14 Računovodska rešitev na oblaku za mala in velika podjetja

Računovodstvo je sestavni del vodenja podjetja.


Pomaga pri ustvarjanju in nadzoru proračuna, pri sprejemanju večjih odločitev o nakupu in tudi pri spremljanju stroškov. Brez računovodstva bo vaše podjetje vedno ostalo malo pomanjkljivo, ko gre za rast.

Vendar je računovodstvo lahko zapleteno in dolgotrajno. Včasih se lastnikom podjetij zdi dovolj zahtevno, da se spopadejo z minimalnimi nalogami, kot so plačevanje računov in spremljanje dohodka, zato odgovarjajo na kritična vprašanja, kot je “Ali je moje podjetje donosno?” in “Ali lahko opravimo zahtevana plačila davka?” vsekakor ne gre.

Računovodstvo je najbolje opraviti, če se z njim ukvarja programska in ne človeška. Seveda je resničen računovodja v pripravljenosti odličen in potreben, toda večji kos ravnanja mora opraviti programska oprema.

Uporaba programske opreme vam lahko prihrani ogromno časa in denarja, medtem ko ste zakonito razvrščeni na finančnih področjih. Pomaga vam tudi boljši vpogled v stanje vašega podjetja z ustvarjanjem poročil o zahtevi.

Obstaja toliko stvari, ki jih ne bi mogli storiti ročno, pri čemer vzamete »primer napake«. Računovodska rešitev ima napak le malo ali nič napak.

Da bi vam omogočili boljši vpogled v uporabo, si oglejmo različne načine upravljanja računovodstva. Obstaja kar nekaj dobrih načinov za to, 3 od njih pa smo obravnavali v nadaljevanju.

Tradicionalna programska oprema

Na voljo je vrsta tradicionalne programske opreme, ki vam omogoča težko računovodsko delo. Lahko jih prenesete na računalnik / prenosnik in izvedete izračune. Dobra stvar pri tej vrsti računovodstva je, da za uporabo programske opreme in dostopa do svojih podatkov vam ni treba aktivne internetne povezave. Vse je mogoče storiti brez povezave.

Vendar to ne pomeni najboljše možnosti. Ima svoje pomanjkljivosti. Pravzaprav ima vse pomanjkljivosti, zato si želite ogledati tudi spodnje možnosti.

Najem računovodje

Kot je navedeno zgoraj, je imeti dejanskega računovodjo v pripravljenosti povsem potrebno. Toda, ali bi morali biti popolnoma odvisni od njih? To ne bi bilo idealno, ker lahko računovodja zelo malo stori v primerjavi s celovito rešitvijo.

Računovodja se uporablja samo za:

 • Osebni finančni nasvet
 • Varnost, ko ne veš, kaj bi storil
 • Zunanje izvajanje napornih računovodskih nalog

Če vodite računovodjo samo za te stvari, potem je povsem v redu. Ali pa bi se morali odločiti za rešitev v oblaku, če želite več.

Rešitev v oblaku

Verjetno najboljša izbira za vodenje računovodstva, rešitev v oblaku lahko množično olajša breme z vaših ramen. Prav tako ima priložene številne prednosti in funkcije, zaradi katerih boste resnično upoštevali. Z uporabo računovodskih rešitev v oblaku lahko:

 • Prihranite vnaprej na stroških in dolgoročno
 • Shranite ogromno pasovne širine na različnih frontah
 • Do rešitve lahko dostopate iz katere koli naprave, ker je v spletu
 • Uživajte v večji varnosti

Da ne pozabimo na funkcije, kot so sposobnost sodelovanja in avtomatizacija delovnih tokov. Če se vse sliši kot bi lahko uporabili, vam bo všeč ta seznam računovodskih rešitev, ki temelji na oblaku, ki sem ga sestavil spodaj.

FreshBooks

Eden najbolj priljubljenih na tem seznamu, FreshBooks je še ena neverjetna rešitev vsega v enem za izdajanje računov in računovodstva, ki se pogosto uporablja. Lahko avtomatizirate kup nalog, kot so opomniki na računih in zbiranje plačil, s čimer prihranite nekaj časa in se osredotočite na področja, ki zahtevajo vašo pozornost.

Razen tega lahko:

 • Oglejte si podrobna poročila
 • Omogočite različne možnosti plačila na spletu
 • Sodelujte s svojo ekipo, da izboljšate potek dela
 • Uporabite rešitev tudi na mobilnih napravah

Imajo večkrat nagrajeno podporno ekipo, ki se trudi rešiti vaše težave in dvome.

