7 najbolja Jenkinsova platforma za hosting za male i poduzetnike

Neka sljedeća platforma ugosti vaše Jenkins, pa se usredotočite na izgradnju i razvoj.


Ako ste programer ili uključeni u DevOps, malo je vjerojatno da niste čuli za njega Jenkins.

To je alat za automatizaciju otvorenog koda koji vam pomaže u kontinuiranom integriranju i daljnjoj isporuci u programskom ciklusu. Na raspolaganju je nekoliko dodataka koji vam pomažu u izgradnji ili primjeni koda, automatizaciji stvari. Jenkins se može instalirati na Windows, macOS ili UNIX operativni sustav.

Kontinuirana integracija (CI) je praksa razvoja softvera u kojoj programeri mogu gurnuti svoj kod u spremište više puta dnevno. Jenkins je najčešće korišteno sredstvo za kontinuiranu integraciju. Jenkins igra vrlo važnu ulogu u pokretanju CI / CD cjevovoda. Projekte neprekidno gradi i isporučuje ih integrirajući se s tehnologijama za testiranje i implementaciju.

Mogu reći da je Jenkins najvažnije sredstvo u kompletnom DevOps životnom ciklusu. Dakle, ključno je ugostiti Jenkins na pouzdanoj platformi. Pokretanje i upravljanje samostalno može postati vrlo užurban proces, pogotovo kada počnete s skaliranjem i morate imati nekoliko postupaka o kojima morate voditi računa. Za Jenkins postoji više mogućnosti hosting platformi koje možete iskoristiti.

Ako ste novak i radoznali ste da naučite Jenkins, onda pogledajte ovaj online tečaj.

Ako vam je potreban samo Jenkins, možete se instalirati na svoje lokalno računalo i obaviti posao. Međutim, ako radite u timu ili želite pristupiti s Interneta, to trebate smjestiti u Cloud. Jedna od opcija bila bi nabaviti VM oblaka i instalirati i održavati sebe ILI neka stručnjak upravlja s administracijom i upravljanjem poslužiteljem umjesto vas.

Sljedeći pružatelji usluga nude upravljani Jenkins hosting na kojem plaćate ono što koristite ili mjesečno i ne morate brinuti o upravljanju poslužiteljem, zakrpanjem itd..

Google Cloud Platform

Google cloud platforma jedan je od najboljih pružatelja usluga oblaka. Tijekom posljednjih nekoliko godina, GCP je imao i njegove usluge puno su porasle.

Jenkins nadograđuje na google oblaku brže će se pokretati skalabilnom infrastrukturom i predvidljivim performansama. Nadogradnja i skaliranje instalacije na Jenkinsu može se automatizirati pomoću Google Kubernetes Engine-a.

gcp jenkins arhitektura

Na gornjem dijagramu možete vidjeti da se kreira račun usluge u GCP identitetu i upravljanju pristupom (IAM). Ovaj se račun usluge dodaje Jenkins masteru i tada kreiraju Jenkinsove agente. Artefakti su pohranjeni u oblaku skladišta Google platforme. Stariji artefakti prelaze u različite razrede skladištenja nakon određenog razdoblja kako bi se smanjili troškovi zadržavanja sisa.

Postoji dovoljno razloga zašto biste trebali ugostiti Jenkins na Google Cloudu. GCP-ov računski motor Jenkins dodatak stvara brže izrade i pružanje strojeva na zahtjev. S Google Cloudom dobivate izvornu Kubernetes podršku. CI / CD cjevovod možete jednostavno koristiti Jenkins i Kubernetes. Kubernetes Google Clouda brine se za sve skaliranje i balansiranje opterećenja Jenkinsove implementacije. Omogućuje vam detaljna izvješća o svim sigurnosnim ranjištima odmah nakon njenog pojavljivanja. Provođenjem automatske provjere pravila osigurava da se primijene samo provjereni artefakti. Dodatak Jenkins GKE olakšava proces pokretanja testova i razmještanja artefakata u Google Kubernetes Engine (GKE).

Uz plaćanje za ono što koristite model, trošak nastaje samo kada Jenkins pokrene posao.

