30 vagy több dolog, amelyeket meg kell tennie a WordPress telepítése után

Miután telepítette a WordPress-t egy újonnan létrehozott WordPress-blogra, sok ember elfelejti elvégezni néhány olyan változtatást, amelyek a jövőben problémákat okoznak számukra. Ha még nem hozott létre blogot, akkor itt található a WordPress blog létrehozásának teljes útmutatója.


Tehát itt megemlítettem mindazt, amelyeket meg kell tennie vagy meg kell változtatnia a WordPress telepítése után vagy az első cikk közzététele előtt.

A legfontosabb tennivalók a WordPress telepítése után

Általános beállítások

Általános beállítások

A WordPress irányítópultján nyissa meg az Általános beállítást a főbeállítás menüben. Itt meg kell változtatnia a következőket:

 • Oldal cím: Írja ide a webhely nevét.
 • Cimkék: Írj néhány szót a webhelyedről.
 • WordPress cím (URL): Írja be a teljes webhely címét. Ha webhelye SSL-kompatibilis, akkor a Http helyett használja a Https-t.
 • Webhely címe (URL): Itt jön létre webhelyének honlapja.
 • Email cím: Használjon egy e-mail címet, amelyet a felhasználói profiljával szeretne. Segít abban az esetben, ha elfelejti felhasználói fiókja jelszavát.
 • Tagság: Ha azt akarja, hogy bárki hozzon létre egy fiókot a webhelyén, akkor jelölje be ezt a négyzetet, különben hagyja üresen.
 • Új felhasználói alapértelmezett szerep: Ha ellenőrizte a fenti lehetőséget, akkor itt említse meg az újonnan regisztrált tag szerepét. Választhat az előfizető, a közreműködő, a szerző, a szerkesztő és az adminisztrátor közül. Soha ne válassza itt az adminisztrátort. Ha itt az Adminisztrátort választja, akkor bárki létrehozhat fiókot az Ön webhelyén, és bármit megtehet az Ön webhelyén.
 • Webhely nyelve: Itt válassza ki a webhely nyelvét.
 • Dátum, idő és hét kezdete: A beállítási dátum, idő és hetek az Ön időzónája szerint kezdődnek.

Olvassa el, hogyan kell megváltoztatni a WordPress admin felhasználónevét (3 különböző módon)

A fenti dolgok megváltoztatása után ne felejtse el kattintani a Mentés gombra.

Írásbeállítások

Írásbeállítások

Menj a beállításokhoz > Írás után változtassa meg a következő dolgokat:

 • Alapértelmezett postai kategória: Itt állíthatja be az alapértelmezett bejegyzéskategóriát. Amikor egy cikket közzétesz, alapértelmezés szerint ebben a kategóriában jelenik meg. Különböző kategóriákat hozhat létre a Bejegyzések részből > Kategóriák.

Az írás beállításában nincs más változás.

Olvasási beállítások

Olvasási beállítások

Menj a beállításokhoz > Olvasás, majd változtassa meg a következő dolgokat:

 • Megjelenik az Ön honlapja: Ha meg akarja jeleníteni a legfrissebb blogbejegyzéseit a weboldal kezdőlapján, akkor válassza a „Legfrissebb hozzászólások” lehetőséget, és ha statikus honlapot szeretne, akkor válassza a „Statikus oldal” lehetőséget. Itt meg kell említeni a honlapot és a blogoldalt.
 • A blogoldalak legfeljebb: Válassza ki az egyes blogoldalakon megjelenítendő hozzászólások számát.
 • A hírcsatorna minden cikkében mutassa meg: Itt válassza a „Teljes szöveg” lehetőséget.
 • Keresőmotor láthatósága: Törölje a jelölőnégyzetet, hogy webhelyén elindulhasson az indexelés a Google-on. Ha bejelölte ezt a négyzetet, akkor webhelyét nem indexelik a Google.

