5 najboljih virtualnih rješenja za radnu površinu za pojedince ili tvrtku

Evolucijom radnih prostora sada našem digitalnom svijetu možemo pristupiti s bilo kojeg uređaja, bilo gdje, u bilo koje vrijeme.


Virtualizacija radne površine razmatrana je kao rješenje za omogućavanje sigurnosti središnjeg upravljanja radnim površinama vašeg korisnika i s manje informacijskog upravljanja.

Koristeći virtualne radne površine s operativnim sustavom Windows, možete mu pristupiti s radne površine iPad i Android uređaja ili prijenosnog računala. Imate pristup vašem osobnom okruženju radne površine ili radnom prostoru. To znači da mogu raditi kod kuće, u uredu, u hotelu ili bilo gdje drugdje. I sa svakog uređaja imat ću pristup svojim podacima i aplikacijama.

Sada ovaj pristup razdvaja podatke i aplikacije vašeg operativnog sustava od lokalnog hardvera, izvodeći ih odvojeno na udaljenom poslužitelju.

Izrada internetskog okruženja za virtualizaciju bila je skupa i složena. Korisnicima često nedostaje iskustvo produktivnosti lokalno osmišljenog stolnog računala, a za uspješnu implementaciju i pokretanje može biti potrebno nekoliko tjedana, a ponekad i mjeseci..

Dakle, zašto ne koristiti hosting platforme?

V2 oblak

Za male i srednje tvrtke postavljanje stolne infrastrukture utemeljene u oblaku može biti skupo i teško je sigurno upravljati. V2 Cloud može vam pomoći.

V2 oblak je radna površina kao ponuda usluge. Omogućuje vam siguran pristup podacima, poslovnim aplikacijama, dokumentima i drugim resursima s bilo kojeg mjesta na bilo kojem uređaju.

Sadrži višekorisnički Windows operativni sustav s Microsoft Officeom. Vaši zaposlenici i savjetnici mogu pristupiti svim vašim poslovnim aplikacijama s bilo kojeg računala, telefona ili tableta s bilo kojeg mjesta.

S V2 Cloudom ne trebate pisati nijedan kôd da biste imali verziju oblaka softvera. Model pretplata na temelju pretplate možete jednostavno iskoristiti umjesto Perpetual licenci.

V2 Cloud pruža sigurnu isplativost u visokokvalitetnom radnom stolu uz nadzor uživo i 24/7 tehničku podršku. Na virtualnom radnom stolu u V2 oblaku možete dodati do 250 članova koji mogu međusobno dijeliti datoteke i aplikacije dok imaju sesiju.

Sigurno ugošćuje vaša Cloud računala, tako da su uvijek optimalna i dostupna. Svakog dana automatski se izrađuje sigurnosna kopija, a vi imate svu administracijsku kontrolu. Kao administrator možete instalirati bilo koji potrebni softver i dodati onoliko korisnika koliko želite. Nakon što se korisnici dodaju u radni prostor, mogu pristupiti svojoj radnoj površini i svim vašim poslovnim aplikacijama s Osobnih uređaja koristeći samo internetski preglednik, bez dodatka. Dakle, podaci nikada ne napuštaju radni prostor, a sve ostaje sigurno u oblaku.

Microsoft Active Directory kompatibilan je s V2 oblakom. Može podržati multifaktorsku provjeru identiteta pomoću AD Connector-a. Ne morate ih replicirati u V2 Cloud kako biste koristili svoj postojeći direktorij i korporativne vjerodajnice.

Možete odabrati na kojem sigurnom mjestu podatkovnog centra želite da se vaš radni prostor nalazi, podaci nikad neće napustiti tu lokaciju. Ne želite žuriti sa podacima na V2 Cloudu, kupiti licencu V2 Cloud i imati svoje podatke na bilo kojem drugom pružatelju usluga Cloud, kao što je Microsoft Azure Amazon AWS ili Google Cloud platforma za dobavljače softvera.

Amazon WorkSpaces

Amazonovi radni prostori je DaaS (Desktop kao usluga) rješenje. Sigurno se upravlja oblačnim radnim površinama koje korisnicima omogućavaju pristup dokumentima i resursima aplikacija s bilo kojeg mjesta na bilo kojem podržanom uređaju.

Desktop radne površine sustava Windows ili Linux možete osigurati za nekoliko minuta kako biste ispunili obećanje “ponesite svoj uređaj”. To omogućuje udaljenim, mobilnim i ugovornim zaposlenicima te pojednostavljuje procese testiranja i razvoja. Budući da se podaci struju na vaše uređaje u šifriranom formatu i ne pohranjuju se lokalno, radni prostori Amazon pomažu u poboljšanju vaše sigurnosti. Omogućuje vam da smanjite troškove i složenost uklanjanjem potrebe za izgradnjom lokalne infrastrukture za naslijeđene VDI implementacije.

