A WordPress webhely felgyorsításának 15 legjobb módja

Ebben a blogbejegyzésben a WPressBlog rengeteg ötletet tartalmaz, amelyek segítségével felgyorsíthatja a WordPress webhelyet.


A sebesség az egyik legfontosabb rangsorolási tényező. Mindenki csökkenteni szeretné a webhely betöltési idejét, hogy javítsa a forgalmat, a felhasználói elégedettséget, csökkentse a visszafordulási arányt és végül a profitot.

Ha nem hagyja ellenőrzése alatt webhelyét, a nagyobb adatgyűjtés miatt összetettebbé és kevésbé hatékonnyá válik. Normális az összes WordPress-webhelyen, de ennek nem kell lennie.

A WordPress webhely felgyorsításának módjai

Az ilyen jellegű problémától való megszabaduláshoz járjon el ezen a 15 kulcsfontosságú módon, és tegye webhelyét mindenkor elérhetővé a felhasználók számára.

15 hatékony módszer a WordPress webhely felgyorsítására

1. Használja a legjobb tárhely-szolgáltatót

Az oldalbetöltési idő attól függ, hogy milyen típusú tárhelyet használ a webhely hostolásához. Elsősorban 3 típusú tárhely található, mint például a megosztott, a VPS és a dedikált tárhely.

 • Ban ben Közös tárhely, webhelye megosztja az ugyanazon a szerveren tárolt összes webhely erőforrásait. Ebben az esetben a webhely túlterhelés miatt lelassulhat.
 • Ban ben Virtuális magán hálózat (VPS) tárolásakor az összes erőforrás egyenletesen oszlik meg ugyanazon a szerveren az összes webhelyen. Ezért a terhelési időt nem lehet túllépni.
 • Miközben Dedikált tárhely, nincs megosztható erőforrás Csak egy kiszolgáló lenne szentelt Önnek. A dedikált tárhely azt jelenti, hogy maximális sebességet biztosítson webhelye számára.

A kiszolgálón alkalmazott technológia szintén befolyásolja a weboldal sebességét. Például a PHP, a HTML és más webes technológiák, az SSD merevlemezek és a memória verziója néhány olyan tényező, amely a webhely fájljainak gyors kiszolgálására szolgál..

A másik dolog a szerver helye. Minél közelebb van a kiszolgáló helye a látogatókhoz, annál gyorsabb lesz az oldal betöltése.

Erősen ajánlom a SiteGround tárhely használatát, ha webhelyét szupergyorsnak szeretné tenni. (Weboldalunkhoz a SiteGround-ot is használjuk). Ez a WordPress által hivatalosan ajánlott tárhely.

2. WordPress összetevők

A webhelyet tápláló szoftver szintén fontos tényező a weboldal sebességének befolyásolásában. WordPress rengeteg módon kínál webhelyeket természetesen gyorsabban, mint a többi CMS.

A WordPress webhelyének teljesítménye pontosan olyan, mint a hagyományos webhelyek, amelyeket tiszta HTML-re építettek, és ezért nem igényeltek feldolgozást.

Ugyanígy, a WordPress dinamikus weboldalakat kínál, amelyeket a MySQL adatbázisból tölt be. Ezután elkészíti a HTML kódot, hogy azt a böngészőbe továbbítsa azonnali feldolgozás céljából.

Rengeteg más kiegészítőt és WordPress plugin-ot is használhat. A bővítmények túlzott használata azonban a webhely lelassulásához vezethet, mivel több kódra van szükségük a betöltéshez.

3. Tartsa naprakészen a webes technológiát

A technológia naprakészen tartása szintén a webhely felgyorsításának egyik legjobb módja. Ez az oka a legújabb HTML és PHP verziók fejlesztésének. Ezért szükség van egy minőségi internetes fogadóra. De még a minőségi internetes házigazda kiválasztása után sem azt jelenti, hogy Ön mentes az ellenőrzés felelősségétől.

A frissítés előtt ellenőrizze a használt PHP verziót és konfigurációt. Például a WordPress néhány régebbi verziója nem kompatibilis a PHP legújabb verziójával.

