CodingBat – Test en verbeter Java-vaardigheden efficiënt!

Java is een essentiële taal geworden om te beheersen in het huidige IT-veld. CodingBat maakt het gemakkelijk om te leren, maar is dit de beste optie? Laten wij het uitzoeken!


CodingBat 2019

Er zijn veel gratis tutorial-websites voor het leren van elke programmeertaal. Een computertaal leren houdt echter ook documentatie in. Voor Java is CodingBat een van de ideale opties. Met zijn hulp kun je goed geworteld raken in elke taal en alle problemen die ermee verband houden gemakkelijk oplossen!

Het vermogen om te coderen is nu een cruciale vaardigheid geworden op de werkplek. Om deze reden blijven er steeds meer bronnen ontstaan ​​die studenten door het hele leerproces leiden. In feite zijn websites leuk codingbat.com stellen gebruikers in staat twee programmeertalen uit te proberen. Dit zijn Python en Java; twee van de meest gebruikte talen.

codingbat-table-of-content

Wat is CodingBat?

CodingBat is een gratis website met veel live coderingsproblemen. Het doel van de site is om de codeervaardigheden in Python en Java beide op te bouwen. Het project is gestart door een informaticadocent aan de prestigieuze Stanford University, Nick Parlante. Als je jezelf eenmaal door talloze oefenproblemen heen hebt gewerkt, kun je goed begrijpen hoe de code werkt.

Interface van CodingBat – Gemakkelijk te gebruiken?

Een cruciaal criterium voor het beoordelen van educatieve software is kijken naar de manier waarop het concept wordt overgedragen. Ongeacht de informatie die de software bevat, als de levering niet toereikend is, is deze nutteloos voor de leerling. Wat het concept betreft dat het verzendt, kan CodingBat profiteren van enkele verbeteringen. Hoewel de interface eenvoudig en ongecompliceerd is, wordt de eenvoud door velen niet gewaardeerd.

De lesplannen hebben een minimalistisch karakter. De studenten hebben dus nauwelijks een verhaal als ze een bepaald concept niet krijgen. Bovendien resulteert het zoeken naar CodingBat op YouTube in talloze video’s die de les vrij goed uitleggen aan verloren deelnemers.

Is het geschikt voor iedereen?

Beginners zullen zeker het gebrek aan nadruk op theorieën in de lessen voelen. Ondertussen zullen degenen die gewoon op zoek zijn naar oefening de syntactische praktijk leuk vinden. Dit betekent natuurlijk niet dat beginners niet kunnen leren met CodingBat. Het ontbreekt echter aan de uitgebreide uitleg die beginners liever hebben.

Hoe worden lessen gegeven??

Alle lessen op CodingBat zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Elk concept wordt geleverd met verschillende voorbeelden die de eerder geleverde principes versterken.

Bedenk, om het beter te begrijpen, hoe een leerling Engels zou kunnen leren. Hij of zij ontleedt de anatomie van de taal. De student leert ook over de voorzetselzinnen, voltooid deelwoorden, gerunds, zelfstandige naamwoorden en werkwoorden. Op dezelfde manier leert een student die CodingBat gebruikt alle essentiële componenten van de codeertaal. Ze zullen ook de oefenoefeningen moeten doen die gebruik maken van het aangeleerde principe.

Nick Parlante, de oprichter, is van mening dat korte en praktische live coderingsproblemen essentieel zijn. Aangezien deze de basis vormen van meer betrokken taken, zijn deze korte problemen de sleutel tot het worden van een masterprogrammeur.

Hij is ook van mening dat codering in wezen een combinatie is van basiselementen die een complexe functie vormen. Om deze reden legt zijn cursus de nadruk op het herhalen van de basis.

Problemen met de levering van lessen

Van CodingBat kan worden gezegd dat het een uitgekleed karakter heeft van een teksteditor. Bovendien is er nauwelijks contextbijstand. Als gevolg hiervan kunnen studenten grote fouten maken. Bovendien kunnen ze ook moeite hebben om de oorzaak van de fout te vinden.

Aan de andere kant houden velen van de kale opzet. Het verwijdert alle krukken waar beginners op vertrouwen. In plaats daarvan cultiveert de opzet vanaf het begin positieve gewoonten.

Zodra de problemen zijn opgelost, krijgen studenten direct feedback. Dit vertelt hen of ze het probleem met succes hebben opgelost.

Is de sectie “Help” nuttig?

De webpagina biedt uitleg waarom de antwoorden zijn wat ze zijn in de sectie “Help”. De uitleg is echter vrij complex en het zal voor beginners moeilijk te begrijpen zijn.

Bovendien legt de oprichter op de over-pagina van de website uit waarom de help-sectie bijzonder onderontwikkeld lijkt. Hij zegt dat CodingBat geen complete instructiecursus is om de taal te leren. In plaats daarvan is het bedoeld als aanvulling op een cursus die beginners volgen.

Over het algemeen bevat de Help-sectie een schat aan informatie. Het enige probleem is dat het correct moet worden gecontextualiseerd. Als u dit doet, kunnen studenten gemakkelijk de meer uitdagende hindernissen overwinnen terwijl ze een nieuwe taal leren.

