Hoe maak je een Minecraft-server in 2019: de definitieve gids

Weet u niet zeker hoe u een Minecraft-server maakt? We hebben je gedekt. Deze gedetailleerde gids beantwoordt al uw vragen en stelt u in staat om uw server gemakkelijk te maken!


Hoe maak je een Minecraft-server in 2019

Je moet wel gehoord hebben van Minecraft, het spel. Het is tenslotte het op één na populairste videospel van de wereld met meer dan 121 miljoen exemplaren al verkocht. Wat velen echter niet weten, is dat Minecraft niet zomaar een videogame is. Het is ook een handige tool die kinderen kan leren coderen en het is een open platform dat mod-ontwikkelaars kunnen uitbreiden. Het is echter ook het hart van een community van videomakers die zich wereldwijd uitbreiden.

Natuurlijk kun je als beginner het spel kopen en aan de slag gaan. Voor de volledige ervaring kun je echter een privé Minecraft-server hebben. Hierdoor kun je je eigen Minecraft-wereld creëren.

Deze gids laat je stap voor stap zien hoe je dat kunt doen. We zullen kijken hoe je een Minecraft-server kunt maken ramen, Mac, en Linux. We zullen ook kijken of Minecraft-hosting de betere optie is. Dus laten we beginnen!

hoe-maak-een-minecraft-server-inhoudstafel

Waarom moet u een server bouwen??

Als iemand die nieuw is in het creatieve universum van Minecraft, is het het gemakkelijkst om jezelf vertrouwd te maken met het spel door aan de slag te gaan in de creatieve modus. Je kunt zelfs Microsoft Realms gebruiken en van je fantasie een Minecraft-wereld maken. Maar dat is natuurlijk niet waar het volledige potentieel van de game eindigt.

Voor degenen die op zoek zijn naar de volledige ervaring, is de beste optie om uw eigen server in te stellen. Als u dit doet, kunt u virtueel elke wereld bouwen die u wilt. Je kunt zelfs alle mods installeren, je eigen regels maken en de algehele controle over alle aspecten van de gameplay!

Belangrijke tips om te weten voordat u aan de slag gaat

Voordat u begint met het opzetten van uw eigen Microsoft-server, zijn er dingen die u moet weten. Hoewel het niet moeilijk is om het in te stellen, moet je voorzichtig zijn.

Beschikken over de basiskennis

Het opzetten van de server kost wat moeite. Je moet ook de technische kennis hebben van hoe je het moet configureren. Een basiskennis van netwerkconcepten is ook cruciaal voor het beheer van servers. In het bijzonder moet u vertrouwd zijn met het volgende:

 • Uw routerconfiguratie als u kiest voor thuisopstellingen
 • Uw systeem en netwerkconfiguratie
 • Netwerkconcepten zoals poorten, DHCP en IP
 • Via de opdrachtregel

De Minecraft-server instellen vanuit huis

Om de server aan de praat te krijgen, heb je geen topsysteem nodig. Een desktopcomputer werkt prima.
Het is natuurlijk mogelijk om het uit te voeren en het spel op hetzelfde systeem te spelen. Daarvoor is echter een krachtigere machine nodig.

Ook is een bekabelde Ethernet-verbinding meer geschikt voor de server in plaats van een draadloze. Dit komt omdat een bekabelde verbinding een betrouwbaardere optie is.

Is er een alternatief voor het opzetten van een server vanuit huis?

Wanneer u thuis een server host, betekent dit dat u uw privé-thuisnetwerk aan de hele wereld blootstelt. Dus als u niet het risico wilt nemen om te worden blootgesteld, kunt u gebruikmaken van de services van een hostingprovider. Natuurlijk moet u een jaarlijkse of een maandelijkse vergoeding betalen. Het bedrijf zorgt echter voor het gedoe met het beheer van alle serverhardware.

