Kajian Glowhost 2020: Adakah Web Hosting Ini Baik untuk Anda?

Ditubuhkan pada tahun 2002, Glowhost adalah salah satu penyedia hosting web teratas. Mereka tidak hanya banyak yang ditawarkan dari segi rancangan dan perkhidmatan hosting tetapi itu juga merupakan salah satu syarikat Green Web Hosting yang sangat sedikit.


Syarikat dengan bangganya menetapkan bahawa semua pusat data menggunakan 100% tenaga angin. Glowhost sangat sesuai untuk individu dan syarikat dari pelbagai saiz. Mereka tidak sombong dengan harga terendah kerana pakejnya tidak begitu mahal, tetapi sokongan yang terstruktur dengan baik, pelayan berkualiti tinggi dan transaksi yang telus pasti memberikan perlindungan kepada harga.

Pelan dan Harga Hosting

Glowhost menyediakan hosting bersama, hosting reseller dan hosting khusus. Semua rancangan dan harga hosting dinyatakan di bawah.

Rancangan Hosting Berkongsi

Pelan dan Harga Hosting Bersama Glowhost

Glowhost menawarkan empat rancangan hosting bersama: Domain Tunggal Tidak Terbatas, Multi-Domain Tanpa Had, Peribadi Peribadi, dan Hosting Profesional. Harga mereka bermula dari $ 4.95 / bln. Semua rancangan ini merangkumi nama domain percuma, SSL peribadi, Cloudflare CDN, alat SEO percuma, dan 1500+ templat reka bentuk.

Pelayan Separuh Dedikasi

Pelan dan Harga Hosting Separuh Dedikasi Glowhost

Terdapat tiga rancangan hosting separa berdedikasi: 1 Slice, 2 Slice, dan 3 Slice. Harga mereka masing-masing $ 49.99 / bln, $ 99.99 / bln, dan $ 149.99 / bln. Semua rancangan separa khusus ini merangkumi perlindungan data 3x, alamat e-mel tanpa had, satu domain percuma, Cloudflare CDN, pembangun laman web soholaunch, dan alamat IP khusus.

Pelan Hosting Penjual Semula

Pelan dan Harga Hosting Reseller Glowhost

Glowhost menawarkan lima rancangan hosting reseller: Level 1, Level 2, Level 3, Level 4, dan Level 5. Harga mereka bermula dari $ 24.95 / bln hingga $ 99.95 / bln. Semua rancangan hosting reseller merangkumi ciri berikut: 2 alamat IP khusus, pelayan nama generik, hos pelayan generik, domain tanpa had dan banyak lagi.

Pelayan Dedicated

Pelan dan Harga Hosting Dedikasi Glowhost

Glowhost menawarkan empat rancangan pelayan khusus: Intel Xeon dengan harga $ 129 / bln dan $ 199 / bln dan Dual Intel Xeon dengan harga $ 229 / bln dan $ 299 / bln.

Kelajuan dan Prestasi

Untuk laman web, kepantasan adalah salah satu aspek penting untuk memastikan pengunjung tetap terpaku. Sekiranya laman web memerlukan banyak masa untuk dimuat, ada kemungkinan pengguna akan beralih ke alternatif.

Dengan pelayan pantas Glowhost dan 16 pusat data di seluruh dunia, anda boleh yakin bahawa laman web yang dihoskan di pelayan mereka akan dimuat lebih cepat. Rata-rata, laman web memuat antara 410 ms hingga 650 ms tanpa gangguan.

Seperti syarikat hosting yang lain, ada beberapa masalah dengan kecepatan dan prestasi pada masa lalu tetapi Glowhost terus meningkatkan pelayan dan jaringan untuk memastikan prestasi yang lebih baik.

Pusat Data

Glowhost kini mempunyai 18 pusat data di seluruh dunia termasuk di Amerika Syarikat, Kanada, Mexico, Eropah, Australia, Jepun, dan Hong Kong. Juga, CDN Global syarikat mempunyai lebih daripada 77 tempat kehadiran di seluruh dunia.

Syarikat mendorong pengguna untuk memilih pusat data terdekat untuk memastikan penghantaran kandungan yang cepat kepada pengunjung. Glowhost juga menawarkan pilihan untuk menubuhkan kelompok pelayan yang tersebar secara geografi yang meningkatkan lagi prestasi laman web. Perkhidmatan ini sangat penting untuk laman web dengan trafik tinggi dari seluruh dunia.

Semua pelayan bersama syarikat terletak di Salt Lake City, Phoenix atau Montreal sementara Managed Cloud Servers terletak di Salt Lake City sahaja.

