6 Najbolja besplatna web hosting platforma

“Najbolje stvari u životu su besplatne”, navodi se u pjesmi. To možda nije slučaj za pružatelje web hosting usluga, ali sigurno postoje prilično dobre opcije koje apsolutno ne koštaju ili su vrlo blizu da budu besplatne.


Od ranih dana širom svijeta, uvijek je postojao način da se publicira sadržaj za masu, a da se ne plati ni trunka. Ti su se načini usavršavali tijekom godina, a danas možete objaviti sjajne web stranice, čak i uz profesionalni izgled, potpuno besplatno.

Razmislite o otvorenim platformama za bloganje, poput WordPress, Googleov Blogger ili Tumblr. Ili platforme za izradu web stranica, poput Weebly ili Wix. Možete odabrati bilo koju od tih opcija za stvaranje i održavanje svoje web stranice bez ulaganja dolara. A također bez potrebe za učenjem o programiranju, web poslužiteljima, Linuxu ili bilo kojim drugim glupim stvarima.

Ali što ako ste geek, i želite se upustiti u taj štreber? Što ako zaista želite umazati ruke nekim zadacima administracije Linuxa, s konfiguracijom Apache Server-a, s upravljanjem MySQL bazom podataka? Pa, to možete učiniti i da ne platite ništa i upravljate web stranicom uživo poput profesionalaca.

Prije nego što započnemo s pregledom, razjasnimo nešto: sve besplatne platforme – čak i Weebly ili Wix – nude ključnu uslugu i na taj način platite za sve što želite osim toga. Razmotrite, primjerice, imena domena. Neke besplatne platforme jednostavno vam ne dozvoljavaju da koristite vlastitu domenu najvišeg nivoa – oni vas prisiljavaju da koristite njihovu i nude vam da odaberete dostupnu poddomenu; osim ako ne platite. Zato zaboravite na korištenje tog cool imena domene koje ste osmislili tijekom neprospavane noći.

SSL / TLS cert je još jedna značajka koju biste možda trebali odustati ako ne želite platiti. Ovo bi moglo biti neugodnost jer tražilice preferiraju web stranice koje poslužuju njihov sadržaj sigurnom vezom, a ako ne implementirate SSL, vaša web lokacija neće se rangirati na Googleovim (ili drugim motorima) rezultatima pretraživanja. Dobra strana je to što možete pokrenuti besplatno i, ako stvari počnu dobro i vaša web stranica počne poticati, nakon toga možete kupiti dodatne usluge, poput prilagođenih imena domena i SSL certifikata..

Samo uzmite u obzir da će ukupni trošak biti veći od kupnje kompletne usluge od početka. To je cijena izbjegavanja rizika i sigurnog igranja. Sada, kad se kaže, neka započnu pregledi.

000Webhost

000Webhost je u upravljanju i vlasništvu Hostinger, davatelj web hosting usluga s vrlo pristupačnim planovima (manjim od dolara mjesečno). Besplatna usluga nudi do 1 hosting hostinga sa 300 MB prostora za pohranu, 1 MySQL bazom podataka, 1 FTP računom, mjesečnim prometom do 3 GB i bez oglasa.

Dobivate i graditelja web stranica, cPanel i WordPress automatsku instalaciju, ali bez računa e-pošte ili poddomena. Besplatnoj usluzi nedostaju i SSL certifikati i podrška putem ulaznica – jedina opcija je da uđete u forume i nadam se da će netko odgovoriti na vaše sumnje.

Uz podršku Hostingera, možete vjerovati u 99Webhostovo obećanje o produženom trajanju i u činjenicu da su oni u besplatnom web hosting poslu više od deset godina.

Beskonačno

Dok pregledavate beskraj Besplatni popis značajki, i dalje se pitate, “Gdje je ulov?” Odgovor je jednostavan: nema ulova. Ovo je besplatni web hosting s gotovo nikakvim ograničenjima. Razdoblje.