„GCP olakšava skaliranje Jenkinsa. S preko 350TB mjesečnog prijenosa podataka i Jenkinsovim gradnjama proširenim na 670 vCPU-a, uspjeli smo smanjiti izvedbu sastavljanja iz dana u minutu. A s naplatom po sekundi, plaćamo samo ono što koristimo. ” – Tony Espley, voditelj DevOps-a, PCMS Group plc

Kamatera

Kamatera je pružatelj usluga u oblaku s više od 20 godina iskustva. Pružaju platformu i za gostovanje Jenkins-a. Tamo je podrška 24 x 7 najbolja.

Jenkins na Kamateri možete rasporediti u roku od nekoliko sekundi bez potrebe za postavljanjem. Uslugu možete otkazati kad god se želite odjaviti, tako da se ne morate obvezati. Samo trebate odabrati verziju Jenkinsa koja će se instalirati i zonu u koju se mora instalirati.

kamatera jenkins verzija

Konačno, odaberite konfiguraciju koju nudi Kamatera, to je to. Početna cijena koju pruža Kamatera je samo 4 USD / mjesečno što je najbolje u industriji. Možete započeti s njihovim 30-dnevnim besplatnim probnim vremenom.

konfiguracija kamatera

Web usluge Amazon

Web usluge Amazon najveći je pružatelj usluga oblaka koji se trenutno nalaze na tržištu oblaka. AWS pruža hosting platformu za alate poput Jenkinsa.

U AWS-u možete implementirati Jenkins na Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Okolina Jenkinsa bit će smještena u Amazonov virtualni privatni oblak (Amazon VPC). Također će se koristiti i za pohranu Amazon Elastic Block Store (EBS) volumena.

Ovako će izgledati arhitektura:

aws jenkins arhitektura

Cijene ovise o vrsti konfiguracije koju odlučite implementirati Jenkins na AWS. Možete ga pokrenuti na AWS besplatnom sloju za 1 sat; trošak će biti 0 $. Za mjesečnu upotrebu, ako idete na m4.large primjerke s 40 GB EBS pogona, cijena će se kretati oko 89 $ / mjesec.

Korištenjem AWS računanja za pokretanje Jenkinsa platit ćete samo ono što koristite. I, ovisno o potrebama, možete se smanjiti ili povećati. Ovo je najprikladnija, sigurna i pouzdana opcija za hosting Jenkins-a.

Cloudbees

Cloudbees pruža softverske usluge kontinuirane isporuke. Kontinuirana isporuka vrlo je bitna za organizacije koje prelaze u DevOps okruženje. Kohsuke Kawaguchi, koji je bio osnivač Jenkins projekta, trenutno je glavni znanstvenik, kao i CTO u Cloudbeesu. Postoje mnogi drugi glavni počinitelji projekta Jenkins koji sada rade u Cloudbeesu.

Fantastična značajka s Cloudbees ponudama je Cloud Jenkins savjetnik. Odgovorna je za davanje preporuka za vaše izrade Jenkins-a i također vam pomaže pri potencijalnim problemima u sastavljanju. Cloudbees je ovu značajku potpuno besplatan, a Jenkinsovi stručnjaci iz Cloudbees-a brinu se za ovu značajku.

 • To je jednostavno podešavanje. Možete preuzeti, instalirati i pokrenuti Jenkins u sekundi, nije potrebna ručna intervencija.
 • Imaju tim Jenkinsovih stručnjaka koji su odgovorni za pružanje Jenkinsovoj okolini visoke stabilnosti
 • Možda ste se u prošlosti suočavali s neuspjelim građevinama, ali ne više s Cloudbees Jenkins. Nadogradnja je također vrlo glatka.
 • Cloudbees Assurance Program navodi sve verzije dodataka koji su temeljito testirani i sigurni za upotrebu.
 • Uz Cloudbees dobivate i administrativnu nadzornu ploču pod nazivom Beekeeper Upgrade Assistant. Prikazuje da su svi Jenkinsovi dodaci pokrenuti i preporučene radnje na njima.

Distribucija CloudBees Jenkins dostupna je u AWS, Digitalocean, Google Cloudu, Microsoft Azure i VMWare.

