8 Pouzdana upravljana namjenska platforma za hosting poslužitelja za vaše poslovanje

Hosting web stranica dolazi u raznim varijacijama, u rasponu od dijeljenih planova na razini ulaznice do profesionalnih usluga za upravljanje namjenskim poslužiteljima. Ono što odlučite ići s velikim dijelom ovisi o potrebama vašeg poslovanja ili projekta na kojem radite.


Ovdje je ključna riječ upravlja, kao namjenski poslužitelji su dostupni i kao upravljani i bez upravljanja. Radi bolje ilustracije, evo kratkog otkrića onoga što se upravlja hostingom i zašto vam to može koristiti.

Što je “upravljano” hosting?

Recimo da upotrebljava web lokaciju vaše tvrtke Drupal za upravljanje sadržajem i NGINX poslužitelj s MongoDB za pozadinu rada. Ovo je prilično uobičajena postava za poslovne web lokacije visokog cenovnog razreda, ali još uvijek dovoljno rijetka da biste morali naučiti o svakoj tehnologiji pojedinačno.

Nadalje, ažuriranje baze podataka možda će zahtijevati zapošljavanje dodatnog softverskog inženjera koji će vam pomoći da dugoročno izbjegnete probleme.

Ovo je gdje upravlja dolazi hosting. Platforma koju koristite za upravljanje upravljanim namjenskim poslužiteljem će imati postavljen IT tim koji će vam pomoći razvrstati te slojeve složenosti kada su u pitanju stvari poput ažuriranja, optimizacije, nadzora i sigurnosnih kopija..

U ovom se trenutku možda pitate – ne možete li sve to napraviti sami? I dok je kraći odgovor da, to apsolutno možete – postoje stvari koje treba razmotriti kada su u pitanju upravljane usluge. I evo zašto.

Zašto ići za upravljanim hostingom?

Nije tajna da se cijene hostinga za upravljanje može brzo povećati. Od tih 10 dolara mjesečno za zajednički plan do 250 dolara mjesečno za upravljani plan prilično je skok. I zbog toga će mnogi rado upravljati vlastitim hosting serverom jer je to toliko jeftinije.

To najbolje ilustriraju servisi poput DigitalOcean i Vultr, koji nude pristupačne virtualne poslužitelje za samo 5 dolara mjesečno. Jedina zamisao je da sve instalacije, konfiguraciju i upravljanje poslužiteljem morate napraviti sami.

Međutim, čak i u ovim kratkim primjerima, kako se vaše poslovanje povećava, brzo ćete naučiti da sve to samoupravljanje košta mnogo vremena i mnogo toga. Sasvim doslovno morate kontrolirati sve, od optimalno pokrenutog servisa, upravljanja zapisima o pogreškama, bavljenja sigurnosnim problemima, pa do uklanjanja pogrešaka potencijalnih problema sami. To je izuzetno dugotrajno.

Zbog čega se upravljani hosting vrsta plaća za sebe. Vrijeme koje ćete potrošiti upravljajući poslužiteljem umjesto toga možete potrošiti na zadatke koji zapravo utječu na donji dio vašeg poslovanja. Sve ostalo u vezi sa zadacima rada poslužitelja može se prepustiti vašem pružatelju usluga hostinga.

Što tražiti u upravljanoj platformi za hosting?

Na tržištu nema nedostatka pružatelja usluga koji su se specijalizirali za upravljane namjenskim hosting uslugama. Kao takav, evo kratkog sažetka stvari na koje morate paziti pri odlučivanju koju platformu odabrati za svoju tvrtku.

 • Izvođenje. Na raspolaganju su stotine ako ne i tisuće različitih konfiguracija poslužitelja za specijalizirane poslovne potrebe. I svaka hosting platforma ima svoj specijalitet za postavljenu konfiguraciju. Ovisno o vrsti web stranice ili operacije koju planirate ugostiti, pazite na značajke performansi koje izravno koriste vašem poslovanju.
 • Mjesto. Mreža isporuke sadržaja je zamjena, a ne rješenje problema temeljenih na lokaciji. Ako je cijela vaša tvrtka sa sjedištem u Kini, bilo bi dobro da posvećeni poslužitelji djeluju iz iste blizine. To također osigurava da uvijek dobijete najoptimalnije performanse veze s vlastitim poslovnim poslužiteljima.
 • sigurnosti. Vjerojatno najvažniji faktor od svih njih je sigurnost. Sigurna infrastruktura znači da možete spavati svake noći bez brige o tome da ćete cijeli posao izbrisati preko noći. Svaka hosting platforma ima svoj pristup kada je u pitanju sigurnost, ali ovaj dan i dob prilično je jamstvo bez obzira s kojom platformom se odlučite ići.

