13 najboljših varnostnih praks za zaščito vašega spletnega mesta WordPress

Kaj je boljše od dobro izdelanega spletnega mesta? Dobro izdelano spletno mesto z robustno varnostjo.


Bodite z mano, saj bom odkrila nekaj najboljših varnostnih praks za vaše spletno mesto WordPress. Ne le, da so prijazni začetnikom, ampak so takšne prakse zelo dostopne, če ne brezplačne.

Na koncu tega članka boste imeli akcijski načrt za zaščito svojega spletnega mesta pred vsemi vrstami kibernetskih groženj. Torej, zapognite se in začnimo!

Ali je vaše spletno mesto WordPress varno?

Čeprav WordPress velja za najbolj priljubljeno CMS doslej, ima ta ugled nekaj posledic. Uporablja jih več 35% spletnih strani na internetu se WordPress spremeni v priljubljeno tarčo napadov zlonamerne programske opreme. Samo v letu 2018 je Sucuri poročal, da je okrog 23.000 spletnih mest WordPress postalo žrtev kršitev varnosti.

Ali to pomeni, da ima WordPress strašen varnostni sistem?

Sploh ne! Nasprotno, glavni vzrok kršitev varnosti spletnih strani je pomanjkanje ozaveščenosti uporabnikov.

WordPress kot ugleden CMS opravlja svoje delo z rednim objavljanjem varnostnih popravkov in posodobitev programske opreme. Kljub temu se bodo te nadgradnje malo spremenile, če ne veste, kaj narediti iz njih.

Skratka, igrate pomembno vlogo pri varovanju svojega spletnega mesta.

Zdaj ko poznate svojo vlogo in odgovornost kot spletni skrbnik, je čas, da raziščete, kaj lahko storite za izboljšanje varnosti svojega spletnega mesta. Oglejte si najboljše varnostne prakse spodaj in jih poskusite uvesti na svojem spletnem mestu.

Uporabite močna uporabniška imena in gesla

Ustvarjanje močnih poverilnic za prijavo je morda najlažja varnostna praksa, ki jo lahko izvajajo vsi, vendar mnogi uporabniki tega še vedno ne storijo. Verjemi ali ne, 23,2 milijona računov še vedno uporabljajo geslo “123456”. Ista težava velja za uporabniška imena, kjer veliko uporabnikov uporablja standardna uporabniška imena, kot sta „administrator“ in „administrator“.

Če potrebujete pomoč pri močnih geslih, jih je veliko generatorji gesel tam zunaj lahko uporabljate brezplačno. Kar zadeva uporabniška imena, lahko v ključne besede vključite številke in posebne znake, da jih naredite bolj edinstvene.

Z uporabo šibkih poverilnic za prijavo bo vaše spletno mesto ranljivo za napade silovitih napadov. Ta vrsta kibernetskega napada uporablja pristop poskusov in napak, da ugani vaše podatke za prijavo. Zato je najbolje, da se za podatke za prijavo izogibate skupnim ključnim besedam.

Če imate navado pozabiti geslo, potem lahko razmislite o uporabi LastPass za zapomnitev in uporabo z enim klikom. Kar zadeva uporabniška imena, lahko v ključne besede vključite številke in posebne znake, da jih naredite bolj edinstvene.

Skrij prijavo v WordPress

Ta preprost trik lahko zaščiti vaša spletna mesta WP pred napadalci, ki ciljajo na brutalne napade. Uporaba WPS Skrij prijavo brezplačni vtičnik za spremembo prijavnega URL-ja v nekaj edinstvenega.

Omogoči dvofaktorsko preverjanje pristnosti

Ko ste zagotovili poverilnice za skrbniške prijave, lahko postopek prijave še izboljšate tako, da omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Ta varnostni postopek ustvari dodatno plast zaščite, ki od uporabnikov zahteva, da od aplikacije za preverjanje pristnosti pridobijo edinstveno kodo. Z uveljavitvijo na svojem spletnem mestu se lahko v svoj račun prijavijo samo uporabniki s pravilnimi poverilnimi podatki in kodo.