žajbelj

Z več kot 3 milijoni kupcev, žajbelj omogoča upravljanje računovodstva, financ, ljudi, izplačil in različne vidike vašega podjetja. Do oddelkov lahko dostopate s katere koli naprave in poskrbite za kup območij, ki so vse v eni oblačni rešitvi.

Če ste ljubitelj tega, da vse držite na enem mestu, verjamem, da boste ljubili Sage. V preteklih letih so osvojili več nagrad za svojo odlično storitev, zato jih boste zagotovo želeli preveriti.

Zoho knjige

Rešitev z nekaterimi lastnostmi, Zoho knjige je že dolgo ugledno ime v industriji in vedno znova krepijo svojo igro. Z uporabo te programske opreme lahko upravljate svoje finance, avtomatizirate poslovne tokove in sodelujete s člani svoje ekipe za skupno delo..

Skrbi lahko za različne naloge, kot so izdajanje računov, pogajanje o poslih in dvig prodajnih naročil. Če ste tudi iz Indije, ste lahko skladni z GST.

Ker potrebe rastejo s časom, vam Zoho Books omogoča, da vključite več kot 40 aplikacij, da upravljate vse vidike vašega podjetja.

Waveapps

Z njimi lahko poskrbite za računovodstvo, izdajanje računov in sledenje prejemkov Waveapps. Brez potrebe po vnosu podatkov lahko ustvarite finančna poročila in spremljate finančne številke. Lahko avtomatizirate skoraj vsako posamezno nalogo in se celo integrirate z drugimi izdelki Wave, kot so plače in plačila.

Njihova funkcija izdajanja računov omogoča ustvarjanje in pošiljanje profesionalnih računov v dobesedno minutah. Napolnite lahko ponavljajoče ali celo samodejno. Najboljši del? Na vaših računih ni nobene sledi njihove blagovne znamke.

Hitre knjige

Čeprav je vsaka rešitev na tem seznamu odlična za ne-računovodske vrste, Hitre knjige je malo bolj primeren za vsakega človeka. Vse je super organizirano in na dosegu roke. Poleg tega dobite poročila in nadzorne plošče, ki jih je enostavno prebrati.

Svoj bančni račun in kartice lahko povežete, da lahko stroške enostavno uvozite in razvrstite v ustrezne kategorije. Sinhronizacija s priljubljenimi aplikacijami je tudi le en klik.

Za boljše vodenje računovodstva dobite račune in vsa potrebna orodja. Da ne omenjam, kupci Quickbooks najdejo v povprečju 3.534 dolarjev prihranka pri davku na leto.

Xero

Integrira se z več kot 800 aplikacijami, Xero lahko vam pomaga ohraniti odlično finančno zdravje vašega podjetja. To rešitev lahko uporabite iz katere koli naprave in izvajate delo na poti. Od preprostega usklajevanja, ustvarjanja računov in zahtevkov za stroške, lahko s tem naredite veliko stvari.

Če govorimo o funkciji »usklajevanja«, vam omogoča, da uvozite in kategorizirate svoje najnovejše bančne transakcije v Xero in jih enostavno upoštevate. Ni vam več treba, da jih dodate ročno v vsak razdelek, da določite, kam spadajo in ali jih izračunati ali ne.

Začnete lahko z njihovo 30-dnevno brezplačno preskusno različico.

SlickPie

SlickPie je odličen za upravljanje stroškov in je večinoma zgrajen okoli tega. Iz neposrednih računov in podrobnih poročil dobite vse, kar je potrebno. Ima briljantno funkcijo MagicBot, ki samodejno potegne podatke iz vaših prejemkov in jih pretvori v podatke, kar vam pomaga bolje spremljati svoje stroške.

Poleg tega lahko:

 • Uskladite bančne transakcije
 • Nastavite ponavljajoče se račune
 • Nastavite opomnike o plačilu
 • Pridobite vire banke v živo

Na splošno je zelo uporabniku prijazen in manj zaseden. To je veliko več, kot sem pravkar omenil, in edini način, da vse to najdete, je, da preizkusite sami.

