A Node.js legfrissebb verziójának gyors és egyszerű frissítése: A végleges útmutató

A Node.js mint népszerű nyílt forráskódú technológia mindig fejlesztésre kerül. A jó teljesítmény biztosítása érdekében gyakran vannak frissítések. Így frissítheti a Node.js fájlt a legújabb verzióra!


A Node.js frissítése a legújabb verzióra

Csakúgy, mint a legtöbb nyílt forráskódú környezet, a Node.js meglehetősen gyorsan fejlődő projektévé vált. Majdnem kéthetente van valamilyen frissítés, vagy pedig a biztonság és a stabilitás fokozása érdekében. A frissítések nem csak egy verzióágara korlátozódnak; mindegyikük között eloszlik.

Számos módszer használható a Node frissítésére a különböző operációs rendszerek legújabb verziójára. Tehát nincs gondod a legfrissebb Node.js verzió beszerzésével.
A következő cikkben megemlítettük a legfrissebb Node verzió telepítésének legkönnyebb, de leghatékonyabb módszereit. Fedezzük fel Linux, Mac operációs rendszer, és ablakok-alapú gépek.

Mielőtt elkezdené, határozza meg a Node.js verziót. Ezt megteheti, ha a -v csomópontot írja be a parancssorba.

3 A Node.js frissítésének módszerei a Linux gépeken

Felsoroltuk a három leggyakoribb és leghatékonyabb módszert a csomópont frissítésére a Linux operációs rendszeren. Az első módszert az egyszerűség miatt javasoljuk. Ha azonban nem tudja alkalmazni a csomópont verziókezelő módszerét, akkor frissítheti akár bináris csomagokon, akár csomagkezelőkön keresztül.

1. Használja a Node Version Manager alkalmazást

NVM (Csomópont verziókezelő), ahogy korábban említettük, a legjobb módszer a Node frissítésére. Ehhez szükség van egy C ++ fordítóra, a build-essential és a libssl-dev csomagokra. Először futtasson egy frissítést, hogy a csomagokat a következő parancsokkal kapja:

sudo apt-get frissítés
sudo apt-get install build-Essential checkinstall libssl-dev

Ha telepíteni vagy frissíteni szeretné a Node verziókezelőt, akkor szerezze be a telepítő szkriptet a cURL segítségével:

göndör -o- https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.32.1/install.sh | bash

Először zárja be és nyissa ki újra a terminált. A -v nvm paranccsal azonban ellenőrizheti, hogy a telepítés sikeres-e. Ha minden működött, akkor a parancs kiadja az nvm értéket.

Miután minden beállítva, a frissített Node verzió telepítése aligha okoz nehézségeket. Az nvm ls gépeléssel ellenőrizheti a jelenleg telepített Node verziót. Láthatja azt az verziót is, amelyet az ls-remote segítségével telepíthet az nvm segítségével.

Most töltse le, lefordítsa és telepítse a Node legújabb verzióját az nvm install # gépelésével. #. #. Ne feledje, hogy a # itt lecseréli a kívánt Node verziót. Azt is értesítheti az nvm verziót, amelyet használni kíván az egyes héjakban, az nvm use #. #. # Használatával. Beállíthat egy alapértelmezett értéket az nvm álnév alapértelmezett csomópontjával.

2. Használja a Csomagkezelőt

Az nvm után a második legjobb lehetőség a csomagkezelő. Az NPM (csomópontcsomagkezelő) segít a kód felfedezésében, megosztásában és használatában. Ezenkívül lehetővé teszi a felhasználók számára a függőségek kezelését. A csomópont már telepítve van az npm-rel; azonban a kezelőt gyakrabban frissítik, mint a Node-t.

Ellenőrizze az npm -v verzióját. Ezután telepítse a legutóbbi npm frissítést az npm install megadásával [Email protected] -g. Az npm helyes frissítésének biztosítása érdekében futtassa az npm -v parancsot.