Hoe u gratis een Minecraft-server kunt maken

minecraft-concept

Hoewel u geen IT-professional hoeft te zijn om uw Minecraft-server in te stellen, moet u enige kennis hebben van specifieke onderwerpen. Deze omvatten zoals de router, het netwerk, de systeemconfiguratie en de opdrachtregel. Met andere woorden, u moet bekend zijn met computer- en netwerkconcepten die cruciaal zijn voor het starten van een server.

Als u dergelijke concepten echter niet vooraf begrijpt, kunt u deze toch maken. U kunt kiezen voor een van de vele Minecraft-hostingproviders die u helpen alles in te stellen zonder enige codeerervaring.

Maar laten we, voordat we verder gaan met dat alternatief, kijken hoe u de server gratis thuis kunt maken!

Hoe maak je een Minecraft-server op Windows

 1. De nieuwste versie van Java installeren
 2. Een locatie selecteren voor serverbestanden
 3. De meest recente softwareversie installeren
 4. De server en het netwerk configureren
 5. Beginnend

1. De nieuwste versie van Java installeren

Open eerst het configuratiescherm van Windows. Zoek Java in het gedeelte Programma’s en klik vervolgens op Nu bijwerken. Open vervolgens het opdrachtpromptvenster en voer java -version in. Dit zal resulteren in een versienummer. Ga dan naar de Java-website om de meest recente versie van het programma te controleren. Als u een verouderde versie heeft of als Java niet op uw computer is geïnstalleerd, download deze dan van de officiële site.

2. Een locatie selecteren voor Minecraft-software

Voordat u de software downloadt, moet u een locatie op uw computer kiezen. Dit is de locatie waar de server zal draaien. Wanneer de server voor het eerst wordt uitgevoerd, worden er een paar configuratiebestanden gemaakt. Het is dus ideaal om al deze bestanden in één speciale map op te slaan.

Waar u deze plaatst, is geheel aan u. Je kunt het in je documenten, desktop of zelfs je programmamap plaatsen.

3. Installatie van de meest recente versie van Minecraft Server

Bezoek vervolgens de Minecraft-website en download de server vanaf daar. Je zult merken dat het als een .jar Java-bestand komt. Sla het bestand op de eerder gekozen locatie op.

Dubbelklik nu op het .jar-bestand om de server op te starten. Hierdoor worden de serverconfiguratiebestanden gemaakt die u moet wijzigen voordat u deze kunt gaan gebruiken.

Accepteer als volgende stap de EULA. Zodra de bestanden zijn gedownload, ziet u dat er een bestand met de naam eula.txt is gemaakt. Open dit bestand met een teksteditor en verander eula = false in eula = true. Als u dit niet doet, kan uw pc de server niet starten.

4. Configureren van de server en het netwerk

U moet nu poortdoorschakeling op de router inschakelen. Als je een server host alleen voor spelers op het lokale netwerk, dan is port forwarding niet jouw probleem. Om de server echter voor iedereen toegankelijk te maken, moet je port forwarding op de router inschakelen.

U kunt het beste instructies vinden in de documentatie van de router over het configureren van poortdoorschakeling voor het apparaat. Voor Minecraft moet u met name de TCP-poort 25565 doorsturen.

U moet ook het lokale IP-adres van uw server invoeren als server-IP of uitvoer-IP voor de doorgestuurde poort. Dit is zodat de router weet naar welk apparaat hij moet verwijzen. Om het lokale IP-adres van uw server te kennen, opent u de opdrachtprompt en voert u ipconfig in.

5. De server starten

Open ten slotte de opdrachtprompt om de Minecraft-server op te starten. Zoek het bestandspad waar het serverbestand van de game is geïnstalleerd. Start vervolgens de server op met de opdracht:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar {serverbestandsnaam} nogui

Merk op dat als u de gebruikersinterface van de server wilt gebruiken, u nogui eenvoudig van deze opdracht kunt verwijderen. Bovendien kunt u ook een .bat-bestand maken als u de opdrachten samen wilt groeperen.

Zodra u de server eenmaal hebt uitgevoerd, kunt u anderen uitnodigen om verbinding te maken met de server via het lokale IP-adres op uw thuisnetwerk. Je kunt ze ook uitnodigen om zich bij de server aan te melden met een openbaar IP-adres als ze zich niet in het thuisnetwerk bevinden.