A to se samo zbroji. Zatim pogledajmo stvarne platforme koje pružaju rješenja za upravljanje hostingom za vaše poslovanje.

LiquidWeb

Tekuća mreža

Tekuća mreža pionir je svjetske klase u hosting prostoru, posebno kada je riječ o upravljanim i posvećenim potrebama za hostingom. Dio garancije osigurava da dobivate 100% produženu snagu za poslužitelj i mrežu koja ga podržava. Opremljene su značajkama praćenja u stvarnom vremenu, tako da po potrebi uvijek možete biti u toku s stvarima.

Evo što će vam dobiti srednji raspon poslužitelja:

 • 8 jezgara pri maks. 3,0 GHz
 • 64 GB RAM-a
 • 2 x 480 GB SSD primarni disk
 • 1 x 2 TB SATA sigurnosna kopija
 • 8 TB Bandwidth
 • Cyber ​​sigurnosne kopije od 250 GB

Možete nadograditi u bilo kojem trenutku.

Poslužitelji su dostupni pod oba Linux i Windows operativni sustavi. Tekući Web trenutno nudi tri različite lokacije u podatkovnim centrima: američki središnji (Michigan), zapadni američki (Arizona) i nizozemski EU (Amsterdam).

I konačno, ali ne najmanje bitno, svi tekući web poslužitelji dolaze s DDoS zaštitom, Cloudflare CDN-om, ServerSecure Advanced Security-om, namjenskom IP adresom i SSD-om visoke performanse..

A2 hosting

A2 hosting ponosna je na ravnotežu između visokokvalitetnih performansi i amplitude administrativnih alata koji se lako koriste. Tvrtka je izgradila prilagođeni SwiftServer “motor” koji pruža performanse svjetske klase čak i za najzahtjevnije poslovne aplikacije. Uz to ćete moći garantirati povrat do 30 dana putem odabranog poslužitelja!

Evo specifikacija najpopularnijeg plana:

 • Pohrana 1TB RAID1
 • Intel Xeon 2,4+ GHz
 • 16 GB Ram
 • Propusna širina od 15TB
 • 4 CPU jezgre
 • 2 namjenske IP adrese

Mnoge ove specifikacije (RAM, CPU, itd.) Mogu se konfigurirati nakon prijave kako bi zadovoljile vaše trenutne potrebe.

Kao gost, automatski ćete biti uključeni u HostGuard program. HostGuard upravljanje iz A2 hostinga uključuje 24/7 podršku (e-pošta, telefon, live chat), automatizirano & Svakodnevne sigurnosne kopije, instalacija ili nadogradnja upravljanog softvera, prilagođene obavijesti, upravljanje sigurnošću i 99,9% neispravnog jamstva!

Lokacije A2 hosting centra podataka

Za lokacije podatkovnih centara na raspolaganju imate više izbora: Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada, Francuska i Australija. Treba se izravno raspitati s podrškom da biste vidjeli ima li centar podataka dostupan na određenom mjestu u blizini vašeg poslovnog poslovanja.

Rackspace

Rackspace

Rackspace jedna je od najstarijih hosting platformi specijaliziranih posebno za namjenske, aplikacijske i upravljane usluge. U svojoj čitavoj povijesti Rackspace nikada nije ponudio zajedničke planove hostinga, što govori u velikoj mjeri za stručnost kompanija u posvećenom prostoru poslužitelja.

Možete se odlučiti između usluge koji Rackspace nudi, ili možete odabrati određene rješenja i platforme s kojim želite raditi. Iako su nas, za ovaj pregled, uglavnom zanimale njihove usluge upravljanja hostingom. I to dolaze u dvije različite varijacije.

Upravljano i intenzivno. Rackspace se specijalizirao za standardna upravljana rješenja, ali i za ekskluzivni intenzivan servis. Intensive nudi dodatni sloj upravljanja koji je koristan ako vam je potreban čitav informatički odjel kako biste dodatno poboljšali poslovanje.

Rackspace upravlja i intenzivno

I na kraju, tvrtka ima podatkovne centre dostupne u cijelom svijetu. Na više lokacija u Americi, Europi i Aziji. Ako vam trebaju pojedinosti o tome, pogledajte stranicu Rackspace Data Center stranicu kako biste saznali više. Svim klijentima Rackspacea jamči se stabilnost mreže, infrastrukture i hardvera.

