Hogyan készítsünk Minecraft szervert 2019-ben: A végleges útmutató

Nem biztos benne, hogyan lehet Minecraft szervert készíteni? Lefedtük magunkat. Ez a részletes útmutató megválaszolja az összes kérdést, és lehetővé teszi, hogy kiszolgálóját könnyen elkészíthesse!


Hogyan készítsünk egy Minecraft szervert 2019-ben?

Biztos hallott már a Minecraftról, a játékról. Végül is ez a világ második legnépszerűbb videojátékja, több mint 121 millió példányban már elkelt. Sokan azonban nem tudják, hogy a Minecraft nem csupán egy videojáték. Ez egy hasznos eszköz, amely megtanítja a gyerekeket kódolni, és ez egy nyílt platform, amelyet a mod fejlesztők kibővíthetnek. Ugyanakkor ez egy alkotók közösségének szíve is, amely világszerte terjeszkedik.

Természetesen kezdőként megvásárolhatja a játékot, és elkezdheti az indulást. A teljes élmény érdekében azonban rendelkezhet magán Minecraft szerverrel. Ennek eredményeként saját Minecraft világot hozhat létre.

Ez az útmutató lépésről lépésre bemutatja, hogyan lehet ezt megtenni. Megvizsgáljuk, hogyan lehet Minecraft szervert készíteni ablakok, Mac, és Linux. Azt is megvizsgáljuk, hogy a Minecraft tárhely a jobb választás-e. Tehát kezdjük el!

how-to-make-a-minecraft-server-táblázat-of-tartalma

Miért kell szervert építeni??

Mivel valaki új a Minecraft kreatív univerzumában, a legegyszerűbb dolog az, hogy megismerkedjen a játékkal, ha kreatív üzemmódban kezdje el. Még a Microsoft Realms szolgáltatást is használhatja, és fantáziáját felhasználva Minecraft-világká válhat. De természetesen itt nem ér véget a játék teljes potenciálja.

A teljes élményt keresők számára a legjobb lehetőség a saját szerver beállítása. Ezzel lehetővé válik, hogy virtuálisan felépítsen bármilyen kívánt világot. Még bármilyen mod telepíthető, saját szabályait elkészítheti, és a játék minden szempontját átfogóan irányíthatja!

Fontos tippek az indulás előtt

Mielőtt elkezdené dolgozni a saját Microsoft szerverének beállításán, néhány dolgot tudnia kell. Noha ezt nem nehéz beállítani, óvatosnak kell lennie.

Rendelkezzen alapvető tudással

A szerver beállítása egy kis erőfeszítést igényel. A konfigurálás technikai ismereteivel is rendelkeznie kell. A hálózati fogalmak alapvető ismerete szintén döntő jelentőségű a kiszolgálók kezelésében. Különösen az alábbiakkal kell rendelkeznie:

 • Az útválasztó konfigurációja, ha otthoni beállításokat választ
 • A rendszer, valamint a hálózati konfiguráció
 • Hálózati koncepciók, például portok, DHCP és IP
 • A parancssor használata

A Minecraft szerver beállítása otthontól

A szerver üzembe helyezéséhez nincs szüksége top-the-line rendszerre. Az asztali számítógép nagyon jól fog működni.
Természetesen futtathatjuk és játszhatunk ugyanabban a rendszerben. Ehhez azonban erősebb gépet kell használni.

Ezenkívül a vezetékes Ethernet kapcsolat jobban megfelel a szervernek, mint vezeték nélküli. Ennek oka az, hogy a vezetékes kapcsolat megbízhatóbb lehetőség.

Van-e más alternatíva a kiszolgáló otthoni beállítására??

Ha otthoni szervert üzemeltet, ez azt jelenti, hogy a magánhálózatát az egész földgömbnek kiteszi. Tehát, ha nem akarja vállalni a kitettség kockázatát, akkor használhatja a tárhely szolgáltatóját. Természetesen éves vagy havi díjat kell fizetnie. A vállalat azonban gondoskodik az összes szerver hardver kezelésének gondjáról.

Hogyan készítsünk egy Minecraft szervert ingyen

Minecraft-koncepció

Miközben a Minecraft szerverének beállításához nem kell informatikusnak lennie, tudnia kell bizonyos témák ismereteit. Ide tartoznak például az útválasztó, a hálózat, a rendszerkonfiguráció és a parancssor. Más szavakkal, ismernie kell a kiszolgáló elindításához nélkülözhetetlen számítógépes és hálózati fogalmakat.

