7 Pouzdano JSON hosting rješenje za vašu modernu primjenu

JSON je nesumnjivo postao neizbježan na webu. Omiljeni je format za ogroman raspon web usluga, uključujući velike igrače.


Da nabrojimo nekoliko podataka, vodećih tvrtki kao što su Google, Twitter i Facebook korisnički podaci u JSON formatu. Do 2013. Twitter je podržavao XML, ali u sljedećoj verziji odustao je od korištenja JSON-a.

Kad an Android programer želi izjaviti da aplikaciji treba dozvolu korisnika, format je napisan u JSON, XML, YAML i još mnogo toga. Ali JSON nadmašuje sve one kako bi bili format koji ide svima za komunikaciju s različitim programima na internetu.

Zašto?

Zbog toga, pogledajmo ukratko koncept JSON-a.

Što je JSON?

JavaScript Object Notation (JSON) tekstualni je oblik predstavljanja podataka temeljen na uređenom popisu i parovima ključ-vrijednost. Možete ih koristiti za pohranu podataka na logičan i organiziran način kako biste mu mogli bezbolno pristupiti. Također se koristi za razmjenu podataka između web poslužitelja i klijenata.

Osim za razmjenu podataka, možete ih koristiti i za migraciju baze podataka, na primjer, s JSON u SQL. Možete čak i izvoziti podatke pomoću JSON-a iz registriranih web aplikacija.

Iako je JSON nastao iz JavaScripta, on je neovisan o jeziku, što znači da različiti programski jezici mogu raščlaniti podatke.

U čemu je tajna njegove popularnosti?

JSON nudi jedinstveno i vrhunsko korisničko iskustvo. Omogućuje jednostavniju sintaksu ako postoji jednostavna metoda predstavljanja podataka. Mnogi su ljudi također otkrili da su objektni literali JavaScript savršen format za prijenos objektno orijentiranih podataka kroz mrežu.

Kada pišete prednje kodove u Javascriptu, JSON format pojednostavljuje unošenje podataka u stabla i olakšava nesmetan rad s njima. Holistički formatira podatke kako bi se spremila propusnost i pojačala vremena reakcija tijekom komunikacije s poslužiteljem.

Od jednostavnog prijenosa podataka do čitljivog i laganog kodiranja, s JSON-om je sve besprijekorno. Zbog njegove najveće popularnosti, mnoge baze podataka proširile su izvornu podršku za JSON. Na primjer, MySQL i PostgreSQL isporučuju se s izvornom podrškom za JSON podatke za pohranu i upite.

Zašto pohraniti JSON na pouzdan hosting?

Poslovni procesi uključuju mnogo papirologije. Kako vrijeme napreduje, vaš posao može se naći u plivanju u oceanu papira, koji tada postaje teško za pohranjivanje i upravljanje tim podacima.

Znate koliko je ranjiv internet postao cyber lopovi koji čekaju jednu priliku da vam ukradu podatke i naprave vam probleme. Uz pomoć sigurne hosting platforme možete spremiti svoje podatke od zlonamjernog softvera, DDoS-a i drugih prijetnji. Možete također postaviti napredne razine provjere autentičnosti i nadziranje sesija da biste zaštitili privatnost podataka.

Sada, razgovarajmo o nekim najboljim JSON hosting uslugama za sigurno pohranjivanje podataka.

Vultr

S Skladištenje Vultr objekata, imate fleksibilnost za integraciju s alatima i aplikacijama trećih strana koji omogućuju S3. Skalabilna arhitektura pohrane predmeta na zahtjev pruža veću pouzdanost podataka i manju složenost upravljanja.

Budući da klonira vaše podatke 3 puta automatski, možete ostati sigurni u trajnost i dostupnost podataka. Proširite ili smanjite svoje potrebe za pohranom podataka dodavanjem predmeta ili uklanjanjem. Omogućuje visoke performanse nudeći tehnologiju NVMe predmemoriranja.

Možete pohraniti i statičke medijske jedinice za svoje aplikacije, uključujući slike, video i audio. Pojednostavljuje pohranu omogućavajući vam povećanje ili smanjenje upotrebe po vašim potrebama.

Koristite široku arenu prilagođenih rješenja, uključujući CDN-ove polazne točke, spremanje podataka aplikacije utemeljenih u oblaku, spremanje povijesti dnevnika, postavljanje oporavka od katastrofe, arhiviranje većih skupova podataka i više.

Vultr sadrži instalaciju aplikacije s jednim klikom, lokalni SSD zajedno i Intelove procesore za visoke performanse. Ima 17 podatkovnih centara širom svijeta i neograničene kombinacije OS-a, uključujući CentOS, Ubuntu, Windows, Debian i FreeBSD. Također nudi snažne dodatke poput snimaka, DDoS zaštitu, vatrozid i fleksibilno umrežavanje.