Vitabeállítások

Vitabeállítások

 • Alapértelmezett cikkbeállítások: Csak jelölje be az „Engedje, hogy az emberek kommentárokat tegyenek közzé új cikkek” jelölőnégyzetet..
 • Egyéb megjegyzésbeállítások: Ellenőrizze a következő két lehetőséget:
  • A megjegyzés írójának kitöltenie kell a nevet és az e-mailt
  • Menetes (beágyazott) megjegyzés szintek engedélyezése
 • Küldjön e-mailt, amikor: Ez a lehetőség csak e-mail értesítést kap, ha bármilyen blogbejegyzésről megjegyzést kap. Ha e-mailt szeretne, akkor jelölje be mindkét négyzetet, különben hagyja üresen.
 • Mielőtt megjegyzés jelenik meg: Ha azt szeretné, hogy minden megjegyzés moderálódjon, jelölje be az első négyzetet. És ha azt akarja, hogy a megjegyzés szerzője kommentálhassa és azonnal közzétegye azt moderálással, miután az első hozzászólása jóváhagyásra került, akkor ellenőrizze a második lehetőséget.
 • karakterekkel: Ha meg akarja mutatni avatarjait a profilod és más megjegyzés szerzők számára, akkor jelölje be a négyzetet. Ha nem akar megjelenni, akkor törölje a jelölőnégyzetet. Ha be van jelölve, válassza ki az adott avatarok közül, hogy melyik típusú avatárt szeretné megjeleníteni. Ide tartozik a Gravatars, amely megmutatja az egyes személyek Gravatarját.

Permalink Settings

Permalink Settings

Menj a beállításokhoz > A Permalinks ezután megváltoztatja a következőket:

Sok különböző URL-struktúra létezik a blogbejegyzésekhez. De a „Post Name” a SEO keresési szempontból a legjobb. Tehát válassza a „Post name” elemet, majd kattintson a mentésre.

Adatvédelmi beállítások

Adatvédelmi beállítások

Szükséges az adatvédelmi oldal tartása. Ha már létrehozott egy adatvédelmi oldalt, akkor válassza ezt, egyébként hozzon létre egy új adatvédelmi oldalt az “Új oldal létrehozása” gombra kattintva.

Töltse fel a webhely logóját és ikonját

Weboldal logó és ikon

Hozzon létre egy weboldal logóját és ikonját a webhelyéhez. Az ikonnak ICON formátumban, a képnek PNG formátumban kell lennie. Az alapértelmezett ikonméret 512 * 512 pixel.

Telepítse a WordPress Theme alkalmazást

Az üzleti sikerhez a legjobb WordPress téma használata szükséges, és ezt elérheti webhelye legjobb felhasználói élményének és SEO használatával.

Itt található a legjobb WordPress témák, amelyeket telepíthet a webhelyére. Ezek a témák szupergyors SEO-re vannak optimalizálva. Azt javaslom, hogy válasszon az első két WordPress téma közül: Genesis és Astra.

Törölje a nem kívánt WordPress témákat

A WordPress téma törlése

Miután telepítette a kiválasztott témát, törölje a nem kívánt témákat. Bármely WordPress téma törléséhez kattintson a „Téma részletei” elemre, majd a törlés gombra.

Alapértelmezett hozzászólások törlése

A WordPress telepítése után ellenőrizze a hozzászólásait. Ha már találtak olyan közzétett bejegyzéseket, mint a „Hello World” vagy más, akkor törölje azokat.

Készítsen minket és lépjen kapcsolatba velünk

Rólunk és a Kapcsolat oldalra minden weboldalhoz szükség van. Információkat nyújtanak az Ön üzleti webhelyéről és elérhetőségéről. Emellett növelik a webhely látogatói bizalmát.

