možete stvoriti obrasce, prikupiti njegove podatke i izvesti ih u proračunsku tablicu. Alternativno, možete također kombinirati više obrazaca i analizirati podatke.

Acrobat Pro

Bez sumnje jedna od najpopularnijih opcija na ovom popisu, Adobe Acrobat Pro, postoji već prilično dugo i još je uvijek poželjna. Ovo rješenje ima previše mogućnosti za istraživanje. Osim tradicionalnih značajki koje već ima, možete:

 • Postavljanje lozinki i dozvola
 • Dodajte bogate medije
 • Usporedite dvije različite PDF datoteke
 • Uređivanje podataka u skeniranim tablicama
 • Zakretanje stranica u PDF-u
 • Surađujte i pratite napredak
 • Sinkronizirajte svoj potpis
 • Označi PDF-ove važne
 • Prikupite više potpisa

Adobe Acrobat Pro možete koristiti sa sustavom Windows, Mac, Android i IOS.

Soda PDF

Sa hrpom značajki “izvan okvira”, Soda PDF Izvrsno je za profesionalce koji preferiraju elegantno i moderno sučelje. Sve unutar jednog rješenja možete spajati dokumente u jedan, druge formate pretvoriti u PDF i obrnuto. Evo još nekoliko mogućnosti koje vrijedi spomenuti:

 • Uređivanje sadržaja PDF-a
 • Izradite prilagođene obrasce
 • Bilješke uz datoteke
 • Ugradi elektronički potpis
 • Za čitanje PDF-ova u 3D dimenziji koristite jedinstvenu tehnologiju za okretanje stranica
 • Pretvorite skenirane dokumente i slike u PDF datoteke koje mogu uređivati

Soda PDF možete integrirati s aplikacijama trećih proizvođača kao što su Google Drive, OneDrive i Dropbox. Trenutno je verzija softvera dostupna samo za Windows.

PDFExpert

Možete ispuniti PDF obrasce, potpisati ugovore, uređivati ​​sadržaj i dodavati veze PDFExpert od PDFPro. Poznat je po munjevitoj brzini, čistom sučelju i mogućnostima napajanja. Zapravo čak možete išta pretvoriti u PDF i označiti dok ih čitate.

Ima još više značajki poput mogućnosti rotiranja stranica, kombiniranja PDF-ova i izdvajanja PDF-ova. Kompatibilno je sa sustavom Windows i Mac i možete započeti besplatno.

Nitro Pro

Nitro Pro ima mogućnost povećanja vaše produktivnosti uz istovremeno pomaganje u svim zadacima vezanim za PDF. Ima sučelje identično Microsoftovom Officeu, pa će vjerojatno biti lako razumjeti funkcionalnost.

Svoje dokumente možete zaštititi 256-bitnim enkripcijama i integrirati s hrpom aplikacija drugih proizvođača. Ako želite, možete ograničiti i neke radnje suradnje poput uređivanja i kopiranja bez vašeg pristanka.

Osim toga, možete dokumentirati PDF datoteke i organizirati pojedinačne stranice po vašoj želji. Od sada, Nitro Pro je dostupan samo Windows korisnicima.

PDFExpert

Vrlo vizualno privlačan uređivač PDF-a, PDFExpert, još jedna sjajna opcija koju treba razmotriti. Naziv je prilično sličan onome spomenutom u ovom članku, ali oba su različita kada je riječ o funkcionalnosti.

Za početak možete odabrati odabirom odgovarajućeg izgleda pregleda, a zatim nastavite čitati, bilježiti i uređivati ​​PDF datoteke. Također vam omogućuje promjenu teksta i slika. Ispunjavanje obrazaca i njihovo potpisivanje samo su puke mogućnosti ovog rješenja.

Možete odabrati različite postavke čitanja kao što su Dan, Noć ili Sepia kako biste uživali u ugodnom doživljaju. Sve je dostupno besplatno, a možete ga preuzeti za Mac, iPhone i iPad.