Možete kreirati račun za nekoliko minuta i odmah početi uživati ​​u prednostima neograničenog prostora na disku, neograničenog propusnog opsega, do 400 MySQL baza podataka (većina pružatelja usluga nudi najviše 1 ili 2), besplatnog DNS-a i besplatnog SSL-a. Infinity Free ne pruža usluge registracije domena, ali ako naziv svoje domene registrirate negdje drugdje, možete ih besplatno ugostiti s njima.

Prema neovisnim testovima, Infinity je najbrže besplatan hosting na svijetu. I nudi 99,9% produženog rada, što je čak i bolje od nekih plaćenih web hosting usluga. Da biste svoj besplatni poslužitelj s hostom skrivili skriptama i aplikacijama, možete upotrijebiti Softaculous automatski program za instaliranje skripte. To vam omogućuje instalaciju preko 400 skripti, aplikacija i upravitelja sadržaja poput WordPressa, Joomla, Drupal i više, uz samo nekoliko klikova.

Ako vaša web-lokacija postane stvarno uspješna i trebate više mogućnosti, više snage poslužitelja ili podršku 24/7, možete nadograditi na plaćeni plan s iFastNet Premium Hosting-a, glavnog sponzora Infinity Free. Planovi uključuju Cloudflare Railgun, IMAP / POP / SMTP pristup e-pošti, potpunu PHP podršku, potpuno upravljanje DNS-om i značajke za programere kao što su podrška Perl / Python / Ruby on Rails, udaljeni MySQL pristup i još mnogo toga. Ti planovi počinju od 3,99 dolara mjesečno, što nije mnogo ulaganja.

Awardspace

Nekoliko minuta nakon što stvorite račun na AwardSpaceu, imat ćete vlastiti poslužitelj s 1 GB SSD-a i web mjesto na njemu, koji je izgrađen po vašem izboru Zacky Web Builder, WordPress ili Joomla. Bez trošenja novca, imat ćete jednu MySQL bazu podataka, 5 GB mjesečne propusnosti, 99,9% produženog vremena i naziv domene s pomalo nespretnim sufiksom.

Nema besplatnog SSL-a, ali dobivate standardni prednji kraj cPanela na kojem možete upravljati svime, pa čak i kupiti dodatne usluge koje možda želite, od različitih SSL certifikata do virtualnih privatnih poslužitelja.

Kada se volumen vaše web stranice poveća, bilo u pogledu objavljenog sadržaja bilo količine prometa, 5 GB mjesečne propusnosti ili 1 GB prostora za pohranu može se početi osjećati malo suzdržano. Ako se to dogodi, možete pregledavati premium hosting planove koje vam nudi AwardSpace. Ti planovi nude – za prihvatljivu cijenu – neograničen prostor za pohranu i propusnost, više baza podataka, više adresa e-pošte i sve više performansi. Oni također pružaju 24/7 podršku i udoban broj maksimalnih posjeta mjesečno – 15.000 za ulazni plan i 150.000 za vrhunsku.

Premium-planovi PremiumSpace-a imaju iznenađujuće pristupačne cijene, no treba vas upozoriti da vrijede samo za prvu godinu usluge – cijena se malo povećava nakon prvog rođendana vaše web lokacije.

Besplatno web hosting područje

Ti su se momci počeli nuditi besplatno web hosting u 2005. godini i od tada rade bez prekida, pa jamče vlasnicima svojih računa da njihove web stranice neće nestati preko noći. Uslugu web hostinga održavaju volonteri koji cijene kada nadogradite svoj račun na jedan od njihovih vrlo povoljnih plaćenih planova ili kad im samo zahvalite na besplatnoj usluzi..