Cijena: počinje od $ 5 mjesečno, 250GB storage, 1000GB slanje podataka mjesečno

A2 hosting

A2 hosting je poznata po svojim najbržim i pouzdanim hosting rješenjima prilagođenim vašim potrebama. To čini JSON zadani format s instaliranim PHP-om i pruža 20X brže iskustvo hostingom na svojim turbo poslužiteljima.

Koristi vrhunski razvojni softver poput PHP, MySQL, Python, PERL, PostgreSQL, Apache, Node.js i MariaDB. Osim toga, omogućava vam besplatan pristup SSH i SSL certifikaciji. A2 hosting sprječava vaše podatke od prijetnji na mreži, uključujući HackScan zaštitu besplatno, uz zaštitu DDoS.

A2 garantira 99,9% produženog vremena kroz svoje visoke performanse poslužitelja, tako da možete u bilo kojem trenutku pristupiti podacima. Pružaju hrpu drugih alternativa za hosting softvera, uključujući Ubuntu Server, Nginx, Apache Tomcat, IonCube i Perl 5.10.

Amazon S3

Amazonova usluga jednostavnog pohranjivanja ili Amazon S3 nudi visokokvalitetnu dostupnost podataka, skalabilnost, performanse i sigurnost. Nije važno koliko je vaše poduzeće veliko ili malo; ima rješenje za sve za pohranu podataka.

Može zaštititi vaše podatke za različite slučajeve korištenja, uključujući mobilne aplikacije, web stranice, poslovne aplikacije, veliku analizu podataka, IoT uređaje i još mnogo toga. Njegove korisničke značajke upravljanja pomažu vam pohraniti i organizirati podatke, a zatim ih konfigurirati s učinkovitim kontrolama pristupa.

Amazon S3 nudi visoku razinu trajnosti podataka stvaranjem i pohranjivanjem kopija svih S3 objekata omogućenih. Stoga su vaši podaci dostupni u svakom trenutku i sigurni su od prijetnji i pogrešaka. Nudi pristupačne klase pohrane koje podržavaju različite razine pristupa podacima.

Amazon S3 u potpunosti je usklađen s HIPAA / HITECH, PCI-DSS, EU direktivom o zaštiti podataka, FedRAMP i FISMA. Osim toga, nudi mogućnosti revizije, replikaciju podataka, upravljanje kontrolama pristupa, S3 integracije pomoću Amazon Macie, zapise aktivnosti i još mnogo toga.

Koristeći S3 Select, možete dohvatiti podskupine podataka o objektima i eskalirati izvedbu upita. Njegova upit na mjestu omogućuje izvršavanje analitike velikih podataka, upit S3 koji omogućuje podatke s SQL izrazima pomoću Amazon Athena i analizu podataka pomoću Amazon Redshift Spectruma.

Možda ćete htjeti pogledati i savjete za sigurnost S3.

GitHub

Vjeruje više od 50 milijuna programera, GitHub je vaš savršeni hosting partner, gdje je upravljanje datotekama i pristupanje njima jednostavan. Ne samo da nudi fleksibilne kontrole pristupa i detaljne podatke o pristupu podacima, već im pruža i veliku sigurnost i pouzdanost kroz svoj GitHub Enterprise Cloud.

GitHub na jednom mjestu sadrži toliko otvorenih, privatnih i javnih spremišta. Svaki od njih opremljen je naprednim alatima koji vam mogu pomoći u hostingu, dokumentaciji, objavljivanju kodova i još mnogo toga. Pojednostavljuje vaš rad dok rukujete velikim datotekama uz pomoć Git LFS-a.

Upotrijebite GitHub Enterprise Server da biste ga implementirali u svoj podatkovni centar. Možete ga rasporediti i u privatnom Cloudu putem Amazon Web Services, Google Cloud ili Azure. Prilagodite svaki postupak pomoću intuitivnog API-ja zajedno s GitHub aplikacijama.

Omogućuje besprijekornu integraciju alata koji koristite za olakšavanje učinkovitog rada. Pomaknite svoje podatke u oblak preko ugrađenog CI / CD-a. Možete koristiti GitHub pakete i prenositi neograničene podatke u okviru GitHub Akcija.

Za otkrivanje sigurnosnih ranjivosti koristi CodeQL, vrhunski motor za analizu semantičkih kodova.

