13 najboljih alata i API-ja za snimanje zaslona za vaše poslovanje

Upotreba snimki zaslona izvrstan je način objašnjavanja određene teme s lakoćom jer su vizualne mogućnosti probavljivije od teksta.


Međutim, ako ste ikada išli na snimku zaslona gdje posjetite web stranice, snimite snimku zaslona i uredite ih da bi izgledali privlačno, znate da zadatak nije najlakši. To je vrsta borbe da se sve to uradi ručno.

U tim je slučajevima najbolje korištenje API-ja za snimanje zaslona. Umjesto da trošite 5 minuta na pripremu jedinstvenog zaslona, ​​u tom vremenu i lakoću možete generirati gomilu snimaka zaslona.

U ovom ćete članku prvo otkriti alate na koje možete ručno snimiti snimke zaslona, ​​a zatim API-je koji automatiziraju postupak. Imajte na umu da samo “snimanje” zaslona nije dovoljno. Ovi alati i API-ji također vam pomažu da odaberete željenu veličinu i uljepšate je.

Važnost “uljepšavanja” vaših snimaka zaslona

Svi znamo da snimke zaslona ne trebaju retuširanje ili filtriranje, ali većina ugrađenih alata za snimanje zaslona u našem sustavu snima cijeli zaslon, uključujući alatnu traku i traku statusa, a to nije potrebno.

Želite ih ukloniti i lijepo predstaviti jer privlačne snimke zaslona mogu:

 • Poboljšajte svoju marku
 • Privucite više pažnje
 • Steknite povjerenje kupaca

Međutim, ručno uređivanje snimki zaslona zahtijevat će puno vremena, zbog čega morate koristiti rješenja spomenuta u ovom članku..

Prednosti upotrebe API-ja za izradu alata za snimanje zaslona

Ako želite sastaviti alat za snimanje zaslona kako biste olakšali stvari, evo nekih od mnogih prednosti upotrebe API-ja:

Štedi vrijeme

API-ji su namijenjeni tome da omoguće sve brže i bolje. Pomoću nje za izgradnju aplikacije znači se dramatično smanjiti vrijeme na pola, što bi potrajalo toliko sati ako sve napravite ispočetka. Većina API-ja može se pokrenuti i pokrenuti manje od tjedan dana.

Smanjuje radnu snagu

Integriranje API-ja za izradu softvera nalik je plug-and-play. Većina posla je već učinjena za vas. Sve što trebate učiniti je aktivirati API koristeći njihovu dokumentaciju i vodiče i spremni ste za početak korištenja. Od početka nema više sastavljanja stvari.

Jeftiniji

Većina API-ja je vrlo povoljna prema proračunu i također imaju planove za oslobađanje od vlastitih tereta. S druge strane, potpuno iscrpna aplikacija ispočetka bi vas mogla koštati ruke i noge.

Alati za snimanje zaslona na zahtjev

Screely

Predivan alat za pretvoriti svoje dosadne snimke zaslona u makete, Screely je 100% besplatna za upotrebu. Koristi ga preko 145.000 ljudi, uključujući zaposlenike Amazona, Shopifyja i Googlea. Započnite s prijenosom zaslona, ​​nakon čega možete:

 • Izaberite između različitih prozora za izgled
 • Promijenite i prilagodite pozadinu
 • Preuzmite snimku zaslona u PNG, SVG ili JPG formatima

Stalno uvode nove i uzbudljive značajke, tako da ih je potpuno vrijedno koristiti. Čak imaju i proširenja za Google Chrome i Sketch kako bi stvari bila još jednostavnija.

Geekflare Screenshot Checker

Ako ciljate više publike ili širom svijeta, jedna stvar na koju morate obratiti pažnju je da li se vaša web lokacija ispravno učitava na svim lokacijama. Može biti puno slučajeva gdje se vaša web lokacija dobro učitava u jednoj zemlji, a postoje problemi u drugoj, pa je pametno provjeriti je li sve ispravno.

Uz uporabu Geekflare Screenshot Checker, lako možete provjeriti prikazuje li se vaša web lokacija pravilno u svakoj regiji. Sve što trebate učiniti je zalijepiti URL i pustiti alat da vrati rezultate iz različitih regija.

Nakon toga možete preuzeti ili snimke zaslona ili čak identificirati ima li problema s učitavanjem u određenoj regiji.

Thum.io

Snimite zaslone ispod sekunde sa Thum.io. To je super brz i pouzdan alat za snimanje zaslona koji može obraditi snimke zaslona na jednostavan i napredan način. Ono što mislim s “naprednim” jest, omogućava vam odabir širine i piksela po vašim željama.

Možete započeti besplatno.

Geo snimka zaslona

Uz mogućnost testiranja vaše web stranice s više od 200 lokacija, Geo snimka zaslona je još jedna sjajna opcija koja ima sretne kupce u nazivima Samsung, WebMD i Microsoft. Doslovno se možete oprostiti od upotrebe proxyja i VPN-a jer vam ovaj alat omogućuje da budete svugdje od bilo kojeg mjesta.

Jednom unesete svoj URL i BOOM, sada znate kako se vaša web stranica prikazuje na različitim lokacijama.

Snimka zaslona

S Snimka zaslona, možete odmah generirati snimke zaslona, ​​pa čak i pretvoriti svoju web stranicu u PDF dokument. Prije unosa URL-a, imate mogućnost izbora različitih uređaja poput tableta, telefona ili radne površine, što je sjajna značajka jer svi imaju različite postavke.