DigitalOcean

DigitalOcean je vrlo poznati pružatelj usluga oblaka. DigitalOcean market ima aplikaciju pod nazivom Onjection Jenkins koja koristi Jenkins na DigitalOcean platformi. Aplikacije možete brzo skenirati, graditi, testirati i implementirati putem Onjection-a zbog njegove izvrsne kompatibilnosti sa svim DevOps alatima.

Ubrizgavanje Jenkins je CI / CD alat spreman za proizvodnju. Višestruki dodaci poput Ant, Maven, Docker, Kubernetes Pipeline, Git, itd. Integrirani su i konfigurirani u Onjection Jenkins.

Servana

Servana uklanja sve probleme s kojima se susrećete u CI / CD cjevovodu. Ne morate se brinuti o bilo kakvim pogreškama u vašim verzijama ili bilo kakvim kašnjenjima u izdanju.

Oni koriste distribuciju Cloudbees Jenkins za implementaciju Jenkinsa. Uključuje više dodataka za sigurnost i upravljanje Jenkins-om.

Pruža usluge hostinga u vlastitim podatkovnim centrima ili na svojoj više oblak platformi. Postoji jedna cjelina za razvoj softvera i postupak isporuke.

Oni mogu pružiti uslugu na nivou proizvodnje, osiguravajući dosljednost i kvalitetu. Ispod se nudi nekoliko drugih značajki:

 • Nula održavanje
 • Garancija na vrijeme
 • Nadgledanje 24 × 7 s mogućnostima u stvarnom vremenu
 • Opska nadzorna ploča
 • Svakodnevno kriptirane sigurnosne kopije
 • IP-lista
 • Predlošci cjevovoda QuickStart

Daje besplatnu probnu inačicu od 14 dana kada dođete ispod resursa:

 • Upravljani identitet & Pristup
 • CICD, Jenkins
 • Osam programera & korisnici administracije
 • Sedam dana čuvanja podataka
 • Prostor za pohranu od 50 GB
 • Spremnik za predmemoriju 5 GB
 • Osam istodobnih cjevovoda
 • PAYG agenti

Microsoft Azure

Microsoft Azure je 2. najbolja usluga u oblaku, usluga. Jenkins se može ugostiti na Microsoft Azure-u ili možete proširiti vašu postojeću Jenkins arhitekturu uslugama Azure. Ovo će vam pomoći u centraliziranju automatizacije vašeg sastavljanja, a također i umjeravanjem implementacije prema projektnim potrebama.

jenkins azure

Postoje tri načina za implementaciju Jenkinsa na Azure:

 1. Korištenje predloška Jenkinsovog rješenja. Ovaj se predložak može koristiti s minimalnim znanjem Azure za konfiguriranje Jenkins instancije
 2. Možete upotrijebiti Azure Virtual Machines za razmještanje Jenkinsa
 3. Unutar Azure kontejnera koji radi na Kubernetes grupi

Predložak Jenkinsovog rješenja instalirat će najnoviju inačicu Jenkinsa, uključujući alate i dodatke poput gita, dodataka azurnih vjerodajnica, Azure VM i dodatka agentskih kontejnera, azurnog dodatka za pohranu podataka, azurnog CLI-a itd..

jenkins azure usluge

Ovako izgleda arhitektura s Jenkinsovom implementacijom na Azure. Jenkins Server radi na virtualnom stroju Azure. Sve se odvija unutar virtualne mreže kako bi se mogli međusobno povezati logičkim odvajanjem. Podmreža izolira Jenkinsov poslužitelj tako da on može dobro upravljati mrežnim prometom. Artefakti gradnje koje je stvorila Jenkins ugrađuju se u pohranu Azure Blob. Azure Active Directory brine o autentifikaciji korisnika i definira pravila i dopuštenja za svaku ulogu u tijeku rada. Azure Monitor promatra azurni virtualni stroj na kojem radi Jenkins. Upravljani diskovi odgovorni su za održavanje stanja Jenkinsovog poslužitelja i osiguravaju oporavak od katastrofe. Azure Key trezor i sve tajne i ključevi za pružanje resursa Azure.

Zaključak

Pametna je odluka ugostiti Jenkinsa na bilo kojoj od gore spomenutih Jenkins hosting platformi i dopustiti vam da se pobrine za vođenje i upravljanje zgradama. Izaberite svoju Jenkins hosting platformu sada.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map