13 najboljih platformi za e-trgovinu za male i srednje tvrtke

U ovom digitalnom dobu, poduzeća se kreću u drugu dimenziju, gdje su prodaja ili kupovina samo jedan klik.


Bez obzira želite li prodati olovku ili nekretninu, ne morate nužno prodavaonicu materijala, cigle i maltera. Platforme za e-trgovinu pokrivaju vas s obzirom da obratite pozornost na dodavanje vrijednosti ciljanim kupcima. Čitav postupak je isplativ, štedi vrijeme i koristi!

Kao rezultat udruženih snaga e-trgovine i interneta, pokretanje posla ovih je dana relativno lakše. Vaša virtualna „kućna baza“ može se lako izgraditi pomoću dostupnih platformi e-trgovine. Dakle, industrija e-trgovine brzo napreduje i otvara vrata za tvrtke.

Prema statistika, eCommerce industrija ostvarila je 2,3 milijarde dolara prodaje u 2017. godini, a predviđa se da će se udvostručiti do 2021. godine.

Uzmimo primjer Amazona, eBaya, Alibabe i mnogih drugih; možete uvidjeti način na koji njihov posao raste u internetskom prostoru. Međutim, ta velika imena i ružičaste statistike maskiraju ogroman pritisak s kojim se suočavaju tvrtke e-trgovine. Rastući zahtjevi potrošača i žestoka konkurencija stvorili su male granice, što otežava opstanak tvrtkama u ovom virtualnom prostoru.

Kako bi ostali ispred igre i pobijedili u konkurenciji, poduzećima za e-trgovinu potrebno je više umrežavanja, pazeći na konkurente, koristeći najnovije tehnologije i nadograđuju uslugu za korisnike..

No unatoč jakoj konkurenciji, industrija e-trgovine i dalje ima ogroman potencijal u mnogim nišama kao što su:

 • Ekološke dječje toaletne potrepštine
 • Prirodni proizvodi za njegu kože
 • Igračke i ostali proizvodi ručne izrade za vlasnike kućnih ljubimaca
 • Odjeća na zahtjev
 • Fitnes zupčanici
 • Hrana bez glutena i organska hrana na zahtjev
 • Online tečaj i još mnogo toga

Zašto je odabir prave platforme e-trgovine presudan za vaše poslovanje?

Nešto je slično onom odabira fizičke trgovine od opeke i maltera. Mnogo toga se događa pri izgradnji web lokacije za e-trgovinu, bilo da su to troškovi, reputacija i rizici. A ako išta pođe po zlu, vaš cjelokupni posao pati. U konačnici, prisiljeni ste promijeniti platformu, što opet zahtijeva dodatne troškove i vrijeme, a kamoli nastale gnjavaže.

Stoga se spasite od nepotrebnih nevolja i uložite u pravu platformu od početka. Ali kako ćete to točno postići? Razmotrimo dolje navedene točke.

Cijena

Ako imate malo ili srednje poduzetništvo, cijena postaje presudan aspekt koji treba uzeti u obzir. Odaberite platformu koja može ponuditi osnovne alate, značajke i upotrebljivost do kojih možete doći po razumnoj cijeni.

Pomoćni alati

Obavezno osigurajte da platforma koju odaberete nudi osnovne pomoćne alate za podršku vaše web stranice. Može ponuditi značajke poput pristupa WP dodacima, sustavima za upravljanje aplikacijama, podrškom za SKU i CSS i još mnogo toga. Mora osigurati glatku dostupnost, od upravljanja zalihama do upravljanja sadržajem, svega u zadnjem dijelu.

skalabilnost

S rastom vaše tvrtke, vašoj internetskoj trgovini bit će potrebna podrška za više proizvoda, više mogućnosti plaćanja itd. Dakle, platforma koju odaberete treba omogućiti jednostavnu skalabilnost, a da ne ometa vaše poslovanje.

Performanse i brzina

Kad korisnik otvori vašu trgovinu, mora osigurati pristojne performanse i brzinu učitavanja stranica. To drži da je on / njezin kuka na web mjestu kako bi poboljšao vaše poslovanje. Dakle, vaš domaćin mora ponuditi izvrsne performanse i brzinu čak i ako koristite razne dodatke, dodatke i slično.