U kunt het openbare IP-adres vinden op opzoeken van “mijn IP-adres” op Google. En om ervoor te zorgen dat uw server toegankelijk is, kunt u het openbare IP-adres invoeren in Minecraft Server Statuscontrole.

Hoe maak je een Minecraft-server op Mac

 1. Installeer Java
 2. Selecteer een locatie voor de serverbestanden
 3. Download de serversoftware
 4. Schakel poortdoorschakeling van uw router in
 5. Start de Minecraft-server

1. Installeer Java op uw systeem

De nieuwe versies van MacOS worden standaard geleverd met Java. Voor versies ouder dan OS X moet je de oudere versie van Java downloaden van Apples website.

2. Selecteer een locatie voor Minecraft-serverbestanden

Maak een map die de serverbestanden zal bevatten. U kunt de map overal in uw systeem maken; de keuze is aan jou.

3. Download de serversoftware

Ga naar de Minecraft-website en download de serversoftware. Het zal een Java .jar-bestand zijn en u kunt het opslaan op de locatie die u eerder hebt gekozen. Start vervolgens TextEdit en stel het formaat in op platte tekst. Voer daarna in:

#! / bin / bash
CD "$ (mapnaam "$ 0")"
exec java -Xms1G -Xmx1G -jar {serverbestandsnaam} nogui

Sla nu het bestand met start.command op in dezelfde map die het .jar-bestand van de server bevat als start.command. Open nu de Terminal en geef toestemming voor de nieuwe start.command. Typ chmod a + x en een spatie na de opdracht. Sleep ten slotte het opgeslagen bestand naar het terminalvenster en druk op Enter.

4. Schakel Port Forwarding van uw router in

Port forwarding, zoals eerder vermeld, is alleen essentieel als u de server voor de wereld toegankelijk wilt maken. Raadpleeg de handleiding om poortdoorschakeling voor uw specifieke apparaat te configureren. Onthoud dat u voor Minecraft de TCP-poort 25565 moet doorsturen.

U moet ook het lokale IP-adres van uw server invoeren als server-IP of uitvoer-IP voor de doorgestuurde poort. Dit is zodat de router weet naar welk apparaat hij moet verwijzen. Om het lokale IP-adres van uw server te kennen, opent u de opdrachtprompt en voert u ipconfig in.

5. Start de Minecraft-server

Dubbelklik op het bestand start.command dat je al hebt gemaakt. Dit opent een Terminal-venster. Wanneer je de server voor het eerst uitvoert, zie je ook foutmeldingen die vrij normaal zijn. Zodra de server actief is, kun je andere spelers uitnodigen om verbinding te maken met de server die je hebt gemaakt.

Hoe maak je een Minecraft-server op Linux

Als je thuis geen Minecraft-server wilt, kun je in plaats daarvan kiezen voor een Linux-hostingplan. Op deze manier bent u niet verantwoordelijk voor het beheer van de hardware. Bovendien maak je je thuisnetwerk ook niet openbaar.

Een Linux VPS-hostingplan is een goede optie als er maar een handvol spelers op uw server komen. Als je echter veel spelers verwacht, is een speciale Linux-server de betere optie.

Het maken van een Minecraft-server op Linux omvat de volgende stappen. Wanneer u deze stappen volgt, moet u via SSH verbinding maken met de host.

1. Installeer Java

Terwijl je SSH’d in de host bent als rootgebruiker, voer je de volgende opdracht in de opdrachtprompt in:

apt-cache zoeken openjdk

Als u dit doet, worden alle beschikbare OpenJDK-pakketten vermeld die u kunt gebruiken om Java te installeren. Hier moet je er een selecteren. Werk vervolgens de lijst met alle beschikbare pakketten van de externe opslagplaatsen bij met de volgende opdracht:

apt-get update

Installeer nu het softwarepakket dat u eerder hebt geselecteerd (voor dit voorbeeld selecteren we openjdk-9-jdk). U kunt het als volgt doen:

apt-get installeer openjdk-9-jdk

Druk op “Y” wanneer u wordt gevraagd de opslagruimte te autoriseren voor het installeren van het bestand. Zodra dit is voltooid, zorgt u ervoor dat Java is geïnstalleerd door: java -version in te voeren. Dit toont u de geïnstalleerde Java-versie.

