Top 15 effectieve manieren om uw WordPress-website te versnellen

In dit blogbericht heeft WPressBlog tal van ideeën die u kunt gebruiken om uw WordPress-site te versnellen.


Snelheid is een van de meest essentiële rankingfactoren. Iedereen wil de laadtijd van de website verminderen om het verkeer, de gebruikerstevredenheid, het bouncepercentage en uiteindelijk de winst te verbeteren.

Als u uw site niet heeft aangevinkt, wordt deze door meer gegevensverzameling complexer en minder efficiënt. Het is normaal voor alle WordPress-sites, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Manieren om uw WordPress-website te versnellen

Om van dit soort problemen af ​​te komen, doorloop deze 15 belangrijke manieren en zorg ervoor dat uw website altijd toegankelijk is voor de gebruikers.

15 effectieve manieren om uw WordPress-website te versnellen

1. Gebruik de beste hostingprovider

De laadtijd van de pagina hangt af van het soort hosting dat u gebruikt om uw website te hosten. Er zijn voornamelijk 3 soorten hosting zoals Shared, VPS en dedicated hosting.

 • In Gedeelde hosting, uw website deelt de bronnen van alle websites die op dezelfde server worden gehost. In dit geval kan uw website ervoor zorgen dat u door overbelasting wordt vertraagd.
 • In Virtueel prive netwerk (VPS) hosting, worden alle bronnen gelijkmatig verdeeld over alle sites op dezelfde server. Daarom is er geen manier om de laadtijd te overschrijden.
 • Terwijl in Dedicated hosting, er zijn geen middelen om te delen. Je zou maar één server hebben die aan jou is toegewezen. Betekent dedicated hosting biedt de maximale snelheid voor uw website.

Ook beïnvloedt de technologie die op de server wordt gebruikt de snelheid van de website. Zo zijn de versie van PHP, HTML en andere webtechnologieën, SSD-harde schijven en geheugen enkele factoren die bepalen hoe snel uw websitebestanden kunnen worden weergegeven.

Het andere is de serverlocatie. Hoe dichter de serverlocatie bij de bezoekers ligt, hoe sneller de pagina wordt geladen.

Ik raad je ten zeerste aan om SiteGround-hosting te gebruiken als je je website supersnel wilt maken. (We gebruiken ook SiteGround voor onze website). Het is officieel aanbevolen hosting door WordPress.

2. WordPress-componenten

De software die uw website aandrijft, is ook een belangrijke factor om de snelheid van de website te beïnvloeden. WordPress biedt tal van manieren om websites natuurlijk sneller te bouwen dan andere CMS.

De prestaties van WordPress-sites zijn net als de traditionele sites die zijn gebouwd op pure HTML en daarom hoefden ze niet te worden verwerkt.

Op dezelfde manier biedt WordPress dynamische webpagina’s die worden opgehaald uit de MySQL-database. Vervolgens genereert het de HTML-code om deze voor onmiddellijke verwerking naar de browser te sturen.

U kunt ook veel andere add-ons en WordPress-plug-ins gebruiken. Maar overmatig gebruik van plug-ins kan ertoe leiden dat u uw site vertraagt, omdat er meer codes nodig zijn om te worden geladen.

3. Houd uw webtechnologie up-to-date

Het up-to-date houden van uw technologie is ook een van de geweldige manieren om uw website te versnellen. Dit is de reden voor de ontwikkeling van veel nieuwste versies van HTML en PHP. Daarom hebt u een hoogwaardige webhost nodig. Maar zelfs nadat u een hoogwaardige webhost hebt gekozen, betekent dit niet dat u geen controle hoeft te hebben.

Zorg ervoor dat u de PHP-versie en configuratie gebruikt die u gebruikt voordat u gaat updaten. Sommige oudere versies van WordPress zijn bijvoorbeeld niet compatibel met de nieuwste versie van PHP.

