8 Najbolja upravljana MySQL hosting platforma za vašu aplikaciju

MySQL je najčešće korišteni motor s otvorenim kodom baza podataka na Linuxu i platformama temeljenim na oblaku. Gotovo svaki pružatelj usluga web hostinga nudi osnovnu MySQL instancu koja je uključena u njegove planove za web hosting bez dodatnih troškova.


Kombinacija web + baze podataka s hostom je poželjna opcija za nove ili web stranice s malim prometom jer kombinacija oslobađa administratora sustava od svih problema u upravljanju različitim uslugama.

No, kada upravljanje podacima postane kritično u aplikacijama ili web lokacijama velike količine, moglo bi imati smisla razdvojiti obje usluge i zadržati namjenski hosting samo za bazu podataka. DBaaS (baza podataka kao usluga) također je preferirani izbor ako postavljate podatkovni sloj aplikacije prije nego što znate kako ćete pristupiti tim podacima.

Još jedna prednost činjenice da se vaša MySQL instalacija zasebno nalazi je ta što možete upravljati sigurnosnim kopijama, replikacijom, nadzorom i drugim važnim značajkama neovisno od ostalih hosting usluga. Također, upravljana MySQL platforma omogućava vam pristup vanjskim alatima po vašem izboru, osim osnovnim alatima koje pružatelj nudi prema zadanim postavkama.

Zašto MySQL?

U oblaku postoje i druge baze podataka koje biste mogli koristiti, poput PostgreSQL, MariaDB, Oracle Database i Microsoft SQL Server. Među njima je MySQL koji se izdvaja svojom brzinom, stabilnošću i lakoćom korištenja, osim velike praktičnosti slobodnog i otvorenog koda.

Druga važna prednost MySQL-a je ta što je dizajnirana za web od početka do kraja, za razliku od drugih baza podataka koje su rođene za LAN i klijentsko-poslužiteljsko okruženje, a kasnije su prilagođene za internet. Ogromna zajednica programera koja stoji iza MySQL-a jamstvo je da će brzo ugraditi sve nove značajke koje korisnici zahtijevaju. Budući da su ti programeri također korisnici MySQL-a, oni osiguravaju da je implementacija tih novih značajki optimizirana za performanse i propusnost.

To objašnjava kako je MySQL postao lider u korporativnim značajkama kao što su replikacija, grupiranje i baze podataka u memoriji između ostalih.

Što tražiti u upravljanoj MySQL platformi za hosting?

Cijene MySQL hosting usluga kreću se od ničega do stotina dolara mjesečno, ovisno o usluzi i volumenu koji vam je potreban (postoje i satnice po satu). No postoje mnogi drugi aspekti osim cijene koju morate uzeti u obzir pri odabiru pružatelja usluga MySQL.

Alat za upravljanje koje dobivate sa bazama podataka je još jedan važan faktor odluke. Davatelji DB hosting usluga obično nude prednji kraj za upravljanje koji je obično prijateljski i jednostavan za korištenje. Ali jednako je važno da se na bazu podataka možete povezati putem API poziva ili udaljenih alata koji vam daju slobodu pristupa i upravljanju podacima po vašoj volji.

Sigurnost je uvijek važno pitanje koje treba uzeti u obzir pri odabiru hostinga baze podataka. Vaša baza podataka mora biti zaštićena na više načina, uključujući pristup i šifriranje podataka. Budući da će vaši podaci ostati u oblaku, potrebno ih je šifrirati ne samo kada su u stanju mirovanja, nego i kada putuju između baze podataka i vaše aplikacije.

Konačno, radije biste željeli uslugu koja brine o što većem broju zadataka u pogledu rutinskog upravljanja, kao što su sigurnosna kopija, nadzor, optimizacija performansi i ažuriranje softvera..

Pogledajmo najbolje opcije dostupne u pogledu upravljanih MySQL hosting platformi.

Digitalni ocean

Počevši od 15 USD mjesečno, baze podataka upravljanih digitalnim oceanom omogućuju vam veliku skalabilnost, sigurnosno kopiranje i automatsko prebacivanje. S nekoliko klikova možete pokrenuti MySQL klaster, a zatim koristiti API pristup ili pojednostavljeno korisničko sučelje Digital Ocean pomoću kojeg možete raditi s njim. Nećete se morati brinuti za rutinske upravljačke zadatke, jer će se svi pobrinuti za njih.

Zanimljiv aspekt upravljane usluge je da dnevne sigurnosne kopije pružaju mogućnost vraćanja podataka u bilo koju točku u prethodnih sedam dana.