4. Használjon megfelelő témát

Ügyeljen a témára. Kevesebb vagy semmilyen felesleges funkcióval kell rendelkeznie. Ennek oka az, hogy egyes témák oly sok olyan funkciót kínálnak, amelyekhez további szkriptek szükségesek. Lehet, hogy lelassítja webhelyét a pusztán súly miatt.

Ezért meg kell próbálnia megtalálni a témát, amire szükség van, és semmi többet. Használhatja a könnyű témát és a WordPress bővítményeket a funkcionalitás hozzáadásához.

5. Rendszeres adatbázis-karbantartás

A WordPresshez hasonlóan az alap adatbázis is idővel eltömődik, mivel a lemezterület átmenetileg felhalmozódott, az eltávolított pluginek és a bűnösök fel nem használt adatai miatt.

Ahhoz, hogy az adatbázis karcsú és használható legyen, rendszeresen kell karbantartania az adatbázist. A WordPress számos eszközt kínál (például Speciális adatbázis-tisztító, WP-optimalizálása, és WP-DBManager) odakint, amely segíthet ugyanezen teendőkben.

Ezek az eszközök lehetővé teszik az adatbázis-karbantartási folyamat könnyű és egyszerű végrehajtását, és csökkenthetik az utólagos felülvizsgálatokat.

Így könnyedén felgyorsíthatja WordPress webhelyét.

6. Állítsa be a figyelést

Nem hagyhatja figyelmen kívül azt a tényt, hogy csak azt tudja kezelni, amit mérhet. Más szavakkal, helyesen javíthatja a dolgokat, ha tudja, hol van a probléma.

pingdom

Regisztrálhat számos online eszközhöz (például Pingdom), hogy automatikusan figyelje webhelyét a sebesség, a megjelenítési követelmények és a weboldal sebességének javítását célzó egyéb optimalizációk szempontjából.

7. Csökkentse a szerver kéréseket

Amikor a felhasználó böngészője erőforrást kér, kiszolgáló kérés történik. Lehet fájlok formájában, például CSS, Script vagy kép. A webhely betöltési ideje attól függ, hogy meddig tart a szerver, hogy válaszoljon a felhasználó böngészőjére.

Minél kevesebb lesz a böngésző kérése; gyorsabb lesz a betöltési idő. Itt felsorolunk néhány alapvető módszert a szerver kérések csökkentésére.

 • Csökkentse a weboldalon megjelenő bejegyzések számát.
 • A hosszabb hozzászólásokat oldalra bonthatja.
 • Bontja a megjegyzéseket több oldalra.
 • Csökkentse az oldalak és más elemek számát.
 • A szükségtelen és lassabb plugineket eltávolítani kell.
 • Deaktiválja az extra plugineket.
 • Csökkentse a külső erőforrásokat, például a betűkészleteket és más szkripteket vagy beépülő modulokat.

Használhatja a Pingdom és a GTmetrix eszközök mindenféle szerverkérés és a betöltéshez szükséges idő ismeretéhez. Ezt követően könnyedén megteheti a hatékony lépést ezen kérések csökkentése vagy megszüntetése érdekében, hogy webhelye gyorsabb legyen.

8. Csökkentse a képméretet

A képeknek több helyre van szükségük, mint a szövegen vagy a CSS-en. Ezért a képek betöltése nagyon hosszú időt vesz igénybe. A WordPress webhelytulajdonosának döntő jelentőségű a képméret csökkentése. Ügyeljen arra, hogy a képméret csökkentése ne befolyásolja a kép minőségét. Más szavakkal, a képeket tömöríteni kell.

A WordPress olyan képoptimalizáló bővítményeket kínál, mint a WP Smush, EWWW képoptimalizálás bármilyen kép tömörítéséhez, amelyet feltölteni szeretne a webhelyére.

9. Ne fogadjon videókat

Bár a WordPress képes multimédiás elemeket, például videókat, audiókat stb. Fogadni, mégis kerülni kell ezt.

Ennek a válasznak két oka van:

 • Nagyobb sávszélességet igényel.
 • Ez nagymértékben megnöveli webhelyét, és nehezebb létrehozni.

Javasoljuk, hogy csak másolja és illessze be a video linkeket a WordPress szerkesztőbe. Sokkal jobb munkát fog végezni, mint amit a saját szervere valaha is képes lenne.