4. Gebruik een goed thema

Zorg voor het thema. Het zou minder of geen onnodige functies moeten hebben. Dat komt omdat sommige thema’s zoveel functies bieden waarvoor aanvullende scripts nodig zijn. Het kan ervoor zorgen dat uw website langzamer gaat werken.

Daarom moet u proberen het thema te vinden volgens uw behoefte en niets meer. U kunt het lichtgewicht thema en WordPress-plug-ins gebruiken om functionaliteit toe te voegen.

5. Regelmatig database-onderhoud

Net als WordPress raakt de kerndatabase na verloop van tijd ook vastgelopen door de tijdelijke accumulatie van schijfruimte en ongebruikte gegevens van niet-geïnstalleerde plug-ins en meer boosdoeners.

Om uw database lean en bruikbaar te maken, moet u regelmatig databaseonderhoud uitvoeren. WordPress biedt veel tools (zoals Geavanceerde Database Cleaner, WP-Optimize, en WP-DBManager) die u kunnen helpen hetzelfde te doen.

Met deze tools kunt u het proces van databaseonderhoud gemakkelijk uitvoeren en bovendien kunt u de postrevisies verminderen.

Op deze manier kunt u uw WordPress-website gemakkelijk versnellen.

6. Stel monitoring in

Je kunt niet negeren dat je alleen kunt beheren wat je kunt meten. Met andere woorden, je kunt de zaken goed corrigeren als je weet waar het probleem zit.

pingdom

U kunt zich voor veel online tools (zoals Pingdom) om uw site automatisch te controleren op snelheid, weergavevereisten en andere optimalisaties om de snelheid van de website te verbeteren.

7. Verminder serververzoeken

Telkens wanneer de browser van de gebruiker om een ​​bron vraagt, gebeurt er een serververzoek. Het kan in de vorm zijn van bestanden zoals CSS, Script of een afbeelding. De laadtijd van de website hangt af van hoe lang het duurt voordat uw server reageert op de browser van de gebruiker.

Hoe minder verzoeken van de browser; sneller zal de laadtijd zijn. Hier hebben we enkele van de belangrijkste manieren vermeld om het aantal serveraanvragen te verminderen.

 • Verminder het aantal berichten op een webpagina.
 • Je kunt langere berichten opsplitsen in pagina’s.
 • Verdeel de opmerkingen in verschillende pagina’s.
 • Verminder het aantal pagina’s en andere elementen.
 • Onnodige en langzamere plug-ins moeten worden verwijderd.
 • Deactiveer de extra plug-ins.
 • Verminder externe bronnen zoals lettertypen en andere scripts of plug-ins.

U kunt Pingdom en gebruiken GTmetrix tools om op de hoogte te zijn van allerlei serververzoeken en de benodigde laadtijd. Daarna kunt u gemakkelijk een effectieve stap nemen om deze verzoeken te verminderen of te elimineren om uw website sneller te maken.

8. Verklein de afbeeldingsgrootte

Afbeeldingen hadden meer ruimte nodig dan tekst of CSS. Daarom duurt het laden van afbeeldingen erg lang. Het is belangrijker voor een eigenaar van een WordPress-site om de afbeeldingsgrootte te verkleinen. Zorg ervoor dat verkleining van het beeldformaat de beeldkwaliteit niet beïnvloedt. Met andere woorden, afbeeldingen moeten worden gecomprimeerd.

WordPress biedt plug-ins voor beeldoptimalisatie zoals WP Smush, EWWW-beeldoptimalisatie om elke afbeelding die u wilt uploaden naar uw site te comprimeren.

9. Host geen video’s

Hoewel WordPress in staat is om multimedia-elementen zoals video’s, audio, … enz. Te hosten, moet je dit toch vermijden.

Er zijn twee redenen voor deze reactie:

 • Het vereist meer bandbreedte.
 • Het maakt uw site aanzienlijk groter en moeilijker om een ​​back-up van te maken.

Het wordt aanbevolen om de videolinks gewoon te kopiëren en in de WordPress-editor te plakken. Het zal veel beter werk leveren dan uw eigen server ooit zou kunnen.

