Ulasan Kinsta Hosting 2020: Penyedia Hosting WordPress Premium

Kinsta adalah syarikat hosting WordPress yang dibina di atas Platform Awan Google. Syarikat ini dilancarkan oleh Mark Gavalda pada bulan Disember 2013.


Kajian Kinsta 2020

Hanya dalam masa lima tahun, syarikat ini berjaya berdiri di pasaran hosting WordPress yang kompetitif. Antara muka yang mesra pengguna, tahap keselamatan standard yang maju dan sokongan pelanggan yang mesra adalah beberapa faktor WOW kepada Kinsta Web Hosts.

Migrasi laman web percuma, sandaran harian, dan pementasan laman web adalah ciri utama hebat dari rancangan hosting web mereka. Bahagian terbaik adalah Kinsta menawarkan hosting awan di platform awan Google.

Pada masa ini, Kinsta memiliki 20 pusat data di seluruh dunia dan menawarkan semua pelanggan CDN di seluruh dunia melalui rakan utama KeyCDN.

Ciri-ciri Hosting Kinsta WordPress:

Kinsta menawarkan perkhidmatan hosting WordPress yang diuruskan. Hosting WordPress Terurus lebih mahal daripada penyelesaian hosting yang tidak dikendalikan.

Oleh itu, bukan hanya Kinsta, tetapi juga syarikat lain seperti Bluehost, SiteGround, dan Dreamhost memasukkan beberapa ciri utama tambahan dalam rancangan hosting mereka seperti CDN untuk meningkatkan kelajuan halaman web, membuat cadangan secara berkala dan sebagainya.

Dapatkan Kinsta Hosting dengan Hosting Percuma selama 2 Bulan

Pementasan Laman Web

Penawaran ciri yang paling menarik oleh Kinsta adalah pementasan laman web. Fitur pementasan laman web membolehkan pengguna menerapkan pindaan besar pada laman WordPress mereka. Mereka dapat melakukan ujian yang berkesan sebelum menggunakan.

Untuk masa muat yang lebih pantas, Kinsta menggunakan bekas Nginx, PHP 7, MariaDB dan LXD.

Keselamatan Tahap Lanjutan

Keselamatan Kinsta

Keselamatan adalah satu lagi ciri utama perkhidmatan hosting WordPress mereka yang dikendalikan. Untuk memberikan keselamatan standard tinggi kepada pengguna WordPress mereka, Kinsta menawarkan sijil SSL percuma dan sistem penjejakan waktu operasi untuk memberi tahu pengguna jika laman web mereka tidak berfungsi.

Selain itu, mereka memberikan perlindungan DDoS dari pengimbasan malware dan firewall perkakasan.

Sandaran Harian dan Pemulihan Dijamin

Sekiranya ada yang tidak betul, platform Kinsta siap dengan sandaran laman web setiap hari. Juga, mereka berjanji untuk memulihkan data laman web dan memperbaiki laman web anda jika diretas.

Penghijrahan Laman Web Percuma

Bila-bila masa anda ingin beralih ke hosting Kinsta dari orang lain, mereka menawarkan perkhidmatan migrasi percuma. Anda dapat memastikan semuanya berfungsi dengan baik di atas DNS anda semasa mereka mula-mula menyiapkan laman web anda di kawasan ujian.

Pengguna boleh meminta penghijrahan laman web secara langsung dari antara muka pengguna Kinsta. Cukup berikan mereka maklumat web hosting terbaru anda untuk menangani migrasi.

Penghijrahan laman web percuma disediakan dengan semua rancangan hosting kinsta.

Ciri-ciri lain

Sebilangan besar ciri tahap lanjutan lain juga boleh dimasukkan ke dalam akaun hosting WordPress anda. Kini Kinsta juga menawarkan beberapa ciri tambahan seperti Pengoptimuman Pangkalan Data MySQL Automatik, PHP Penyembuhan Diri, Firewall GCP kepada pelanggan mereka.

Sekiranya pengguna memiliki perniagaan berskala besar, mereka dapat memperoleh banyak ciri dengan mudah seperti Cloudflare Railgun, Elasticsearch, dan Redis, dan lain-lain. Anda juga boleh memilih penyelesaian hosting perusahaan khusus dari Kinsta mengikut keperluan anda.

Sokongan pengguna

Sokongan Pelanggan Kinsta

Kinsta menyediakan cara mudah untuk menghubungi kakitangan sokongan mereka yang berkelakuan baik. Anda hanya perlu log masuk ke akaun anda dan membuat perbualan baru dengan mengklik ikon mesej di sebelah kanan bawah halaman.

Pasukan Kinsta mempunyai pakar WordPress yang berpengalaman dan mereka dengan bangga memberikan kepuasan kepada pelanggan mereka 100% dalam menyelesaikan masalah mereka dalam masa yang singkat.

Pusat Data

Kinsta menawarkan 20 pusat data awan Google yang berbeza. Anda boleh memilih mana-mana dari 20 pusat data berikut.

 1. Council Bluffs, Iowa, Amerika Syarikat (us-central1)
 2. St. Ghislain, Belgium (eropa-barat1)
 3. Changhua County, Taiwan (asia-timur1)
 4. Sydney, Australia (australia-tenggara1)
 5. The Dalles, Oregon, Amerika Syarikat (us-west1)
 6. Ashburn, Virginia, Amerika Syarikat (us-east4)
 7. Moncks Corner, South Carolina, Amerika Syarikat (AS-timur1)
 8. São Paulo, Brazil (southamerica-east1)
 9. London, UK (eropa-barat2)
 10. Frankfurt, Jerman (eropa-barat3)
 11. Jurong West, Singapura (asia-tenggara1)
 12. Tokyo, Jepun (asia-timur laut1)
 13. Mumbai, India (asia-selatan1)
 14. Montréal, Kanada (northamerica-timur laut1)
 15. Belanda (eropa-barat4)
 16. Hamina, Finland (eropa-utara1)
 17. Los Angeles, California (us-west2)
 18. Hong Kong (asia-timur2)
 19. Zürich, Switzerland (eropa-barat6)
 20. Osaka, Jepun (asia-timur laut2)

Pelan Hosting WordPress Kinsta

Pelan Hosting WordPress KinstaRancangan Hosting WordPress & Harga

Kinsta menawarkan rancangan hostingnya sesuai dengan keperluan perniagaan anda dari skala kecil hingga besar.

