12 Najboljša rešitev za geokodiranje in API-je za zemljevide za vaše aplikacije

V današnjem času je postalo pravilo, da uporabljamo zemljevide na naših pametnih telefonih.


Vsak dela in mora, saj nas brez zadržkov vodi do cilja. In ker poznamo dejstvo, da se zemljevidi pogosto uporabljajo, je samo pametna odločitev, da sestavite svojo aplikacijo.

Vendar pa se lahko izdelovanje aplikacije za geokodiranje / zemljevid iz nič izkaže za zamudno in veliko dražje. V tem primeru je uporaba API odlična rešitev.

Pravzaprav večina aplikacij, ki jih vidite, deluje na samem API-ju, zato ni razloga, da ga ne bi uporabljali tudi vi. V tem članku boste odkrili najboljši API za geokodiranje in zemljevide, s katerim boste lahko preprosto ustvarili svoje aplikacije.

Najprej pa naj bodo natančnejše.

Kaj je Geocoding?

Geokodiranje je nekaj, kar uporabljamo ves čas, tudi ko dostopamo do Google Zemljevidov ali drugih storitev preslikave.

Povedano poenostavljeno – ko odpremo aplikacijo Zemljevid, v iskalno vrstico vtipkamo naš cilj in ta se vrne z grafičnim prikazom lokacije, označene z zastavico. Ta postopek se imenuje Geocoding. Ne glede na to, ali vtipkate dejanski naslov ali preprosto ime ulice ali kraja, Geocoding lahko vse to prepozna.

Prednosti uporabe API-ja za izdelavo aplikacije

Proračunsko prijazno

Splošno dejstvo je, da je izdelava aplikacije iz nič bistveno dražja od vključevanja API-ja. API-ji lahko dolgoročno prihranijo tudi denar, ker odpravljajo potrebo po najemanju različnih razvijalcev, da sestavijo vsako funkcijo posebej. API-ji so vnaprej izdelani z vso funkcionalnostjo.

Hitrejša izvedba aplikacije za gradnjo

Z uporabo API-jev se lahko s svojo aplikacijo hitro nastavite do točke, ko jo lahko začnete ponujati svojim strankam. Večino API-jev je hitro in enostavno integrirati. Po drugi strani bi izdelava aplikacije iz nič potrebovala tono časa.

Prilagodite se spremembam

Vse je treba redno spreminjati in posodabljati, enako je tudi z aplikacijami za zemljevide. Če želite ostati relevantni, morate dojeti potrebne spremembe. Ko za sestavljanje aplikacij uporabljate API-je, vam ni treba skrbeti za potrebne spremembe, ker za vse poskrbi ponudnik API-ja.

Platforma Google Maps

Predvidevam, da že veste, zakaj Platforma Google Maps tukaj je navedeno zgoraj. To je podjetje, ki ga poznajo skoraj vsi, in kakšen je boljši način za izdelavo aplikacije od tega. Ta rešitev je dobro zgrajena z zanesljivimi podatki iz več kot 200 držav in ozemelj.

Veliko pozornosti posvečajo natančnosti, zato imajo vsak dan več kot 25 milijonov posodobitev. Težko se zmotiš s tem.

Njihovi izdelki vključujejo:

 • Zemljevidi
 • Poti
 • Kraji

Vsak od teh izdelkov lahko enostavno vključite v svoj sistem.

PositionStack

Z naprednim in obratnim geokodiranjem, Pozicioniranje temelji na API-ju REST, ki je lahko odličen del vaše aplikacije. Ima več kot 2 milijard naslovov, zajetih po vsem svetu, kar pove veliko o tem API-ju.

Ima:

 • Geokodiranje v realnem času
 • Podatki po vsem svetu
 • Pogoste posodobitve dnevno

Vsak dan lahko brezplačno pošljete do 10.000 prošenj za kodiranje, nato pa se premijski načrti začnejo že pri 9,99 USD / mesec.

Tukaj

Tukaj ima široko paleto briljantnih API-jev GPS z bogatimi podatki o lokaciji, ki lahko olajšajo življenje vaših strank. Zbira podatke iz več kot 200 držav in jih posodablja vsak dan. Da ne omenjam, je zelo natančen in podroben.

Njihovo geokodiranje je zelo natančno, saj obsega več kot 300 milijonov naslovov iz 65 različnih držav. Toplo priporočam, da preizkusite tega.

GeoCoder OpenCage

API, ki lahko brez težav pretvori koordinate v mesta in iz njih, GeoCoder OpenCage je še ena odlična možnost, ki jo je enostavno vključiti po vsem svetu.

Dnevno gre za več deset milijonov zahtevkov, pri čemer je v večini primerov 100-odstotno podaljšanje časa. Posodablja se več kot 3 milijone krat vsak dan, najboljše pa je, da je cenovno ugoden. Načrti za oblikovanje cen se začnejo že od 50 dolarjev na mesec, pred tem pa lahko uporabite tudi brezplačno preskusno različico.

