VPS vs dedikált tárhely – minden, amit tudnod kell

A legjobb tárhely-szolgáltatót nem lehet kitalálni, de a megfelelő tárhely-terv véglegesítése frusztrációt okozhat. Ha nem ismeri a meglévő tárolási lehetőségek közötti különbséget, ez oka lehet a bosszantó viselkedésnek a tárhelyi terv kiválasztásakor. Ennek a zavarnak a leküzdésére két további ígéretes opciót fogunk megvitatni: a VPS és a Dedicated.


Ezután felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a két tárhely-terv között, és melyek azok a paraméterek, amelyek miatt létezik a webhelyek számára. Az összeset a következő bekezdésekben tárgyaljuk, de kezdjük az alapvető kifejezésekkel.

Mi a VPS??

A VPS az a rövidítése virtuális magánszerver. Általában a VPS egy virtuális gép, ami azt jelenti, hogy szolgáltatásként használja, és az internetes tárhelyszolgáltatás biztosítja. Ismeri a virtuális dedikált szerver (VDS) nevét is..

A VPS megbízható és biztonságosabb tárhelyszolgáltatásokat kínál & kompatibilis megoldások az Ön webhelyére. Ez az oka, hogy több felhasználó is használja. Ezért olcsóbb, mint egy teljes szerver bérbeadása. Általában az ilyen típusú tárhelyet olyan webhelytulajdonosok fogadják el, akiknek közepes szintű forgalma van és meghaladják a megosztott tárhelycsomagok korlátját, és továbbra sem igényelnek dedikált szerver erőforrásait.

A VPS megoldások legnagyobb előnye, hogy több, mint tárhelyszolgáltatást nyújt. A hatékony üzleti teljesítmény érdekében nagyon fontos, hogy egynél több tárhely-terv legyen.

Nézzünk fényt a VPS működésének megértésére:

A virtualizációs technológia használatával a tárhely szolgáltatója rögzíti az operációs rendszer feletti virtuális réteget. A virtuális falak elkülönítik a kiszolgálókat a különböző szakaszokból, így a felhasználó számára könnyű az adott operációs rendszer (OS) és szoftver telepítése.

A VPS egy eredeti és magánszerver, mert operációs rendszer szinten a felhasználó igényei szerint osztja fel a fájlokat. Ezzel a művelettel az erőforrások, például a lemezterület, a CPU-magok biztonságban vannak, és nincs szükség a garantált erőforrások megosztására másokkal.

A VPS tárhely előnyei:

 • Ez egy gyors tárhelyszerver, megbízható funkciókkal összehasonlítva, mint bármely más tárhelyszerver.
 • Az erőforrásokat, például a memóriát vagy a feldolgozást a szerver biztosítja, és garantáltan garantálja, hogy ezek az erőforrások pontosan működnek, és stabilok maradnak ingadozások nélkül.
 • Webhelyét nem érinti, ha problémákat generál más szerver felhasználók. Szabadon élvezheti a szerver hosszú élettartamát.
 • A VPS kiszolgálóval superuser (root) hozzáférést kap.
 • Magas adatvédelmi szint. A fontos fájlokat és adatbázisokat megmentettük attól, hogy más kiszolgáló felhasználók feltörjék őket.
 • Élvezheti a frissítési szolgáltatásokat, mert amikor webhelye növekszik, automatikusan finomítják a szerver erőforrásait, például a CPU-t, a RAM-ot és a sávszélességet..

A VPS Hosting hátrányai:

 • A megosztott tárhelyhez képest drágább szerver.
 • A szerver pontos kezeléséhez alapos műszaki ismeretekre van szükség.
 • Nem megfelelő módon konfigurált kiszolgálók befolyásolhatják biztonságát.

Mi a dedikált tárhely??

Mi a dedikált tárhely?

A dedikált tárhely vagy dedikált szerver ugyanaz. Ez egyfajta internetes tárhely, amelyben az ügyfél egy teljes szervert és annak erőforrásait bérel vagy bérel. Ezért a dedikált tárhely csomagjai a kiválasztott hardvertől és erőforrásoktól függenek.