Korisničko iskustvo

Odaberite tehnologiju koju krajnji korisnici mogu lako koristiti za poboljšanje korisničkog iskustva. Web stranica ne smije im otežati posao kada traže proizvod ili uslugu. Slično tome, osigurajte da platforma nije tako složena kojom bi upravljao vaš tim. Umjesto toga, mora ponuditi jednostavno upravljanje bez ugrožavanja učinkovitosti.

sigurnosti

Kao što govorimo, cyber-zločini su u porastu. A znate koliko je važna sigurnost vaše internetske trgovine. To ne samo da ozbiljno ugrožava vašu reputaciju i poslovanje, već prijeti i podacima vašeg klijenta.

Stoga odaberite platformu koja vam može ponuditi vrhunsku sigurnost da dugoročno ublažite kršenje sigurnosti bilo koje vrste..

Služba za korisnike

Mnoge tvrtke imaju tendenciju da zanemaruju ovaj aspekt. Kao posao znate koliko je važna usluga kupcima za dobrobit vašeg poslovanja. Uvijek morate biti spremni prisustvovati pitanjima svojih kupaca i pomoći im.

Slično tome, odaberite onaj koji vam može pružiti brzu službu za korisnike u slučaju da vam treba pomoć.

Nakon toga, doznajmo nekoliko najboljih rješenja za vaše tvrtke.

Magento

Platforma e-trgovine sa otvorenim kodom, Magento nudi bezbroj korisnih i uzbudljivih značajki. Od malih do tvrtki na razini poduzeća, brojne tvrtke profitiraju od svojih internetskih trgovina od Magentoove fleksibilnosti i moći.

Učinkovito gradi vašu trgovinu kako biste mogli dobro voditi posao. Nudi beskrajne mogućnosti za prilagodbu kako bi vaše poslovanje oblikovalo onako kako ste sanjali. Dobivate puno predložaka, widgeta, dodataka i mnogih drugih koji se stalno ažuriraju.

Kako bi povećao svoju vidljivost na mreži, Magento se izuzetno dobro temelji na SEO. A platforma s visokim performansama traži i ispravljanje grešaka, ako ih ima. Uz to, internetske trgovine koje koriste ovu platformu neometano pokreću različite uređaje, uključujući mobilne telefone.

Štoviše, platforma Magento Commerce također podržava prodajne kanale, poput Amazona. Magento je idealan za pružanje vrhunskog prodajnog iskustva, osim preuzimanja softvera besplatno. Ako tražite rješenje s otvorenim kodom, tada možete sami instalirati i postaviti ili potražiti pouzdanu hosting platformu.

Weebly

Mala i srednja poduzeća koja žele izgraditi web lokaciju prilagođenu proračunu, Weebly je sjajna opcija.

Da biste započeli s tim, ne morate biti tehnički pametni, samo bi osnove bile dovoljne. Također nudi bloganje za promociju i tržište svojih proizvoda dodavanjem relevantnih članaka. Uz to, dobivate niz uzbudljivih i profesionalnih tema.

Izgradnja, upravljanje i uređivanje vaše web stranice nije lako čak i sa mobilnog uređaja. Nudi potpunu prilagodbu i širok spektar profesionalno dizajniranih predložaka. Možete stvoriti svoje galerije, prilagođenu pozadinu i prezentacije prikladne za vaše poslovanje. Također vam omogućuje integraciju treće strane za vašu trgovinu, zajedno sa SEO alatima koji će vam pomoći da budete primijećeni.

Trgovačke moći Weebly-ove transakcije; dakle, možete vjerovati platformi za sva plaćanja. Platforma koja je jednostavna za upotrebu nudi besplatnu uslugu za osnovnu upotrebu, ali možete je nadograditi na Pro verziju sa 12 USD mjesečno i dobiti 100 USD bonusa za Google zajedno s besplatnom domenom.

OpenCart

Dobijte potpunu kontrolu nad dizajnom vaše internetske trgovine odabirom OpenCart.

To je platforma otvorenog koda koja vam pomaže u kreiranju, vođenju i skaliranju poslovanja na način na koji ste zamislili. Platforma koju je lako pokrenuti i jednostavno pokrenuti pomaže vam da bezbolno započnete sa svojom digitalnom trgovinom. Uživajte u transparentnosti, besplatnim ažuriranjima i preuzimanjima koje platforma nudi uz nultu mjesečnu naknadu.

Snažno upravljanje omogućuje vam da vodite brigu o svojim proizvodima, narudžbama, kupcima, kodovima kupona, poreznim pravilima i još mnogo toga, zajedno s ugrađenim SEO-om. Proširite funkcionalnost svoje trgovine odabirom između više od 13.000 tema i modula. Posvećena korisnička podrška za Opencart uvijek vam stoji na raspolaganju u slučaju poteškoća.

