CodingBat – Tesztelje és javítsa hatékonyan a Java készségeket!

A Java elengedhetetlen nyelvré vált a mai IT-területen. A CodingBat megkönnyíti a tanulást, de ez a legjobb megoldás? Találjuk ki!


CodingBat 2019

Számos ingyenes oktató webhely található bármilyen programozási nyelv megtanulására. A számítógépes nyelv megtanulása azonban dokumentációt is magában foglal. A Java esetében az egyik ideális lehetőség a CodingBat. Segítségével bármilyen nyelven jól gyökerezhet, és könnyen megoldhatja a vele kapcsolatos összes problémát!

A kódolási képesség kritikus készséggé vált a munkahelyen. Ezért továbbra is növekszik az erőforrások száma, amelyek a hallgatókat a teljes tanulási folyamaton keresztül vezetik. Valójában a webhelyek kedvelik codingbat.com lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kipróbálják a kezüket két programozási nyelven. Ezek Python és Java; két leggyakrabban használt nyelv.

codingbat-táblázat-of-tartalom

Mi a CodingBat??

A CodingBat egy ingyenes webhely, amely számos élő kódolási problémával rendelkezik. A weboldal célja a Python és a Java kódolási készségeinek fejlesztése. A projektet egy informatikai oktató indította el a tekintélyes intézetnél Stanfordi Egyetem, Nick Parlante. Miután számos gyakorlati problémán keresztül dolgozott, nagyszerű megértést kaphat a kód működéséről.

A CodingBat interfésze – Könnyen kezelhető?

Az oktatószoftverek megítélésének egyik kritikus kritériuma a koncepció továbbításának megfigyelése. Az információtól függetlenül a szoftver tartalmaz, ha a kézbesítés nem felemelkedik meg, akkor haszontalan a tanuló számára. Az általa továbbított koncepció szempontjából a CodingBat javulást élvezhet. Noha a felület egyszerű és egyértelmű, egyszerűségét sokan nem kedvelik.

Az óratervek minimalista jellegűek. A hallgatóknak tehát alig maradtak lehetőségeik, ha nem kapnak egy bizonyos fogalmat. Ráadásul a CodingBat keresése a YouTube-on számos videót eredményez, amelyek megmagyarázják az órát az elveszett résztvevők számára.

Mindenkinek megfelelő??

A kezdők minden bizonnyal meg fogják érezni, hogy az órákban nem helyezik a hangsúlyt az elméletekre. Eközben azok, akik csak gyakorlatot keresnek, kedvelik a szintaktikai gyakorlatot. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a kezdők nem tanulhatnak meg a CodingBat használatáról. Hiányzik azonban az átfogó magyarázat, amelyet a kezdők inkább szeretnének.

Hogyan valósulnak meg az órák??

A CodingBat-on bemutatott összes óra különféle kategóriákba tartozik. Mindegyik koncepció különféle példákkal érkezik, amelyek megerősítik a korábban bemutatott elveket.

Ahhoz, hogy jobban megértse, gondolja át, hogyan tanulhat meg egy tanuló angolul. Ki fogja boncolni a nyelv anatómiáját. A hallgató megismeri a prepozicionális mondatokat, a múltbeli mellékneveket, gerundumokat, főneveket és igeket. Hasonlóképpen, a CodingBatot használó hallgatókat megtanítják a kódolási nyelv minden lényeges elemére. Emellett gyakorlati gyakorlatokat kell elvégezniük, amelyek felhasználják a tanított alapelvet.

Nick Parlante, az alapító úgy véli, hogy nélkülözhetetlen a rövid és praktikus élő kódolási problémák. Mivel ezek képezik a jobban bevont feladatok alapjait, ezek a rövid problémák jelentik a fő programozóvá válás kulcsát.

Úgy véli továbbá, hogy a kódolás lényegében olyan alapelemek keveréke, amelyek összetett funkciót alkotnak. Ezért tanfolyamán az alapok megismétlésére helyezi a hangsúlyt.

Probléma a leckékkel

Azt mondhatjuk, hogy a CodingBat a szövegszerkesztő leépített természetű. Ráadásul alig van kontextus-segítség. Ennek eredményeként a hallgatók nagy hibákat okozhatnak. Ezen felül ők is küzdenek a hiba forrásának megtalálásában.

Másrészt sokan szeretik a csupasz csontot. Eltávolítja az összes mankót, amelyre a kezdők támaszkodnak. Ehelyett a rendszer pozitív szokásokat alakít ki bennük.

A problémák megoldása után a hallgatók azonnali visszajelzést kapnak. Ez megmondja nekik, hogy sikeresen megoldották-e a kérdést.

Hasznos a „Súgó” szakasz??

A weboldal a „Súgó” részben magyarázatot ad arra, hogy miért válaszolnak ezekre. A magyarázatok azonban meglehetõsen bonyolultak, és a kezdõk számára nehéz lesz megérteni.

Ezenkívül a weboldal kb. Oldalán az alapító elmagyarázza, miért tűnik a súgó rész különösen fejletlennek. Azt mondja, hogy a CodingBat nem egy teljes nyelvtanulási tanfolyam. Ehelyett egy kezdő tanfolyam kiegészítésére szolgál.

Összességében a súgó rész rengeteg információt tartalmaz. Az egyetlen probléma az, hogy azt megfelelő kontextusba kell helyezni. Ezzel elősegítheti a hallgatókat, hogy bármilyen új nyelv elsajátítása közben könnyen áthidalhassák a kihívást jelentő akadályokat.

korlátozások

Talán a legnagyobb korlátozás az, hogy csak két nyelvet fed le. Ezenkívül a weboldal egy szenvedélyes professzor által indított projekt. Ezért nagyon valószínűtlen, hogy van ideje vagy a csapata tovább bővülni.

