Mi a Cloudflare: minden, amit tudnod kell (+ Infographic)

A Cloudflare ma az iparban népszerű név. Tudja meg többet arról, hogy miről szól.


Hogyan lehet programozó

Fontos tudni, mi a Cloudflare, ha komolyan veszi webhelyének biztonságát és tárolását. Ez az egyik legnépszerűbb vállalat, amely biztonsági megoldásokat kínál. Ebben a cikkben többet tudunk meg róla.

Mi a Cloudflare?

A Cloudflare egy tartalomszolgáltatási hálózat, gyakran CDN-ként írva. Először megismerjük a CDN-ket. Ezek a hálózatok felelősek a tartalom továbbításáért.

Nem lesz rossz azt állítani, hogy az internet nem fog megfelelő CDN nélkül működni. Valójában minden nap CDN-t használ, hogy elérje az internetet, megnyissa a blogját, stb.

A CDN-k biztosítják, hogy hozzáférjen az interneten található adatokhoz. Ez magában foglalja az írott tartalmat, például a hírcikkeket és az áttekintéseket, valamint a YouTube-on és más hasonló platformon található videókat. Valójában minden böngészés, beleértve a közösségi média platformokat is, CDN-k használatát jelenti.

A CDN-ek szükségessége nyilvánvaló. A mai generáció türelmetlen, nincs idő várni egy weboldal betöltésére. A legtöbb felhasználó kilép a webhelyről, ha a betöltés több mint 3 másodpercig tart.

Ez a késés bizonyos dolgoknak tulajdonítható, elsősorban a közted és a hozzáférni kívánt tartalom közötti fizikai távolságnak. A CDN-k áthidalják ezt a rést, hogy a tartalomhoz gyorsan hozzáférhessenek, függetlenül attól, hogy melyik helyen tárolják.

Hogyan működik a tartalomszolgáltatási hálózat?

A CDN feladata a szakadék áthidalása közted és a szerver között, de hogyan működik? A koncepció meglehetősen egyszerű. A gyorsítótárazási technológia felhasználásával működik.

A CDN-k másolják a webhelyeket, és ezeket a másolatokat különféle nemzetközi helyszíneken tárolják, hogy a felhasználók minden gond nélkül elérhessék.

A tartalom böngészéséhez nem kell hozzáférnie a fő szerverhez. Elérheti a legközelebbi szervert, ezzel csökkentve a kapcsolat létrehozásához szükséges időt. Ennek eredményeként a webhely gyorsabban töltődik be és garantált a teljesítmény.

A gyorsítótárazás népszerű technika. Szinte minden böngésző tárolja a böngészett webhelyek gyorsítótárát. Amikor legközelebb ellátogat egy webhelyre, a böngésző kiválasztja a számítógépére mentett gyorsítótárat tartalmazó fájlt, így csökkentve az oldal betöltéséhez szükséges időt. A CDN-k hasonló módon működnek a helyi szervereknek köszönhetően.

Érdekes dolgok, amelyeket tudnia kell a Cloudflare-ról

A Cloudflare nagyvállalat, mégsem sokan tudják, hogyan működik, vagy miről szól. 2010-ben indították a sokkal beszélt TechCrunch konferencián. Ez a San Francisco-i vállalat egy fordított proxy szolgáltató és CDN, több mint 60 000 oldallal a platform alatt.

Íme néhány a legérdekesebb szolgáltatásai közül:

1. Elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) védelem: A DDoS egy szolgáltatásmegtagadási támadás, amely több fertőzött rendszert használ a cél elérésére. A támadás DOS támadást eredményez, és lerontja a rendszert. A legtöbb tárhely-szolgáltató nem engedi meg a megfelelő védelmet az ilyen támadásokkal szemben. Ennek eredményeként blogod csökkenhet. A Cloudflare védi a rendszert az ilyen támadások megakadályozására biztonsági funkciók keverékének felhasználásával, beleértve a captchas-ot is.

2. Domain név szolgáltatás (DNS): A Cloudflare kezeli a DNS-kérelmeket bármely sugárzott hálózat felhasználói számára. A társaság a legjobb válaszidőket kínálja odakinn, és ezért nagyon igényes.

3. Tartalom kézbesítés: A Cloudflare a tartalom gyorsítótárazott változatát hozza létre, és elterjeszti nagyszámú nemzetközi szerverén. A felhasználók hozzáférhetnek a leggyorsabb válaszidőt biztosító szerverhez, azaz: a legközelebbiek, hogy biztosítsák az alacsonyabb CPU-felhasználást, a jobb sebességet és az alacsonyabb sávszélességet.

A Cloudflare ma népszerű név, és számos vállalat használja, köztük a közepes, a Yelp, a DigitalOcean és a Stack Overflow..

Hogyan működik?

hogyan működik

A Cloudflare fordított proxyként működik, és ismert, hogy elég megbízható. Lehet, hogy nagyon bonyolultnak tűnik a papíron, de nagyon egyszerű használni.

Iratkozzon fel a szolgáltatásra, és webhelyének egy példányát a Cloudflare szerverekre, más néven adatközpontokra tárolják. Ezután kapcsolja össze a DNS-t, és a webhely a felhasználók számára könnyen elérhető lesz. A szerverek javítják a kézbesítést azáltal, hogy tartalmat tárolnak adatközpontjaikban. Ezek a szerverek megbízhatóak és nagy forgalmat is képesek kezelni.

Nem kell attól tartania, hogy manuálisan gyorsítótárazza a webhelyet minden alkalommal, amikor módosítja azt. A rendszer automatikusan működik; körülbelül 24 órát is igénybe vehet, amíg a DNS-kiszolgálók először csatlakoznak.

A Cloudflare másik nagyszerű tulajdonsága a webhelybiztonság. Tilos blokkolni a fenyegetéseket számos tényező, például feketelisták, jó hírnév és HTTP fejlécek alapján. Emellett a Cloudflare megakadályozhatja a spamet, megállíthatja a DDoS támadásokat és megvédi a kulcsfontosságú portokat a hackerekkel szemben.

Amit az egyéb felhőkarcolók kínálhatnak

A Cloudflare képoptimalizálást is kínál. Fejlett technológiája kb 35% anélkül, hogy befolyásolná a minőséget. Ráadásul gondoskodik arról is, hogy a képek mobilra optimalizálva legyenek, ezáltal javítva az általános teljesítményt és a betöltési időket.

Ez nagyon fontos, mivel a képek nagyon negatív módon befolyásolhatják a betöltési időket.

A felhasználóbarát platform ismertté válik több olyan kickass szolgáltatásról is, mint például az IPv6, SPDY, HTTP / 2, dedikált SSL tanúsítványok, forgalmi szabályok stb..

Cloudflare: Az utolsó szó

Most, hogy tudja, mi a Cloudflare, könnyű megérteni, hogyan segíthet. Számos CDN található, de a Cloudflare elképesztő tulajdonságainak köszönhetően magas. Védi a webhelyeket, könnyen kezelhető, és javítja a sebességet is.

Míg javulásra van lehetőség, mégis bölcs ötlet lehet kipróbálni az ingyenes tervet, hogy megtudja, miről van szó. A fizetős programra történő frissítés szintén nagyon egyszerű.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map