Najbolji komunikacijski alati za udaljene timove

Tko bi pomislio da će “daljinski rad” postati velik koliko i danas?


Posao od kuće vrste poslova bio je rezerviran samo za zaposlenike koji su morali otići na roditeljski dopust ili nisu mogli na drugi način osobno prisustvovati radu. Ovih dana prilagođavanje daljinama jedan je od najčešće pronađenih termina kada se gledaju novi popisi poslova u industrijama poput tehnologije, marketinga, inženjerstva i više.

Isto tako, puno novih tvrtki koje se pojavljuju izgrađeno je isključivo na temeljima radnog okruženja udaljenog samo za daljinu. A ovo je veliko zbog dostupnog talent talenta širom svijeta. Nije lako razvrstati stvari poput viza ili radnih dozvola za ljude koje biste zaista željeli imati u svom timu. Dakle, rad na daljinu zvuk je kompromis u situacijama kada tražite vrhunski talent svog tima.

Ako pogledamo statistiku rada na daljinu, između 2005. i 2017. godine – bilo je monumentalno povećanje 160% udaljenih radnika i / ili ponuda za posao na tržištu.

daljinski rast rada posljednjih godina

Ako često provjeravate poslove vezane uz tehnologiju na uvijek popularnim Hacker News “Tko angažuje?”Mjesečno, sve više i više tvrtki navodi svoje mogućnosti zaposlenja kao prilagođene daljinama. Od samo desetak popisa prije nekoliko godina, do više od 100 tvrtki koje traže talent koji želi raditi iz udobnosti vlastitog doma ili ureda.

Dakle, ukratko, sjajan je trenutak postati udaljeni radnik. Radite na plaži na tropskom otoku (digitalni nomadizam), radite kod kuće dok pazite na svoju djecu ili radite iz automobila dok znamenitosti Grand Canyona ostaju u vašem prvom planu.

Komunikacija i uloga koju igra u radu

Iako mogućnosti daljinskog rada mogu biti nevjerojatne, ne osvrtajmo se na činjenicu da i dalje radite kao dio velikog tima. To znači da je komunikacija i dalje važan dio vašeg svakodnevnog (ili barem dvodnevnog) tijeka rada.

Grafički dizajneri, samostalni pisci ili udaljeni radnici koji se bave svirkama često se mogu izvući samo s komunikacijom putem e-pošte / Slack. Ali to neće biti slučaj ako se pridružite kompaniji kao inženjer, predstavnik za odnose s ljudima ili bilo koju drugu vrstu posla gdje je komunikacija bitan dio opisa posla.

Stoga, upravo iz tog razloga, tvrtke i startapovi općenito moraju odlučiti o određenom daljinskom komunikacijskom alatu koji će dugoročno koristiti. Ponekad, odabirom specifičnih pozadinskih alata, i trebate prenijeti sve na alternativu. Isto tako, morate uzeti u obzir krivulju učenja i upotrebljivost specifičnog alata za daljinsko komuniciranje za vašu vrstu tvrtke.

Alati za komunikaciju s vašim udaljenim timom

Jedna Google pretraga za “daljinskim komunikacijskim alatima” donijet će milijardu rezultata. To je unosna tema na koju se treba usredotočiti jer daljinski rad raste (kako smo saznali) i činjenica da pokretanje vlastitog posla ovog tipa može biti unosno..

Zatišje je vjerojatno najpopularniji alat ove vrste na tržištu. Ne samo da je Slack prošao nekoliko akvizicija, ali i privukla ogromna količina investicija od pojedinačnih investitora i anđeoskih kompanija. Koji je vrhunac bio Slack going javnosti (IPO) na nevjerojatna cijena od 38,50 USD po dionici pri procjeni 23 milijarde dolara.

Zatišje

Budući da sam Slack koristio kao udaljeni radnik / zaposlenik, imam samo dobre stvari za reći o tome. To stvarno olakšava komunikaciju sa članovima vašeg tima, i na više različitih načina, mogu dodati.