Google Cloud Storage

Google Cloud rješenje je „sve na jednom mjestu“ za sve vaše potrebe za pohranom predmeta u koje se poduzeća i programeri pouzdaju širom svijeta. Pruža skalabilan, unificiran i trajan pristup za pohranu i zaštitu vaših podataka.

Koristeći upravljanje životnim ciklusom objekta (OLM), možete konfigurirati podatke i automatski ih prebaciti u jeftine klase pohrane na temelju vaših kriterija.

GCP vam daje fleksibilnost da ugostite svoje podatke JSON i aplikacija na željenom mjestu i na način koji želite pohraniti u skladu s vašim potrebama. Nudi različite klase skladištenja koje vam određuju cijene i dostupnost.

Postoje četiri klase skladištenja:

 • Standard je optimiziran za visokofrekventni pristup i performanse.
 • Linija za pristup podacima rijetko s visokom trajnošću i brzinom
 • Coldline za pristup podacima nekoliko puta u godini, s velikom izdržljivošću i brzinom
 • Arhiva za pristup podacima jednom godišnje uz pristupačne cijene

Podržava mnoštvo slučajeva upotrebe, uključujući integrirano spremište podataka za računanje, strojno učenje i analitiku, pohranu i isporuku medijskog sadržaja, arhiva i sigurnosnih kopija. Možete koristiti verziju objekta za stvaranje i pohranjivanje objektnih kopija u slučaju da su prebrisane ili izbrisane.

Nadalje, možete definirati pravila zadržavanja, držati objekt za ublažavanje brisanja, šifriranja i upravljanja podacima putem usluge Cloud Key Management Services i onemogućiti objektne ACL-ove za kontrolu pristupa. Također možete konfigurirati zadržavanje podataka koristeći Bucket Lock, slanje obavijesti, zapisnika revizije i kontrolu pristupa Cloud Identity & Upravljanje pristupom (IAM).

JSONbin

S JSONbin sa vaše strane, ne morate konfigurirati bazu podataka ili postavljati privremene poslužitelje kako biste testirali napredne aplikacije. Pomoću njega pohranite sve svoje podatke i testirajte svoje aplikacije besplatno.

Stvara i pohranjuje objektne kopije kad god unesete novi zapis. Možete čak i preuzeti najnovija ažuriranja ili izvorni zapis kada vam zatreba. Kad se prijavite na JSONbin, on vam daje tajni ključ pomoću kojeg možete stvoriti svoje privatne zapise.

Nakon donošenja valjanog tajnog ključa možete ažurirati ili pregledati svoje zapise radi održavanja privatnosti i sigurnosti. Nudi značajku prikupljanja na kojoj možete pohraniti i organizirati podatke određenim redoslijedom. Možete čak koristiti njegov prilagođeni upit za pristup više zapisa definiranjem filtara.

Pomoću Webhooksa možete bilo kada stvoriti, izbrisati ili ažurirati podatke. Pruža potpuno personaliziranu nadzornu ploču na kojoj možete izrađivati ​​privatne ili javne kante. Možete koristiti pomoć njegove API reference kako biste dobili informacije o tome kako možete upravljati zapisima i stvarati kante.

Svoje zapise možete potvrditi pomoću dokumenata Scheme koje možete priložiti uz Zbirke. Dobijte uvid u realno vrijeme o aktivnostima API-ja putem e-pošte. Možete dodati nove članove i njima učinkovito upravljati pomoću značajke upravljanja timom.

n: točka

Postavljanje JSON krajnjih točaka i uređivanje podataka moguće je u samo nekoliko sekundi n: točka. Za početak možete koristiti laganu pozadinu n: point da kreirate podatke, definirate strukturu podataka putem JSON sheme, a zatim je zaključate kako biste spriječili brisanje ili preglasavanje.

Sada možete pružiti pristup svom timu gdje mogu ažurirati zapise, bez ometanja izvornih podataka. Uređivanje podataka je bez napora, jer može brzo uhvatiti pogreške i omogućava JavaScript objektnu sintaksu, koja je fleksibilna.

Za pristup određenim podacima dodajte API indekse polja ili ključeve svojstava u API URL. Pristup API-ju moguć je s bilo kojeg mjesta koristeći svoje CORS značajke.

Zaključak

Moderna poduzeća svakodnevno uključuju mnogo papira, što s vremenom postaje teško upravljati. Također, vaši podaci izloženi su mrežnim prijetnjama i fizičkim oštećenjima koja mogu koštati više nego što ste predviđali. Ali ne brinite, idite bez papira i pustite da usluge hostinga treće strane, kao što je već spomenuto, pohranjuju vaše podatke i upravljaju povezanim poslužiteljima kako bi se oslobodili dodatnih glavobolja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map