12 Platforme za ustvarjanje baze znanja in pogosta vprašanja za vaše podjetje

Ustvarite bazo znanja (KB) pogostih vprašanj (pogosto zastavljena vprašanja) za vaše podjetje


No! Natančnost in enostavnost, s katero lahko z rešitvami rešite bolečino stranke, je vse del dobre izkušnje s strankami. Dobro načrtovan razdelek »Baza znanja ali pogosta vprašanja« je eno izmed samopostrežnih orodij, ki bi ga lahko ponudili svojim strankam, tako da bodo našli odlične rešitve zase.

Še več, to jim je prihranilo čas, da bodo lahko samozavestno sprejeli potrebne ukrepe. Baza znanja je motivacijski, izobraževalni in organizirani vodnik, ki zajema vse vidike vaših izdelkov in storitev, ki jih lahko stranka zasliši za sprejemanje odločitve ali odpravljanje težav.

Ustvarjanje dobre baze znanja

Preden izberete platformo za bazo znanja in pogosta vprašanja, morate upoštevati nekaj bistvenih točk.

 • Oblika članka baze znanja – dobra uporabniška izkušnja, dizajn in arhitektura
 • Berljivost dokumentacije
 • Navigacija in odkritje pomembnih člankov
 • Dobre funkcije iskanja
 • Povezava do koristnih virov
 • Pogosta vprašanja o najbolj bistvenih vprašanjih v sistemu podpornih vozovnic
 • Natančni videoposnetki, ki razlagajo funkcionalnost izdelka ali storitev.

Izbira teme KB

Kako oblikujete teme za svojo bazo znanja?

Začnite z kopanjem v vašo bazo podatkov ali CRM. Ali obstaja kopica vprašanj, ki najdejo cilj, na katerega boste dobili odgovor? To je verjetno vaša temeljna tema v bazi znanja.

Poleg tega si lahko zamislite sami ali opravite anketo, da dobite pomembnejša vprašanja o osnovni temi, da razširite vodnik za pomoč.

Z druge perspektive boste morda želeli pomagati pri pretvorbi tokov za trženje znotraj svoje analitike in v uporabniški izkušnji prepoznati nekaj ozkih grl in ustrezno oblikovati rešitve v svoji zbirki znanja ali pogostih vprašanjih.

Na splošno, ne glede na vaš pristop, naj bo vaš cilj obiskovalcem olajšati ustvarjanje resničnega zanimanja. Z uvedbo baze znanja in pogostih vprašanj v vašem poslovnem modelu boste na način, da se uporabniki podajo v globoke korenine vašega spletnega mesta. In to se bo zagotovo povrnilo v obliki ustvarjanja prihodka.

Preučimo naslednje platforme za ustvarjanje baz znanja o samopostrežnih storitvah, ki strankam omogočajo učinkovito iskanje odgovorov na njihova vprašanja (najhitrejši in najbolj stroškovno učinkovit način za podporo strankam).

Dokument360

Programska oprema baze znanja, s katero lahko ustvarite dobro organizirano bazo znanja o samopostrežnih storitvah (objavljeno javno ali zasebno) z močnim iskanjem v realnem času na osnovi AI. Tako lahko vaše stranke takoj poiščejo rešitve za svoje težave z iskanjem z AI. Kljub številu člankov v bazi znanja bo iskalnik AI lahko v nekaj milisekundah prišel do ustreznih rezultatov.

Analiza iskanja je še ena pomembna lastnost te baze znanja. Prikazane bodo ključne besede, ki jih uporabniki pogosto iščejo, kako pogosto se uporabljajo določene „ključne besede“ in ali lahko najdejo članke v vaši zbirki znanja itd..

Druga pomembna funkcija vključuje – zelo preprost uporabniški vmesnik za upravljanje in urejanje dokumentov.