Szüksége lesz az npm n moduljára is a Node frissítéséhez. Futtassa a következő kódot a gyorsítótár ürítéséhez és az n telepítéséhez, a legújabb Node verzióval együtt:

sudo npm cache clean -f
sudo npm install -g n
sudo n stabil

Végül az n legújabb használatával telepítse a legfrissebb kiadást. Az n # futtatásával egy adott Node verziót is beszerezhet..

3. Használjon bináris csomagokat

Próbálja ki mindent, hogy elkerülje ezt az utat. Utolsó lehetőségként keresse fel a Node.js hivatalos letöltési oldalát. Innentől szerezze be a 32 vagy 64 bites Linux bináris fájlt. Itt két lehetőség van. A bináris fájlt letöltheti egy böngészőből. Jobb azonban a konzolt használni. Ne feledje, hogy a Node verzió megváltozik, mivel több frissítést bocsátanak ki.

wget https://nodejs.org/dist/v6.9.2/node-v6.9.2-linux-x64.tar.xz

Szüksége lesz xz-utils-re a fájl kicsomagolásához. Tehát ennek telepítéséhez futtassa a sudo apt-get install xz-utlis kódot. Ezután használja a következő kódot a bináris csomag usr / local telepítéséhez:

tar C / usr / local – sztrip-komponensek 1 -xJf node-v6.9.2-linux.x64.tar.xz

Most már van mind a Node, mind az npm. Tehát a következő frissítéshez először próbálkozzon a második módszerrel.

A csomópont frissítése Windows / MacOS rendszeren a Nodejs.org Installers használatával

A Node.js letöltési oldala bináris csomagokat tartalmaz mind a MacOS, mind a Windows számára. Azonban nem kell megnehezítenie az életét. Előre gyártott telepítők állnak rendelkezésre a folyamat megkönnyítéséhez: .msi (Windows) és .pkg (MacOS). Ezek a csomagok hatékonyabbá és egyszerűbbé teszik a telepítést.

Egyszerűen töltse le a fájlt, és futtassa, és a maradékot a telepítővarázsló kezeli. Minden letöltött frissítéssel az npm és a Node régebbi verziója helyébe újabb lép.

GYIK szakasz

Mi a csomópont a JS csomópontban??

A Node.js egy olyan platform, amely a Google Chrome JavaScript futási idején épül fel. Elsődleges célja a gyors, méretezhető hálózati alkalmazások egyszerű létrehozása. A Node.js egy nem blokkoló, eseményvezérelt modellt használ, amely hatékonysá és könnyűvé teszi. Ezért ideális valós idejű, intenzív adatigényes alkalmazásokhoz, amelyek különböző eszközökön működnek.

Hogyan ellenőrizhetem a csomópont JS verzióját?

A számítógépre telepített csomópont-verzió ellenőrzéséhez nyisson meg egy parancssori eszközt. Használhatja a Powershell, a Command Prompt vagy bármilyen más lehetőséget. A megnyitás után írja be a -v csomópontot. Ezzel kinyomtatja a verziószámot, mint például a v0.10.35.

Mire használják a JS csomópontot??

Elsősorban a Node.js-t eseményvezérelt, nem blokkoló kiszolgálókra használják. Ennek oka az, hogy egyszálú jellegű. A háttér-API szolgáltatásokhoz, valamint a hagyományos webhelyekhez is használják. Azonban valós idejű és push-alapú architektúrák felhasználásával készült.

Hogyan frissítheti az NPM-et?

Ha Mac-et használ, akkor használja a következő kódot:

sudo npm install -g npm

Az elavult helyi csomagokat az npm frissítéssel probléma nélkül is frissítheti. Hasonlóképpen frissítheti az elavult globális csomagokat az npm update -g használatával.

A végső szó

Tehát most megtörtént a Node frissítés. Valójában az npm és a Node frissítése csak a kezdet. A többi csomagot, valamint a függőségeket is frissítenie kell. Ezzel maximalizálja a biztonságot és a kompatibilitást, így élvezheti a Node használatát!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map