Geekov vodič za pokretanje prve internetske trgovine

Internetske trgovine odličan su način eksperimentiranja s generiranjem (vrlo gotovo) pasivni prihod. Ako ste tehničar, možete satima kupiti trgovinu i odmah započeti s prodajom.


Ali morate osigurati da vaša trgovina privlači pravi tip kupaca koji su ovlašteni i spremni za kupovinu.

Ovaj će vodič za iskusnog „štrebera“ prolaziti kroz „unutar i izvan“ pokretanje internetske trgovine.

Odabir vaše domene

U odabiru Vašeg branda prvo će vam trebati dobra ideja o tome što želite prodati.

U nekim će slučajevima, općenito, zadržati vašu robnu marku i omogućiti vam izmjenu oglasnog prostora bez prevelike žurbe.

Prilagođavanje vašeg marketinga i web dizajna biti će relativno jednostavno u usporedbi s ‘počevši od nuleMoraju obnoviti potpuno novo, nišno web mjesto.

Kada registrirate domenu, dobra je ideja igrati se s generatorima imena.

Uvijek razmislite o pravopisu na drugim jezicima i, ako možete, uvrstite ključnu riječ unutar naslova.

Pokrenite svoja imena po nekim prijateljima prije nego što započnete.

Vrijedno je truda da dobijete svoje pravo identiteta marke, jer će vam to pomoći da prodate proizvode.

Poznavanje svojih kupaca

Bez obzira jeste li u njemu zato što volite određeni proizvod ili web-trgovinu izrađujete kao projekat čisto vođen profitom, morat ćete osmisliti plan za prepoznavanje i ciljanje vašeg idealnog kupca.

Alati za analizu društvenih medija poput Buzzsumo mogu vam pomoći da istražite vrste sadržaja i popularne web stranice, kao i da identificirate ključne utjecajne domete kojima biste doprli. Sve to će vam pomoći u stvaranju programa holistički pejzaž kupaca.

Nakon što sastavite bilo kakav uvid u bilješke, tada ćete trebati stvoriti skup persona. Ovo je vježba u kojoj sastavite reprezentativni primjer tipičnog kupca, uključujući stvari poput:

 • Njihov prosječni budžet za kupovinu
 • Sadržaj koji redovito čitaju i dijele
 • Računi koje prate na društvenim mrežama
 • Uređaji koje koriste.

Ove kupčeve perspektive trebale bi činiti središnju os vašeg planiranja sadržaja i razvoja robne marke.

Informacijska arhitektura

Odlično web mjesto za e-trgovinu započinje s logičnom strukturom web stranica, optimiziranom za pomoć svojim kupcima brzo i lako pronađite ono što žele.

U početku, faze, ne brinite o skladištenju velikog broja predmeta u vašoj internetskoj trgovini. 20-30 proizvoda je dobar početak, a uvijek možete dodavati i oduzimati na temelju izvještaja o prodaji u mjesec ili dva.

Ne držite sami zalihe, već samo odabirete gotove popis proizvoda do drobljenja odličan je način borbe protiv bilo kakvih problema s dionicama i prihodima. Pogledajte ovaj tečaj Udemy da biste saznali više dropship.

Što se tiče kategorizacije, zaboravite abecedni popis i umjesto toga označite proizvode prema vrsti. Istraživanje konkurencije može vam pomoći da se osvrnete na proizvode koje trebate prodati i kako ih grupirati.

Bičite Amazonu za najprodavanije i najpopularnije kategorije proizvoda.

Evo osnova koje vaša trgovina mora pokrivati:

 • Početna stranica
 • Stranice glavne kategorije
 • Stranice proizvoda
 • O nama
 • Informacije o otpremi i veličini
 • Pravila o privatnosti i povratima
 • Kontaktirajte nas
 • Sadržaj bloga + proizvoda

Uvijek trebate osigurati sa svojom strukturom web mjesta posjetitelje ne više od tri klika od početne stranice.