Hyve

Hyve

Hyve je hosting tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji, specijalizirana za rješenja kao što su Cloud Hosting, namjenski poslužitelji i brojne upravljane usluge. Iako ima sjedište u Velikoj Britaniji, Hyve ima podatkovne centre dostupne širom Sjedinjenih Država, Indije, Francuske, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i više od 30 drugih lokacija.

Jedna od stvari koja Hyve čini toliko atraktivnom je njihova posvećenost hardveru svjetske klase. Svi poslužitelji koriste prednosti HPE BladeServers, Mrežna rješenja Cisco, i Sigurnost stabla značajke. To je upotpunjeno jednostavnim pristupom popularnom softveru potrebnom za rad vaše web stranice ili aplikacija.

Hyve Managed CMS

I na kraju, Hyve ne nudi skupocjene planove za paket. To jednostavno znači da sami morate konfigurirati svoj poslužitelj i odgovarajuće postavke softvera tijekom procesa ukrcaja. Ovo osigurava da će vaš poslužitelj, kad se prijavite kao korisnik, prilagoditi upravo vašim potrebama.

Bez obzira na konfiguraciju za koju se odlučite, ovdje su značajke kojima svi Hyveovi kupci imaju pristup:

 • Izmjene sigurnosnih kopija. Svi Hyveovi kupci pomoću svojih podataka pohranjuju se u sigurnosne kopije LiveVault tehnologija s Iron Mountaina.
 • DDoS zaštita. Svi upravljani planovi s Hyve-om uključuju besplatan upad i DDoS zaštitu. Dobivate do 1 GB besplatne DDoS zaštite koja se može nadograditi u slučaju da postanete plijen produženim zlonamjernim napadima.
 • skaliranje. Ako vaše poslovanje doživi nagli rast popularnosti, Hyve će vaš uspjeh prilagoditi dostupnim rješenjima za skalabilnost. Od mreže do hardvera.

Tvrtku vodi mali, ali posvećen tim IT stručnjaka koji će dati sve od sebe kako bi pomogli bilo kojim određenim problemima u osiguravanju uspjeha vašeg mrežnog poslovanja..

InMotion hosting

InMotion hosting ima rješenja za hosting na cijeloj ploči. I lako je previdjeti što tvrtka može ponuditi jer se na prvi pogled čini u najboljem slučaju prosječnim. Iako je jedno od područja u kojem InMotion izvrsno stoji dostupnost CPU jezgara koje dobivate sa svim namjenskim planovima.

Ako planirate raditi web mjesto s izuzetno visokim performansama koje djeluje kroz desetine CPU intenzivnih aplikacija, onda 16 CPU jezgara zvuk otprilike prave količine kako bi se osiguralo da stvari funkcioniraju neometano u svakom trenutku. Naravno, to je jedan od njihovih cjenovnih planova u iznosu od 500 USD mjesečno, ali ujedno je i jedan od najboljih na tržištu. Osim toga, u potpunosti se upravlja.

InMotionHosting upravljani poslužitelji

Bez obzira na to jeste li prvi put koristili upravljane usluge ili deseti, InMotion na raspolaganju ima posvećen tim profesionalaca za sve njihove upravljane planove. Ovaj se tim specijalizirao za širok spektar IT tehnologija, na primjer:

 • Linux OS (CentOS, Ubuntu itd.)
 • CMS (WordPress, Drupal, Joomla !, itd.)
 • MySQL, Tomcat, Python, itd.
 • e-trgovina (Magento, PrestaShop itd.)
 • Performanse (Redis, Lak, Memcached, itd.)
 • Upravljačke ploče (cPanel, WHM itd.)

Možete iskoristiti InMotion’s Pokrenite asistenciju program, koji će vam omogućiti da se izravno povežete sa njihovim IT timom i razgovarati o najboljem planu za vaše poslovne potrebe. Ovo savjetovanje pokriva sva druga hitna pitanja ili zahtjeve koje imate.

Namecheap

Namecheap nije ime koje obično povezujete s hostingom jer se marka češće prepoznaje po registraciji domene. Iako je tvrtka aktivno širila svoje hosting usluge od pristupačnih WordPress i Shared planova do sofisticiranijih namjenskih rješenja za poslužitelj.

U tom slučaju Namecheap nudi pouzdane Xeon-ove namjenske poslužitelje u kojima možete prilagoditi svoje specifične potrebe.

