10 najboljih upravljačkih ploča temeljenih na oblaku za upravljanje poslužiteljima i web stranicama

Da, i vi možete upravljati poslužiteljem. To je lako!


Pitate se kako je to moguće? Nastavite čitati i saznat ćete.

Tako ste si nabavili sjajno novi cloud poslužitelj svog omiljenog davatelja oblačne infrastrukture. Sada započinje naporan rad: morate instalirati aplikacije i usluge, konfigurirati ih, voditi brigu o svim sigurnosnim pitanjima, planirati sigurnosne kopije itd. Kako ćete raditi sve te stvari ako nemate pojma o tome obaviti upravljanje poslužiteljem?

Odgovor je jednostavan:

Trebate samo odabrati upravljačku ploču koja se temelji na oblaku za izgradnju i održavanje web stranica i za upravljanje poslužiteljima koji vam omogućuju da to učinite bez da se spustite na grizu. Srećom, postoji mnogo dobrih opcija koje možete odabrati. Pomoću ovih kontrolnih ploča i alata moći ćete upravljati infrastrukturom utemeljenom u oblaku na bilo kojem od najpopularnijih pružatelja usluga oblaka bez napuštanja udobnosti vašeg jastuka.

Što očekivati ​​od upravljačke ploče?

Budući da je njegova glavna svrha ušteda vremena i truda, dobra upravljačka ploča trebala bi pojednostaviti složene zadatke, automatizirati rutinske postupke i obratiti vašu pažnju samo kad je to nužno potrebno.

Kada su u pitanju složeni zadaci kojima je potrebno pojednostavljenje, izrada i konfiguracija poslužitelja nalaze se u centru pažnje. Upravljačka ploča trebala bi sjediti između vas i pružatelja oblačne infrastrukture kako bi sakrila od vas sve opskurne (ali kritične) aspekte na koje je potrebno voditi računa prilikom stvaranja i konfiguriranja poslužitelja..

Zatim dolazi instalacija softverskog snopa. Možda niste sigurni što instalirati na svoj novi poslužitelj, ali upravljačka ploča može vam pomoći u odlučivanju s obzirom na to što planirate raditi sa svojom web stranicom..

Jednom kada se vaš poslužitelj pokrene, vrijeme je da počnete obavljati rutinske zadatke, poput nadzora, izrade sigurnosnih kopija, upravljanja dozvolama i tako dalje. Ako ne planirate samostalno obavljati ovaj posao ili za to angažirati stručnjaka, onda vam treba alat koji može sve ove zadatke obavljati automatski.

Morat ćete se također informirati kada se dogodi nešto što treba vašu intervenciju. Dobar alat za upravljanje trebao bi izdavati važna upozorenja putem različitih kanala, poput e-pošte, telefonskih poziva ili izravnih poruka. Pogledajmo neke od najrelevantnijih upravljačkih ploča koje biste trebali razmotriti jeste li u redu s idejom da predate kontrolu nad svojim poslužiteljima..

RunCloud

Kad tražite jednostavnost, obično morate odustati od vlasti. To nije slučaj sa RunCloud, koje nudi jednostavno, ali moćno grafičko sučelje za izradu i upravljanje web lokacijama koje pokreću DigitalOcean, AWS ili Google Cloud. Umjesto da pamti više prijava za svaki entitet koji bi trebao trebati upravljati, RunCloud nudi kompletnu nadzornu ploču koja bi ih mogla nadzirati sve: web aplikacije, baze podataka, usluge, datoteke, zadatke, sigurnosne kopije itd..

Ne morate brinuti oko određivanja najbolje konfiguracije za vaš poslužitelj. RunCloud kroji najbolju konfiguraciju za bilo koji promet i omogućuje vam da ga primijenite na svoj poslužitelj sa samo nekoliko klikova. Nadzorna ploča olakšava instalaciju bilo koje posebne verzije PHP-a, konfiguriranje Nginx-a ili Apache2-a, instaliranje SSL-a / TLS-a iz Let’s Encrypt ili nekog drugog davatelja usluga ili čak konfiguriranje vašeg SSL-a u skladu s PCI-DSS ili NIST standardima ili HIPAA propisima.

Zadaci praćenja također su pojednostavljeni pomoću očišćenog, čitljivog dnevnika i elegantnih grafikona i tablica. Ali ako ne možete provesti dan gledajući u elegantne ekrane, RunCloud preuzima nadzorne aktivnosti i obavještava vas o važnim događajima putem e-pošte, slack-a ili telegrama.