Iako je u početku izgrađen kao alat za komunikaciju temeljenu na chatu, Slack se razvio i da uključuje audio i video pozive. To olakšava dolazak na konferencijski poziv, mentorstvo novim zaposlenicima ili domaćina općih skupova.

Ali to nije sve. Slack se također specijalizirao za pomaganje u rješavanju pojedinačnih problema za određene industrije. A te industrije su:

 • Marketing
 • Inženjering
 • TO
 • Korisnička podrška
 • Ljudski resursi
 • Upravljanje projektima
 • media
 • …i više!

Bez obzira u kojoj djelatnosti radite, Slack osigurava da komunikacija bude što bolja. Na primjer, ako pokrenete marketinšku agenciju i želite koristiti Slack za komunikaciju s vašim timom i klijentima, postoje neke značajne prednosti od kojih možete imati koristi.

Prvo od kojih je integracija s vašim omiljenim marketinškim alatima.

Marketinške integracije

Slack podržava sve vaše omiljene marketinške alate (više od 100 u vrijeme pisanja ovog teksta) koje možete izravno integrirati u svoj komunikacijski proces. Dakle, stvari poput računa, stvari na društvenim mrežama, recenzije itd. Mogu se upravljati izravno s vaše Slack nadzorne ploče.

A to se odnosi na sve ostale vrste industrije kojima Slack pruža usluge. Je li to jack svih obrta? Do neke mjere sigurno. Ali, vjerujem da posebne situacije zahtijevaju različite alate i pristupe za rješavanje problema komunikacije.

Dakle, pogledajmo koji su još alati za daljinsko komuniciranje na tržištu. Možda ste pronašli nešto više za vašu vrstu poslovanja ili projekt na kojem radite.

ProofHub: Projektna suradnja za timove

ProofHub

Ako tražite pouzdan način upravljanja projektima u mjeri, ne tražite dalje ProofHub. Ovi su momci uložili puno svog razmišljanja u stvaranje ProofHub-a što jednostavnijim i učinkovitijim. Ima čisto korisničko sučelje kojemu je potrebno manje od minute za prilagodbu. Povrh toga, čitav popis zadataka možete lako kategorizirati jednim klikom na gumb.

Svakom uspješnom udaljenom timu potreban je alat ne samo za lako komuniciranje, već i za praćenje projekata u stvarnom vremenu. Nitko ne voli propuštene rokove ili, još gore, neriješena pitanja koja izravno utječu na kupce (prodaju!). A ProofHub se s ovom zagonetkom bavi vlastitim ugrađenim alatom za praćenje projekata.

Upravljanje projektima ProofHub

Napravite plan, napišite pojedinačne zadatke i jednostavno dodijelite odgovarajuće članove tima za svaki zadatak. To je tako jednostavno. A ovaj postupak možete ponoviti izravno s nadzorne ploče ProofHub-a, onoliko puta koliko želite.

Svaki projekt čuva svoju povijest, komentari se mogu dati za pojedinačne zadatke, a čak možete i cijeli svoj izvoz izvesti kao CSV datoteku ili kao grafikon za upotrebu u prezentacijama ili negdje drugdje.

ProofHub je napisao detaljan vodič o tome kako se koristi Gantt Charts da se sve to postigne, ali također pokazuje koliko dobrote možete izvući iz ove tehnologije.

Ostale značajne značajke ProofHub-a uključuju:

 • Kanban ploče. Ako ste upoznati sa Trellom, već ćete znati kako oni funkcioniraju. Izrađujete zajednice s odvojenim zahtjevima zadataka, a zatim grupirajte zadatke od njihove početne faze do potpunog završetka. Podržano je sve, od komentara do dodavanja datoteka.
 • iskušavanje. Ovo je izvanredna značajka za bilo koji dizajnerski tim koji radi na daljinu. Možete razgovarati o specifikacijama postavljene boje, fonta ili dizajnerskog elementa i dokazati ga u stvarnom vremenu putem značajke ProofHub Proofing. Npr., Možete prenijeti živu fotografiju svog dizajna, a članovi vašeg tima mogu potom komentirati potrebne promjene.
 • Upravljanje projektima. U ProofHubu možete odabrati tko upravlja kojim projektom. Voditelj projekta dobit će sve bitne obavijesti o propuštenim rokovima i zakasnjenim zadacima i ostati odgovoran.