Ez a tárhely-terv tökéletes a nagyobb forgalomú WordPress webhelyek számára.

A dedikált tárhely előnyei:

 • Biztonságos: A dedikált a megbízhatóbb tárhely, mivel Önnek teljes joga van a hardver, az operációs rendszer stb. Kiválasztására. Ebben az esetben nem szabad megosztani egy szervert senkivel, ezért egy sor potenciális fenyegetés megszűnik. A legmegdöbbentő példa erre: ha valamelyik fiókot feltörték a megosztott tárhelyen, akkor automatikusan feltörik az összes többi fiókot, de dedikált tárhely esetén az ilyen típusú kockázat tilos.
 • Rugalmas: Ha rendelkezik egy dedikált szerverrel, azt bármilyen módon felhasználhatja. Rugalmasságot biztosít az új szoftverek vagy programok telepítésében, valamint megváltoztathatja a szerver konfigurációját. Más szavakkal, a saját szerver biztosítja az összes jogot, hogy az Ön stílusában ellenőrizze.
 • Erőforrások: Az összes erőforrás és összeköttetés csak a szerveré. Ezeket a paramétereket senki más nem szórakoztatja.
 • Jobb teljesítmény: A szerver a legjobban teljesítő, mivel egy nap több ezer ügyfelet képes kezelni. Saját forrásaival javíthatja webhelye teljesítményét. Így a munkájával jobb eredmény alakulhat ki.
 • Tárhely: Lehetőség van arra, hogy eldöntse a lemezterületet és a RAM-ot, amely az ügyfelek igényeinek kielégítéséhez szükséges. Ezenkívül nem szabad fizetnie semmilyen összeget, ha nem használ valamilyen erőforrást.

A dedikált tárhely hátrányai:

 • Hatalmas befektetés: Dedikált tárhely sokkal drágább, mint más tárhely-tervek. A nagy teljesítmény elfogadása érdekében megéri ezt a költséget. Ezért nagyon fontos, hogy előre eldöntsük a tárhely tervet az ügyfelek igényei szerint.
 • használhatóság: A műszaki ismeretek az alapvető igények, ha egy dedikált szerverre szeretnék helyezni a kezét. Ha nem tapasztalt, nagyon nehéz megfogni ezt a szervert. Csak egy ász egyén képes szoftver telepítésére, napi karbantartására és alkalmazható más feladatok irányítására. Ezért a használhatóság kicsit trükkös.

Különbség a VPS és a dedikált tárhely között

Ha rendszeresen használ megosztott tárhelyet, akkor a megfelelő idő frissíteni a tárhely-tervet. Mielőtt elkezdenénk a különbséget a VPS és a dedikált szerver között, vizsgáljuk át néhány alapvető koncepciót, amelyek tovább segítik a koncepció jobb megértését..

Gyakorlatilag magántulajdon:

A VPS hasonló a virtuális valósághoz, olyan, mintha van egy kis tereted a másokkal való társuláshoz. A VPS párhuzamos a megosztott tárolással, amelyben a rendelkezésre álló erőforrásokat több webhely osztja meg. Ha összehasonlítja a dedikált és a VPS tárolást, akkor különbség van az erőforrásokra kivetett korlátozásokkal.

Ezenkívül az erőforrás-elosztást oly módon osztályozzuk, hogy az egyik felhasználó ne élvezhesse a másik erőforrásainak előnyeit. A legmegdöbbentő példa erre: ha lakása van, akkor nem szabad belépni egy másik nappaliba, és fordítva.

Dedikált tárhely, amely teljes mértékben az Ön számára tartozik:

A dedikált szerver a neve szerint teljesen érthető. Teljesen arra szolgál, hogy kiszolgálja szolgáltatásait. Alapvetően egy üres szervert kínálunk Önnek, és bármit hozzáadhat, amit akar.