ServerPilot

ServerPilotUpravljačka ploča omogućuje vam povezivanje poslužitelja s bilo kojeg davatelja poslužitelja kako biste se brinuli za sve konfiguracijske i upravljačke zadatke potrebne za hostiranje bilo koje PHP aplikacije, poput WordPressa ili drugih sustava za upravljanje sadržajem. Pomoću ServerPilota možete konfigurirati novi poslužitelj za manje od dvije minute.

Ne morate čekati da se promjene promjene na vašem poslužitelju, jer se sve promjene primijene odmah. Poslužitelji uključuju softverski skup posebno prilagođen kako bi omogućio brzinu vašim web stranicama: Ubuntu, Apache, Nginx, MySQL, da navedemo nekoliko.

Posebno dizajnirano za programere, agencije i pružatelje usluga hostinga, ServerPilot rješenje se brine za sve zadatke upravljanja poslužiteljem u oblaku kako bi korisniku dao slobodu da se usredotoči na svoje poslovanje. Za pružatelje usluga hostinga koji grade vlastite platforme, ServerPilot nudi moderni REST API koji omogućuje potpunu kontrolu nad poslužiteljima, aplikacijama, korisnicima sustava i bazama podataka na vašim poslužiteljima putem HTTPS zahtjeva.

Budući da ServerPilot točno zna što se izvodi na vašem poslužitelju i kako je konfiguriran, možete se osloniti na njegove integrirane značajke praćenja kako biste uštedjeli vrijeme i trud. Osim toga, statistika poslužitelja u stvarnom vremenu omogućava vam da pazite na zdravlje svoje imovine kad god želite.

Cloudways

Orijentiran na digitalne agencije i e-trgovinu, CloudwaysUpravljana platforma za hosting nudi miran osjećaj. Obećava da će vrijeme trajanja uživo biti svega nekoliko minuta, pod uvjetom da će se oni pobrinuti za sve složenosti postavljanja ili migracije web stranice. Opcije upravljanog hostinga uključuju WordPress, Magento, Laravel i prilagođene PHP aplikacije.

Umjesto uobičajenog cPanela za upravljanje poslužiteljem, Cloudways nudi vlastitu prilagođenu upravljačku ploču koja pruža prijateljsko korisničko iskustvo zajedno s moći upravljanja svim dostupnim funkcionalnostima. U slučaju da vam je potrebna dodatna pomoć za rješavanje određenog problema, na raspolaganju vam je i 24/7/365 podrška u svim cjenovnim planovima.

Cloudways podržava 5 pružatelja usluga oblaka: AWS, DigitalOcean, Google Cloud, Linode i Vultr, s neograničenim izborom PHP aplikacija. Svi planovi uključuju zanimljiv skup dobrote koji vas oslobađaju složenih zadataka održavanja, poput poslužitelja automatskog iscjeljivanja, namjenskih firewall-a, praćenja u stvarnom vremenu, automatiziranih sigurnosnih kopija, redovitih sigurnosnih zakrpa, među ostalim.

Mahovina

Mahovina nije samo administrator i alat ili upravljačka ploča, to je virtualni suigrač za stručnjake za web razvoj. Njegov je cilj pomoći u svemu što može, pridružiti se timu za razvoj softvera i izvršavanju zadataka administracije poslužitelja i web stranica.

Moss se brine za vaše web aplikacije i poslužitelje, omogućujući vam da koristite svoje vrijeme za razvoj aplikacija i poslovanje. Moss će vam imati pomoć kada vam je potrebno da implementirate, upravljate ili nadzirate svoje poslužitelje i web stranice.

Kad je spojen na novi Ubuntu poslužitelj, Moss traži dozvolu za prijavu putem SSH-a i postavlja ga u vaše ime. Može upravljati vašim VPS-om, vašim cloud poslužiteljem, pa čak i poslužiteljem ispod vaše tablice, sve dok izvodi svježu Ubuntu instalaciju.

Da bi se vaše aplikacije pokrenule što je brže moguće, Moss konfigurira vaše web stranice za korištenje optimizacija kao što su HTTP / 2 i OCSP Stapling, između ostalih. Također se brine o sigurnosti, postavljanju vatrozida, instaliranju sigurnosnih ažuriranja, upravljanju korisničkim dozvolama i kontroli SSH / SFTP pristupa vašim poslužiteljima..

