14 Računovodstveno rješenje temeljeno na oblaku za male i velike tvrtke

Računovodstvo je sastavni dio vođenja poslovanja.


Pomaže u stvaranju i kontroli proračuna, donošenju glavnih odluka o kupnji i u praćenju troškova. Bez računovodstva, vaše će poslovanje uvijek ostati malo manjkavo kada je u pitanju rast.

Međutim, računovodstvo može biti komplicirano i dugotrajno. Ponekad vlasnici tvrtki smatraju da je to dovoljno izazovno nositi se s minimalnim zadacima kao što su plaćanje računa i praćenje prihoda, tako da odgovaraju na kritična pitanja poput „Je li moje poslovanje isplativo?“ i “Možemo li izvršiti potrebna plaćanja poreza?” zasigurno je izvan.

Računovodstvo je najbolje obaviti ako se njime rukuje softver, a ne čovjek. Sigurno je da je pravi računovođa u stanju pripravnosti velik i potreban, ali glavni dio rukovanja obavlja softver.

Korištenjem softvera možete uštedjeti veliku količinu vremena i novca dok se zakonski sortirate na financijskim područjima. Također vam pomaže da steknete bolju predstavu o vašem poslovanju generiranjem izvještaja o zahtjevu.

Postoji toliko mnogo stvari koje ne biste mogli ručno učiniti, uzimajući kao primjer “pogreške greške”. Računovodstveno rješenje ima malo i nema šanse za pogreške.

Da biste dobili bolju perspektivu što koristiti, pogledajmo različite načine upravljanja računovodstvom. Postoji nekoliko dobrih načina da se to postigne, a o njima su u nastavku razmotrena 3.

Tradicionalni softver

Na raspolaganju je tona tradicionalnog softvera koji vam omogućava teško računovodstvo. Možete ih preuzeti na svoje računalo / prijenosno računalo i izvršiti proračune. Dobra stvar kod ove vrste računovodstva je da vam nije potrebna aktivna internetska veza da biste koristili softver i pristupili svojim podacima. Sve se može učiniti izvan mreže.

Međutim, to ne čini najboljom opcijom. Ima svoje nedostatke. Zapravo, sve ima nedostataka, pa biste željeli pogledati i sljedeće opcije.

Unajmljivanje računovođe

Kao što je gore spomenuto, potrebno je imati stvarnog računovođu u pripravnosti. Ali, biste li trebali u potpunosti ovisiti o njima? To ne bi bilo idealno jer knjigovođa može vrlo malo učiniti u usporedbi s cjelovitim rješenjem.

Računovođa se koristi samo za:

 • Imati osobni financijski savjet
 • Imati sigurnost kada ne znate što učiniti
 • Outsourcing zamornih računovodstvenih zadataka

Ako vodite računovođu samo za te stvari, tada je sve u redu. Ili se odlučite za rješenje temeljeno na oblaku ako želite više.

Rješenje utemeljeno na oblaku

Vjerojatno najbolji izbor za bavljenje računovodstvom, rješenje temeljeno na oblaku može masovno olakšati teret s vaših ramena. Također, ima mnoštvo prednosti i značajki koje su uz njega povezane, zbog čega ćete to istinski razmisliti. Korištenjem računovodstvenog rješenja temeljenog na oblaku možete:

 • Uštedite unaprijed na troškovima i na dugoročno
 • Spremite ogromnu količinu propusnosti na raznim frontovima
 • Pristupite rješenju s bilo kojeg uređaja jer je na mreži
 • Uživajte u većoj sigurnosti

Da ne zaboravimo značajke poput sposobnosti suradnje i automatizacije radnih tijekova. Ako sve to zvuči kao da biste mogli koristiti, svidjet će vam se ovaj popis računovodstvenih rješenja temeljenih na oblaku koje sam sastavio u nastavku.

FreshBooks

Jedan od najpopularnijih na ovom popisu, FreshBooks još jedno je nevjerojatno cjelovito rješenje za fakturiranje i računovodstvo koje se široko koristi. Možete automatizirati gomilu zadataka, kao što su podsjetnici na računima i prikupljanje plaćanja kako biste uštedjeli malo vremena i usredotočili se na područja koja zahtijevaju vašu pažnju.

Osim toga, možete:

 • Pogledajte detaljna izvješća
 • Omogućite različite opcije plaćanja putem Interneta
 • Suradite sa svojim timom da poboljšate tijek rada
 • Koristite rješenje i na mobilnim uređajima

Imaju nagrađivani tim za podršku koji se trudi riješiti vaše probleme i sumnje.