2. Maak een locatie voor de serverbestanden van de game

Maak een directory op de host waar de serverbestanden van het spel worden opgeslagen. Zodra dit is gebeurd, gaat u naar die map. Zo doe je dat:

mkdir minecraft
cd minecraft

3. Download de serverbestanden

Voer in de Minecraft-directory de opdracht wget uit, zodat de serverbestanden kunnen worden gedownload. Installeer en voer daarna het scherm uit zodat de server blijft draaien wanneer u niet verbonden bent. Voer hiervoor in:

yum installatiescherm
scherm

4. Start de Minecraft-server

Voer de volgende opdracht in om de server te starten:

java -Xmx512M -Xms512M -jar minecraft_server.jar nogui

Om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt, kunt u de server stoppen door stop in te voeren in de opdrachtprompt. Bewerk vervolgens het bestand “server.properties” en voer in:

enable-query = waar

Sla nu het bestand “server.properties” op en start de server opnieuw op. Controleer of uw server openbaar toegankelijk is door het IP-adres in te voeren in de Minecraft Server Statuscontrole.

5. Richt een domein op de Minecraft-server

Geef de spelers een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden is in plaats van een ingewikkelde. Als gevolg hiervan wordt het voor gamers gemakkelijker om verbinding te maken met uw server.

Een domein naar uw server wijzen is vrij eenvoudig. Update gewoon de DNS-records van uw domein door een “A” -record toe te voegen voor uw domein of subdomein. Het domein of subdomein moet er een zijn die verwijst naar het IP-adres van uw Minecraft-server.

Onthoud dat het bijna een dag kan duren voordat de DNS-wijzigingen wereldwijd plaatsvinden.

Een Minecraft-server maken versus hosting kopen

Hoewel het maken van je eigen server voor Minecraft interessant klinkt, komt het met een groot aantal problemen. Er zijn in de eerste plaats twee problemen. Het technische proces kan enigszins lastig zijn, zelfs als u al kennis heeft van netwerkconcepten. Je zou je in een mum van tijd verloren kunnen voelen. Dus als je gewoon met je vrienden een potje Minecraft wilt spelen, dan is het maken van je eigen server gewoon te veel gedoe.

Minecraft Server vs Hosting

Ten tweede, wanneer uw computer uitvalt, betekent dit dat uw server ook uitvalt. Mensen kunnen dus niet inloggen op uw server. Onthoud dat uw router en computer dingen zijn die de server draaiende houden. U moet ze dus beide continu laten draaien, wat gewoon niet mogelijk is. Er komt een moment dat uw server moet stoppen met werken.

Om deze reden lijkt Minecraft-hosting de betere optie te zijn. In plaats van de server op uw computer te laten vertrouwen, kunt u zich gewoon tot professionals wenden. Met hun servers over de hele wereld kunnen ze uw project draaiende houden.

Bovendien is alles eenvoudig in te stellen. Je krijgt ook een toegewijd team van experts om je te helpen. Evenzo blijft de server werken, zelfs als uw computer is uitgeschakeld. Het beste is dat hosting helemaal niet te duur is!

Het laatste woord

Nu je beide methoden kent om een ​​Minecraft-server te maken, is het aan jou om de betere optie te kiezen. U kunt aan de slag gaan door er een te maken op uw pc. Of u kunt altijd kiezen voor Minecraft-hosting. Hoewel u een beetje geld moet uitgeven, kunt u de toegankelijkheid en het gebruiksgemak vergroten.

De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou. We hopen dat deze gids over het maken van je eigen Minecraft-server nuttig was. Laat ons weten wat je favoriete manier is om er een te maken in de comments!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map