Vepp

Vepp nudi skup web panela koji vam pomažu da maksimizirate performanse, fleksibilnost i sigurnost web stranice koju hostira VPS, a istovremeno minimizirate napore administracije. Bez obzira da li ste vlasnik web lokacije, trgovac ili administrator e-trgovine, s Veppom možete upravljati svojim WordPress web lokacijama na poslužitelju bez trošenja sati konfiguriranja domena, poštanskih sandučića i SSL certifikata.

Veppove ploče nude pojednostavljeno upravljanje i brzi pristup svim kritičnim komponentama vaše web stranice. Također imate pri ruci pouzdane sigurnosne alate, uključujući antivirusne, sigurnosne kopije i snažne SSL certifikate. Provjera raspoloživosti daje vam dodatnu sigurnost da vaše web stranice neprestano funkcioniraju nesmetano, a statistike prometa uživo vas informišu o tome kako ide vaše internetsko poslovanje.

Ako ste freelancer ili imate agenciju, možete povećati zaradu nudeći svojim klijentima jednostavnu upravljačku ploču za upravljanje njihovim web stranicama. Vepp platformu možete rasporediti i na vlastitoj infrastrukturi i prodati je kao SaaS rješenje.

Vesta

Vesta nudi jednostavnu i laganu upravljačku ploču koja može nedostajati neke napredne značajke, poput postavljanja više poslužitelja, ali usredotočena je na performanse. Frontend web stranice koji se temelji na Nginxu omogućava jednostavan pristup upravljanju korisnicima, web stranicama, DNS-u, računima / poslužiteljima pošte, bazama podataka, zadacima cron, sigurnosnim kopijama, IP adresama i još mnogo toga. Ploča također prikazuje sveobuhvatne grafikone i statistike koji vam omogućuju da nakratko vidite kako ide vaša web stranica.

Konfiguracija poslužitelja vrši se jednostavno putem opcije izbornika koja prikazuje statistiku upotrebe resursa i detalje konfiguracije, poput verzije OS-a, broja CPU-a, instalirane memorije itd. Ostale značajke koje nudi Vesta uključuju vatrozid, upravljanje / pregled dnevnika, upravljanje ažuriranjem i automatizaciju, između ostalih.

Vesta jezgra je otvorenog koda i napisana je bashom, izvornim programskim jezikom koji preferiraju administratori Linux poslužitelja. Popis naredbi dostupan u konzoli uključuje 381 naredbe i brojanje. Zahvaljujući bash-u i GPL-u, Vesta može riješiti probleme i implementirati nove značajke vrlo brzim tempom.

Plesk na Vultr

Plesk pruža moćnu upravljačku ploču osmišljenu za pojednostavljenje upravljanja aplikacijama i web lokacijama. Predstavlja nadzornu ploču s jednostavnom upotrebom koja sadrži sve funkcije potrebne za obavljanje većine zadataka upravljanja vašim web mjestima, uključujući one složene.

Također ima ugrađeni uređivač koda koji vam omogućuje izmjenu datoteka u pokretu.

Platforma Vultr omogućuje vam odabir tri različite verzije Pleska: Web Admin Edition SE, Web Pro Edition i Web Host Edition. Aktivacija licence potpuno je automatizirana kako bi se implementacija učinila što jednostavnijom. Vultr također nudi mnogo opcija za temeljnu platformu vašeg primjerka Plesk. To bi mogla biti primjer računanja u oblaku, s Intelovim procesorima i 100% SSD memorijom; poslužitelji posvećeni od golog metala, sa nultim slojem virtualizacije; blok pohrana: SSD-podrška, suvišna pohrana s do 10 TB volumena; ili namjenski primjerci izračunavanja u oblaku bez “bučnih” susjeda.