I tako puno više. Bilo bi lako cijeli članak posvetiti izuzetnim značajkama koje ProofHub pruža za udaljene timove. No, u ovom specifičnom pregledu, naš fokus je na isticanju najistaknutijih daljinskih komunikacijskih alata na tržištu.

Nastavimo dalje.

Codeshare: Razvoj u stvarnom vremenu sa vašim timom

zajedniÄŤki let

Stariji inženjer će imati daleko superiornije znanje programiranja od znanja mlađeg. Ali kako premostiti jaz između oba kad radite kao udaljeni tim?

Odgovor je zajedniÄŤki let. Pomoću Codeshare-a možete stvoriti razvojno okruženje u stvarnom vremenu sa cijelim timom programera u samo nekoliko sekundi. A to je korisno iz tisuću različitih razloga.

 • Možete predstaviti nove zaposlenike u vašem cjelokupnom stilu dizajna i načinu upravljanja različitim projektnim datotekama i zašto to radite.
 • Domaćini pojedinačne sesije mentoriranja na kojima predajete zaposlenicima smjer koji tražite s projektom.
 • Isto tako, možete koristiti Codeshare da ugostite konferencijski poziv sa cijelim timom da biste zajedno radili na određenim problemima. Veći broj ljudi koji se ugrađuju u rješenje možda će jednostavno pružiti mnogo bržu rezoluciju.

Aplikacije za ovaj specifični softver su zaista beskrajne, pogotovo ako se odlučite za stvari poput intervjua, mentorstva, učenja i još mnogo toga.

Sve što je potrebno za rad Codeshare-a je otvaranje nove sesije (koja istječe nakon 24 sata) i dijeljenje s onim s kime planirate zajedno kodirati..

Razumljivo, ovaj specifični alat ne pruža ništa više nego okruženje u stvarnom vremenu s vašim udaljenim timom. Kao takav, Codeshare bi trebao biti dodatak bilo kojem drugom komunikacijskom alatu koji već koristite.

Atlassian: Zlatni standard za timove za programere

Atlassian

Budući da smo na temu razvoja, vrijedi ga spomenuti Atlassian. Iako je uglavnom poznat kao interni alat za upravljanje kontinuiranom integracijom, s nedavnim dodavanjem Bambus – Atlassian također čini korak ka rješenju za timove za razvoj na daljinu.

Ideja Bamboo-a je da od početka do kraja projekta možete dodijeliti čitav tim. Kao rezultat, sve od popravljanja pogrešaka do upravljanja ulaznicama može se postići unutar same Bambooove nadzorne ploče.

Primjer bambusa

Ovo je apsolutni dar za udaljene timove, jer bi se inače morali pouzdati u pomoćni softver, koji dodaje nepotreban sloj gubitka produktivnosti.

Nepotrebno je reći da je Atlassian još jedan od onih alata koji se iznimno dobro integriraju s vanjskim softverom. Bilo koji od alata za komunikaciju na daljinu koje smo spomenuli u ovom okruglom krugu imati će neki oblik interakcije s Atlassianom. I obrnuto, naravno.

Završne riječi

Očito postoji bezbroj nevjerojatnih alata za upravljanje udaljenim radnim okruženjem. Mislim da smo u cjelini dotakli neke od najboljih od najboljih na tržištu u ovom trenutku. Na kraju, morate odlučiti što će najbolje odgovarati vašem konkretnom poslu i vrsti tima kojim upravljate.

Možete pogledati i stranicu Geekflare Zbirke da biste provjerili neke druge nišne alate za više različitih prilika. Postavljanje s vašim okolišem za upravljanje projektima u početku je uvijek neuredno. Ali jednom kad krenete, trebao bi biti lagan kormilar kroz projekte i pojedinačne zadatke.

Nadamo se da su ovdje prikazani alati upravo za vaše specifične potrebe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map