Mapbox

Z jasnimi podatki o lokaciji in naprednimi orodji za razvijalce, Mapbox je tu, da spremeni način, kako ljudje dobesedno plujejo. Ne glede na to, ali iščete osupljiv zemljevid, ki bi ga lahko vključili v spletno mesto ali razvili celovito aplikacijo iz njega, vas bodo zajeli.

Z njihovim API-jem lahko:

 • Uporabite močne podatke Mapboxa
 • Prilagodite zemljevid svojim zahtevam
 • Prenesite ali celo ustvarite podatke po meri
 • Vključite geokodiranje, usmeritve, prostorsko analizo in drugo
 • Omogoči osupljivo krmarjenje z razširjeno resničnostjo

Obstaja toliko več tega, da ga lahko odkrijemo šele, ko ga poskusimo. Z njimi lahko neposredno stopite v stik, da dobijo vaš dostop.

Mapquest Developer

Z mrežo več kot 34.000 razvijalcev in podjetnikov, ki uporabljajo svoj neverjetni API, Mapquest Developer verjetno ima vse, kar iščete. Polna je različnih spletnih storitev, kot so:

 • Kartiranje
 • Geokodiranje
 • Navodila
 • Iskanje
 • Statični zemljevid
 • Promet

Njihova orodja lahko vidite v akciji in celo dobite brezplačni ključ API za 15.000 transakcij na mesec.

LocationIQ

Zelo dostopna in razširljiva rešitev za geokodiranje in zemljevide, LocationIQ je tako inteligenten kot njegovo ime. Podatke pridobi iz kopice različnih virov, kot sta OpenStreetMap in Open Address. In super stvar je, da deluje po vsem svetu.

Zaupajo ji podjetja, kot so Samsung, Amazon, Uber in Harvard University. Ta API lahko brezplačno uporabljate za do 10.000 zahtev na dan.

TomTom

Z zemljevidi in podatki o prometu v realnem času, TomTom prihaja z nekaj nepremagljivimi funkcijami, ki pokrivajo po vsem svetu. Od zemljevidov, navodil in prometa do krajev, sledenja in SDK-jev je ta rešitev pripravljena za vaše potrebe.

Pred vključitvijo API-ja boste dobili veliko vzorcev kod, vadnic in orodij, s katerimi boste zagotovili čim bolj nemoten postopek. Kako dobro je to!

Geoapify

Geoapify lahko vam pomagajo sestaviti zemljevid po meri brez kakršnega koli kodiranja ali rešitve informacij o lokaciji z največjo lahkoto. Izberete lahko načrt zemljevida in ga še bolj prilagodite, da ustreza vaši blagovni znamki. Vsi njihovi zemljevidi so gosti v oblaku in jih posodabljajo vsak dan.

Z uporabo njihove API dokumentacije in otroškega igrišča se stvari za vas veliko bolj poenostavijo.

Pitney Bowes

Z Pitney Bowes, lahko izbirate med obsežno knjižnico API-jev za lokacijsko inteligenco, ki vsebuje različne “Geos”, namenjene za različne namene. Nekateri od njih so:

 • GeoCode za koordinate lokacije
 • GeoSearch za samopopolno iskalno vrstico za naslove
 • GeoZone za različne geografske cone
 • GeoMap za lepo vizualizacijo lokacije
 • GeoRoute za prave smeri

Veliko jih je več in preizkusite jih lahko z brezplačnim preskusom.

Geokoncept

Geokoncept lahko naredite nekaj neverjetnih stvari, kot so sledenje voznemu parku, iskanje klicev in celo določitev najbližjega dostavnega mesta. Očitno so bile to le dodatne stvari. To lahko počne vse, kar počne tradicionalni API za lokacijo.

Različni API-ji vključujejo:

 • Zemljevid
 • Geokodiranje
 • Pot
 • Optimizacija
 • Geo-razpored

Proces integracije je preprost, zato lahko začnete brezplačno.

OpenLayers

Popolnoma brezplačen in odprtokoden API, OpenLayers omogoča zelo udoben dinamični zemljevid na vašo spletno stran. Izgled lahko prilagodite in funkcije celo razširite s preprosto združitvijo knjižnic drugih proizvajalcev.

Je 100-odstotno pripravljen za mobilne naprave in lahko začnete takoj s pomočjo njihovih dokumentov in vaj. Poleg tega lahko celo skočite v njihovo delavnico, če želite izvedeti, kakšne so priložnosti OpenLayers.

Zaključek

Z uporabo zgornjih rešitev API lahko zgradite svojo aplikacijo, ki temelji na GPS-u, obenem pa prihranite denar in čas.

Oznake:

 • API

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map