Vultr nudi, osim Pleska, upravljačku ploču jednostavnu za upotrebu, koja vam omogućuje jednostavno raspoređivanje novih instanci, odabir OS-a vašeg poslužitelja iz mnogih Linux distribucija, određivanje geolokacije vašeg računara itd..

cPanel na Kamateri

cPanel je popularna upravljačka ploča web hostinga s GUI i alatima za automatizaciju stvorenim za pojednostavljenje redovnih zadataka održavanja web stranica. Predstavlja troslojnu strukturu koja nudi mogućnosti vlasnicima web stranica, preprodavača i administratora za kontrolu različitih aspekata upravljanja poslužiteljem i web stranicama putem web sučelja.

cPanel također nudi pristup temeljen na API-ju i naredbenoj liniji kako bi omogućio programerima, proizvođačima softvera treće strane i pružateljima web hostinga da primijene različite modele upotrebe na njegovu funkcionalnost. Kamatera vam omogućuje odabir željene verzije cPanela kad god kreirate novi poslužitelj. Nakon što ga instalirate, možete početi koristiti njegov GUI za upravljanje svim aspektima vašeg poslužitelja, od FTP pristupa i računa e-pošte do implementacije novih web stranica i konfiguracije vašeg poslužitelja..

Kamatera nudi brojne opcije konfiguracije poslužitelja, u rasponu od 1 vCPU, 1 GB RAM-a i 20 GB SSD-a za pohranu do 8 vCPU-a, 16 GB RAM-a i 5 TB SSD-a.

Ploi

Alat za upravljanje poslužiteljem namijenjen pojednostavljenju života stručnjacima za razvoj softvera. Ploi usredotočuje se na pojednostavljivanje zadataka implementacije, uzimanje svih teških poslova iz ruku programera, tako da mogu raditi ono što najviše vole: razvijati aplikacije.

Ploi vam omogućuje brzo pružanje poslužitelja i raspoređivanje web mjesta s mnogim IaaS davateljima usluga, uključujući AWS EC2, DigitalOcean, Linode, Scaleway, UpCloud, Vultr ili prilagođeni VPS. Da biste ubrzali stvari, čak i više, svaki novi poslužitelj prema zadanim postavkama instalira NGINX, PHP i Redis, tako da možete brzo započeti. Možete slobodno instalirati druge alate i aplikacije, kao što su Laravel, WordPress, Git i Cloudflare.

Ploi planovi počinju s 5 poslužitelja, neograničenim rasporedima i neograničenim domenama. Klikom na gumb možete primijeniti uravnoteženje opterećenja kako biste raspodijelili svoj promet između svih svojih poslužitelja. Ako vam je potrebno više poslužitelja ili značajki, možete nadograditi na napredniji plan, sa značajkama kao što su neograničeni poslužitelji, nadzor poslužitelja / web mjesta i upravljanje timom.

Forge na Laravelu

Forge omogućuje vam pružanje i raspoređivanje neograničenih PHP aplikacija na vašoj infrastrukturi: AWS, DigitalOcean, Linode, Vultr ili drugi. Možete dobiti svoje poslužitelje sa svim dobrobiti koje želite unaprijed instalirati: Nginx, PHP, MySQL, Postgres, Redis, da ih samo nabrojimo. Da biste je implementirali, samo je morate gurnuti da nadoknadite svoje GitHub ili Bitbucket spremište i pustite Forge da tamo rukuje..

Ako radije programirate svoje poslužitelje umjesto da upotrebljavate web-sučelje, možete koristiti Forgeov API koji pruža pristup većini njegovih značajki. Za bolju sigurnost Forge automatski instalira sigurnosna ažuriranja i pruža zaštitu vatrozida izvan okvira. Također, njegovi poslužitelji zahtijevaju provjeru SSH ključa i svaka se web lokacija pokreće odvojeno, izbjegavajući aplikacije da pristupaju drugim web mjestima.

Korisnici poslovnog plana dobivaju neke napredne značajke, poput dijeljenja nadzornih ploča za upravljanje između suradnika i izradu sigurnosnih kopija vaših baza podataka MySQL ili Postgres u AWS ili DigitalOcean Spaces.

Još više za svoj dolar

Čak i ako u svom timu imate stručnjaka koji točno zna kako se brinuti za svoje poslužitelje i web stranice, dobra kontrolna ploča mogla bi mu pomoći da što učinkovitije i produktivnije iskoristi svoje vrijeme. Dakle, kad razmišljate kolika će biti cijena takvog alata, uzmite u obzir svu ušteđevinu koju ćete dobiti zauzvrat, ne samo u smislu vremena i novca, već i manje glavobolje i na većim web stranicama.

Ipak, želite li sami upravljati poslužiteljima? Nema problema, pogledajte ovaj softver za upravljanje poslužiteljem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map