Kako SaaS Business može koristiti bazu znanja da bi oduševio kupce?

Pružanje zadovoljstva kupaca u SaaS-u je prioritet 1,2 i 3, barem tako vidim.


U SaaS poslu zadržavanje je jednako potrebno kao i stjecanje novih kupaca, a većinu vremena najbolji je način zadovoljstva zadovoljiti i nadmašiti očekivanja kupaca. To je posebno važno kada je u pitanju komunikacija i podrška. Ako je kupac odvojio vrijeme da dođe do ruke, možete se kladiti da je to važno za njih, pa problem treba riješiti što prije.

Doista uspijevaju tvrtke koje prepoznaju potrebu za svojim kupcima koji idu iznad i dalje.

Baza znanja može pomoći tvrtkama da postignu tu ambiciju, poboljšavajući zadovoljstvo kupaca, a istovremeno smanjuje resurse potrebne za ispunjavanje njihovih očekivanja.

Zvuči gotovo predobro da bi bilo istinito, zar ne?

Oduševljavanje kupaca

Mnoga se poduzeća trude učinkovito koristiti svoje podatke.

Oni imaju odgovor na pitanja koja im postavljaju kupci, ali bez učinkovitog načina dobivanja pravih informacija pravim ljudima. Ovdje pomaže baza znanja, tako što osoblju za podršku kupcima pružaju pristup sveobuhvatnoj biblioteci informacija, oni mogu brzo pronaći ono što im treba i prenijeti ih korisniku. To znači da mogu brže pomoći kupcima i skratiti vrijeme čekanja.

Osim ovih očiglednih poboljšanja učinkovitosti, tu je i dodatni bonus dosljednosti, jer se sve informacije dobivaju s jedne lokacije. Ovo je važnije nego ikad dok kupci razgovaraju s tvrtkama na više kanala. Posao mora biti u mogućnosti davati dosljedne odgovore u svakoj prilici.

Baza znanja također otvara monumentalnu priliku za kupce i tvrtke … samoposluživanje.

Samoposluga

Tijekom godina, vidio sam kako se kupci mijenjaju i razvijaju, kako se šire društvo sve više tehnološki usredotočilo, kupci su sve više željeli više izbora i snage za prevladavanje svojih problema. Dakle, ponuda opcije baze znanja o samoposluživanju ima smisla, a baza znanja pomaže tvrtkama da to učine.

Samoposluga po definiciji kupcu daje sve što treba i još više.

Ali samo ono što je samoposluživanje?

Pa, to je u osnovi ono što piše na limenici, ponuda samopomoćne podrške kupcima omogućava kupcima pristup sustavu gdje se izravno pohranjuju informacije. U većini slučajeva to je u obliku baze podataka, direktorija ili baze znanja.

Kupci mogu brzo i lako pronaći ključne informacije koje su im potrebne. Sve, od jednostavnog korisničkog sučelja i brendiranja do sveobuhvatnih mogućnosti pretraživanja, interaktivno. Kada je riječ o samoposluživanju, ne možete si priuštiti da ponudite išta osim besprijekornog iskustva. Zapravo bih htio reći da, osim ako je postupak pronalaženja informacija jednostavan, lagan i bez stresa, samoposluživanje ne bi trebalo biti opcija.

Realno, trebalo bi postojati samo dvije vrste samoposluživanja; dobra samoposluga i nikakva samoposluga. To je razlog zašto je izbor platforme koja ima kritične mogućnosti potrebne za ispunjavanje i premašivanje očekivanja kupaca toliko važan.

Mnoge tvrtke koriste softver poput baze podataka Document360 za njihovu korisničku bazu znanja o korisnicima, i omogućilo im je ne samo diverzifikaciju ponude za korisničku podršku, već je i smanjila potrebna sredstva. Davanjem kupcima snage da pronađu odgovore, u njihovo vlastito vrijeme potrebno je manje ljudskih resursa, a to pomaže timovima za podršku da brže odgovore na upite kupaca i ulažu u rješavanje složenijih problema.

Sve u svemu, samoposluživanje pomaže tvrtki poboljšati njihovu potporu, smanjiti ulaganje potrebno za ispunjavanje i nadmašiti očekivanja kupaca, a kupcima pruža mogućnost izbora; svi su pobjednici.

Pomozite kupcima da učine više.

Označavanje igra vitalnu ulogu, baza znanja uz jednostavne mogućnosti označavanja i filtriranja poboljšat će korisničko iskustvo. Uz dostupne značajke označavanja, kategoriziranje sadržaja jednostavno je u pravom trenutku te ih pronalaze pravi ljudi. Bez označavanja, sve se oslanja na ključne riječi u sadržaju i to može stvoriti izazove za otkrivanje.

Moguće je da je jedna od slabosti baze znanja ta da tvrtka zahtijeva da znaju koji su problemi njihovih kupaca prije nego što se mogu riješiti samoposluživanjem. Srećom, to često nije problem dugo; bazu znanja treba smatrati živim sredstvom disanja. Živi, raste i vremenom se poboljšava. Da bi se postiglo ovo poboljšanje, potrebne su mogućnosti analize podataka i upotrebe.

Posao mora biti u stanju vidjeti što korisnici traže (putem pretraživanja) i uobičajene probleme s proizvodom. Pristup tim informacijama tvrtke mogu voditi evolucijom svoje baze znanja tako da su prilagođene potrebama njihovih kupaca. Ovaj pristup usmjeren na kupca osigurava neprestanu rastuću vrijednost baze znanja.

✔️ Zašto SaaS treba bazu znanja?

Iz mog iskustva, tvrtke SaaS koje prihvaćaju softver baze znanja u središtu svoje ponude podrške često vide glavne prednosti koje poboljšavaju zadovoljstvo kupaca i potiču rast poslovanja. Iskorištavajući maksimalno prednosti ponuđenih funkcija, ove se tvrtke bore protiv svojih cijena kupca i pružaju dosljedno visokokvalitetno iskustvo korisničke podrške.

Tvrtke koje koriste bazu znanja u punom potencijalu nude unutarnji i vanjski pristup, omogućujući i kupcima i zaposlenicima da iskoriste prednosti koje može pružiti. To maksimizira zadovoljstvo kupaca tvrtke i pomaže zaposlenima da rade s manje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map