 • Pelan hosting peringkat permulaan WordPress dilengkapi dengan Ruang Disk 10 GB dan SSL Percuma dan rangkaian penghantaran kandungan. Anda akan mendapat 1 laman web WordPress dan 20,000 lawatan. Pelan ini berharga anda hanya $ 30 sebulan.
 • Pelan hosting Pro kedua menawarkan ruang cakera 20 GB dan SSL dan CDN percuma. Dengan rancangan hosting web Pro, anda akan dapat 2 laman web WordPress dan sekitar 40,000 lawatan dengan hanya $ 60 sebulan.
 • Pelan business1 merangkumi 5 pemasangan WordPress dan ruang cakera 20 GB. Anda tidak boleh salah dengan memperoleh 100,000 lawatan dan SSL dan CDN percuma dengan hanya $ 100 sebulan.
 • Sekiranya anda memilih rancangan hosting business2, anda akan mendapat manfaat daripada 10 pemasangan laman web, ruang cakera 40 GB, dan SSL dan CDN percuma. Pelan ini berharga $ 200 sebulan.
 • Sekiranya anda mahukan potongan harga untuk hosting Kinsta maka mereka menawarkan hosting percuma selama 2 bulan untuk semua rancangan.

Fakta bahawa perkhidmatan hosting WordPress yang dikendalikan seperti Kinsta mengenakan bayaran lebih daripada penyelesaian hosting laman web yang tidak dikendalikan adalah benar. Sebabnya sangat jelas bahawa anda tidak boleh membeli mutiara dengan harga kacang tanah. Dengan hosting WordPress yang dikendalikan, anda juga mendapat banyak ciri tambahan untuk bersaing secara berkesan untuk perniagaan anda di pasaran global.

Oleh itu, jika anda membuat perbandingan antara harga rancangan hosting Kinsta dengan perkhidmatan hosting WordPress yang dikendalikan lain, mereka pasti berdaya saing dari sudut harga.

Kebaikan dan keburukan Kinsta Hosting

Lebih daripada 60,000 laman web dihoskan di Kinsta kerana banyak pemilik perniagaan dari seluruh dunia menyukai rancangan hostingnya. Terdapat beberapa kelebihan dan kekurangan dari host web Kinsta.

Kelebihan Hosting Kinsta:

 • Anda boleh menghoskan laman web anda di 16 lokasi yang lebih dekat dengan khalayak sasaran anda.
 • Kinsta menawarkan lebar jalur CDN yang ditentukan dari rakan utamanya KeyCDN untuk menyimpan salinan statik laman web anda di lebih daripada 30 lokasi di seluruh dunia.
 • Kinsta menawarkan perkhidmatan kelajuan laman web bertanda aras. Laman web yang dihoskan di platform Kinsta menunjukkan laporan prestasi yang sangat baik pada GTmetrix dan Pingdom.
 • Kinsta menawarkan ciri-ciri hebat untuk penggunanya seperti pengklonan laman web, pementasan laman web, sandaran harian dan panel kawalan MyKinsta yang mudah digunakan.
 • Platform Kinsta dibina di Google Cloud Platform.

Kekurangan Kinsta Hosting:

 • Pengguna boleh menyimpan data sandaran setiap hari hanya dalam 14 hari.
 • Panel kawalan pengguna memerlukan penyatuan WordPress yang lebih baik

Jaminan Wang dikembalikan selama 30 hari:

Host web Kinsta menawarkan jaminan 99,99% masa operasi dan pemuatan halaman terpantas. Sekiranya anda merasa laman web anda tidak berfungsi dengan alasan apa pun, anda bebas untuk menuntut bayaran balik penuh dalam masa 30 hari atau bayaran balik pro-rate pada perkhidmatan yang digunakan jika anda membatalkannya setelah 30 hari.

Walau bagaimanapun, Kinsta Hosting menggunakan pusat data dan amalan terbaik industri yang paling maju untuk memastikan laman web anda mempunyai semua patch keselamatan terkini.

Cuba Kinsta Hosting Percuma selama 2 Bulan

Alternatif Kinsta

Sebagai alternatif untuk hosting Kinsta, anda boleh memilih WP Engine atau WPX Hosting.

Lihat di sini perbandingan terperinci Kinsta dengan WP Engine, WPX Hosting, Bluehost, dan SiteGround.

Pokoknya

Kinsta menawarkan hosting WordPress yang boleh dipercayai dan selamat dengan sokongan WordPress teknikal. Sebabnya ialah mengapa Kinsta berjaya memantapkan dirinya di pasaran sebagai syarikat profesional.

Baca Juga:

 • Ulasan Mesin WP
 • Kajian Hosting Flywheel
 • Kajian Hosting yang Boleh Ditekan 2020
Kajian Kinsta Hosting 2020
 • Kelajuan dan Prestasi

 • Sokongan pengguna

 • ciri-ciri

 • Harga

5

Ringkasan

Sekiranya anda mahukan penyedia hos yang berkualiti dan mempunyai anggaran, maka Kinsta adalah hos terbaik untuk anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map