Sőt, összehasonlítva más weboldalakkal, a CodingBat meglehetősen régimódi. Egyesek szerint az esztétika felületes. Ugyanakkor már megszoktuk a modern interfészt. Tehát néhányuk nehézkesnek találja a weboldalt.

Előnyök & Hátrányok

+ Egy témára összpontosító gyakorlatok

A fejezet végén jelen levő minden gyakorlat csak egy koncepcióra összpontosít. Például, egyenként akár tömbökben, rekurziókban, karakterláncokban, logikában stb. Is. Emiatt a hallgatók nem terhelik meg a tudást. Ezen felül javítaniuk kell képességeiket.

+ Hasznos a TDD tesztelésében (teszt-illesztőprogram-fejlesztés)

A hallgató számára számos olyan tesztet lehet biztosítani, amelyek teljesítik vagy nem teljesítik. Ennek eredményeként a tanuló mindegyik tesztet egyenként teheti meg, amíg az összes teszt zöldre nem válik.

+ Megszerezte az összes dokumentációt az induláshoz

A weboldal egy oldalt tartalmaz az összes fejezet alapvető magyarázatával.

+ Alapszöveges szerkesztőt tartalmaz

A szövegszerkesztő nem nyújt semmilyen összefüggést. Tehát a felhasználók csak az összeállítás után kapnak visszajelzést. Ennek következtében a tanulók már a kezdetektől fogva összpontosítanak a nyelvi szintaxisra. Más modern IDE-kkel összehasonlítva a CodingBat segít a jó szokások kialakításában.

+ Számos alapvető problémája van

A problémákat különféle kategóriákba soroljuk. A hallgatók emellett nyomon követhetik haladásukat a haladási grafikonok segítségével. A grafikonok az idővel elvégzett hibákat és zöld teszteket mutatják.

– Nincs útmutató az induláshoz

Mivel nincs segítség az induláshoz, a felhasználók összezavaródhatnak. A kezdők számára a tanulási görbe meglehetősen meredek lehet. Ráadásul a sok dokumentáció ellenére időbe telik és kezdeményezést igényel a tanulás megkezdése.

A CodingBat öt legjobb alternatívája

A CodingBat néhány hiányossága miatt a felhasználók választhatnak valami mást. Néhány megfelelő alternatíva a következő:

1. Codecademy: Interaktív & Fun Coding

Codecademy

A Codecademy egy online interaktív platform, amely kódolási osztályokat kínál különféle programozási nyelvekhez. Ezek tartalmazzák Piton, C++, és Jáva. Ezenkívül tanulságokat is kínál jelölő nyelvekben, például CSS és HTML. Azoknak a tanulóknak, akik teljes mértékben akarnak profitálni, van egy pro verzió is. Ezzel a felhasználók vetélkedéseket, élő segítséget kapnak tanácsadóktól, reális projekteket és személyre szabott tanulási terveket.

2. Ingyenes kódtábor: Készülj fel fejlesztővé válni!

freecodecamp

Ez egy nonprofit szervezet, chat-szobákkal, interaktív tanulási webes platformmal és online közösségi fórummal. A platform elsősorban arra szól, hogy hozzáférést biztosítson mindenkinek, aki meg akarja tanulni a webfejlesztést. Olyan oktatóanyagokat tartalmaz, amelyek bemutatják a hallgatók számára a nyelveket JavaScript, CSS, és HTML. A hallgatók projektfeladatokat kapnak, amelyeket tovább kell hajtaniuk. A projekt feladatainak elvégzése után a hallgatók civil szervezetekkel együttműködnek webes alkalmazások készítésében.

3. Code.org: Mit fog létrehozni??

codeorg

Ez egy másik nem kormányzati szervezet, amely arra összpontosít, hogy ösztönözze a hallgatókat a számítógépes ismeretek megtanulására. A weboldalon ingyenes kódolási órák találhatók. Ugyanakkor arra törekszik, hogy az iskolák ösztönözzék őket további informatika órák beillesztésére a tantervükbe.

4. SitePoint: Tanuljon HTML, CSS, JavaScriptet, PHP-t

SitePoint

A SitePoint lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megismerjék a webfejlesztést és a dizájnt. A weboldal számos útmutatót, könyvet és tanfolyamot tartalmaz. A SitePoint-en elérhető órák között szerepel a HTML5, JavaScript, CSS3, és PHP. A hallgatók interaktív webdesignokat és mobilalkalmazások fejlesztését is megtanulhatják.

5. Coderbyte: Javítsa a kódolási készségeit

coderbyte

A Coderbyte azok számára készült, akik gyakorolni akarják programozási képességeiket. Szinte minden nap új kihívásokkal bővül. A felhasználóknak alkalmazniuk kell algoritmikus gondolkodási folyamatukat ezekre a problémákra. A webhely javítja a felhasználók képességét a közös problémák megoldására. Ezek a problémák magukban foglalják a logikai, algoritmusos és matematikai kérdéseket.

A CodingBat ideális választás?

Annak ellenére, hogy a CodingBat rendelkezik hátrányokkal, ez továbbra is hasznos eszköz. Ez egy egyszerű és érthető módszer a hallgatók számára, akik javítani akarják kódolási tudásukat. Amint átjutnak a webhely kihívásaival, jelentősen jobbá válhatnak Jáva vagy Piton. Ez azonban nem használható semmilyen tanfolyam vagy osztály pótlására.

Egyszerűen fogalmazva, célja, hogy kiegészítse a programozási osztályokat. Segítségével jól ismeri az új programozási nyelv alapjait!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map