InterServer Review 2020: Ciri, Harga, Potongan Harga, Alternatif

Interserver berada dalam perniagaan hosting web selama lebih dari 19 tahun. Syarikat ini berkembang berdasarkan prinsip utamanya dalam menyediakan perkhidmatan berkualiti dan sokongan mewah kepada semua pelanggan. Syarikat ini telah mengembangkan perniagaannya ke cloud hosting, pelayan khusus dan banyak lagi semasa perjalanan mereka.


Dengan setiap pakej, mereka juga menawarkan nama domain yang berpatutan untuk laman web anda yang boleh anda dapatkan semasa membeli pakej tersebut. Ia menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari dan menjanjikan masa operasi 99.9%.

Kajian Interserver 2020

Ditubuhkan pada tahun 1999, Interserver adalah salah satu daripada beberapa syarikat yang berkembang pesat dari dua dekad yang lalu. Dalam industri yang berkembang pesat seperti perkhidmatan Web Hosting, bersaing dengan syarikat baru dan menyediakan pakej yang berpatutan sambil mengikuti perkhidmatan berkualiti tinggi adalah kelebihan utama syarikat.

Syarikat ini dengan bangganya memberikan perkhidmatannya kepada freelancer dan juga syarikat Fortune 500. Sokongan 24/7 adalah salah satu aspek kuat dalam perkhidmatan mereka bersama dengan pelayan yang dipercayai dan pantas.

Ciri Hosting Interserver

Perkhidmatan migrasi percuma: Interserver menyediakan perkhidmatan migrasi laman web percuma kepada semua pengguna dari host lama mereka ke pelayan baru tanpa sebarang kos tambahan. Yang perlu anda buat hanyalah mempunyai sandaran cPanel yang lengkap pada pelayan lama anda dan mereka akan menguruskan yang lain.

 • Pembina laman web percuma: Syarikat ini telah memasukkan Sitepad dalam panel pentadbir yang merupakan pembangun laman web dengan lebih dari 300 tema dan banyak ciri. Untuk menjadikan pengalaman anda mesra pengguna, Sitepad menyediakan 40+ widget.
 • Perkhidmatan e-mel berkualiti tinggi: Interserver menjanjikan kepada pelanggan bahawa e-mel mereka akan dihantar tepat pada waktunya. Mereka mempunyai sistem pengesanan akaun e-mel yang dikompromikan secara automatik yang memastikan pelayan tidak akan disenarai hitam oleh ISP di seluruh dunia.
 • Sokongan WordPress 24/7: WordPress telah menjadi sistem pengurusan kandungan yang paling terkenal di seluruh dunia. Pasukan pakar WordPress di Interserver sedia 24/7 untuk memberikan bantuan sekiranya ada yang tidak kena dengan laman web berasaskan WordPress anda. ‘
 • Masa operasi 99.9%: Syarikat menjanjikan 99.9% masa operasi ke semua laman web.

Pelan dan Harga Hosting Interserver

Terdapat banyak pilihan yang tersedia untuk dipilih oleh Interserver. Berdasarkan keperluan anda, anda dapat memilih pakej dari hosting Standard atau juga mendapatkan pelayan khusus. Beberapa pakej yang paling popular adalah seperti berikut:

 • Web Hosting: Terdapat empat pakej berbeza yang tersedia di bawah web hosting iaitu Standard, Pro (Reseller hosting), Windows ASP.net, dan hosting e-mel peribadi. Web hosting standard berharga $ 5 / bulan di mana anda akan mendapat ruang dan lebar jalur yang tidak terhad.
 • Cloud VPS: Interserver menyediakan VPS berasaskan teras bermula dengan 1 teras yang berharga serendah $ 6 sebulan. Linux VPS mempunyai 12 pakej berbeza yang tersedia sementara Windows VPS yang berharga minimum $ 10, mempunyai 16 pilihan untuk dipilih. Interserver juga menyediakan VPS WordPress berkualiti tinggi yang mempunyai 16 pilihan untuk dipilih dan dilengkapi dengan penyimpanan minimum 250 GB dan lebar jalur 2 TB pada harga hanya $ 6.
 • Pelayan khusus: Interserver mempunyai pelayan Dedicated juga yang bermula pada $ 299 sebulan di mana anda akan mendapat penyimpanan 60 TB, pemindahan 10 TB, port 1 GB dan banyak lagi. Syarikat ini juga menyediakan pelayan 10 Gbps yang berharga serendah $ 70 sebulan. Pelayan khusus GPU bermula pada $ 180 sebulan.