Sada, pogledajmo internetske PDF usluge.

PDFEscape

Prvo među internetskim uslugama, PDFEscape omogućuje vam da obavljate različite zadatke besplatno i izravno iz preglednika. Možeš:

 • Pregledajte PDF
 • Uredi
 • protumači
 • Popunite obrasce
 • Stvorite osnovne obrasce
 • Zaštitite dokumente lozinkom
 • Dijelite na mreži

Njihovo je internetsko rješenje malo ograničeno u usporedbi s softverom za preuzimanje za Windows. To možete provjeriti i za pristup dodatnim značajkama.

SmallPDF

Sveobuhvatna internetska PDF usluga, SmallPDF potpuno je suprotno njihovom imenu. Ima veliki broj značajki koje se sigurno ne mogu smatrati „malim“. Vjerujem da je razlog to plaćeni alat. Da biste imenovali samo neke značajke, možete:

 • Stisni PDF
 • Pretvori PDF
 • Umetni brojeve stranica
 • Izbriši određene stranice
 • Podijelite na dijelove
 • Potpišite se digitalno
 • Zaštitite se lozinkom i također šifrirajte

Možete besplatno pristupiti svim značajkama i isprobati ih putem 14-dnevnog suđenja.

PDFBuddy

Uz jezive kritike na društvenim mrežama, PDFBuddy omogućava vam lako uređivanje i potpisivanje dokumenata. Osigurana je AES-256 bitnom enkripcijom i ima aktivni SSL tako da su vaše datoteke prilično zaštićene. Za besplatni plan možete uređivati ​​do 3 PDF-a mjesečno. Možete jednostavno nadograditi na njihov premium plan ako je vaš zahtjev veći od toga.

Imaju hrpu vodiča o određenim temama kao što su uređivanje i potpisivanje PDF-a, i prilično je uredno. Možete im posuditi pomoć ako se u bilo kojoj fazi osjećate izgubljeno.

Sejda PDF Editor

Možete učitati datoteke u Sejda PDF Uređivač pomoću povlačenja i ispuštanja, pohrane u oblaku treće strane ili čak izravnih veza. Sve vaše datoteke ostaju privatne, a automatski se brišu nakon 2 sata. Možete izvesti sve što vam omogućuje uobičajeni PDF uređivač, uključujući potpisivanje, dodavanje medija i ispunjavanje obrazaca. Također možete izbrisati određene povjerljive dijelove PDF-a, što primalac ne bi trebao vidjeti.

Možete započeti s njihovim zauvijek besplatnim planom koji ima mala ograničenja poput najveće veličine datoteke 50MB i samo tri zadatka na sat. Očito, da biste poništili ograničenja i pristupili više značajkama, znate vježba. ��

DeftPDF

Posljednje, ali ne najmanje bitno, DeftPDF mogu vam pomoći besplatno uređivati, popunjavati i potpisivati ​​PDF datoteke. Ima lijepu ocjenu 4,3 / 5 zvjezdica na osnovu 156 glasova na njihovoj početnoj stranici, što je definitivno dobar broj. Započnite s prijenosom datoteka, a zatim pristupite hrpi alata za uređivanje, područjima za izbjeljivanje pa čak i pretraživanju određenih riječi / fraza pomoću njihovog „pronađi & zamjena “značajka.

Nakon što završite rad na PDF-u, možete ga spremiti na računalo, izvesti u željenu pohranu u oblaku ili poslati e-poštom.

Zaključak

Bez obzira da li za uređivanje PDF-a upotrebljavate softver ili neku od mrežnih usluga, možete biti sigurni da ćete posao obaviti s lakoćom. Sve se svodi na vaše potrebe i na to koliko je vaš dokument osjetljiv.

Softver je prikladan za privatne datoteke, dok je internetsko rješenje u redu za javne i datoteke “svaki dan” koje nemaju povjerljivost..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map