12 najboljših PDF programske opreme in spletnih storitev za urejanje, pretvarjanje in več

PDF-ji so od svoje ustanovitve pred 25 leti še vedno ena glavnih vrst dokumentov, ki jih uporabljamo.


Ne glede na to, ali si ogledujete davčni obrazec, pogodbo ali celo majhen delovni list, bodo verjetno v obliki PDF. Glede na to je treba tudi kdaj urediti dokument ali ga celo podpisati.

Ko si ogledujete pogodbo ali davčni obrazec, kot je navedeno zgoraj, boste najverjetneje morali izpolniti svoje podatke in na dnu pustite digitalni podpis. In recimo iz nekega razloga, da želite tudi PDF pretvoriti nazaj v datoteko DOC. Kako to storiš?

Morda se sliši zelo enostavno, in v resnici je, toda veliko ljudi ne ve, kako to storiti.

No, obstajajo programska oprema in spletne storitve, ki to zmorejo. Vendar priporočam uporabo prvega. Tukaj je razlog.

Varuje zasebnost

Vsako delo, opravljeno z uporabo programske opreme PDF v računalniku, ostane med vami in računalnikom. Zasebnost ostaja nedotaknjena, ne glede na to, ali gre za šolsko knjižico dejavnosti ali za deset milijonov pogodb. Po drugi strani pa spletne storitve PDF morda niso najbolj zaupanja vreden vir za nalaganje občutljivih dokumentov.

Nikoli ne veš, kaj gre za sistem, in nad njim nimaš nadzora.

Ni možnosti za uhajanje podatkov

Podatki, ki jih vnesete v programsko opremo PDF, ostanejo znotraj sistema in se ne morejo širiti zunaj nje. Čeprav pričakujem, da bodo spletne storitve enake, to ne gre vsakič in z vsakim spletnim mestom.

Niste popolnoma seznanjeni s tem, kako se vaši podatki hranijo ali obdelujejo. Hekerji so ena grožnja, obstajajo pa tudi drugi pomisleki, kot so kraja identitete in goljufije.

Prav tako bi rad omenil, da če s podjetjem podpišete pogodbo o razkritju in se dogovorite o nerazkritju, absolutno ne smete nalagati nobenega od teh dokumentov v te spletne storitve PDF.

24/7 razpoložljivost

To se morda ne zdi velika stvar, vendar je pomembno upoštevati, da je udobje potrebno. S programsko opremo, nameščeno v vašem računalniku / prenosniku, za zagon ne potrebujete aktivne internetne povezave. To je mogoče storiti brez povezave.

Prav tako dobesedno ni verjetnosti, da bo prišlo do vzdrževanja ali vzdrževanja, razen če ga namerno ne želite posodobiti. Do njega lahko dostopate 24/7 na zahtevo.

Kdaj je torej v redu uporabljati spletni urejevalnik PDF? Verjetno verjamem, da vaš dokument ni zaupen. Če urejate dokument PDF, ki je enostavno dostopen v internetu, lahko uporabite spletne urejevalnike PDF. Ali pa se za zasebne dokumente priporoča uporaba programske opreme.

Tukaj so najboljši viri za obe možnosti, začenši s programsko opremo.

Movavi

Zelo prilagodljiv in enostaven za uporabo, Movavi PDF urejevalnik vam omogoča, da poskrbite za vsa opravila, povezana s PDF-jem, brez ogrožanja zasebnosti in varnosti. Lahko ustvarite info-tabele in grafikone, uporabite vnaprej izdelano knjižnico predlogov za ustvarjanje dokumentov in kombinirate datoteke iz druge programske opreme, da dobite vse kot celoto.

Datoteke PDF si lahko ogledate, ustvarite in uredite. Ne samo to, ampak jih lahko tudi pretvorite v drugo obliko ali druge formate pretvorite v PDF. Ta programska oprema je na voljo za Windows in Mac.

PDF Element

Na voljo za Windows, Mac, Android in IOS, Wonderhare PDF Element je zelo preprosta, a učinkovita programska oprema, ki zagotavlja veliko funkcionalnosti. Omogoča si ogled in celo ustvarjanje dokumentov PDF iz nič. Če že imate dokument PDF, ga lahko urejate, pretvorite in dodate komentarje.