Dapatkan Hosting InterServer

Waktu dan Prestasi Interserver

Interserver menyediakan 99.9% SLA uptime. Ini bermaksud Perjanjian Undang-Undang Perkhidmatan mereka dengan jelas menyatakan bahawa laman web anda akan terus beroperasi sepanjang tempoh pengebilan dan jika mereka gagal menepati janji, maka akan mengembalikannya dalam pengebilan.

Dari segi prestasi, pelayan di Interserver moden dan dilengkapi dengan perkakasan dan perisian terkini. Mereka terus meningkatkan pelayan untuk memberikan perkhidmatan yang lebih baik. Rata-rata, laman web 450 KB memerlukan masa sekitar 420 ms untuk dimuat yang lebih baik daripada kebanyakan pesaing.

Keselamatan Interserver

Interserver memberikan keselamatan dalam talian dan luar talian untuk pelayan. Pusat data mempunyai sandaran kuasa, keselamatan berawak, lantai tinggi, perlindungan kebakaran dan air, dan ciri lain. Pelayan dilengkapi dengan firewall untuk melindungi mereka daripada penggodam dan serangan DDoS.
Pusat Data

Interserver mempunyai tiga pusat data yang terletak di Secaucus dan Los Angeles. Semua pusat data sangat selamat dan mempunyai sandaran kuasa untuk mengelakkan downtime.

Sokongan Pelanggan Interserver

Mereka memberikan sokongan 24/7 melalui panggilan telefon, sembang langsung, dan tiket.

Nombor sokongan mereka adalah:

 • +1-201-605-1440 (JERSEY BARU, Amerika Syarikat),
 • +44 20 3389 6982 (LONDON, ENGLAND),
 • +972 3 372 6407 (TEL AVIV, ISRAEL),
 • +55 19 4560 0392 (SAO PAULO, BR) dan
 • +52 55 5350 9459 (MEXICO CITY, MX).

Dasar Bayaran Balik Interserver

Interserver juga memberikan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Kebaikan dan Keburukan Interserver

Kelebihan Interserver

 • Jaminan kunci harga: Interserver memberikan jaminan kunci harga yang bermaksud mereka tidak akan menaikkan harga pakej anda pada bila-bila masa lagi. Tidak ada caj tambahan atau cetakan halus juga.
 • Pilihan sokongan: Mereka memberikan sokongan melalui saluran yang berbeza yang memudahkan pelanggan untuk menghubungi kakitangan dengan segera. Anda boleh mendapatkan sokongan melalui telefon, e-mel atau sembang langsung. Pangkalan pengetahuan juga kuat dan senang difahami.
 • Sokongan WordPress: Syarikat ini mempunyai sekumpulan pakar yang berdedikasi untuk memberikan sokongan untuk laman web berasaskan WordPress.
 • Kemampuan: Harga yang kompetitif dan pakej kaya ciri adalah aspek terbaik dari perkhidmatan yang disediakan oleh Interserver.

Kekurangan Interserver

 • Sandaran mingguan: Tidak ada pilihan untuk mendapatkan sandaran harian yang boleh menyebabkan kehilangan data sekiranya pelayan diserang atau mogok.

Tawaran Diskaun Interserver

Interserver menawarkan diskaun khas untuk pembaca WPRESSBLOG sahaja. Gunakan kod kupon “WPRESSBLOG” untuk mendapatkan hosting bulan pertama hanya dengan $ 0,01.

Dapatkan InterServer dengan harga $ 0.01 Sahaja

Alternatif Pelayan

Sebagai alternatif kepada Interserver, anda boleh memilih Hosting WPX, SiteGround atau Bluehost.

Artikel ulasan yang disyorkan untuk dibaca:

 • Tinjauan Hosting WPX 2020
 • Kajian SiteGround 2020
 • Kajian Bluehost 2020
 • Kajian Hosting WordPress WP Engine

Perkataan Akhir pada Kajian Interserver

Secara keseluruhan, Interserver menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi dengan kakitangan sokongan terbaik. Harga pakej berpatutan. Panel pentadbir mempunyai banyak ciri bersama dengan pembangun laman web dan pemasang aplikasi 1-klik yang menjadikan penyediaan laman web cukup mudah.

Kajian Interserver 2020
 • Kelajuan dan Prestasi

 • Keselamatan

 • Harga

 • Sokongan pengguna

5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map