WordPress ima na voljo dvofaktorne vtičnike za preverjanje pristnosti. Nekaj ​​najboljših vključuje Google Authenticator, Dvofaktorska overitev, in Dvofaktorski.

Spremenite predpono WordPress Database

Baza podatkov spletnega mesta je najbolj priljubljen cilj za napade injekcij SQL. Te vrste spletnega napada prisiljajo zbirko podatkov v izvrševanje zlonamerne kode, ki omogoča hekerjem prosto spreminjanje ali odstranjevanje podatkov znotraj nje. Ker se napadi vbrizgavanja SQL vključujejo okoli 80% poskusov krampanja lansiran na mesec, te grožnje ne bi smeli jemati ostro.

Eden od dejavnikov, zaradi katerih je vaša baza podatkov nagnjena k napadom vbrizgavanja SQL, je uporaba privzete predpone baze podatkov wp_. S pomočjo predvidljive baze podatkov predpona hekerjem omogoča, da ugibajo imena vaših tabel in povzročijo uničenje v vaši bazi podatkov. Zato toplo priporočam, da ga spremenite ob najhitrejši priložnosti.

Tukaj je podrobno vodnik o tem, kako spremeniti predpono baze podatkov WordPress Lahko poskusite tudi Spremeni vtičnik predpona tabele.

Onemogoči poročanje o napakah PHP

Funkcija poročanja o napakah PHP vam pomaga, da veliko hitreje najdete napake v datotekah PHP. Vendar pa tudi drugim ljudem omogoča, da vidijo ranljivosti vašega spletnega mesta. Zato priporočam, da to funkcijo v celoti onemogočite.

WordPress privzeto onemogoči funkcijo poročanja o napakah. Če je omogočen iz nekega razloga, ga ročno onemogočite spreminjanje datoteke wp-config.php. Glede na vašo storitev spletnega gostovanja vam več ponudnikov gostovanja omogoča tudi upravljanje te nastavitve s svoje nadzorne plošče.

Posodobite WordPress

Da bi bil v koraku z vedno večjimi vrstami cyberatnih napadov, WordPress občasno objavlja posodobitve in najnovejše varnostne popravke. To izboljšanje ne velja samo za jedro WordPressa, ampak tudi za vtičnike in teme. Kot rečeno, uporaba zastarele programske opreme je recept za katastrofe.

Medtem ko WordPress samodejno izvaja manjše posodobitve programske opreme, morate še vedno ročno izvesti večje posodobitve. Torej, ne pozabite poiskati nove posodobitve v Posodobitve v razdelku skrbniške plošče WordPress redno, da se izognete varnostnim ranljivostim na svojem spletnem mestu.

Obstaja tudi brezplačni vtičnik Enostaven upravitelj posodobitev, ki jih lahko uporabite za nadzor nad tem, kako želite posodobiti svoje jedro, teme in vtičnike WordPress.

Onemogoči brskanje po imeniku

Brskanje po imeniku vam omogoča hiter dostop do strukture spletnega mesta in posameznih imenikov. Vendar se lahko spremeni v dvorezni meč, če do njega lahko dostopajo tudi drugi. Hekerji ga pogosto uporabljajo za iskanje ranljivih datotek, vtičnikov in tem, nato pa jih uporabijo za dostop do vašega spletnega mesta.

Če svoje spletno mesto WP gostujete na vrhunski platformi, vam morda ne bo treba skrbeti, saj bodo poskrbeli za te optimizacije. Če pa imate samostojno gostovanje ali ga morate ročno onemogočiti, to preverite Članek vedeti, kako onemogočiti brskanje po imeniku v WordPressu.

Odstranite številko različice WordPress

WordPress sprošča posodobitve, da popravi varnostne ranljivosti prejšnje različice. Starejše različice se običajno spopadajo z več ranljivosti. Zato objava vaše različice WordPress ni najboljša ideja za vaš spletni varnostni sistem.