Ha azonban nincs előzetes ismerete az ilyen fogalmakról, akkor is megteheti. Mehet a sok Minecraft tárhelyszolgáltató egyikéhez, amely kódolási tapasztalatok nélkül segít mindent beállítani.

De mielőtt továbblépünk erre a alternatívára, nézzük meg, hogyan lehet ingyenesen elkészíteni a kiszolgálót otthonról!

Hogyan készítsünk egy Minecraft szervert Windows rendszeren

 1. A Java legújabb verziójának telepítése
 2. Hely kiválasztása a szerverfájlokhoz
 3. A legújabb szoftververzió telepítése
 4. A kiszolgáló és a hálózat konfigurálása
 5. Kezdve

1. A Java legújabb verziójának telepítése

Először nyissa meg a Windows vezérlőpultját. A programok részben keresse meg a Java alkalmazást, majd kattintson a frissítés gombra. Ezután nyissa meg a parancssor ablakot és írja be a java -version elemet. Ezzel verziószámot kap. Ezután menjen tovább a Java webhely hogy ellenőrizze a program legújabb verzióját. Ha van egy elavult verziója, vagy ha a Java nincs telepítve a számítógépére, töltse le a hivatalos oldal.

2. Hely kiválasztása a Minecraft szoftver számára

A szoftver letöltése előtt ki kell választania egy helyet a számítógépén. Ez az a hely, ahol a szerver fog futni. A kiszolgáló első futtatásakor néhány konfigurációs fájl létrehozásra kerül. Ezért ideális, ha ezeket a fájlokat egy dedikált mappában tárolja.

Ahova helyezed, ez a mappa teljesen rajtad múlik. Helyezheti a dokumentumokba, az asztalra vagy akár a programok mappájába is.

3. A Minecraft Server legújabb verziójának telepítése

Ezután látogasson el a Minecraft webhely és töltse le onnan a szervert. Észre fogja venni, hogy .jar Java fájlként fog megjelenni. Mentse a fájlt a korábban kiválasztott helyre.

Most kattintson duplán a .jar fájlra a szerver indításához. Ez létrehozza azokat a kiszolgálókonfigurációs fájlokat, amelyeket módosítani kell, mielőtt elkezdené használni.

Következő lépésként fogadja el az EULA-t. Miután letöltötte a fájlokat, látni fogja az eula.txt nevű fájlt. Szövegszerkesztővel nyissa meg ezt a fájlt, és változtassa meg az eula = false értéket eula = true értékre. Ennek elmulasztása megakadályozza a számítógépet a szerver elindításában.

4. A szerver és a hálózat konfigurálása

Most engedélyeznie kell a port továbbítást az útválasztón. Ha csak a helyi hálózat játékosai számára szervert tárol, akkor a port-továbbítás nem az ön aggodalma. Ahhoz azonban, hogy a szerver elérhető legyen a világ számára, engedélyeznie kell a port továbbítást az útválasztón.

A legjobb, ha az útválasztó dokumentációjában talál útmutatást az eszköz port-továbbításának konfigurálásáról. Különösen a Minecraft esetében tovább kell továbbítani a 25565 TCP portot.

A kiszolgáló helyi IP-címét a kiszolgáló IP-jének vagy a továbbított port kimeneti IP-jének is meg kell adnia. Ennek az az oka, hogy az útválasztó tudja, melyik eszközre kell mutatni. A szerver helyi IP megismeréséhez nyissa meg a parancssort és írja be az ipconfig parancsot.

5. A szerver indítása

Végül, a Minecraft szerver elindításához nyissa meg a parancssort. Keresse meg a fájl elérési útját, ahová a játék szerverfájlját telepítette. Ezután indítsa el a szervert a következő paranccsal:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar {szerver fájlnév} nogui

Vegye figyelembe, hogy ha a kiszolgáló felhasználói felületét használja, akkor egyszerűen eltávolíthatja a nogui parancsot. Ezenkívül .bat fájlt is készíthet, ha a parancsokat együtt szeretné csomagolni.

Most, ha a kiszolgáló fut, hívja meg másokot, hogy csatlakozzanak a kiszolgálóhoz az otthoni hálózat helyi IP-címén keresztül. Másik lehetőségként meghívhatja őket, hogy csatlakozzanak a szerverhez nyilvános IP-cím használatával, ha nincsenek az otthoni hálózaton.