Telepítse az ajánlott WordPress bővítményeket

1. Akismet anti-spam (Spam megjegyzések blokkolására):

Ha közzétesz egy bejegyzést, majd egy idő után, sok hozzászólást fog kapni a blogbejegyzésekhez. Legtöbbjük spam megjegyzés. A spam megjegyzés blokkolására használhatja az Akismet Anti Spam beépülő modult.

Ez a plugin alapértelmezés szerint a WordPress programmal együtt van telepítve, így nem kell telepítenie. Csak aktiválnia kell egy aktiválási kulcs megszerzésével. Ingyenes kaphat, ha regisztrál a saját weboldalunkon.

2. Élesztő plugin (SEO célokra):

A keresőmotorok optimalizálása szükséges ahhoz, hogy minden webhely jól rangsoroljon a Google keresési eredményeiben. A Yoast az egyik legjobb SEO plugin, amely segít webhelye és tartalmának optimalizálásában. Ezenkívül XML webhelytérképeket hoz létre, így nem kell különálló plugint telepítenie a webhely webhelytérképéhez.

3. WP rakéta (webhely gyorsítótárazásához):

Manapság a leggyorsabban betöltő webhelyek jól szerepelnek a Google keresési eredményeiben. A WP Rocket, amely az egyik legjobb gyorsítótárazási plugin, számos olyan funkcióval rendelkezik, mint a webhely gyorsítótárazása, a képek lazyload, az adatbázis optimalizálása és még sok más. Ez szupergyors lesz a webhelyén, mint gondolnád. Ezért nagyon ajánlom, hogy használja a WP Rocket webhely sebességének javításához.

4. BackWPup (A webhelyről készített biztonsági mentésekhez):

A WordPress egy rendkívül biztonságos platform egy weboldal létrehozására. Ennek ellenére bizonyos esetekben a webhely összeomlik. Ilyen esetben a webhelyről biztonsági másolatot kell készíteni. A BackWPup beépülő modul segítséget nyújt a kézi adatbázis-biztonsági mentések létrehozásában, amikor csak szüksége van rá. Tehát néhány naponként készítsen biztonsági másolatot webhely-adatbázisáról a plugin használatával.

5. WP űrlapok (Kapcsolattartó űrlapokhoz):

Ha azt szeretné, hogy a webhely látogatói könnyen kapcsolatba lépjenek Önnel, akkor szüksége van egy kapcsolatfelvételi űrlapra. Készíthet egy nagyon felhasználóbarát és egyszerű kapcsolatfelvételi űrlapot a WP Forms beépülő modul segítségével, amely az egyik legjobb kapcsolatfelvételi űrlap beépülő modul..

A Google Analytics-fiók beállítása

Az összes telepítése és a fentiekben említett változtatások elvégzése után létre kell hoznia egy Google Analytics-fiókot. A Google Analytics szolgáltatásban megtalálja a webhely látogatói minden részletét.

A Google Analyticsben ellenőrizheti a webhely valós idejű aktív felhasználóit, a webhely bármikor meglátogatott látogatásait, a látogatói helyeket és még sok minden mást. A Google Analytics-fiókot a következőből hozhatja létre itt.

A Webmester-fiók beállítása

A Webmester olyan eszköz, amely segít megtalálni a webhely rangsorát, megjelenítését, kattintásait, hibáit, kézi szankciókat, mobil használhatóságot, linkeket és még sok más. A webmester eszköz segítségével elkészítheti webhelyének marketingstratégiáját, hogy a jövőben jobb legyen. A webmester-fiókot a következőből hozhatja létre itt.

Webhelyének további optimalizálása érdekében megtekintheti a következő cikkeket:

 • Hogyan lehet elrejteni a WordPress bejelentkezési oldalát
 • A WordPress-webhely áttelepítése új gazdagépre
 • 12 Szüksége van WordPress beépülő modulokra a Bloggerek számára
 • 5 legjobb WordPress biztonsági bővítmény
 • 5 legjobb képoptimalizáló plugin
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map