Kadulja

S više od 3 milijuna kupaca, Kadulja omogućava vam upravljanje računovodstvom, financijama, ljudima, platnim spiskom i različitim aspektima vašeg poslovanja. Odjelima možete pristupiti s bilo kojeg uređaja i voditi računa o hrpi područja koja se nalaze unutar jednog oblačnog rješenja.

Ako ste ljubitelj da sve držite na jednom mjestu, vjerujem da ćete voljeti Sage. Tijekom godina osvojili su nekoliko nagrada za svoju izvrsnu uslugu, pa biste je svakako željeli provjeriti.

Zoho knjige

Rješenje s nekoliko značajki s napajanjem, Zoho knjige već su dugo poznato ime u industriji i oduvijek su pojačavali svoju igru. Upotrebom ovog softvera možete upravljati svojim financijama, automatizirati poslovne tokove, a također surađivati ​​s članovima vašeg tima kako biste zajednički radili..

Može se paziti na različite zadatke, poput fakturiranja, pregovaranja, podizanja prodajnih naloga. Ako ste i iz Indije, možete biti u skladu s GST-om.

Budući da vrijeme raste s vremenom, Zoho Books vam omogućuje integriranje više od 40 aplikacija kako biste upravljali svim aspektima vašeg poslovanja.

Waveapps

Možete voditi računa o računovodstvu, fakturiranju i praćenju primanja Waveapps. Bez potrebe za bilo kakvim unosom podataka, možete generirati financijska izvješća i pratiti financijske brojeve. Možete automatizirati gotovo svaki pojedinačni zadatak, pa čak i integrirati se s drugim Wave proizvodima, poput plaća i plaćanja.

Njihova značajka fakturiranja omogućava vam stvaranje i slanje profesionalnih faktura u doslovno nekoliko minuta. Možete puniti ponavljajući ili čak automatski. Najbolji dio? Nema tragova njihove marke na računima.

QuickBooks

Iako je svako rješenje na ovom popisu odlično za ne-računovodstvene tipove, QuickBooks je tad malo prikladniji za svaku osobu vani. Sve je super organizirano i na dohvat ruke. Povrh toga možete dobiti čitljiva izvješća i nadzorne ploče.

Možete povezati svoj bankovni račun i kartice da biste lako uvezli i sortirali troškove u odgovarajuće kategorije. Sinkronizacija s popularnim aplikacijama također je samo jedan klik.

Dobivate fakturiranje i sve potrebne alate za bolje upravljanje računovodstvom. A da i ne spominjemo, kupci Quickbooks pronalaze u prosjeku 3.534 USD porezne uštede godišnje.

Xero

Integrira se s preko 800 aplikacija, Xero može vam pomoći u održavanju dobrog financijskog zdravlja vašeg poslovanja. Ovo rješenje možete koristiti s bilo kojeg uređaja i pokrenuti posao u pokretu. Iz jednostavnog usklađivanja, stvaranja faktura i potraživanja troškova, možete puno toga učiniti s tim.

Govoreći o značajci “usklađivanja”, ona vam omogućuje uvoz i kategorizaciju vaših najnovijih bankovnih transakcija u Xero i lako ih uzimate u obzir. Ne morate ih dodavati ručno u svaki odjeljak da biste odredili gdje pripadaju i želite li ih izračunati ili ne.

Možete započeti s njihovim 30-dnevnim besplatnim probnim vremenom.

SlickPie

SlickPie je super za upravljanje troškovima i uglavnom se gradi oko toga. Iz jednostavnih faktura i detaljnih izvještaja dobivate sve što je potrebno. Ima sjajnu MagicBot značajku koja automatski povlači podatke s vaših primitaka i pretvara ih u podatke, pomažući vam da bolje pratite svoje troškove.

Uz to možete:

 • Usklađivanje bankovnih transakcija
 • Postavljanje ponavljajućih računa
 • Postavljanje podsjetnika o plaćanju
 • Dohvati feedove banke uživo

Općenito, prilično je prilagođen korisnicima i manje zauzet. Ima puno više od toga što sam upravo spomenuo, a jedini način da se sve to otkrije je da ga sami isprobate.

Ubrzati

PCMag visoko hvaljen, Ubrzati nudi razne mogućnosti za jednostavno upravljanje svojim financijama. Možete ostati na vrhu svoje potrošnje tako što ćete vidjeti iznos koji ostaje nakon plaćanja računa i donijeti precizne odluke o novcu sa svojim prilagođenim proračunima..

