VPS vs Namjenski hosting – sve što trebate znati

Otkrivanje najboljeg pružatelja usluga hostinga je teško, ali dovršavanje pravog hosting hosting plana može dovesti do frustracija u tome. Ako ne znate razliku između postojećih opcija hostinga, to može biti razlog za vaše dosadno ponašanje prilikom odabira hosting plana. Da bi prevladali ovu zbrku, razgovarat ćemo o još dvije obećavajuće mogućnosti za hosting, VPS i Dedicated.


Zatim slijedi pitanje koja je razlika između ovih hosting hosting planova i koji su parametri zbog kojih postoje za web stranice. Sve ćemo raspravljati u narednim stavcima, ali krenimo s osnovnim pojmovima.

Što je VPS?

VPS je kratica od virtualni privatni poslužitelj. Općenito, VPS je virtualni stroj, što znači da ga koristi kao uslugu i isporučuje putem usluge Internet hostinga. Također je poznato i po imenu zvanom virtualni namjenski poslužitelj (VDS).

VPS nudi pouzdane hosting usluge kao i sigurnije & kompatibilna rješenja za vaše web stranice. To je razlog što ga koristi više korisnika. Stoga je jeftin nego zakup čitavog poslužitelja. Obično ovakvu vrstu hostinga usvajaju vlasnici web stranica koji imaju srednji promet i prelaze granicu zajedničkih hosting paketa i još uvijek ne trebaju resurse namjenskog poslužitelja..

Najveća prednost VPS rješenja je što pruža više od usluge hostinga. Za učinkovit poslovni učinak vrlo je važno imati više od jednog hosting plana.

Procijedimo malo svjetla za razumijevanje rada VPS-a:

Pomoću tehnologije virtualizacije, pružatelj usluga hostinga popravlja virtualni sloj iznad operativnog sustava. Virtualni zidovi razdvajaju poslužitelje u različitim odjeljcima tako da korisnik lako instalira svoj određeni operativni sustav (OS) i softver.

VPS je originalan i privatni poslužitelj jer na razini OS-a dijeli datoteke prema korisnikovim zahtjevima. Ovom radnjom vaši resursi poput prostora na disku, jezgre CPU-a su sigurni i nema potrebe dijeliti zajamčene resurse s drugima.

Prednosti VPS hostinga:

 • To je brzi hosting poslužitelj zajedno s pouzdanim značajkama u usporedbi s bilo kojim drugim poslužiteljem hostinga.
 • Resurse kao što su memorija ili obrada pruža poslužitelj i zajamčeno je da ti resursi funkcioniraju točno kao i da ostanu stabilni bez fluktuacija.
 • Vaša web stranica neće utjecati ako se generiraju problemi na drugim korisnicima poslužitelja. Možete slobodno uživati ​​u dugovječnosti vašeg poslužitelja.
 • S VPS poslužiteljem imat ćete superuzer (root) pristup.
 • Visoka stopa privatnosti. Vaše važne datoteke i baze podataka spremaju se od provale drugih korisnika poslužitelja.
 • Možete uživati ​​u uslugama ažuriranja jer će se automatski povećati resursi poslužitelja kao što su CPU, RAM i propusnost kada web stranica automatski raste..

Slabosti VPS hostinga:

 • To je skuplji poslužitelj u odnosu na zajednički hosting.
 • Za precizno upravljanje poslužiteljem potrebno je detaljno tehničko znanje.
 • Na vašu sigurnost može se utjecati ako se neprikladno konfiguriraju poslužitelji.

Što je namjenski hosting?

Što je namjenski hosting

Posvećeni hosting ili posvećeni poslužitelj je ista stvar. To je vrsta internetskog hostinga u kojem klijent iznajmljuje ili zakupa cijeli poslužitelj i njegove resurse. Dakle, paketi namjenskog hostinga ovise o vrsti hardvera i resursima koje odaberete.

Ovaj plan hostinga savršen je za WordPress web stranice s većim prometom.

Prednosti namjenskog hostinga:

 • Siguran: Namjenski je pouzdaniji hosting jer imate punu nadležnost za odabir hardvera, operativnih sustava itd. Prema vašem izboru. U tom slučaju nije vam dopušteno dijeljenje poslužitelja ni s kim drugim, stoga se gomila potencijalnih prijetnji iskorjenjuje. Upečatljiv primjer toga je, ako je bilo koji račun hakiran na zajedničkom hostingu, a onda se automatski hakiraju svi ostali računi, ali s namjenskim hostingom, ova vrsta rizika je zabranjena.
 • Fleksibilno: Imati namjenski poslužitelj znači da ga možete koristiti na bilo koji način. Pruža vam fleksibilnost za instaliranje novog softvera ili programa, kao i podobnu za promjenu konfiguracije poslužitelja. Drugim riječima, vaš vlastiti poslužitelj vam daje sva prava za kontrolu u svom stilu.
 • Resursi: Svi resursi i povezanost pripadat će samo vašem poslužitelju. Nijedan drugi sudionik se ne zabavlja ovim parametrima.
 • Bolja izvedba: Poslužitelj je najbolji izvođač jer može podnijeti tisuće klijenata jedan dan. Svojim vlastitim resursima možete poboljšati performanse vaše web stranice. Tako će se s vašim radom predvidjeti bolji ishod.
 • Prostor za skladištenje: Imate priliku odrediti prostor na disku i RAM-ove koji su vam potrebni da biste ispunili potrebe klijenta. Nadalje, ne biste trebali platiti bilo koji iznos ako ne koristite neki određeni resurs.