Vaša različica WordPress je privzeto vidna v spodnjem desnem kotu skrbniške plošče in vira strani. Pojavlja se tudi na manj očitnih mestih, kot so RSS, CSS in skripte spletnega mesta. Super je Članek ki vsebuje navodila po korakih, kako odstraniti različico WordPressa s teh mest.

Onemogoči urejanje datotek

Vgrajeni urejevalnik datotek WordPress vam omogoča, da veliko lažje spremenite skripte vtičnikov in tem. Kljub temu lahko ta funkcija ogrozi vaše spletno mesto, če pade v napačne roke. Zaradi tega je najbolje, da urejanje datotek v celoti onemogočite. To lahko storite tako, da v datoteko wp-config.php dodate spodaj.

define (‘DISALLOW_FILE_EDIT’, res);

Izvajajte redne varnostne kopije

Ustvarjanje varnostnih kopij je prav tako pomembno kot zavarovanje spletnega mesta. V najslabšem primeru vas varnostne kopije lahko rešijo, da ne boste morali obnavljati spletnega mesta od zgoraj.

Postopek se morda zdi mučen, vendar obstaja veliko rezervnih vtičnikov VaultPress in BlogVault zaradi česar lahko postane brez težav. Protip, s pomočjo vtičnika, ki ima funkcijo samodejnega varnostnega kopiranja, prihranite svoj čas in preprečite, da bi zastarele varnostne kopije zamašile sistem.

Če ne želite uporabljati preveč vtičnikov, potem lahko uporabite iThemes Security Pro ki skrbijo za vse in še več.

Ustavite nezaželeno in negativno SEO

Neželena pošta je povsod in nihče je ne mara.

Če imate priljubljeno spletno mesto in nimate ustreznega sistema za preprečevanje neželene pošte, boste morda privabili na tisoče neželene pošte vsak dan. Preveč neželene pošte je slabo za SEO in uporabniško izkušnjo. Predstavljajte si, da imate na objavi bloga na stotine nepomembnih komentarjev.

Ne., Ne Anti-spam CleanTalk rešitev.

Uporabite WAF

Ena najboljših naložb, ki jo lahko zagotovite za zaščito svojega spletnega mesta, je uporaba WAF (požarni zid spletnega programa). Pomaga zaščititi spletno mesto pred OWASP-jevimi 10 ranljivostmi, znanimi in neznanimi napakami v varnosti, zlonamerno kodo, napadi DDoS in še veliko več.

Obstaja nekaj možnosti – SUCURI, Malcare, Cloudflare.

Upravljajte teme in vtičnike

Eden največjih prednosti uporabe WordPressa je obsežna zbirka vtičnikov in tem. Ironično je, da WordPress vtičniki in teme predstavljajo kot največji vir ranljivosti kar bi lahko ogrozilo vaše spletno mesto. Torej, pametno se odločite in skrbno upravljajte s tistimi, ki ste jih namestili.

Najlažji način za preprečevanje hekerjem dostopa do vašega spletnega mesta prek napačne programske opreme je uporaba vtičnikov in tem z odličnimi ocenami in ocenami. To so odlični kazalci, ki vam bodo povedali, da se dobro vzdržujejo in delujejo pravilno. Poleg tega ne pozabite občasno preveriti, ali obstajajo posodobitve, da izboljšate njihovo delovanje.

Zavijanje

Ker se kibernetske grožnje po vsem svetu ne nameravajo zelo hitro umakniti, je nujno, da vaše spletno mesto WordPress zaščitite pred potencialno nevarnostjo. Na srečo obstaja veliko enostavnih, a učinkovitih varnostnih praks, ki jih lahko izvedete za izboljšanje splošne varnosti spletnega mesta.

Ta članek dokazuje, da za izvajanje nekaterih najboljših varnostnih praks ne potrebujete velikega proračuna ali naprednega tehničnega znanja. Vprašanje je, ali ste pripravljeni na izziv?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map