10. Schakel caching in

Caching is een van de beste manieren om de prestaties van de website in termen van snelheid te verbeteren. WordPress biedt veel plug-ins om caching mogelijk te maken, maar ik raad aan om WP Rocket te gebruiken, omdat dit de beste caching-plug-in is.

Browser Caching stelt de browsers van gebruikers in staat om de webpagina weer te geven zonder te laden en daardoor wordt de website sneller geladen. Als u een webontwikkelaar bent, kunt u caching implementeren via .htaccess.

Voor servercaching kunt u hetzelfde aan uw host vragen. WordPress biedt zijn eigen caching-oplossingen voor het gemak van de gebruikers.

Lees ook: Beste caching-plug-ins om WordPress-site te versnellen

11. Gebruik een Content Delivery Network (CDN)

Zoals we hierboven hebben besproken, is de serverlocatie de belangrijkste factor die de snelheid van de website beïnvloedt. Als de server zich op de langste afstand bevindt, zal de respons trager zijn. En daarom zal het te veel tijd kosten om een ​​site te laden.

Content Delivery Network host uw statische bestanden onmiddellijk op veel servers die wereldwijd worden gedistribueerd. De server kan dus gemakkelijk de snelste reactie aan de gebruiker bieden.

Er zijn ook veel opties om slechts een deel van de website op CDN te hosten. De Jetpack-plug-in bevat bijvoorbeeld Photon (CDN voor afbeeldingen).

12. Aaneenschakeling van bestanden

Aaneenschakeling is de manier om de bestanden te verkleinen door ze te combineren in minder en grotere bestanden. Het is ook een van de cruciale stappen, omdat het downloaden van een groter bestand minder tijd kost dan het downloaden van meerdere kleine bestanden.

Voor webontwikkelaars is er een tool genaamd Gulp. Het algemene hulpmiddel voor aaneenschakeling is Autoptimize. Deze plug-in combineert alle bestanden zoals HTML-, CSS- en JS-bestanden in één groot bestand. Het installeren van deze plug-in zou in grote mate echt nuttig zijn.

13. Bestandsverkleining

Meestal gebruiken webontwikkelaars opmerkingen en opmaak om de code gemakkelijker leesbaar en begrijpelijk te maken. Het nadeel van deze manier is het vergroten van de bestandsgrootte. Helaas voeren browsers en servers de hele code foutloos uit.

Om dergelijke problemen op te lossen, biedt WordPress verschillende plug-ins aan, zoals WP Rocket, Autoptimize, Gulp (aanbevolen voor ontwikkelaars), W3 Total cache en meer.

14. Gzip-compressie inschakelen

Compressie maakt de webbestanden kleiner en vermindert daardoor de laadtijd. In werkelijkheid is WordPress niets anders dan een wolk aan bestanden.

Dus WordPress-websites presteren sneller na compressie van bestanden. WordPress biedt eenvoudig te implementeren plug-ins om de verkleinende code toe te voegen aan de .htaccess-bestanden in de hoofdmap.

15. Schakel Hotlinking uit

Afbeeldingen gebruiken voor uw webinhoud zonder ze op uw eigen site te hosten, wordt Hotlinking genoemd. In plaats van afbeeldingen op de server te uploaden, plaatst u een externe link naar de website van waaruit een afbeelding moet worden geladen.

Dit zal problemen opleveren wanneer uw inhoud verkeer begint te krijgen. In dit geval moet uw server werken om afbeeldingen van de ene site naar de andere te leveren. Om hotlinking te voorkomen, kunt u deze eenvoudige code aan het .htaccess-bestand toevoegen.

RewriteEngine aan
RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $
RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http: // (www \.) Example.com/.*$ [NC]
RewriteRule \. (Gif | jpg | jpeg | bmp | zip | rar | mp3 | flv | swf | xml | php | png | css | pdf) $ – [F]

Conclusie

Dit zijn allemaal geweldige stappen om uw WordPress-site te versnellen. Door deze stappen te volgen, zou je echt geweldige WordPress-ervaringen hebben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map