10. Engedélyezze a gyorsítótárazást

A gyorsítótárazás az egyik legjobb módszer a weboldal teljesítményének javítására a sebesség szempontjából. A WordPress sok plugint kínál a gyorsítótárazáshoz, de javasoltam a WP Rocket használatát, mivel ez a legjobb gyorsítótárazási plugin.

A Böngésző gyorsítótárazása lehetővé teszi a felhasználók böngészőinek, hogy betöltés nélkül szolgálják ki a weboldalt, és ezáltal gyorsabbá teszi a webhely betöltését. Ha webfejlesztő, a .htaccess segítségével gyorsítótárazást valósíthat meg.

A szerver gyorsítótárazásához ugyanezt kérheti a gazdagépről is. A WordPress saját gyorsítótár-megoldásokat kínál a felhasználók kényelme érdekében.

Olvassa el még: A legjobb gyorsítótár-bővítmények a WordPress webhely felgyorsításához

11. Használjon tartalomszolgáltatási hálózatot (CDN)

Mint fentebb tárgyaltuk, a szerver elhelyezkedése a legfontosabb tényező, amely befolyásolja a weboldal sebességét. Ha a szerver a leghosszabb távolságra van, akkor a válasz lassabb lesz. Ezért túl sok időbe telik a webhely betöltése.

Tartalomszolgáltatási hálózat azonnal tárolja a statikus fájlokat sok szerverre, amelyet világszerte elosztanak. Így a szerver egyszerűen a leggyorsabb választ adhat a felhasználónak.

Számos lehetőség áll rendelkezésre a webhelynek csak egy részének a CDN-n történő tárolására. Például a Jetpack beépülő modul tartalmaz Photon-ot (képeket tartalmazó CDN).

12. Az iratok összekapcsolása

Az összefűzés lehetővé teszi a fájlok csökkentését, ha kevesebb és nagyobb méretű fájlokká egyesítik őket. Ez egyben az egyik legfontosabb lépés, mert egy nagyobb fájl letöltéséhez kevesebb idő szükséges, mint több kicsi letöltéséhez.

A webfejlesztők számára elérhető egy eszköz, a Gulp. A kondenzáció általános eszköze az automatikus optimalizálás. Ez a plugin egyesíti az összes fájlt, például a HTML, CSS és JS fájlokat egy nagy fájlba. A plugin telepítése nagymértékben hasznos lenne.

13. File Minification

A webfejlesztők általában a megjegyzéseket és a formázást használják a kód könnyebb olvasása és megértése érdekében. Ennek hátránya megnöveli a fájl méretét. Sajnos a böngészők és a szerverek hibátlanul végrehajtják a teljes kódot.

Az ilyen problémáktól való megszabaduláshoz a WordPress számos plugint kínál, például a WP Rocket, az Autoptimize, a Gulp (fejlesztőknek ajánlott), a W3 Total cache és még sok más.

14. A Gzip-tömörítés engedélyezése

A tömörítés csökkenti a webes fájlokat, és így csökken a betöltési idő. Valójában a WordPress nem más, mint a fájlok felhője.

Tehát a WordPress webhelyek gyorsabban teljesítenek a fájlok tömörítése után. A WordPress könnyen telepíthető bővítményeket kínál a tömörítő kód hozzáadásához a gyökérkönyvtár .htaccess fájljaihoz.

15. Kapcsolja ki a Hotlink-et

A képeket webes tartalmakhoz anélkül használják, hogy azokat a saját webhelyére tárolnák. Ahelyett, hogy képeket tölt fel a szerveren, külső linket helyez a webhelyre, ahonnan képet kell betölteni.

Ez problémákat fog okozni, amikor a tartalma elkezdi a forgalmat. Ebben az esetben a szervernek dolgoznia kell a képek továbbítása egyik webhelyről a másikra. A forró link elkerülése érdekében hozzáadhatja ezt az egyszerű kódot a .htaccess fájlhoz.

RewriteEngine be
RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $
RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http: // (www..) Example.com/.*$ [NC]
RewriteRule \. (Gif | jpg | jpeg | bmp | zip | rar | mp3 | flv | swf | xml | php | png | css | pdf) $ – [F]

Következtetés

Mindezek a nagy lépések a WordPress webhely felgyorsításához. E lépések végrehajtásával valóban nagyszerű tapasztalatok lesznek a WordPress alkalmazásban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map