Hitri

PCMag je zelo pohvaljen, Hitri ponuja številne funkcije za brezhibno upravljanje vaših financ. Zdaj lahko nadzirate svojo porabo, tako da si ogledate znesek, ki ostane po plačilu računov, in sprejmete natančne denarne odločitve s svojimi proračuni po meri..

Nastavite lahko opozorila o datumih zapadlosti in brez težav upravljate s svojimi računi. Poleg tega je Quicken odličen za sledenje naložb, saj vam pomaga pregledati svoj portfelj, spremljati uspešnost in videti tržne primerjave..

Najpomembneje je, da so vaši podatki zaščiteni s 256-bitnim šifriranjem.

Kashoo

Vsako leto lahko organizirate stroške Kashoo. Ima funkcijo “pametne pošte”, ki ločuje osebne in poslovne podatke in vam pomaga, da se pripravite na davke. Najbolj impresivno je, da se bo njihova AI tehnologija naučila vašega podjetja in ročno spremljala zgodovino stroškov, tako da vam tega ni treba storiti.

Da ne omenjam, da je analiza poročil in ustvarjanje računov le prepir. Lahko se brezplačno prijavite in uživate v številnih funkcijah, pa tudi v odlični podporni skupini.

Manj računovodstvo

Vse lahko narediš z Manj računovodstvo da bi se lotili drugih rešitev, vendar z malo manj truda. To je programska oprema, ki za vas težko deluje, tako da vam ni treba. ��

Takoj lahko začnete in povežete svoj bančni račun, da se vse vaše transakcije samodejno prikažejo v knjigovodstvu, ne da bi ročno vnašali potrdila.

Poleg tega lahko hitreje ustvarite ponavljajoče se obračunavanje, upravljate račune in sprejemate plačila. Vsi plačani računi bodo samodejno dodani v vaše računovodske evidence. Pojdi naprej in preizkusi svoj prvi mesec brezplačno.

FreeAgent

Ocenjeno na 4,5 / 5 zvezdic na TrustPilotu, FreeAgent vam lahko pomagajo ostati na vrhu davka, upravljati stroške in ustvarjati račune v trenutku. Ima zelo urejeno armaturno ploščo, tako da točno veste, na čem želite delati. Prav tako lahko dobite samodejne davčne napovedi in opomnike.

Imajo odlične računovodje za podporo v Veliki Britaniji, ki vas bodo vodili po potrebi. Začetek je brezplačen. Kreditna kartica ni potrebna.

Chargebee

Chargebee vas bo vedno spremljal v skladu z najnovejšimi davčnimi pravili, naj gre za zahteve glede skladnosti ali zaplete EU-DDV. Pravzaprav lahko z uporabo te rešitve upoštevate GAAP & MSRP za enostavno mešanje vašega SaaS Računovodstva s stalno spreminjajočim se finančnim oddelkom.

Poleg tega lahko Chargebee integrirate in sinhronizirate s kopico drugih aplikacij, da še bolj poenostavite svoje računovodstvo. Omogoča vam, da ves čas spremljate tudi napoved, kar vam pomaga bolje razumeti najnovejšo krivuljo.

Čaka nas še več funkcij, zato jih preverite in preverite, ali je primeren za vas.

ZipBooks

Enostavno, a učinkovito, ZipBooks je oprano s funkcijami, za katere niste vedeli, da jih potrebujete. Na primer, lahko stranke povabite, naj po plačilu zapustijo ocene. To pomaga pri izgradnji vaše spletne prisotnosti in privabljanju več strank.

Račune lahko ustvarite s samodejnim obračunavanjem in celo nastavite opomnike. Knjigovodstvo in poročanje postanejo pametnejši z ZipBooksom, saj lahko uporabite preprosto usklajevanje, barvno kodiranje, samodejno kategorizacijo in celoten sklop poročil.

ProfitBooks

Super za ljudi z malo ali nič računovodskega znanja, ProfitBooks je preprost in hitro raste na trgu. Ustvarite lahko čudovite račune, spremljate stroške in upravljate zaloge. Po tem lahko po potrebi podatke preprosto delite med člane svoje ekipe.

Ta rešitev je 100-odstotno brezplačna za uporabo in ponuja tri različna jezikovna podpora za klepet, kar je neverjetno. Brez omejitev, brez skritih pristojbin in nobenih strun.

Zaključek

Prepričan sem, da bo vaše računovodstvo z uporabo teh rešitev v oblaku veliko lažje. Dejansko boste prihranili veliko časa, denarja in energije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map