A nyilvános IP-címet a következővel találhatja meg keresi az „én IP-címem” a Google-on. Ezenkívül a kiszolgáló elérhetőségének biztosítása érdekében beírhatja a nyilvános IP-címet Minecraft szerver állapot-ellenőrző.

Hogyan készítsünk Minecraft szervert Mac rendszeren

 1. Telepítse a Java alkalmazást
 2. Válassza ki a kiszolgálófájlok helyét
 3. Töltse le a szerver szoftvert
 4. Engedélyezze a router port-továbbítását
 5. Indítsa el a Minecraft szervert

1. Telepítse a Java rendszert a rendszerére

A MacOS új verziói alapértelmezés szerint a Java-val érkeznek. Az OS X-nél régebbi verziók esetén a Java régebbi verzióját kell letöltenie Az Apple weboldala.

2. Válassza ki a Minecraft szerverfájlok helyét

Hozzon létre egy mappát, amely a kiszolgáló fájljait tartalmazza. A mappát a rendszer bárhová elkészítheti; tiéd a választás.

3. Töltse le a szerver szoftvert

Nyissa meg a Minecraft webhelyét, és töltse le a szerver szoftvert. Ez egy Java .jar fájl lesz, amelyet elmenthet a korábban kiválasztott helyre. Ezután indítsa el a TextEdit szoftvert, és állítsa be a formátumot egyszerű szövegre. Ezután írja be:

#! / Bin / bash
CD "$ (Dirname "$ 0")"
exec java -Xms1G -Xmx1G -jar {kiszolgáló fájl neve} nogui

Most mentse a fájlt a start.command paranccsal ugyanabban a mappában, amely a szerver .jar fájlt tartalmazza, mint a start.command. Most nyissa meg a terminált, és adjon engedélyeket az új start.com parancshoz. Írja be a chmod a + x értéket és egy szóközt a parancs után. Végül húzza át a mentett fájlt a terminál ablakába és nyomja meg az enter billentyűt.

4. Engedélyezze a router port-továbbítását

A port továbbítás, ahogy korábban már említettük, csak akkor nélkülözhetetlen, ha a kiszolgálót elérhetővé szeretné tenni a világ számára. A port továbbítás konfigurálásához az adott eszközhöz lásd a kézikönyvet. Ne feledje, hogy a Minecraft esetében tovább kell továbbítania a 25565 TCP portot.

A kiszolgáló helyi IP-címét a kiszolgáló IP-jének vagy a továbbított port kimeneti IP-jének is meg kell adnia. Ennek az az oka, hogy az útválasztó tudja, melyik eszközre kell mutatni. A szerver helyi IP megismeréséhez nyissa meg a parancssort és írja be az ipconfig parancsot.

5. Indítsa el a Minecraft szervert

Kattintson duplán a már létrehozott start.command fájlra. Ez megnyit egy terminál ablakot. A kiszolgáló első futtatásakor hibaüzeneteket fog látni, amelyek elég normálisak. Miután a kiszolgáló fut, meghívhat más játékosokat, hogy csatlakozzanak az Ön által létrehozott kiszolgálóhoz.

Hogyan készítsünk Minecraft szervert Linuxon

Ha nem akarja otthon Minecraft szervert, akkor inkább egy Linux hosting tervet választhat. Ily módon nem lesz felelős a hardver kezeléséért. Sőt, nem fogja kitéve otthoni hálózatát a nyilvánosság számára is.

A Linux VPS tárhely-tervezése jó lehetőség, ha csak néhány játékos csatlakozik szerveréhez. Ha azonban sok játékos vár, a jobb választás egy dedikált Linux szerver.

A Minecraft szerver Linuxon történő létrehozásához a következő lépéseket kell végrehajtani. Amikor ezeket a lépéseket hajtja végre, csatlakoznia kell a hosthoz az SSH segítségével.

1. Telepítse a Java alkalmazást

Amíg az SSH a gazdagépben gyökér felhasználóként van, írja be a következő parancsot a parancssorba:

apt-cache keresés openjdk

Ezzel felsorolja az összes rendelkezésre álló OpenJDK csomagot, amelyet a Java telepítéséhez használhat. Itt ki kell választania egyet. Ezután frissítse a távoli tárolókból elérhető összes csomag listáját a következő paranccsal:

apt-get frissítés

Telepítse most a korábban kiválasztott szoftvercsomagot (erre a példára az openjdk-9-jdk-t választjuk). Így teheti meg:

apt-get install openjdk-9-jdk

Amikor a rendszer felkéri a fájl telepítéséhez szükséges tárolóhely engedélyezésére, nyomja meg az „Y” gombot. Ha ez befejeződött, ellenőrizze, hogy a Java telepítve van-e: java -version megadásával. Ez megmutatja a telepített Java verziót.