Beperkingen

Misschien wel de grootste beperking is dat het slechts twee talen omvat. Bovendien is de webpagina een project dat is gestart door een gepassioneerde professor. Het is dus hoogst onwaarschijnlijk dat hij de tijd of het team heeft om verder uit te breiden.

Bovendien ziet CodingBat er in vergelijking met andere websites behoorlijk ouderwets uit. Sommigen zeggen dat esthetiek oppervlakkig is. We zijn echter behoorlijk gewend geraakt aan de moderne interface. Sommigen vinden de website dus lastig om te gebruiken.

Voordelen & Nadelen

+ Oefeningen gericht op één onderwerp

Elke oefening aan het einde van het hoofdstuk richt zich slechts op één concept. Het kan bijvoorbeeld een voor een zijn op arrays, recursie, strings of logica, enz. Hierdoor worden de studenten niet overladen met kennis. Bovendien kunnen ze hun vaardigheden verbeteren.

+ Handig voor het testen van TDD (Test Driver Development)

De student kan een reeks tests krijgen die wel of niet slagen. Als gevolg hiervan kan de leerling elk van de tests één voor één laten slagen totdat alle tests groen worden.

+ Heeft alle documentatie die nodig is om te beginnen

De website heeft een pagina gevuld met een basisuitleg van alle hoofdstukken.

+ Beschikt over een Basic Text Editor

De teksteditor biedt geen contextondersteuning. Gebruikers krijgen dus pas feedback na compilatie. Hierdoor richten studenten zich vanaf het begin op de taalsyntaxis. In vergelijking met andere moderne IDE’s helpt CodingBat bij het opbouwen van goede gewoonten.

+ Heeft tal van basisproblemen

De problemen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Bovendien kunnen studenten hun voortgang ook volgen met behulp van voortgangsgrafieken. De grafieken tonen fouten en groene tests die in de loop van de tijd zijn uitgevoerd.

– Geen handleiding om aan de slag te gaan

Aangezien er geen hulp is bij het starten, kunnen gebruikers in de war raken. Beginners vinden de leercurve misschien behoorlijk steil. Bovendien kost het, ondanks veel documentatie, tijd en initiatief om te beginnen met leren.

Top 5 beste alternatieven voor CodingBat

Vanwege de weinige tekortkomingen van CodingBat willen gebruikers misschien voor iets anders kiezen. Enkele geschikte alternatieven zijn onder meer:

1. Codecademy: interactief & Leuke codering

codecademy

Codecademy is een online interactief platform dat coderingslessen biedt voor verschillende programmeertalen. Deze omvatten Python, C++, en Java. Bovendien biedt het ook lessen in opmaaktalen zoals CSS en HTML. Voor studenten die volledig willen profiteren, is er ook een pro-versie. Hiermee krijgen gebruikers quizzen, live hulp van adviseurs, realistische projecten en gepersonaliseerde leerplannen.

2. Gratis codekamp: bereid u voor om ontwikkelaar te worden!

freecodecamp

Dit is een non-profitorganisatie met chatrooms, een interactief leerwebplatform en een online communityforum. Het platform is voornamelijk gericht op het bieden van toegang aan iedereen die webontwikkeling wil leren. Het bevat tutorials die studenten kennis laten maken met talen zoals JavaScript, CSS, en HTML. De studenten krijgen ook projectopdrachten die ze verder moeten voltooien. Nadat de projecttaken zijn voltooid, werken studenten samen met NGO’s om webapplicaties te maken.

3. Code.org: wat ga je maken?

codeorg

Dit is een andere NGO die zich richt op het aanmoedigen van studenten om informatica te leren. De website biedt gratis codeerlessen. Tegelijkertijd richt het zich op de scholen om hen aan te moedigen om aanvullende informatica-lessen in hun curriculum op te nemen.

4. SitePoint: leer HTML, CSS, JavaScript, PHP

sitepoint

SitePoint stelt gebruikers in staat om meer te leren over webontwikkeling en -ontwerp. De website biedt tal van tutorials, boeken en cursussen. Lessen die beschikbaar zijn op SitePoint zijn onder meer HTML5, JavaScript, CSS3, en PHP. Studenten kunnen ook leren responsive webdesign en ontwikkeling van mobiele apps.

5. Coderbyte: verbeter uw codeervaardigheden

coderbyte

Coderbyte is gebouwd voor diegenen die hun programmeervaardigheden willen oefenen. Bijna elke dag komen er nieuwe uitdagingen bij. Gebruikers moeten hun algoritmisch denkproces op deze problemen toepassen. De website helpt het vermogen van gebruikers om aan veelvoorkomende problemen te werken te verbeteren. Deze problemen omvatten logica-, algoritme- en wiskundevragen.

Is CodingBat ideale keuze?

Ondanks de nadelen die CodingBat heeft, is het nog steeds een handig hulpmiddel. Het is een eenvoudige en ongecompliceerde manier voor studenten die hun codeerkennis willen verbeteren. Zodra ze zich een weg banen door de uitdagingen op de website, kunnen ze aanzienlijk beter worden Java of Python. Het mag echter niet worden gebruikt als vervanging voor een cursus of klas.

Simpel gezegd, het is bedoeld als aanvulling op uw programmeerlessen. Met zijn hulp kun je goed vertrouwd raken met de basis van de nieuwe programmeertaal!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map