Impresivna stvar je, da lahko ustvarite obrazce, zbirate njegove podatke in jih izvozite v preglednico. Lahko pa kombinirate tudi več obrazcev in analizirate podatke.

Acrobat Pro

Nedvomno ena najbolj priljubljenih možnosti na tem seznamu, Adobe Acrobat Pro, obstaja že precej dolgo in je še vedno veliko raje. Ta rešitev ima preveč možnosti za raziskovanje. Poleg tradicionalnih lastnosti, ki jih že ima, lahko:

 • Nastavite gesla in dovoljenja
 • Dodajte obogatene medije
 • Primerjajte dve različni datoteki PDF
 • Urejanje podatkov v skeniranih tabelah
 • Zavrtite strani v PDF
 • Sodelujte in spremljajte napredek
 • Sinhronizirajte svoj podpis
 • Označi PDF z zvezdico
 • Zberite več podpisov

Adobe Acrobat Pro lahko uporabljate v sistemih Windows, Mac, Android in IOS.

Soda PDF

S kopico funkcij “out of the box”, Soda PDF je odlična za strokovnjake, ki imajo raje eleganten in sodoben vmesnik. Vse v eni rešitvi lahko dokumente združite v enega, druge formate pretvorite v PDF in obratno. Tu je še nekaj možnosti, ki jih je vredno omeniti:

 • Urejanje vsebine PDF
 • Ustvarite obrazce po meri
 • Obveščanje datotek
 • Vdelaj elektronski podpis
 • Uporabite edinstveno tehnologijo za listanje strani za branje PDF-jev v 3D dimenziji
 • Preoblikovane skenirane dokumente in slike pretvorite v urejene datoteke PDF

Soda PDF lahko integrirate z aplikacijami drugih proizvajalcev, kot so Google Drive, OneDrive in Dropbox. Trenutno je različica programske opreme na voljo samo za Windows.

PDFExpert

Lahko izpolnite obrazce PDF, podpišete pogodbe, urejate vsebino in dodate povezave PDFExpert avtorja PDFPro. Poznan je po hitrosti strele, čistem vmesniku in funkcijah, ki jih je moč spakirati. Pravzaprav lahko karkoli pretvorite v PDF in označite, ko jih berete.

Na voljo je še več funkcij, kot je možnost vrtenja strani, združevanja dokumentov PDF in ekstrahiranja dokumentov PDF. Združljiv je z Windows in Mac, zato lahko začnete brezplačno.

Nitro Pro

Nitro Pro lahko poveča vašo storilnost, hkrati pa vam pomaga pri vseh nalogah, povezanih z PDF-jem. Ima vmesnik, enak Microsoftovemu Officeu, zato bo verjetno razumevanje funkcionalnosti preprosto.

Svoje dokumente lahko zaščitite s 256-bitnim šifriranjem in integrirate s kopico aplikacij drugih proizvajalcev. Če želite, lahko brez omejitve omejite tudi nekatere ukrepe sodelovanja, kot sta urejanje in kopiranje.

Poleg tega lahko datoteke PDF ustvarite in oblikujete posamezne strani po vaših željah. Od zdaj je Nitro Pro na voljo samo uporabnikom sistema Windows.

PDFExpert

Zelo vizualno privlačen urejevalnik PDF, PDFExpert, je še ena briljantna možnost, ki jo je treba upoštevati. Ime je precej podobno tistemu, ki je omenjeno zgoraj v tem članku, vendar se obe, kar se tiče funkcionalnosti, razlikujeta.

Začnete lahko tako, da izberete primerno postavitev za ogled in nato nadaljujete z branjem, pripisovanjem in urejanjem dokumentov PDF. Omogoča tudi spreminjanje besedila in slik. Izpolnjevanje obrazcev in podpisovanje le zgolj zmogljivosti te rešitve.