Opencart je integrirao najpoznatije gateways za plaćanje na svijetu, uključujući PayPal, Amazon Payments, FedEx, Skrill i još mnogo toga za sigurne transakcije. Provjerite pouzdan Opencart hosting za svoju internetsku trgovinu.

WooCommerce

Ljubav WordPress?

Koristiti WooCommerce za dodavanje košarice na postojećoj WordPress web mjestu. Možete upotrebljavati ovaj WP dodatak umjesto da gradite drugu platformu.

Nudi konfigurirajuće opcije za otpremu vaših proizvoda i 140 sigurnih opcija plaćanja putem PayPal-a, Stripe-a, Google Pay-a, Apple Pay-a itd. Potpuno prilagodljiva platforma omogućuje vam da proširite funkcionalnost svoje trgovine koristeći službena proširenja WooCommerce-a, uključujući marketinške integracije, unapređenje, višekanal, prodajno mjesto i još više.

Izrađena pomoću REST API-ja, platforma se može integrirati gotovo s bilo kojom uslugom i prilagodljiva je rastu vašeg branda. Svoje proizvode možete lako popisati na Google Shoppingu, promovirati trgovinu na društvenim medijima poput Facebooka i slati kupce putem e-pošte putem MailChimp-a. Osim toga, prijavite i pratite marketinške napore putem usluge Google Analytics.

Web mjesto WoCommerce zahtijeva više resursa servera od uobičajenih blogova, pa pažljivo odaberite hosting platformu.

BigCommerce

Stvorite diferenciranu i robusnu digitalnu trgovinu bez ugrožavanja skalabilnosti, stabilnosti i sigurnosti BigCommerce. To omogućuje vašoj tvrtki da se popne iznad složenosti nudeći svoje opsežne i specijalizirane usluge usmjerene na optimizaciju vaše marke za rast.

Izgradite prilagođeni dizajn trgovine putem prilagođenih tema s ugrađenim HTML-om, Javascript-om i CSS-om. Možete čak prilagoditi doživljaj odjave putem SDK-a i API-ja za naplatu od poslužitelja. Učinite vašu mobilnu mrežu prilagodljivom, pregledajte je prije objave i izgradite trgovinu na WordPressu. Obogatite svoju web lokaciju s više prometa putem SEO-prilagođenih URL-ova i metapodataka.

BigCommerce daje vašoj web stranici nevjerojatnu brzinu korištenjem Google Cloud infrastrukture, Akamai Image Manager i Google AMP. Prilagodite svoje proizvode pomoću povuci-i-ispusti značajku i stvori 70+ matičnih promocija i popusta. Sadrži hrpu digitalnih novčanika kao što su Apple Pay, PayPal, Amazon Pay itd.

Druge značajke:

 • ISO / IEC 27001: 2013 certifikacija
 • PCI DSS 3.1 Level 1 certifikat
 • 99% produžetka
 • Podržava više od 250 valuta u 129+ zemalja

PrestaShop

Imajući na umu različite zahtjeve različitih tvrtki, PrestaShop pomaže vam stvoriti potpuno prilagođenu trgovinu svojih snova! Nudi značajke, funkcionalnosti i performanse potrebne za stvaranje i rast vašeg branda. Brzo dodajte svoje proizvode, konfigurirajte njihove značajke i lako ih prilagodite.

Možete kreirati pravila cijena, konfigurirati kupone, odabrati načine popusta i prilagoditi dostavu. Prestashop nudi i SEO-friendly dućane u kojima možete provjeriti svoje SEO rezultate, a omogućuje vam povezivanje digitalne trgovine s mrežama društvenih medija radi boljeg angažmana i prometa. Također možete mjeriti svoje marketinške napore putem periodičnih izvještaja i uvida posjetitelja.

Prestashop je trenutno dostupan na više od 75 jezika kako bi vam pomogao da proširite bazu korisnika. Vodite više digitalnih trgovina koristeći jednu stražnju poslovnicu kako biste smanjili troškove i povećali udobnost. Pridružite se grupi od preko 300 000 trgovaca i prodajte svoje proizvode izvan granica.

Shopify

Očekivali ste, zar ne?

Tražite li rješenje gdje možete pronaći sve značajke prodajnih mjesta za pokretanje, rad i rast branda pod jednim kišobranom?

Shopify obuhvatila te. Započnite s poslovnim putovanjem i prodajte svoje proizvode bilo gdje, uključujući društvene medije, internetska tržišta i još mnogo toga.