Osim toga, možete odabrati generiranje dugog snimka zaslona preko cijele stranice. Osim toga, možete generirati i snimku vaše web stranice. Ovaj alat možete besplatno koristiti za 100 snimaka zaslona mjesečno.

GeoPeeker

Kao što ime već nagovještava, GeoPeeker omogućuje vam „zaviriti“ u to kako vaša web stranica izgleda na različitim lokacijama. Besplatna verzija omogućuje vam zaviriti na 6 različitih mjesta, dok premium verzija dodaje 6.

Uz neke napredne opcije možete i:

 • Provjerite nije li vaša web lokacija
 • Identificirajte vremena pinga s različitih mjesta
 • Prilagodite kašnjenje prikazivanja, rezolucije i postavke korisničkog agenta

Premium planovi počinju od samo 9 USD mjesečno.

Snimke zaslona API-ja

ScreenshotAPI

ScreenshotAPI.net omogućuje vam stvaranje kreiranih zaslona savršen za piksele pomoću jednostavnog API-ja. API se izvodi na Google Cloudu, što znači da može podnijeti puno prometa. API je jednostavan za postavljanje i izmjenu. Na stranici možete snimiti snimke zaslona, ​​cijele stranice ili čak određeni element.

Uz besplatni plan, možete generirati do 100 snimaka zaslona mjesečno. Plaćeni planovi počinju od 5 USD mjesečno.

Restpack

Pouzdani su u Samsung, AdColony i Autodesk, Restpack je nevjerojatan API koji može snimiti snimke zaslona samo jednim pozivom. Temelji se na super jednostavnom i brzom RestFUL HTTP URL-u i ima uzorke koda za razne jezike poput PHP, Java, Node.js i Python.

Motor za prikazivanje dovršen je na temelju preglednika i u skladu je s GDPR-om. Planovi cijena kreću se od samo 9,95 USD mjesečno, a možete uzeti i 7-dnevno besplatno probno razdoblje.

URLBox

Njihova definicija SaaS-a je “Snimak ekrana kao usluge”, što je prilično impresivno. URLBox može automatizirati cijeli zadatak generiranja snimaka zaslona njihovim jednostavnim i lako integriranim API-jem. Možeš:

 • Snimajte cijele stranice ekrana
 • Brzi snimke zaslona koji odgovaraju svim uređajima
 • Besprijekorno stvaraju snimke zaslona sa stranica koje su obogaćene medijima

Njihovo prikazivanje je vrlo brzo, što vam omogućuje stvaranje nekoliko sličica u različitim dimenzijama za nekoliko sekundi. Zajamčeno ćete dobiti iste rezultate kao i na vašem pregledniku, ništa manje od toga. Može se nositi s ludom količinom HTML-a, bez obzira koliko je složen.

Započnite s besplatnom probnom verzijom i nastavite dalje odatle.

API Flash

Na temelju Google Chromea i AWS Lambda, API Flash’s API zaslona web stranice obećava stabilnu i skalabilnu infrastrukturu. Krajnje točke su HTTPS za sve planove, što je poznato po svojoj sigurnosti i zaštiti privatnosti.

API je vrlo dobro dokumentiran i može generirati cijelu stranicu kao i mobilne snimke zaslona prilično brzih. Besplatni plan omogućuje vam generiranje do 100 snimaka zaslona, ​​ali jedan od njihovih plaćenih planova možete odabrati već od 7 USD / mjesečno za više.

Snimak ekrana API

Screenshot API temelji se na REST API-ju i vrlo je prilagodljiv točki u kojoj čak možete isključiti Javascript kako biste onemogućili skočne prozore. Možete generirati snimke zaslona preko cijele stranice kao i prilagođene dimenzije zaslona željenih piksela.

Dojmljiva značajka ovog API-ja je da možete odabrati želite li Google Chrome kao preglednik ili Firebox. API će tada generirati snimke zaslona iz odabranog preglednika. Možete se prijaviti i dobiti svoje prve 1.000 API pozive besplatno.

Browserless

Vrlo prepun API-ja koji se puno razlikuje od ostalih spomenutih na ovom popisu. Browserless je automatizacija preglednika koja je stvorena za programere i tvrtke. Možete ga uključiti i automatizirati većinu zadataka koje obavljate u pregledniku, jedan od njih su snimke zaslona.

Možete odmah generirati snimke zaslona web stranice i spremiti ih u PNG ili JPG formate. Ne morate dodirivati ​​ni jedan redak koda zahvaljujući njihovim REST API-ima koji dolaze na vašu udobnost.

Možete se prijaviti za njihov način plaćanja “isplati dok ideš” ili odabrati neki od njihovih fiksnih planova, počevši od 50 USD mjesečno.

Screenshotlayer

S Screenshotlayer, možete snimiti vrlo prilagodljive snimke zaslona. Možete postaviti željenu sličicu i pregledni okvir, dodati crticu CSS-a, postaviti određeno vrijeme kašnjenja i još mnogo toga. Rezultat je u PNG, JPEG ili GIF formatima.

Screenshotlayer je besplatan za do 100 zahtjeva, nakon čega možete odabrati njihov plaćeni plan počevši od 19,99 USD mjesečno.

Zaključak

Korištenje kombinacije gore navedenih alata i API-ja zaslona može se pokazati vrlo korisnim za vaše poslovne i svakodnevne zadatke.

OZNAKE:

 • API

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map