Kako služiti kupcima u svijetu društvenog odstupanja?

Jedna od osnovnih tema, koja se odnosi na pandemiju Covid-19, jest da svijet nikad neće biti isti.


Način na koji radimo i poslujemo bitno će se promijeniti za nekoliko mjeseci i ostati uz nas nakon toga. To je dijelom zato što virus nikad neće nestati; to će se samo upravljati. Ključna komponenta upravljanja virusom bit će socijalno distanciranje.

Ljudska bića su društvena bića; volimo društvo drugih i koristimo fizičke znakove da se međusobno potvrdimo. To je ono što znamo; to je ono što tražimo. Zato je mnogim ljudima teško obraditi novu normu. Preporučeni protokoli otežavaju društvena pitanja ugrađena u poslovne odnose.

Kako izrazite svoje opredjeljenje bez sastanka licem u lice? Kako pružate empatičnu uslugu preko digitalnog sučelja?

Socijalna distanciranje na radnom mjestu

Općenito, poslovna ekonomija pretpostavlja da možete istisnuti više profita tako što ćete spakirati što više zaposlenika u jedan prostor. To više nije izvedivo. Za vlastito zdravlje i zdravlje kupaca, zaposlenici moraju biti nekoliko metara dalje. To će značiti manje zaposlenika po četvornom metru. To će rezultirati u;

 • Manje ureda i tvornica otvorenog plana. Za ove će radne prostore biti potrebna jasna razgraničenja poput granične crte na podu ili višim pregradama i pleksiglasu kako bi se fizički distancirali i zaštitili radnici od zaraznih kapljica zbog kihanja ili kašlja.
 • Ulaganja u stvaranje zdravijeg radnog okruženja. Na primjer, instaliranje ili poboljšanje zračnih filtera ili IoT uređaja poput senzora za pružanje podataka o okolišnim uvjetima.
 • Posada za čišćenje ili servisne tvrtke postat će važniji u radu.
 • Maske, sredstva za čišćenje i osobna zaštitna oprema postaju sastavni dijelovi uniforme i radne opreme.
 • Uporaba rotacijskih smjena i fleksibilnih sati. Koristit će se za smanjenje broja zaposlenih na jednom mjestu.
 • Ako postoji više uloga kojima je potrebno da izvrše sličan zadatak na vrijeme, tada se ti zadaci mogu objediniti tako da ih jedan ili manji broj zaposlenika može obavljati dok ostali zaposlenici rade na daljinu. Odgovornost združenih zadataka može se obaviti rotacijskim rasporedom.

Posluživanje kupaca će se također promijeniti. Koliko su snažni zdravstveni protokoli organizacija, odredit će spremnost kupaca da ih pokrenu. Dakle, tvrtke;

 • Morat će im prikazati zdravstvene protokole kako bi stekli vjerodostojnost posjetitelja.
 • Vježbajte kontrolu pristupa kako biste upravljali protokom kupaca i njihovim rizikom
 • Preusmjerite što više njihovih usluga na mreži kako bi klijentima mogli pružiti uslugu na daljinu.

Get on Cloud

korisničko osoblje radi od kuće

Organizacije se usporavaju da reorganiziraju način na koji vode svoje poslovanje. Nalozi za zaključavanje, propise o socijalnom udaljavanju i socijalnu anksioznost oko pandemije otežavaju dolazak u ured. I poslodavci i zaposlenici razumiju da je potrebno raditi kako bi se preživio.

Ali kako organizacije mogu ostati produktivne, biti sigurne za zaposlenike i pružiti učinkovite usluge kupcima?

Odgovor je u oblaku.

Zaposlenici koji rade od kuće, izvan terena ili u pokretu trebaju pristupiti resursima organizacije za rad. Slanje datoteka naprijed i natrag nije učinkovito jer radnici trebaju pristupiti podacima, obrađivati ​​informacije i pružati analizu na stalnoj osnovi. Jedino rješenje koje radnicima omogućuje rad s bilo kojeg mjesta i još uvijek imaju punu resurs posla na dohvat ruke je oblak.

Pogledajte kako frizerski salon može imati osoblje na licu mjesta, mobilno i na daljinu komunicirati i surađivati ​​pomoću Slack-a.

Većina zaposlenika koji obavljaju administrativne ili uredske poslove ne trebaju biti u uredu da bi radili. Poslovne funkcije kao što su ERP, CRM, računovodstvo i slično mogu se izvoditi iz oblaka bez gubitka učinkovitosti. U stvari, rad na daljinu ima ogromne koristi zaposlenici, poslodavci i kupci.