 • Podpira urejevalnik Markdown za učinkovito in strukturirano pisanje.
 • SEO funkcije vam bodo pomagale, da se bo vaša baza znanja o izdelku višje uvrstila v iskalnike.
 • Varnostno kopiranje in obnovitev
 • Različica člankov
 • Prilagodite ga tako, da ustreza smernicam blagovne znamke

Poleg tega ta neverjetna platforma daje prilagojeno domeno in vas obvešča, kaj se je natančno spremenilo v vaši bazi znanja in še več. Poskusite!

Freshdesk

Freshdesk vam omogoča, da ustvarite portal za samooskrbo z izkušnjami, da izboljšate zadovoljstvo strank. Vključeno je v njihovo programsko opremo za pomoč v oblaku, ki podpira sodelovanje vseh podpornih kanalov iz enega okna. Paket obsega brezhibno družbo intuitivnih funkcij, ki se osredotočajo na produktivnost in sodelovanje; ekipam vseh velikosti omogoča enostavno podporo uporabnikom.

Ponujajo dve vrsti rešitev – podjetniške in SMB. Paketna rešitev za podjetja ponuja vse izvedljive funkcije za svetovno storitev za stranke – nastavitev in izvajanje, samoopravljanje in globalna podpora. Še več, pridobili so priznanje zaradi svoje zmožnosti zagotavljanja prilagodljivih storitev za sledenje uspešnosti z meritvami.

Poleg tega se za mala in srednja podjetja zavežejo, da bodo ponudili eno rešitev za vse vaše težave – vse vaše zahteve za podporo prinesite na Freshdesk – pa naj bodo to iz e-pošte, klepeta, telefona ali družbenih medijev. Prednost določite, razvrstite in dodelite vozovnice samodejno.

Drugi poudarki vključujejo:

 • SaaS in spletna namestitev
 • Usposabljanje preko dokumentacije, webinar
 • 24/7 podpora
 • KB priložnosti z nadzorom omrežja
 • Napovedna podpora

Vendar pa je dober del tega, da je celoten paket cenovno dostopen, zato lahko začnete z njihovim načrtom Sprout.

KBase

kBase je tema WordPress baze znanja z Wiki, Helpdesk, sistemom za podporo strankam, centrom za pomoč ali temo skupnosti. Glavna plus točka pri tem je njegova neverjetna odkritost. Ker uporablja živo iskanje Ajax, lahko rezultate filtriranja hitro filtrirate s kategorijami in vrednostmi po meri.

Druga pomembna funkcija vključuje – pogosta vprašanja, forume za podporo in forume za podporo. Izbirate lahko med številnimi zbirkami znanja z več kot 20+ kožami. Ostala integracija vključuje BBpress in BuddyPress Integration za ustvarjanje brezhibnega razpravnega foruma.

Za oblikovanje vsebine obstajajo tri vrste člankov – privzeti, vnaprejšnji in moderni. S pomočjo različnih funkcij iskalnega polja za člane bo spletno mesto postalo zelo hitro pri iskanju in iskanju datotek ali člankov.

Poudarki

 • Odzivnost na vse naprave
 • Unikatni elementi za boljšo uporabniško izkušnjo
 • Namestitev z enim klikom
 • SEO prijazen
 • E-trgovina integrira funkcionalnost

Zoho Desk

Zoho Desk je rešitev podjetja Zoho za večkanalno pomoč. Ponuja podjetja vseh velikosti. Predvsem je največ pozornosti platforma brezhibnost v vozovnicah za podporo strankam, portal za podporo strankam, upravljanje pogodb in ustvarjanje poročil..

V ospredju zbira interakcije iz različnih medijev, kot so e-pošta, telefon, klepet, socialni mediji, forumi in forme ter jih predstavlja na enem mestu.

V ozadju se lahko naloge, kot so dodelitev vozovnic, stopnjevanje storitev, pravila obveščanja in časovna dejanja, avtomatizirajo z nastavitvijo pravil za potek dela. Pri merjenju uspešnosti paket ponuja prilagodljiva in načrtovana poročila, ocene sreče in grafično nadzorno ploščo za analizo zadovoljstva strank..