Egy dedikált szerver ellentmondott a megosztott tervnek, amelyben nincs ellenőrzése a kiszolgálói környezet és a VPS felett, amelyben kevés ellenőrzést gyakorol a környezet felett. Tehát ebben a forgatókönyvben mutasson egy ujját a hardverre, amelyen keresztül teljes mértékben ellenőrizheti a kiszolgálóra telepített szoftvert.

Görgessen lefelé és szeretne többet megtudni a VPS-ről és a dedikált tárhelyről.

A VPS és a dedikált tárhely összehasonlítható tulajdonságai

Költség:

Nem kétséges, hogy a VPS tervek költséghatékonyak a dedikált szerverekhez képest. Ennek oka az, hogy amikor a gazdagép több felhasználót helyez el egyetlen kiszolgálón; Nyilvánvaló, hogy alacsony árat számítanak fel minden ügyféllel.

Az alacsony végű dedikált szerver egy kicsit többet fizet, de ha prémium dedikált szerver szolgáltatással jár, akkor ez elég magas, mivel kiváló minőségű hardvert kínál nagyteljesítményű beállítással.

Biztonság:

Kétségtelen, hogy a dedikált és a VPS tárolás biztonságos terv. A VPS tárolása biztonságos, míg a dedikált tárhely felső szintű védelmet nyújt, ami azt jelenti, hogy jogosult bármilyen szoftver telepítésére kívánsága szerint, és nincs kockázati tényező. De a dedikált tárhelyen a VPS-hez képest 100% -ban ellenőrzést gyakorol a biztonsági megsértések felett.

Teljesítmény:

Meglepő módon, de el kell mondani, hogy a dedikált teljesítmény meghaladja a VPS teljesítményét. Hatalmas erőforrásokkal rendelkezik, webhelye könnyen megbirkózhat a hatalmas forgalommal anélkül, hogy befolyásolná a betöltési sebességet. Éppen ellenkezőleg, a VPS-nek is nagyon nagy a betöltési sebessége, de ha több hely leszáll egy szerver fölött, akkor szenvedhet a lassú sebességtől.

Konfiguráció és testreszabás:

A VPS-tárhely és a dedikált tárhely menedzselt és nem irányított terveket hoz létre, és ezeknek a terveknek jó forrásuk van ahhoz, hogy havonta tovább menjenek. A VPS tárhely kissé különbözik, mivel kölcsönözhet forrásokat a szomszédoktól (más webhelyekről), ha túllépte a havi limitet.

skálázhatóság:

Ebben az esetben a VPS megnyeri a versenyt. A VPS tárhely támogatja azokat a webhelyeket, amelyek megosztott vagy dedikált tárhelyet igényelnek. A VPS-szel való együttműködéssel egy webhely elérheti a kívánt rendeltetési helyet. A másik oldalon a dedikált tárhely segítséget nyújt azoknak a webhelyeknek, akik egyenesen segítségre szorulnak.

Forráselosztás:

A bónuszpont természetesen a dedikált tárhely kategóriájába kerül. Használhat annyi erőforrást, amennyit csak akar, de a VPS tárolásánál egy kicsit vigyázni kell a szállított erőforrásokra, bár ez nem tartozik a versenyek közé.

Végül a VPS és a dedikált tárhely is megbízható és drága terveket tartalmaz. De egy bizonyos idő elteltével jó döntés lehet egy megosztott tárhelycsomagot hagyni, és egy másik opcióra ugrani. Egyszerűen eléri azt, amit befektet, és ha többet fektet be, nyilvánvalóan kifinomultabb eredményeket fog elérni.

Olvassa el,

 • A legjobb VPS-tárhely-szolgáltatók
 • Legjobb dedikált tárhely-szolgáltatók

Szerző Bio: Jerry Peres birtokolja Easy.gr prémium dedikált szerver szolgáltatások nyújtására. Figyelemre méltó terveik vannak, amelyek megfelelnek az Ön költségvetésének. 24 órás technikai támogatást kap a szakértőktől. Nagyszerű ismeretekkel kezelik az összes fejlett vezérlőpanelt és egyéb szolgáltatásokat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map