Lokasi untuk pusat data merangkumi:

 1. Atlanta, Georgia,
 2. Chicago, Illinois,
 3. Dallas, Texas,
 4. Los Angeles, California
 5. Miami, Florida
 6. Phoenix, Arizona
 7. Bandar Salt Lake, Utah
 8. Mexico City, MX
 9. Toronto, HIDUP
 10. Montreal, QC
 11. Sao Paulo, BR
 12. London, UK
 13. Nottingham, UK
 14. Amsterdam, NL
 15. Hong Kong, CN
 16. Tokyo, JP
 17. Sydney, AU
 18. Melbourne, AU

Keselamatan

Dalam hal keselamatan laman web, pemilik laman web atau penyedia hosting web tidak dapat meninggalkan celah. Glowhost memastikan semua laman web yang dihoskan di pelayan mereka mendapat layanan yang sama dari segi keselamatan.

Mereka menggunakan enkripsi SSL 2048-Bit untuk pemindahan data dan menyokong enkripsi e-mel PGP / GPG yang memastikan bahawa semua data yang dipindahkan melalui rangkaian mereka dienkripsi dan dijamin 100%.

Pasukan jurutera Glowhost menaik taraf firewall pelayan secara berkala untuk mengelakkan penyerang keluar dari sistem. Pasukan sokongan mereka memastikan terdapat serangan DDoS di laman web dan menyekat sebarang IP samar dengan segera dari mengakses data di pelayan.

Jaminan Wang Dikembalikan

Glowhost menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 91 hari. Sekiranya pelanggan tidak berpuas hati dengan hosting Glowhost maka mereka akan membuat bayaran balik sepenuhnya untuk pembelian hosting.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan yang kuat memastikan bahawa pelanggan tetap bersama syarikat dalam setiap senario yang mungkin. Web hosting adalah bidang di mana beberapa saat waktu henti boleh menyebabkan kerugian besar bagi pemilik laman web.

Sekiranya anda perlu menghubungi sokongan pelanggan, anda boleh melakukannya melalui e-mel, sembang dalam talian, dan platform media sosial. Syarikat itu sering mendorong pengguna untuk bergabung dengan akaun SM mereka di Twitter dan Facebook di mana mereka boleh mengajukan soalan kepada mereka untuk mendapatkan respons pantas.

Pasukan sokongan tersedia 24x7x365. Mereka mempunyai pasukan sokongan khusus untuk laman web berasaskan WordPress juga.

Kebaikan dan Kekurangan Glowhost

Kelebihan Glowhost:

 • Glowhost terkenal dengan sokongan pelanggan yang kuat. Ia memberikan sokongan 24x7x365 kepada semua pelanggannya sebelum dan sesudah penjualan.
 • Syarikat ini hiperaktif pada akaun media sosial yang memudahkan anda menyokong.
 • Dengan 18 pusat data dan 77+ titik CDN, kelajuan dan prestasi sukar ditandingi.
 • Pelbagai pakej memastikan anda mempunyai banyak pilihan untuk laman web anda.
 • Perkhidmatan e-mel cepat dan boleh dipercayai.

Kekurangan Glowhost:

 • Pakej-pakej ada di bahagian yang lebih mahal.

Terdapat beberapa aduan mengenai kepantasan tetapi syarikat terus meningkatkan pengalaman pengguna yang semakin meningkat.

Anda mungkin perlu menunggu selama beberapa minit untuk menghubungi wakil sokongan pelanggan, terutamanya pada musim percutian.

Diskaun dan tawaran Glowhost

Dari semasa ke semasa Glowhost mengeluarkan tawaran diskaun untuk pelanggan baru. Kupon ini dapat digunakan untuk mendaftarkan akaun di laman web. Setiap tahun terutama pada Hari Jumaat Hitam, Krismas, Tahun Baru dan beberapa peristiwa penting yang lain, anda boleh mengharapkan kupon di peti mel anda dari Glowhost.

Dapatkan Glowhost dengan Harga Diskaun

Alternatif Glowhost

Sebagai alternatif untuk hosting Glowhost, anda boleh memilih GreenGeeks, SiteGround atau InMotion Hosting.

Kesimpulan: Kajian Glowhost 2020

Bagi pemilik laman web, sangat penting untuk memilih penyedia hosting web yang mempunyai pelayan pantas dan ulasan keseluruhan positif. Glowhost boleh menjadi pilihan yang lebih mahal tetapi syarikat itu bukan sahaja merupakan salah satu penyedia perkhidmatan teratas tetapi juga menggunakan 100% tenaga boleh diperbaharui untuk memberi kuasa kepada pusat datanya. Syarikat ini mempunyai pelbagai pakej untuk dipilih yang memudahkan anda mendapatkan harga terbaik.

Baca Juga:

 • Ulasan Hosting Scala
 • Ulasan Hosting SiteGround
 • Kajian InMotion Hosting 2020
 • Tinjauan Hosting GreenGeeks 2020
Kajian Glowhost 2020
 • Kelajuan dan Prestasi

 • Keselamatan

 • Sokongan pengguna

 • Jaminan Wang Dikembalikan

5

Ringkasan

Glowhost menawarkan prestasi hosting standard. Anda boleh menggunakannya untuk menghoskan laman web anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map