Amazon WAM (upravitelj aplikacija na radnom mjestu) čini implementaciju i upravljanje vašim aplikacijama na radnom mjestu Amazon fleksibilnim, bržim i osiguranim. Vodi brigu o svim ažuriranjima, zakrpama i uklanjanju aplikacija na virtualnom sustavu. Brzo možete pružiti radne programe na vaš virtualizirani sustav kao spremnike. Ovako izgleda sučelje programa Amazon Workplace Application Manager:

radni prostori Amazon - virtualna radna površina

Uz pomoć Amazon Workspaces-a, ne morate pretjerano kupovati radne površine i prijenosna računala. Možete dobiti pristup stolnim računalima u oblaku na zahtjev da biste zadovoljili potrebe korisnika. Dakle, trošak se smanjuje dobrom maržom.

Za sve administrativne zadatke poput pružanja, održavanja i recikliranja radnih površina vodi Amazon Workspace. Amazonovom radnom prostoru možete pristupiti s bilo kojeg prozora ili mac računala, iPada, Android tableta i web preglednika Chrome i Firefox..

Kamatera

Kamatera nudi radnu površinu Windows 10 i 8

Možete odabrati prilagođeni način rada koji vam daje mogućnosti da ugostite vaš poslužitelj u bilo kojem od 13 centara podataka. Kamatera podržava Linux, Windows i prilagođene operativne sustave.

Oni su vjerojatno najbrži oblak na planetu zbog niže ponude:

 • Najbrži Intel Platinum 8270 procesor
 • 40 Gbit za javnost & Brzina privatnog umrežavanja
 • Spremnik za SSD uređaj bez uskih uskih grla
 • Zajamčena namjenska sredstva za svaki poslužitelj
 • Korisnička konzola za upravljanje oblakom za uporabu u nekoliko sekundi

Microsoft Azure

Windows virtualna radna površina za Microsoft Azure je savršeno oblačno rješenje za virtualizaciju radne površine. Možete mu pristupiti s bilo kojeg uređaja. Nudi izvornu podršku klijenta za Windows, Android, Mac, a također i HTML5 tako da možete pristupiti udaljenim radnim površinama i aplikacijama za gotovo bilo koji moderni preglednik.

azure Windows virtualna radna površina

Daje vam infrastrukturu udaljene radne površine koja sadrži uloge kojima biste morali upravljati. Svi VM-ovi u sustavu Windows Virtual Desktop Service komuniciraju putem sigurne izlazne veze, a vi imate koristi od neograničenog kapaciteta. Na temelju radnog opterećenja, također vam daje više izbora i kako možete distribuirati korisnike unutar tih VMS-a.

Ima podršku za moderne aplikacije poput OneNote i Office 365 aplikacija. Možete implementirati cijelu radnu površinu, udaljene aplikacije ili oboje i prema potrebi povećati ili smanjiti i plaćati samo po upotrebi.

Jednom VM-u možete dodijeliti više korisnika pomoću OS klijenta, a ne OS poslužitelja. Windows Virtualna radna površina jedinstveno se odvaja od korisnika po VM-u i pruža jedino Windows 10 više sesijsko iskustvo.

Također nudi mogućnost učitavanja korisnika ravnoteže na bazenima računala virtualnog računala. Tako da za najbolje performanse možete konfigurirati način daha. Ravnomjerno raspoređuje vaše korisnike kroz bazen domaćina za vaše opterećenje. Također je na raspolaganju unaprijed izgrađene predloške upravitelja resursa Azure za dosljedno kreiranje i ažuriranje anketa.

Sada je kombinacija infrastrukture virtualnog računala udomljena Microsoftovim oblakom, a veza s neograničenim prostorom OneDrive je brza i bez dna..

Radne površine sustava Windows 7 nude jedinstvenu prednost što vam omogućavaju da ih pokrenete u oblaku do tri godine, a da ne morate platiti za proširena sigurnosna ažuriranja koja su prošla 14. siječnja 2020., a od datuma podrške možete migrirati i postojeći RDS.

OVHcloud

OvH je francuska tvrtka koja pruža virtualne radne površine u oblaku i druge web usluge. Uz radnu površinu, dobit ćete stroj kojem možete pristupiti s bilo kojeg web preglednika ili radne stanice. Radnoj površini, programima i sadržaju možete pristupiti s bilo kojeg uređaja.

Ispod su ključne značajke:

 • Čak i ako se izgubi prijenosno računalo, vaši podaci i aplikacije zaštićeni su na OVH Cloudu
 • Pristupite radnoj površini od kuće, ureda ili bilo kojeg hotela; iskustvo ostaje identično
 • Uštedite troškove dodjeljivanjem virtualnih stolnih računala novim zaposlenicima i izbrišite ih kad god je potrebno

Evo detalja o konfiguraciji i troškovima OVH Virtual Cloud Desktop-a, naručite prema vašim zahtjevima:

ovhcloud cijene

Zaključak

Nadam se da će vam gore navedene informacije pomoći da odaberete pružatelja usluga virtualnog hostinga za radnu površinu na temelju vaših potreba. Pametna je odluka iskoristiti gore navedene platforme kada ste vi ili vaš zaposlenik u pokretu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map