2. Helyezze el a játék szerverfájljainak helyét

Készítsen egy könyvtárat a gazdagépen, ahol a játék szerverfájljai mentésre kerülnek. Ha ez megtörtént, lépjen a könyvtárba. Így teheti meg ezt:

mkdir minecraft
cd minecraft

3. Töltse le a szerverfájlokat

A Minecraft könyvtárban futtassa a wget parancsot, hogy a szerverfájlok letölthetők legyenek. Ezután telepítse és futtassa a képernyőt, hogy a szerver továbbra is működjön, amikor még nincs kapcsolat. Ehhez írja be:

yum telepítő képernyő
képernyő

4. Indítsa el a Minecraft szervert

A kiszolgáló indításához írja be a következő parancsot:

java -Xmx512M -Xms512M -jar minecraft_server.jar nogui

Annak biztosítása érdekében, hogy minden zökkenőmentesen működjön, leállíthatja a kiszolgálót, egyszerűen azáltal, hogy beírja a stop parancsot a parancssorba. Ezután szerkessze a “server.properties” fájlt és írja be:

enable-query = true

Most mentse el a „server.properties” fájlt, és indítsa újra a szervert. Ellenőrizze, hogy szervere nyilvánosan elérhető-e, az IP-cím megadásával a Minecraft szerver állapot-ellenőrző.

5. Mutasson egy domaint a Minecraft szerverre

Adjon a játékosoknak olyan domain nevet, amely bonyolult helyett könnyen megjegyezhető. Ennek eredményeként a játékosok könnyebben csatlakozhatnak a szerverhez.

A tartomány kijelölése a szerveren nagyon egyszerű. Csak frissítse a domain DNS-rekordjait egy „A” rekord hozzáadásával akár a domain, akár az aldomain számára. A domainnek vagy az aldomainnek olyannak kell lennie, amely a Minecraft szerver IP-címére mutat.

Ne feledje, hogy csaknem egy napig tarthat, amíg a DNS-változások globálisan megtörténnek.

Minecraft szerver készítése vs. vásárlási tárhely

Miközben érdekesnek tűnik a Minecraft számára készített saját szerver készítése, a meglehetősen nagy arányú problémákkal jár. Elsődlegesen két probléma merül fel. A műszaki folyamat kissé trükkös lehet, még akkor is, ha korábban ismeri a hálózati koncepciókat. Lehet, hogy elveszettnek érzi magát, nincs idő. Tehát, ha csak a Minecraft játékát szeretné élvezni barátaival, akkor a saját szerver készítése egyszerűen túl sok gond..

Minecraft szerver vs tárhely

Másodszor, ha a számítógép nem működik, ez azt is jelenti, hogy a szerver szintén nem működik. Tehát az emberek nem lesznek képesek bejelentkezni a szerverre. Ne feledje, hogy az útválasztó és a számítógép olyan dolgok, amelyek fenntartják a szerver működését. Tehát mindkettőt folyamatosan kell futtatnod, ami egyszerűen nem lehetséges. Eljön az idő, amikor a szervernek nem kell működnie.

Ezért a Minecraft tárhely a jobb választási lehetőség. Ahelyett, hogy hagyja, hogy a kiszolgáló támaszkodjon a számítógépére, egyszerűen fordulhat szakemberekhez. A szervereikkel világszerte képesek lesznek a projekt működésére.

Ráadásul mindent könnyű beállítani. Emellett dedikált szakértői csoportot kap, amely segít. Hasonlóképpen, a szerver továbbra is működni fog, még akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva. A legjobb az, hogy a tárhely egyáltalán nem túl drága!

A végső szó

Most, hogy ismeri a Minecraft szerver készítésének mindkét módszerét, ön dönti el, hogy melyik a jobb megoldás. Vagy akár el is indulhat a létrehozásával, ha munkát végez a számítógépen. Vagy mindig kereshet Minecraft-ot. Miközben kevés pénzt kell költenie, javulhat az elérhetőség és a könnyű használat.

Természetesen a végső döntés a rajtad múlik. Reméljük, hogy hasznos volt ez az útmutató a saját Minecraft szerverének elkészítéséhez. Tudassa velünk a megjegyzés módját, ahogyan ezt kedveli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map