Digital Ocean izolira vaše baze podataka u privatnoj mreži vašeg računa, omogućavajući vam komunikaciju unutar svoje infrastrukture. Svojim podacima i dalje možete pristupati putem javnog interneta, s popisa bijelih potrebnih ulaznih izvora. Ne morate se brinuti zbog neovlaštenog pristupa jer će vaši podaci biti šifrirani, i kada su u tranzitu i u mirovanju..

Google Cloud SQL

Googleova usluga ne nudi samo MySQL baze podataka, već vam daje i izbor PostgreSQL i SQL Server i uvjeravaju da ćete se moći povezati sa svojim podacima iz bilo koje aplikacije i iz bilo kojeg dijela svijeta, bez brige o sigurnosnim kopijama, kopiranju ili prebacivanju. Google obećava da ćete dobiti podatke s povjerenjem, visoku dostupnost i fleksibilnost, praktično bez pomeranja prsta.

Pristup podacima je zagarantiran i zaštićen za različite platforme u oblaku, poput App Engine, Compute Engine, Kubernetes i BigQuery. Podaci se kriptiraju u tranzitu i u mirovanju, a vi dobivate privatnost putem virtualnog privatnog oblaka i mrežnog pristupa koji je vatrozid ograničen. Ako imate dvojbe, možete provjeriti sigurnosne standarde koji su obuhvaćeni Google Cloud SQL-om: HIPAA, SSAE 16, ISO 27001 i PCI DSS v3.0.

S Google Cloud SQL-om ne morate unaprijed planirati kapacitet prostora za pohranu. Možete pokrenuti besplatno s jednostavnom bazom podataka s smanjenim skupom podataka, a zatim skočite u proizvodno okruženje, koristeći bazu podataka velike dostupnosti, u bilo kojem trenutku.

Ne brinite o rastu volumena jer će se pohrana automatski smanjiti.

Kamatera

MySQL je jedna od mnogih upravljanih aplikacija i usluga koje nudi Kamatera Cloud. MySQL planovi cijena počinju od 4 USD mjesečno za uslugu koja uključuje 1 virtualni CPU s 1 GB RAM memorije, 20 GB SSD-a i 5 TB internetskog prometa. 30-dnevno besplatno probno razdoblje omogućuje vam da okusite uslugu i napustite je ako niste zadovoljni.

Kamaterovi podatkovni centri nalaze se u Americi, Europi, Aziji i na Bliskom Istoku, a nude pravo globalno poslovno rješenje u slučaju da vam treba brz pristup iz bilo kojeg dijela svijeta..

Kamatera vam nudi izbor MySQL 8.0 ili 5.7, a oba se izvode na Ubuntu poslužitelju 18.04. Zajamčeno produženje rada od 99,95% bez ijedne točke kvara omogućava vam kontinuirani rad. Poslužitelj možete stvoriti u samo 60 sekundi, a zatim bez ikakvih ograničenja razmjera prema gore i dolje.

Vrhunska, podrška u obliku ljudi i 24 sata, bit će tu da zadovolji sve vaše potrebe.

ScaleGrid

ScaleGrid pruža jedini DBaaS koji vam omogućava potpunu kontrolu nadreusera nad vašim MySQL implementacijama. Pomoću jedne jednostavne upravljačke konzole možete razmjestiti, osigurati, nadzirati i razmjestiti svoje MySQL klastere u oblaku. Planovi cijena “donesite vlastiti oblak” započinju od 8 USD mjesečno i omogućuje vam odabir između AWS, AWS High Performance i Azure.

Osim MySQL-a, možete se odlučiti za MongoDB, Redis ili PostgreSQL.

Osnovni plan nudi zanimljiv skup dobrote, kao što su podrška rezerviranih instanci, prilagodljiv RAM, disk & primjerice, automatizirane sigurnosne kopije, podrška 24 sata dnevno, posvećeni poslužitelji, nadzor i prilagođena upozorenja, spora analiza upita, među ostalim. Ako volite prilagođavati svoje usluge i gledati što se događa ispod haube, ScaleGrid nudi potpuni SSH korijenski pristup donjim strojevima, omogućujući vam da slobodno istražite, pa čak i instalirate prilagođene softverske agente.

Nećete zaključati ScaleGrid jer možete u bilo kojem trenutku migrirati svoje podatke pomoću potpuno pristupačnih alata za upravljanje bazama podataka.

Cloudways

Cloudways dizajnirao je ThunderStack MySQL uslugu hostinga s bazama podataka s visokim performansama i orijentirao je na programere nudeći širok raspon unaprijed instaliranih alata kao što su Git i Composer. Cloudways nudi ugrađeni MySQL administrator koji pojednostavljuje svakodnevni rad DBA i funkciju automatske implementacije Gita koja omogućava koordinaciju rada unutar distribuiranih timova: kôd se ažurira na aktivnim poslužiteljima čim se umetne u udaljena spremišta.