Shopify nudi ugrađene alate koji će vam pomoći u vašim marketinškim naporima u stvaranju, izvršavanju i analizi vaše kampanje na Googleu i Facebooku. Upravljajte svim svojim narudžbama, uplatama i otporom pomoću iste nadzorne ploče radi vaše udobnosti. Prilagodite svoju web stranicu lako pristupom CSS i HTML kodovima.

Na svoju web lokaciju možete dodati impresivne funkcionalnosti i značajke s preko 3200 aplikacija koje se mogu izravno integrirati s Shopify-om. Nudi više od 70 profesionalnih tema kreiranih od renomiranih dizajna kao što su Pixel Union, Happy Cog itd. Shopify nudi platformu za bloganje na kojoj možete informirati i educirati svoju publiku objavljivanjem visokokvalitetnih članaka.

Shopify vam pruža 256-bitni besplatni SSL certifikat za zaštitu svih podataka na vašoj web lokaciji. Također nudi sigurne pristupnike plaćanja i mogućnost plaćanja kreditnim karticama putem Visa, AmEx, Mastercard, itd. Pridružite se zajednici 1M tvrtki sa sjedištem u 175 zemalja koje su već ostvarile preko 155 milijardi USD prodaje pomoću Shopify.

Drupal

Izgradite ambicioznu digitalnu trgovinu sa Drupal integrirajući savršene alate za marketing, ispunjenje i plaćanje za privlačenje šire korisničke baze. Možete upravljati svojim sadržajem zajedno s modelima podataka o proizvodima, uključujući stranice proizvoda i sučelja za pretraživanje.

Preko milion programera širom svijeta doprinosi naporima Drupala, čineći ga stabilnom i sigurnom platformom. Omogućuje vašu trgovinu šifriranjem baze podataka, kontrolom pristupa, sigurnosnim izvješćima, automatskim ažuriranjima i sprječavanjem zlonamjernih aktivnosti i DoS napada.

Drupal nudi automatizaciju marketinga putem društvenih medija, e-pošte, CRM-a, optimizacije i još mnogo toga. Također funkcionira kao spremište sadržaja dostupno putem API-ja i omogućuje vam personaliziranje informacija poput geolokacije, vrste uređaja, povijesti preglednika, taksonomije ponašanja itd. Kako bi posjetiteljima isporučili relevantni sadržaj. Platforma je višejezična, a nudi preko 100 jezika.

Od otvorenog koda morate upravljati instalacijom i konfiguracijom. Umjesto toga, možete ići na upravljani hosting tako da se možete usredotočiti na svoju osnovnu djelatnost.

Sylius

Predstavite svoju trgovinu jedinstvenim izgledom i dodirom, upotrebom platforme otvorenog koda Sylius. U potpunosti se temelji na PHP okviru nazvanom Symfony. Uključuje visoku kvalitetu koda, čvrste principe i postupke testiranja kako bi se olakšali programerima i korisniku učinilo prijatno za vaše klijente.

Platforma nudi ugrađene API-je, tako da možete bez problema stvarati mobilne aplikacije, uključujući Android i iOS, zajedno s naprednim web aplikacijama. Stoga svoje proizvode možete prodavati na bilo kojem uređaju koji ciljani kupci koriste. Integrirajte svoju web lokaciju s različitim alatima potrebnim za napredak u vašem poslu, kao što su CRM, ERP, inventar, e-poruke i tako dalje.

Sylius se lako može implementirati na razne hosting platforme, uključujući Cloudways, Nexcess, itd.

Sellfy

Sellfy nudi jednostavnu, ali moćnu platformu za stvaranje vaše internetske trgovine za prodaju fizičke robe, pretplate ili digitalnih proizvoda. Ako ste netko koji mrzi složenost i još uvijek želi učinkovite rezultate, Sellfy je za vas!

Svoje proizvode možete prodavati na YouTubeu, Instagramu ili Soundcloudu putem svoje web stranice dodavanjem gumba “Kupi odmah” ili dijeljenjem jednostavne veze.

Možete povećati prodaju pomoću marketinga putem e-pošte, značajki prodaje i popusta kodova bez dodatnih integracija. Prilagodite prodavaonicu onako kako želite dodavanjem vašeg logotipa, izradom izgleda i promjenom boja kako biste pohvalili svoju marku. Višejezična platforma nudi optimizaciju za mobilne korisnike kako bi mogli pristupiti vašoj trgovini putem mobilnog i desktop računala.

Sellfy prihvaća plaćanje iz više od 200 zemalja i koristi sigurne pristupnike plaćanja kao što su PayPal i Stripe. Dobijte snažan uvid putem analitike za praćenje proizvoda s najboljom izvedbom, pregledavanje prometnih kanala i najboljih poslovnih lokacija.