Nemojte previdjeti stranicu bloga u početnim fazama izrade trgovine. Dodavanje informativnog sadržaja i članaka o vašim proizvodima izgradit će vaš autoritet i pomoći kupcima da budu nadahnuti za kupnju.

Možete unaprijed napisati nekoliko tjedana vrijednih tjednih postova ili unaprijed poslati zadatak slobodnom piscu.

Postavljanje usluga trgovca

Odabir domaćina e-trgovine osobna je odluka jer svaki ima svoje prednosti i privlačnost.

Možete se odlučiti za otvaranje prodavaonice na Amazonu, eBayu ili Etsyu ili pak odlučite izgraditi prilagođeno web mjesto s namjenskog poslužitelja koristeći nešto poput Magento ili Drupal (ako imate razinu vještine i želite potpunu kontrolu).

Ako želite uslugu koja je jednostavna za upotrebu i još uvijek omogućava prilagođavanje, web stranicu možete napraviti pomoću pretplate kao opciju usluge (Saas) kao što je Shopify, WooCommerce, BigCommerce, itd.

Vaša odluka u odabiru usluge trebala bi uzeti u obzir vaše potrebe za:

 • Jednostavnost prilagođavanja inventara i web dizajna
 • Sigurnosni zahtjevi u vezi s prihvaćanjem više načina plaćanja i zaštitom podataka kupca
 • Marketinški dodaci i alati za analizu
 • Sposobnost sinkronizacije vaših zaliha s prodajom
 • Metode izračunavanja poreza na promet (unutar SAD-a) i vođenja knjigovodstva, računa itd.
 • Izvršite predodžbe o značajkama kao što su personalizacija proizvoda ili alati za prilagodbu namijenjeni kupcima.

Promocija vaše trgovine

Nakon što nadogradite svoju trgovinu, morat ćete razmotriti svoje marketinške metode kako biste privukli potrošače i postupno s vremenom stvarali ocjene pretraživanja vaše web lokacije..

Postavljanje Facebook oglašavanja na mali dnevni proračun relativno je jednostavno; međutim, za pravilno ciljanje oglasa potrebno je malo više rada.

Idealno je usmjeravati ciljeve oglašavanja u trgovinama na oko 70 000 Facebook korisnika (u prosjeku) kako biste započeli generirati dobre rezultate.

To znači da vaši kriteriji ciljanja ne smiju biti ni previše široki ni preuski. Pogledajte istraživanje svoje publike i usmjerite oglase na relevantne interese i ključne riječi na temelju personala kupaca.

Također biste trebali razmotriti izmjene naslova, slika, videozapisa i “poziva na radnju” i testirati ih kako biste pronašli najučinkovitiju formulu oglasa za svoje potrebe.

Razmislite o oglašavanju putem Instagrama, Twittera, Snapchata – bez obzira na to gdje su vaši kupci pokazali da ‘družiti seNajčešće na mreži.

Neki će dopustiti oglašavanje ili ćete možda morati koristiti ideje o sadržaju koje stvaraju korisnik ili utjecaj na društvene medije da bi vam pomogli da svoje proizvode nabavite pred očima potencijalnih obožavatelja..

Popis e-pošte moćan je alat za generiranje olova i trebali biste maksimalno iskoristiti svoje vjerne fanove nudeći im ekskluzivne ponude i sjajan sadržaj koji će ih potaknuti na pisanje recenzija, suradnju s marketingom i dodijeliti vašoj trgovini e-trgovine njihovom prijatelji.

Trčanje kampanje e-trgovine putem e-pošte je ne-pamet za bilo pametnog poduzetnika.

Izgradnja vaše internetske trgovine zahtijeva pažljivo planiranje u početnim fazama. Ali nakon što postavite i počnete oglašavati, možete prilagoditi i poboljšati na temelju povratnih informacija korisnika i analitičkih izvještaja.

Koristite automatizaciju i alate za pojednostavljenje vremena administracije koliko god možete, a ne bojte se sjeckati i mijenjati zalihe dok ne postignete redovne prosječne prodajne vrijednosti koje su vam potrebne za rast poslovanja s vremenom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map