Nedostaci namjenskog hostinga:

 • Ogromna investicija: Namjenski hosting mnogo je skuplje od ostalih hosting planova. Da bismo prihvatili visoke performanse, vrijedi i ovaj trošak. Stoga je vrlo važno unaprijed odrediti plan hostinga prema zahtjevu vaših kupaca.
 • Upotrebljivost: Tehničko znanje je osnovni zahtjev ako želite staviti ruku na namjenski poslužitelj. Ako niste iskusni, vrlo je teško imati zahvat na ovom poslužitelju. Samo je pojedinac sposoban instalirati softver, svakodnevno održavanje i primjenjivati ​​za kontrolu ostalih zadataka. Dakle, njegova upotrebljivost je malo varljiva.

Razlika između VPS-a i Namjenskog hostinga

Ako ste redoviti korisnik zajedničkog hostinga, pravo je vrijeme da nadogradite svoj hosting plan. Prije nego što se pozabavimo razlikom između VPS-a i namjenskog poslužitelja, razmotrimo neke osnovne koncepte koji će vam dodatno pomoći da jasnije shvatite koncept.

Gotovo privatni hosting:

VPS je sličan virtualnoj stvarnosti, kao da ste posjedovali mali prostor za druženje s drugima. VPS je paralelno s zajedničkim hostingom u kojem dostupne resurse dijeli više web stranica. Ako usporedite namjenski i VPS hosting, onda postoji razlika u ograničenjima koja su nametnuta resursima.

Uz to, raspodjela resursa klasificirana je na način da jedan korisnik ne može iskoristiti tuđe resurse. Upečatljiv primjer toga je da, ako imate stan, onda vam nije dopušteno ući u tuđu dnevnu sobu i obrnuto..

Namjenski hosting u potpunosti pripada vama:

Posvećeni poslužitelj je potpuno razumljiv svojim imenom. U potpunosti je posvećen uslugama vaših usluga. U osnovi vam se nudi prazan poslužitelj i možete dodati sve što želite.

Posvećeni poslužitelj bio je u suprotnosti s zajedničkim planom u kojem nemate kontrolu nad okruženjem servera i VPS-om, u kojem imate malu kontrolu nad svojim okruženjem. U ovom scenariju prstom pokažite na hardver putem kojeg možete u potpunosti kontrolirati softver koji je instaliran na poslužitelj.

Želite proučiti više o VPS-u i namjenskom hostingu, pomaknite se prema dolje.

Usporedive značajke VPS-a i namjenskog hostinga

Cijena:

Nema sumnje u tvrdnju da su VPS planovi isplativi u usporedbi s namjenskim poslužiteljima. To je zato što kad domaćin postavlja više korisnika na jedan poslužitelj; očito da će svakom kupcu naplatiti nisku cijenu.

Niskopropusni namjenski poslužitelj košta vas malo više, ali ako idete s Premium Dedicated server uslugom, prilično je visok jer nudi hardver visoke klase s moćnim postavljanjem.

Sigurnost:

Nesumnjivo, namjenski i VPS hosting sigurni su planovi. VPS hosting je siguran dok namjenski hosting pruža višu razinu zaštite, što znači da ispunjavate uvjete za instaliranje bilo kojeg softvera prema vašoj želji i neće postojati faktor rizika. Ali u posvećenom hostingu, imate 100% kontrolu bilo kakvih kršenja sigurnosti u odnosu na VPS.

Izvođenje:

Iznenađujuće, ali morate reći, posvećena je nadmoćnija od VPS-a u performansama. Uz dostupnost ogromnih resursa, vaše se web mjesto može lako nositi s ogromnim prometom bez utjecaja na brzinu učitavanja. Suprotno tome, VPS također ima veliku brzinu učitavanja, ali kada više web mjesta sleti preko poslužitelja, može patiti od male brzine.

Konfiguracija i prilagođavanje:

VPS hosting i namjenski hosting isporučuju upravljane i neupravljane planove, a ti planovi imaju dobra sredstva za kreiranje iz mjeseca u mjesec. VPS hosting malo se razlikuje jer može posuđivati ​​resurse od susjeda (drugih web lokacija) ako prijeđete mjesečni limit.

skalabilnost:

U ovom slučaju VPS pobjeđuje u konkurenciji. VPS hosting podržava web mjesto kojem je potreban zajednički ili namjenski hosting. Suradnjom s VPS-om web mjesto može doći do željenog odredišta. S druge strane, namjenski hosting nudi pomoć web mjestu kojemu treba pomoć odmah.

Alokacija resursa:

Svakako, bonus bod ide u kategoriju namjenskog hostinga. Možete koristiti onoliko resursa koliko želite, ali u VPS hostingu morate biti pažljivi s isporučenim resursima, iako to nije dio nijednog natjecanja.

Zaključno, i VPS i namjenski hosting sigurni su i skupi planovi. Ali nakon određenog vremena, ostavite zajednički paket za hosting i prijeđite na drugu opciju dobra je odluka. Jednostavno, dobit ćete ono što uložite, a kad uložite više, očito ćete dobiti više rafiniranih rezultata.

Pročitajte i,

 • Najbolji pružatelji usluga VPS hostinga
 • Najbolji namjenski pružatelji usluga hostinga

Autor bio: Jerry Peres je vlasnik Easy.gr isporučiti Premium namjenske usluge poslužitelja. Imaju izvanredne planove koji će odgovarati vašem proračunu. Dobit ćete 24/7 tehničku podršku od njihovih stručnih umova. S velikom vještinom upravljaju svim naprednim upravljačkim pločama kao i ostalim uslugama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map