Usluga besplatnog web hostinga prepuna je značajki, kao što su podrška IDN-a (internacionaliziranog imena domene), brzo hosting preko namjenskih poslužitelja s višeprocesorskim procesorima i SSD-ovima, 99,8% radnog vremena, 1.500MB prostora, nesmereni promet, Apache, PHP, do 3 MySQL baze podataka koje pokreće MariaDB, dnevne sigurnosne kopije i rudimentarna upravljačka ploča (oprosti, nema besplatnog cPanela). Usluzi nedostaje i graditelj web mjesta i instalacija jednim klikom, tako da sami stojite za te zadatke.

Na popisu značajki nalazi se stavka koja kaže “nema oglasa za nove web lokacije”. To znači da ne postavljaju oglase na web mjesta sa slabom propusnošću, što zvuči dovoljno fer. Kad vaša web stranica privuče puno posjetitelja, vaša besplatna vožnja završava, a ili plaćate nadogradnju ili se oglasi počinju pojavljivati ​​na vašim stranicama.

FreeHostia

FreeHostia-a Plan za web hosting “Čokolada” (da, to je naziv besplatnog plana; drugi planovi imaju imena poput “Wildhoney”, “Supernatural” itd.) Omogućuju vam stvaranje web stranice profesionalnog izgleda pomoću instalatora aplikacija jednim klikom. nabaviti Joomla, WordPress, PrestaShop ili drugih 50 PHP web aplikacija.

Plan Čokolade nudi do 5 host domena, 250 MB prostora na disku, 6 GB mjesečnog prometa, 1 MySQL bazu podataka (s 10 MB DB prostora za pohranu) i 3 računa e-pošte. FreeHostia koristi klaster platformu uravnoteženu s opterećenjem u podatkovnom centru smještenom u Steadfastu, Chicago, SAD. Ova infrastruktura pruža fizičko okruženje neophodno za održavanje poslužitelja koji rade non-stop.

FreeHosting

FreeHosting-a besplatni plan nudi sasvim standardni set značajki: 10 GB prostora za pohranu, nesmjerena propusnost, 1 račun e-pošte i višejezični cPanel. Vrlo je popularan pružatelj usluga hostinga, s više od deset godina poslovanja i više od 15.000 kupaca. Ako vaše web mjesto zahtijeva posebne značajke, možete jednokratno kupiti dodatke, a vaš hosting plan ostaje besplatan.

Jaz između besplatnog i plaćenog plana nešto je širok: od nule do 7,99 USD mjesečno. Premium mogućnosti možda vrijede platiti tu mjesečnu naknadu jer se brišu ograničenja i dobivate brže servere, hosting na više web lokacija, automatizirane sigurnosne kopije, web statistiku i povećana ograničenja vremena izvođenja, memorije i prijenosa veličine PHP-a.

Je li “besplatno” najbolja opcija?

Može biti “gotovo besplatno” bolje, osim ako ne očekujete previše na svojoj web lokaciji. Da, možete započeti besplatno, a zatim nadograditi na plaćeni plan, ali bit ćete prisiljeni pridržavati se istog davatelja usluga ili napraviti cijelu migraciju web mjesta, što može biti puno truda. Kao što ste dosad možda pretpostavili, davatelji usluga nude svoje besplatne planove kao mamac kako bi vas privukli svojim plaćenim mogućnostima.

Besplatno pokretanje web stranice zaista je primamljivo, uglavnom zato što mislite da nećete ništa uložiti. Ali možete pogriješiti: trošit ćete svoje vrijeme. Ako ga cenite i cenite sadržaj koji planirate staviti na svoju web stranicu, prije nego što skočite na neku od besplatnih opcija, uzmite si vremena da ih temeljito analizirate..

Razmislite koliko će koštati kada vaša web stranica počne privlačiti posjetitelje, a o tome se morate ozbiljno pozabaviti. Usporedite tu analizu s pristupačnim web hosting uslugama koje smo ovdje pregledali. Uostalom, najbolje stvari u životu možda nisu besplatne – samo gotovo besplatne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map