Namecheap Xeon poslužitelji

Kako biste u potpunosti iskoristili upravljane usluge, morat ćete se prijaviti za njihov plan upravljanja namjenskim poslužiteljem. Kompletan plan iznosi 50 USD mjesečno i uključuje sljedeće:

 • Savjeti za korisničku podršku
 • Obnova poslužitelja (zbog neuspjeha)
 • Nadogradnja softvera & Upravljanje
 • Analiza uzroka korijena (zbog neuspjeha)
 • Početna podešavanja i konfiguracije
 • Izvansmjerne sigurnosne kopije (do 200 GB)
 • Praćenje u stvarnom vremenu

Također imate mogućnost besplatne migracije postojećih postavki za hosting na Namecheap. Što se tiče lokacija podataka centra, Namecheap ima lokacije dostupne u cijeloj Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji.

DreamHost

DreamHost puno je porasla kao marka i kao hosting usluga. Osnovan krajem 90-ih, DreamHost je pomalo pionir u hosting prostoru. Međutim, većina ljudi DreamHost povezuje s zajedničkim hosting planovima i njihovim upravljanim WordPressom.

Ali, kako bi ustrajali na sve većem konkurentnom tržištu, čak i brendovi poput DreamHosta moraju preuzeti inicijativu. I tom inicijativom upravlja namjenski hosting. Njihovi potpuno upravljani planovi dolaze sa primamljivim specifikacijama poslužitelja i još boljim cijenama.

DreamHost potpuno upravljani hosting

Za cjeloviti plan koji bi odgovarao i najzahtjevnijim web aplikacijama, tražite cijenu od 380 dolara mjesečno. Ovaj vrhunski plan umrežit će vam sljedeću konfiguraciju:

 • Intel Xeon 12-core 24-Thread
 • 64 GB RAM-a (!)
 • 240 GB SSD
 • RAID 1 Pohrana
 • 100% mrežna garancija neispravnosti
 • Tehnička podrška 24 × 7 & Nadgledanje poslužitelja
 • DDoS zaštita

DreamHost trenutno ima centre podataka u Ashburnu, Virginiji i Hillsboro u Oregonu. Da biste saznali više pojedinosti o tome, morat ćete kontaktirati njihovu podršku ili pristupiti ploči Data Center s nadzorne ploče vašeg poslužitelja..

Fasthosts

Fasthosts

Fasthosts imaju opcije na raspolaganju za sve cjenovne razrede. Najpristupačniji plan započinje s 40 USD mjesečno i uključuje Intel Xeon E3-1230 v6 @ četiri jezgre x 3,5GHz, 16 GB RAM-a DDR4 ECC i 1TB HDD u RAID1 konfiguraciji. Ovo je više nego dovoljno za ugostiteljstvo u srednjem poslovanju koje koriste moderne sustave za upravljanje sadržajem. Najbolje od svega, svi planovi uključuju neograničenu propusnost s povezivanjem do 1 Gbps.

Najčešća pitanja o Fasthostsima

Kao tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Fasthosts ima centre podataka na raspolaganju u cijeloj Velikoj Britaniji. Nadalje, Fasthosts prihvaća faktore iz obnovljivih izvora energije i ima izgrađenu cjelokupnu infrastrukturu.

Sve od postavljanja poslužitelja do prilagođene optimizacije vrši se u vaše ime nakon što odlučite kakav će biti vaš plan. Fasthostovi pružaju neprekidnu podršku kako tijekom postupka postavljanja, tako i tijekom kontinuiranog partnerstva s markom kao davateljem upravljanog hostinga.

Sažetak

Teško je pogriješiti s tako iscrpnim i sveobuhvatnim popisom hosting kompanija. Tržište s pouzdanim pružateljima usluga hostinga raste brzinom, za razliku od ikad prije. To se uglavnom odnosi na činjenicu da puno više tvrtki svoje poslovanje obavlja na mreži.

Operacije e-trgovine velikih razmjera zahtijevaju ogromnu snagu poslužitelja kako bi se kupcima pružio nesmetan doživljaj kupovine. I ovaj skup hosting platformi je sjajno polazište za pronalaženje doma za vaše poslovanje.

Što je najbolje od svega, upravljani hosting osigurava da vam je na raspolaganju uvijek tehnički tim koji vam pomaže u rješavanju tehničkih problema. Na taj se način možete usredotočiti na rast poslovanja u odjelu za korisnike i marketing.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map