Razvojnom programeru se smatra i značajka udaljenih veza Cloudways koja omogućava udaljene, sigurne veze s bazama podataka koje upravljaju na njihovim upravljanim poslužiteljima. Možete početi besplatno koristiti uslugu hostinga Cloudways MySQL – čak nude i besplatnu migraciju svoje prve web lokacije na Cloudways – a kasnije se odlučite za mjesečnu naknadu ili plan cijena uz naplatu.

Za različite oblačne infrastrukture vrijede različite cijene. Na primjer, ako kao osnovnu platformu koristite DigitalOcean, mjesečna cijena (uključujući automatizirane sigurnosne kopije, podršku 24/7 i mnoge druge dobrote) iznosi 10 USD za osnovni plan. Ali ako koristite Google Cloud, početna cijena raste na 33,30 dolara.

Amazonska Aurora

zora je relacijska baza podataka stvorena za oblak, kompatibilna s MySQL i PostgreSQL. Prema Amazonu, Aurora kombinira performanse i dostupnost tradicionalnih baza podataka s pogodnošću baze podataka otvorenog koda.

Amazon tvrdi da je Aurora do pet puta brža od standardnih MySQL baza podataka i tri puta brža od standardnih PostgreSQL baza podataka. Uslugom u potpunosti upravlja Amazon Relational Database Service (RDS), koji automatizira zahtjevne administrativne zadatke kao što su osiguravanje hardvera, konfiguracija baze podataka, aplikacija zakrpa i sigurnosna kopija..

Aurora sustav oporavka automatski skalira i do 64TB po instanci baze podataka. Omogućuje visoku dostupnost s do 15 replika za čitanje s malim kašnjenjem, oporavak u zadanom vremenu, stvaranje kontinuiranih sigurnosnih kopija na Amazonu S3 i replikaciju u tri zone dostupnosti.

Aurora nudi nekoliko razina sigurnosti za bazu podataka. Uključuju mrežnu izolaciju putem Amazon VPC-a, enkripciju u praznom hodu pomoću ključeva koje možete kreirati i kontrolirati putem AWS usluge upravljanja ključevima (KMS) i šifriranje podataka u tranzitu s SSL-om. U šifriranom primjerku Amazon Aurora, temeljni podaci za pohranu su šifrirani, kao i sigurnosne kopije, snimke i automatizirane replike istog klastera.

SQL klasteri

SQL klasteri nudi MySQL hosting na Kubernetes oblaku. Platforma je dostupna za MySQL baze podataka u bilo kojoj mjeri, od eksperimentalnih baza podataka za razvojne programere do poslovnih proizvodnih skladišta podataka.

Planovi cijena počinju od 4,99 USD mjesečno za uslugu koja uključuje jedan čvor, 2 jezgre CPU-a, 2 GB RAM-a, 60 GB SSD prostora i 60 GB za sigurnosnu kopiju podataka. Iako je jeftina usluga, SQL klasteri nude MySQL rješenje otporno na greške s neprimjereno distribuiranim sigurnosnim kopijama i vraćanjem sigurnosnih kopija..

Aiven

Aiven nudi MySQL upravljani oblačni hosting s izborom infrastrukture koja uključuje Google Cloud, AWS, Microsoft Azure, DigitalOcean i UpCloud, u svim regijama. Da bi se zajamčila sigurnost podataka, Aivenove instance MySQL rade na namjenskim virtualnim računalima, a podaci se kriptiraju i u mirovanju i u tranzitu. Replike samo za čitanje i replike za daljinsko čitanje nude veliku brzinu i oslobađaju glavni čvor od zahtjevnih zadataka čitanja.

Usluga pretkivanja baze podataka ekskluzivna je značajka koju Aiven nudi za obavljanje dodatnih radnji na vašoj bazi podataka bez utjecaja na proizvodno okruženje. Mjesečni planovi cijena počinju od 99 USD za startup plan, koji uključuje 1 VM, 2 CPU-a, 4 GB RAM-a i 80 GB prostora za pohranu.

Držite se podalje od prodavatelja

Još jedna stvar u koju morate biti sigurni kad odaberete dobavljača baza podataka u oblaku je da će vam omogućiti da vaše baze podataka odnesete negdje drugdje u bilo kojem trenutku i bez problema. Davatelj usluga u oblaku kojeg odaberete danas ne bi mogao biti prikladan sutra, ili možda pronađete drugu opciju koja nudi bolju ili jeftiniju uslugu. Stoga morate unaprijed znati da ćete moći migrirati svoje podatke po svojoj volji.

OZNAKE:

  • Baza podataka

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map