Saleor

Jednostavno implementirajte svoju internetsku trgovinu Saleor te iskoristiti vrhunske performanse i fleksibilnost u upravljanju i vođenju poslovanja. Omogućuje bešavnu integraciju vaše trgovine s različitim sustavima poput CRM-a, CMS-a, API-ja ispunjenja itd. Kroz svoj inovativni GraphQL API.

Pruža vam potpunu slobodu korištenja pročelja PWA ili JavaScript SDK zajedno s mogućnostima odabira nove platforme ili jezika po vašem izboru. Upravljajte paketima, grupama i konfiguracijama proizvoda na način na koji želite. Nudi podršku za više valuta, jezika i prijevoda.

Pratite rast svog poslovanja tako što ćete iskoristiti podatke i analizirati ih kako biste dugoročno oblikovali svoje poslovanje. Svoj brand uzdržavajte budućnosti stvaranjem robusne i sigurne prodavaonice koristeći moderne alate. Također nudi besprijekornu Magento migraciju i koristi čiste šifre za dodavanje novih i uzbudljivih značajki za vašu trgovinu.

3dcart

Nabavite konkurentnu prednost uz pomoć robusne i sigurne platforme za e-trgovinu 3dcart. Nudi cjelovito rješenje za stvaranje robusne prodavaonice s prikladnim alatima za upravljanje zalihama, dizajniranje, praćenje prodaje i još mnogo toga. Povežite svoju trgovinu s Amazonom, eBayom, Facebookom itd. Kako biste maksimalno iskoristili svoje kupce i iskoristili prednosti.

Povećajte svoje poslovanje pomoću ugrađenog marketinga putem e-pošte i izmjerite uvid u kupce pouzdanim analitičkim alatima. Zanimljivo je da nudi alate za oporavak napuštanja košarica koji automatski mogu uključiti vaše posjetitelje i potaknuti ih na povrat. Platforma također optimizira vašu web lokaciju za SEO kako bi povećala promet i bila zapažena.

3dcart posjeduje Visa PCI certifikat, zajedno s moćnim sigurnosnim atributima za osiguranje svih transakcija. Podržava više od 200 davatelja plaćanja, uključujući PayPal, Stripe itd. Svoju trgovinu možete jednostavno integrirati s FedEx-om, UPS-om, Royal Mail-om, USPS-om itd. Za pružanje sigurne isporuke.

Trgovine Wix

Stvorite profesionalnu i učinkovitu internetsku trgovinu koristeći Wix prodavati svoje proizvode na različitim prodajnim kanalima, uključujući Instagram i Facebook. Odaberite između 500 i više predložaka i prilagodite dizajn svoje trgovine učinkovitim alatima kako biste dosegli široku bazu kupaca i na mobilnom i na radnom stolu. Nudi 100+ dizajnerskih značajki, efekata i fantastičnih galerija proizvoda da bi se vaše internetsko prisustvo povećalo za rast.

Postavite i upravljajte prodavaonicom na temelju svoje tvrtke odabirom liste želja, mini-košarica, brzog dodavanja u košaricu i još mnogo toga. Možete prilagoditi svaku stranicu na svojoj web stranici kako bi zadovoljili potrebe vašeg poslovanja. Upotrijebite platformu za otpremu isporuke – Modalyst za prikupljanje tisuća visokokvalitetnih proizvoda za proširenje svoje ponude.

Možete čak postaviti svoja pravila isporuke i odabrati globalne prijevoznike kao što su FedEx, USPS itd. Kako biste kupcima ponudili procjene otpreme u stvarnom vremenu pri odjavi. Wix vodi računa o sigurnosti plaćanja omogućavajući vam odabir vodećih pružatelja usluga plaćanja poput PayPal-a, Wix Paymentsa, kreditnih / debitnih kartica itd. I prihvaća 40+ valuta. Katalog proizvoda možete i migrirati na Wix koristeći CSV datoteke.

Zaključak

Ako ste spremni surfati izvan posla s opekom i minobacačem, krajnje je vrijeme da izgradite skalabilnu digitalnu trgovinu koristeći pouzdanu i e-trgovinsku platformu bogatu značajkama. Odaberite pravog davatelja usluga na temelju poslovnih zahtjeva i budžeta kako biste dobili bodove pretraživanja koji vas mogu uštedjeti od budućih gnjavaža i dugoročno osigurati profitabilno poslovanje..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map