Če si želite podrobno ogledati vedenje strank, lahko to platformo vključite tudi v lastne sisteme strank, tako da se podatki o strankah lahko vnesejo v vozovnice, prijavljene v Zoho Desk, kar servisnim agentom omogoča, da vedo več o kupcih..

Poleg tega obstaja še nekaj drugih poudarkov:

 • Zia – Umetna inteligenca za vaše ekipe za pomoč strankam
 • Self Service – Omogočite strankam, da sami najdejo odgovore na vprašanja
 • Objekti z avtomatizacijo za potek dela in prilagoditve
 • Integracije tretjih oseb
 • GDPR združljiv in popolnoma zavarovan – vzpostaviti ravnovesje med varovanjem podatkov o strankah in zagotavljanju svoji skupini dovolj prožnosti.

Podporni junak

Naprej, kot piše na spletnem mestu, “Nakupite manj vstopnic za podporo.” Podporni junak je baza znanja v aplikaciji, ki vam pomaga zmanjšati število podpornih vozovnic, s katerimi upravljate vsak dan. Poleg tega funkcionalnost upravljanja KB podpira iskanje v celotnem besedilu.

SupportHero: Celotna podpora v aplikaciji

Vadnice in pogosta vprašanja so ključna za pomoč uporabnikom pri odkrivanju funkcij vaše aplikacije. To pa je res le, če jih je enostavno najti! Zato ne želite preskočiti te platforme, če iščete napredne funkcije za samopomoč. Na primer na podlagi rezultatov ustvarite nove članke in prilagodite / posodobite obstoječe ali celo posodobite funkcije naših aplikacij.

Drugi poudarki vključujejo:

 • Napredna statistika za poglobljeno raziskovanje strank
 • Sledljivost uporabniških namenov
 • Odlična nadzorna plošča za pregled rezultatov
 • Priljubljeni med ustanovitelji SaaS-a

Poleg tega je, kot jamčijo, odlična platforma za donosne naložbe. Torej, dojemite jih z njihovimi načrti, primernimi za vas.

KnowAll

KnowAll je sodoben, zelo odziven in SEO prijazen z neverjetnim navigacijskim sistemom. Kot rezultat tega je odkritje dobro razvito, da kupcem omogoči, da poiščejo svoje odgovore z minimalnimi generacijami podpornih vozovnic.

KnowAll: Tema WordPress

Še več, vtičnik vključuje pripomočke za takojšnje odgovore in ga je enostavno prilagoditi. Nazadnje, z vsemi osnovnimi funkcijami, ta WordPress vtičnik uvaja učinkovito analitiko. Lahko bi našli tudi vrzeli v vsebini.

Drugi poudarki vključujejo:

 • Sorodne vsebine kažejo
 • Odlična prilagoditev za blagovno znamko podjetja
 • Učinkovit vpogled s povratnimi informacijami o članku za boljše razumevanje

Poleg tega ta neverjetna platforma uporablja boljše kode, kot so stikala, harmonike, jezički in obvestila za boljšo uporabniško izkušnjo.

Haash

Imate v prodaji spletno aplikacijo? Imaš Haash zate.

Haash: Pameten center za pomoč

In potem je to uporabniško usmerjena KB, ki ugiba iz pogostih vprašanj. Tako boste uporabnike rešili, da zapustijo vaše spletno mesto in žonglirajo med zavihki brskalnika, da poiščejo pomoč s tem pametnim gradnikom. Poleg tega imajo na spletni strani vse dokumente za instalacije gradnikov.

Drugi poudarki vključujejo:

 • Intuitivno iskanje
 • Prilagoditev domene
 • Qora v obliki Q&Motor za takojšnje odgovore
 • Gradnik vmesnikov povleci in spusti

Na kratko, dobite roke kmalu nad tem z osnovnim brezplačnim načrtom.

TypeForm

Ali želite deliti informacije prek obrazcev ali želite, da so ankete na kateri koli napravi lahke, zabavne in brezhibne? -Potem TypeForm je tvoja vaba.