Koristite umjetnu inteligenciju

U svijetu trenutno postoje podaci. Ali prikupljanje podataka više nije dovoljno; ona se mora obraditi, analizirati i djelovati na njoj. Umjetna inteligencija poduzima to još više primjenom kognitivnih funkcija na podatke, tj. Ona ne samo da djeluje na podatke, već i iz njih može učiti. Obrada i odlučivanje AI-a mogu se dogoditi u djeliću sekunde, što tehnologiji daje jasnu prednost u odnosu na ljudska vremena reakcije.

Strojno učenje, prepoznavanje govora upotrijebit će se u više poslovnih procesa.

Na primjer, CRM će koristiti chatbote koji mogu prepoznati govor i rješavati upite od kupaca, ili će ERP predvidjeti potražnju i pripremiti plan upravljanja resursima koji smanjuje troškove. Te funkcije nisu nove; standardni su na oblaku.

Evo Googleovog rješenja centra za kontakt u bazi oblaka; oblak koristi za povezivanje udaljenih agenata s kupcima s bilo koje komunikacijske platforme (uključujući telefon, e-poštu, društvene medije i chat uživo). Rješenje kombinira prepoznavanje govora, obradu prirodnog jezika i AI za rješavanje jednostavnih upita za rješavanje ili prikupljanje informacija prije nego što ih proslijede agentu.

Usvojite automatizaciju

Automatizacija je uglavnom povezana s robotima koji rade u tvornicama. To će se proširiti i značiti više, a tehnologija minskih vozila bez vozača upotrebljavat će se u rudnicima, zajedno s robotskom rudarskom opremom. Tvornice će raditi bez ljudske intervencije i potencijalno se upravljaju od milja daleko.

Manje poznati, ali uskoro jednako važan oblik automatizacije, bila bi robotizacija automatizacije procesa (RPA). RPA softver ispunjava ponavljajuće zadatke koji se temelje na pravilima. Već se koriste punom snagom u bankama, odvjetničkim tvrtkama i distribucijskim centrima.

Automatizacija koju pokreće AI koristit će se za smanjenje opterećenja zaposlenika. Automatizirani AI je učinkovit u uklanjanju administrativnih poslova na papiru. Udaljeni zaposlenici nemaju pristup obrascima, papirima, pečatima, potpisima itd. Dok je automatizirani AI sposoban za prikupljanje informacija, angažiranje kupaca, provjeru dokumenata, vaganje rizika, donošenje odluke i izvještavanje o rezultatima u djeliću vremena.

Surađujte inteligentno

Postoji puno sastanaka koji mogu biti virtualni, a ne održavani osobno. Ovo će se malo naviknuti, etikete i strukture virtualnih sastanaka su različite, ali mogu biti jednako produktivne. Prelazak na virtualne sastanke zahtijevat će ulaganja za opremanje zaposlenika prijenosnim računalima, pouzdanim internetom i potrebnim softverom.

Platforme za suradnju u oblaku su alati koji će okupljati timove. Platforme za suradnju u oblaku imaju standardne komunikacijske funkcije za glasovne, video, e-poštu i chatove koje su dodatno poboljšane dodatnim značajkama poput dijeljenja datoteka, uređivanja datoteka, aplikacija trećih strana, automatizacije i AI.

Iskreno govoreći, mogućnosti su neograničene s oblakom. Da biste pogledali kako suradnja, automatizacija i AI mogu raditi zajedno, pogledajte kako je Sveučilište u Novom Južnom Walesu koristilo Microsoftove timove za predavanje, predavanje, predavanja, automatizaciju predavanja i automatizirani asistent za nastavu koji je prerastao u nastavu pomoć.

Da budemo jasni, prilagođavanje normama društvenog distanciranja neće nužno promijeniti radno mjesto; to će ubrzati promjenu koja se već događala. Uz nekoliko izuzetaka povezanih sa zdravstvenim navikama i praksama, već se događalo puno tehnoloških promjena. To je zato što je tehnologija koja se usvaja ekonomski održiva i učinkovita.

Prije pandemije, tvrtke su usvajale oblak i rad na daljinu. Prema Ured za nacionalnu statistiku, 48% britanske radne snage radilo je na daljinu zbog pandemije. To je značajan porast od otprilike 20% u 2018. godini.

OZNAKE:

 • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map