Za udobno doživetje lahko izberete različne nastavitve branja, kot so Dan, Noč ali Sepia. Vse je na voljo brezplačno, prenesete pa ga lahko za Mac, iPhone in iPad.

Zdaj pa si oglejmo spletne storitve PDF.

PDFEscape

Najprej med spletnimi storitvami, PDFEscape vam omogoča brezplačno in neposredno iz brskalnika različne naloge. Ti lahko:

 • Oglejte si datoteke PDF
 • Uredi
 • Opomba
 • Izpolnite obrazce
 • Ustvarite osnovne obrazce
 • Zaščitite dokumente z geslom
 • Skupna raba v spletu

Njihova spletna rešitev je v primerjavi z njihovo naložljivo programsko opremo za Windows nekoliko omejena. To lahko preverite tudi za dostop do več funkcij.

SmallPDF

Spletna storitev PDF v celoti, SmallPDF je popolnoma nasprotno od njihovega imena. Ima veliko funkcij, ki jih zagotovo ne moremo šteti za „majhne“. Verjamem, da je to razlog plačljivo orodje. Če naštejete le nekaj funkcij, lahko:

 • Stisni PDF
 • Pretvori PDF
 • Vstavite številke strani
 • Izbrišite določene strani
 • Razdelite na dele
 • Prijavite se digitalno
 • Zaščitite z geslom in tudi šifrirajte

Do vseh funkcij lahko dostopate in preizkusite brezplačno z uporabo 14-dnevnega preizkusa.

PDFBuddy

Z divjanjem kritik po družbenih medijih, PDFBuddy omogoča enostavno urejanje in podpisovanje dokumentov. Zaščiten je z AES-256 bitnim šifriranjem in ima aktivni SSL, zato so vaše datoteke precej zaščitene. Za brezplačni načrt lahko urejate do 3 PDF datoteke na mesec. Preprosto lahko nadgradite na njihov premijski načrt, če je vaša zahteva večja.

Imajo veliko vadnic o določenih temah, kot sta urejanje in podpisovanje PDF-ja, in to zelo lepo. Pri teh si lahko izposodite nekaj pomoči, če se v kateri koli fazi počutite izgubljeni.

Sejda PDF urejevalnik

V datoteke lahko naložite datoteke Sejda PDF Urejevalnik uporablja povleci in spusti, shranjevanje v oblaku drugih proizvajalcev ali celo neposredne povezave. Vse datoteke ostanejo zasebne in se po dveh urah samodejno izbrišejo. Izvajate lahko vse, kar vam omogoča običajni urejevalnik PDF, vključno s podpisovanjem, dodajanjem medijev in izpolnjevanjem obrazcev. Prav tako lahko izbrišete nekatere zaupne dele PDF-ja, česar prejemnik ne bi videl.

Začnete lahko z njihovim načrtom za vedno, ki ima majhne omejitve, kot je največja velikost datoteke 50 MB in samo tri naloge na uro. Očitno je, da za odpravljanje omejitev in dostop do več funkcij veste. ��

DeftPDF

Nenazadnje, DeftPDF vam lahko pomaga brezplačno urejati, izpolnjevati in podpisovati PDF-je. Ima lepo 4,3 / 5 zvezdic na podlagi 156 glasov na njihovi domači strani, kar je vsekakor dobro število. Začnete lahko z nalaganjem datotek, nato pa dostopate do številnih orodij za urejanje, belih področij in celo iščete določene besede / stavke z uporabo njihovega “find” & funkcijo »zamenjati«.

Ko končate delo s dokumentom PDF, ga lahko shranite v računalnik, ga izvozite v želeno shrambo v oblaku ali pošljete po e-pošti.

Zaključek

Ne glede na to, ali za urejanje dokumenta PDF uporabljate programsko opremo ali katero koli od spletnih storitev, ste lahko prepričani, da boste delo opravili z lahkoto. Vse skupaj se ujema z vašimi zahtevami in občutljivostjo vašega dokumenta.

Programska oprema je primerna za zasebne datoteke, medtem ko je spletna rešitev v redu za javne in datoteke “vsak dan”, ki nimajo zaupnosti..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map