TypeForm: predloge za pogosta vprašanja

Poleg tega se ta neverjetna stvar združuje z več kot 500 vašimi najljubšimi aplikacijami. Naj bo to pošiljanje podatkov na MailChimp, da sestavi seznam, Google Sheets za analizo ali Salesforce za prilagoditev vaše uporabniške izkušnje – TypeForm ima vse za vas.

Poleg tega lahko uporabite predloge za različne namene, kot so ankete & vprašalniki, generacija svinca ali kar koli kreativnega.

Zlasti je analiza trga nujno potrebna za zbiranje podatkov, zato ne želite zamuditi preizkušanja teh izdelkov. Podrobno omogočajo integracijo s spletnimi mesti, kot sta MailChimp ali HubSpot, in to bo dodalo večjo vrednost vašemu trženju e-pošte in strategijam za ustvarjanje potencialnih strank.

TypeForm je odlična rešitev na enem mestu za tehniki.

HelpSite

HelpSite je preprosta storitev, s pomočjo katere lahko postavite popoln center za podporo ali “spletno mesto za pomoč”. Osredotoča se na tri glavne stvari – pogosta vprašanja in bazo znanja, pametni kontaktni obrazec in hitro iskalno polje.

HelpSite: super center za podporo

Seveda je na spletnem mestu tudi zbornik vodilnih dokumentov. Očitno je, da je njihov USP ponuditi možnost uporabe prilagojene domene.

Poleg tega imajo neverjeten sistem upravljanja vozovnic za nemoten potek dela.

PomočJuice

Ni boljše možnosti, če ste posebej osredotočeni na “programsko opremo baze znanja” –PomočJuice celo prilagodi svojo bazo znanja za vas. Primeren je za podjetja vseh velikosti in v katerem koli segmentu industrije. Poleg tega vključuje aplikacije za ustvarjanje in upravljanje notranjih in zunanjih baz znanja.

HelpJuice: Programska oprema baze znanja

Funkcija označevanja omogoča označevanje vprašanj v več ustreznih kategorijah. Sistem začne iskati najboljše teme in članke na podlagi iskalne poizvedbe.

Kasneje ta programski paket olajša razumevanje stvari, kako opraviti, z različnimi viri in primeri na mestu kot sredstvo za usposabljanje.

Flowlu

Flowlu tehničnim in netehničnim uporabnikom olajša upravljanje vseh vrst podatkov ali informacij v konsolidirani bazi znanja, ki povezuje ljudi z notranjimi viri.

FlowLu: Prosti KB

Program ima dodatna vgrajena orodja – na primer miselne karte in agilni modul.

Drugi poudarki vključujejo:

 • Sistem za upravljanje spletnih financ – izboljšajte svoj denarni tok z uporabo zmogljivega poročanja.
 • Brezhibna orodja za sodelovanje – pogovor je najboljši način za začetek sodelovanja pri nalogi ali dokumentu.
 • Integracije drugih proizvajalcev – ZenDesk, Google Drive, integracija spletnih plačil.

Happyfox

Happyfox ponuja rešitve za pomoč in prodajo vozovnic podjetjem v različnih panogah, vključno z računalnikom in programsko opremo, izobraževanjem, potovanjem in preživljanjem prostega časa, medijem in založništvom, energetiko, maloprodajo in več.

Programska oprema HappyFox

Happyfox prihaja z različnimi integracijami službe za pomoč. Na primer, ko vnesete imenik aplikacij, lahko raziščete z integracijami tretjih oseb, kot je Zapier, za avtomatizacijo nalog ali Shopify – če ste e-trgovina.

Zaključek

Upam, da vam zgoraj našteta orodja pomagajo ustvariti fantastično bazo znanja ali pogoste podatke za vaše podjetje. Večina jih ponuja brezplačen načrt ali preizkus, zato jih preizkusite in poglejte, kaj najbolj ustreza vašim zahtevam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map