Možete postaviti upozorenja o datumu dospijeća i lako upravljati računima. Osim toga, Quicken je izvrstan za praćenje ulaganja, jer vam pomaže pregledati svoj portfelj, pratiti rad i vidjeti usporedbe tržišta..

Najvažnije je da su vaši podaci osigurani 256-bitnom enkripcijom.

Kashoo

Možete organizirati troškove cijele godine u trenutku Kashoo. Ima značajku “pametne pošte” koja razdvaja osobne i poslovne podatke i pomaže vam da se pripremite za porez. Najimpozantnije je što će njihova AI tehnologija naučiti vaše poslovanje i napraviti ručno praćenje povijesti tako da to ne morate činiti.

A da i ne spominjemo, analiziranje izvještaja i stvaranje faktura samo su povjerljivi. Možete se besplatno prijaviti i uživati ​​u mnoštvu funkcija kao i sjajan tim za podršku.

LessAccounting

Sve možete sa sobom LessAccounting da biste se bavili drugim rješenjima, ali uz malo manje truda. To je softver koji za vas teško funkcionira tako da ne morate. ��

Možete odmah započeti s radom i povezati svoj bankovni račun kako biste vidjeli da se sve vaše transakcije automatski pojavljuju u knjigovodstvu, bez ručnog unosa potvrda..

Osim toga, možete brže stvarati račune, brže upravljati računima i prihvaćati plaćanja. Sve one račune koji su plaćeni automatski će biti dodani u vaše knjigovodstvene zapise. Samo napred i isprobajte svoj prvi mjesec besplatno.

Slobodni agent

Ocijenjeno 4,5 / 5 zvjezdica na TrustPilotu, Slobodni agent može vam pomoći da ostanete iznad poreza, upravljate troškovima i izradite fakture odmah. Ima vrlo urednu nadzornu ploču, tako da točno znate na čemu želite raditi. Također, možete dobiti automatske porezne prognoze i podsjetnike.

Imaju sjajne računovođe sa sjedištem u Velikoj Britaniji koji će vas voditi kad god je potrebno. Početak je besplatan. Nije potrebna kreditna kartica.

Chargebee

Chargebee uvijek će vas držati u skladu s najnovijim poreznim pravilima, bilo da su to zahtjevi usklađenosti ili komplikacije EU-a s PDV-om. U stvari, pomoću ovog rješenja možete udovoljiti sa GAAP-om & MSFI za jednostavno spajanje vašeg SaaS računovodstva s neprestanim financijskim odjelom.

Štoviše, možete integrirati i sinkronizirati Chargebee s hrpom drugih aplikacija kako biste dodatno pojednostavili računovodstvo. Omogućuje vam da stalno pratite prognozu, pomažući vam da steknete bolju predstavu o najnovijoj krivulji.

Puno je više funkcija koje čekaju da budu iskorištene, pa ih svakako provjerite i provjerite odgovaraju li za vas..

ZipBooks

Jednostavan, ali učinkovit, ZipBooks je izravnano sa značajkama za koje niste znali da su vam potrebne. Na primjer, možete pozvati svoje kupce da ostave recenzije nakon što dobiju plaću. To pomaže u izgradnji vaše mrežne prisutnosti i privlačenju više kupaca.

Možete stvoriti fakture automatskim naplatama, pa čak i postaviti podsjetnike. Knjigovodstvo i izvještavanje postaju pametniji sa ZipBooks-om jer možete koristiti jednostavno usklađivanje, kodiranje u boji, automatsku kategorizaciju i čitav niz izvještaja..

ProfitBooks

Izvrsno za ljude s malo ili nikakvog računovodstvenog znanja, ProfitBooks je jednostavan i brzo raste na tržištu. Možete stvoriti sjajne fakture, pratiti troškove i upravljati zalihama. Nakon toga, po potrebi možete jednostavno podijeliti podatke među članovima vašeg tima.

Ovo rješenje je 100% besplatno za korištenje i dolazi s tri različita jezika za razgovor, što je nevjerojatno. Bez ograničenja, bez skrivenih naknada i bez veza.

Zaključak

Sigurna sam da će vaše knjigovodstvo dobiti puno lakšu upotrebu ovih rješenja temeljenih na oblaku. Zapravo, uštedjet ćete mnogo vremena, novca i energije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map