7 najboljših SaaS HRMS za startupe in podjetja

HR je ljudski poklic. Ljudje, bolje rečeno, zaposleni vodijo podjetja.


Zato je ključnega pomena, da jih motivirate in pametno upravljate. Zahvaljujoč tehnološkim prebojem, kot je HRMS programska oprema, ki vključuje umetno inteligenco in avtomatizacijo, so procesi HR postali manj zahtevni.

Ko se vaše podjetje razvija, se začnejo pojavljati različne težave, ki vključujejo skaliranje, upravljanje procesov in podatkov, optimizacijo delovne sile in drugo. Z naraščajočim številom zaposlenih se tudi upravljanje človeških virov zaplete, od pregledovanja, najema, usposabljanja in upravljanja plač, do skladnosti s predpisi. Poleg tega ostanejo vaše občutljive informacije razpršene po številnih lokacijah in mapah.

Posledično povzroči izgorevanje HR, hkrati pa zniža splošno učinkovitost.

Toda s konkurenco od vrat do vratu, kjer je čas denar, si ne morete privoščiti neučinkovitosti, zlasti v fazi rasti.

Torej, če vaš HR postopek še vedno upravlja s preglednicami in papirjem, ki se skrivajo v vaši zbirki, nekaj zamudite!

Kaj je rešitev?

Programska oprema za upravljanje s človeškimi viri ali HRMS!

Kaj je HRMS?

Preprosto povedano, HRMS je programska oprema, ki izkorišča moč tehnologije za upravljanje HR procesov. Njegov cilj je povečati učinkovitost in produktivnost vašega podjetja z avtomatizacijo ročnih in ponavljajočih se nalog. Posledično lahko vaša HR-ekipa dobro upravlja procese in najde več časa za druge pomembne dejavnosti za rast poslovanja.

Programska oprema zajema različne vidike upravljanja s človeškimi viri, vključno z:

 • Načrtovanje delovne sile
 • Zaposlovanje
 • Na vkrcanje
 • Postopek potrditve zaposlitve po preizkusnem obdobju
 • Upravljanje informacij o zaposlenih
 • Transakcija in upravljanje politik
 • Spremljanje udeležbe in časa
 • Obdelava plač
 • Izračuni sprememb plač
 • Postopek odstopa
 • Pravila in predpisi za komuniciranje in upravljanje
 • Angažiranje zaposlenih
 • Zakonska skladnost
 • Poroča MIS
 • Usposabljanje in razvoj
 • Ocena uspešnosti
 • Načrtovanje nasledstva

Zakaj podjetja potrebujejo HRMS?

Način pisala in papirja lahko v začetnih fazah pomaga, vendar ne raste za vaše podjetje, medtem ko raste. Za mala in srednje velika podjetja je uporaba spodobne HRMS pomembna, saj lahko pospeši proces rasti z avtomatizacijo zapletenih opravil in hkrati odpravi morebitne napake, ker lahko tudi manjše napake usodno vplivajo na vašo produktivnost.

HRMS, zasidran z novimi tehnologijami, kot sta analiza podatkov in avtomatizacija, koristi ne le delodajalcem, temveč tudi zaposlenim in strankam, saj prave informacije lahko pridejo na pravo mesto in ob pravem času.

A poročilo pravi, da naj bi svetovni trg HR-programske opreme do leta 2030 znašal dobrih 30 milijard dolarjev. Napoveduje tudi 9,4-odstotno rast v obdobju 2017–2025.

Oglejmo si nekaj njegovih prednosti za sodobna podjetja.

Učinkovito upravljanje zaposlenih

Vaša HR ekipa lahko spremlja udeležbo in delovni čas zaposlenih, tako da zagotovite največjo produktivnost in nadomestilo za nadure. Prav tako lahko upravljate usposabljanje, plače, uspešnost in boljši angažma zaposlenih, da se lahko počutijo navezani na vašo organizacijo.

KPI spremljanje

HRMS lahko natančno avtomatizira celoten postopek spremljanja ključnih kazalnikov uspešnosti (KPI), da pokaže učinkovitost zaposlenih pri doseganju zastavljenih ciljev. V ta namen lahko spremlja trajanje zaposlenega v vlogi, odsotnost, čas za dosego ciljev itd..

Spodbuja samooskrbo zaposlenih

Ena najboljših lastnosti HRMS je samopostrežna storitev zaposlenih, kjer lahko dostopajo do svojih profilov in portala. Vključuje podrobne informacije o pogojih in pravilih podjetja, politiko zapuščanja, izplačilo plač, odstopni postopek itd., Zato jim ni treba vsa vprašanja nasloviti na kadrovsko službo. Tako prihrani čas za obe strani.

Za iskanje listov zaposlenim ni treba več pisati vloge. Uporabijo ga lahko prek samega sistema in preverijo tudi preostalo stanje dopusta, seznam počitnic, prihajajoče dogodke in druge funkcije.

Odpravlja človeške napake

Avtomatizacija odpravlja človeške napake, ki bi lahko stale podjetja v smislu skladnosti s predpisi, stroškov in časa. Zmanjša možnost napak in podvojenih vnosov, kar zagotavlja brezhibno izvajanje nalog.

Varnost podatkov in zasebnost

Zagotavlja skladnost

Upoštevanje zveznih in državnih zakonov je ključnega pomena za dobro počutje vašega podjetja. Če se z njim ne ravnate dobro, lahko resno ogrozi vaše podjetje v smislu ugleda in kazni. HRMS redno posodablja vse zakonske spremembe, da se zagotovi skladnost.

Zakaj programska oprema za uporabo v oblaku ali SaaS HRMS?

Namesto da bi uporabljali tradicionalno lokalno programsko opremo, kjer morate kupiti vse, se lahko odločite za programsko opremo SaaS (Software-as-a-service), ki je nameščena v oblaku. Je na podlagi naročnine, kar pomeni, da vam ni treba plačevati za celotno programsko opremo. Ponudnik storitev vam daje pooblastilo, da ga uporabljate nekaj časa, odvisno od načrta.

Zvoni na zvonec?

Ja, kot Netflix!

Za razliko od lokalne programske opreme SaaS model ne zahteva namestitve in konfiguracije. Vse je vnaprej pripravljeno in lahko začnete uporabljati čez uro ali dve. Tako lahko prihranite stroške in čas, brez skrbi glede vzdrževanja.

Programska oprema SaaS, ki prebiva v oblačnem okolju, omogoča boljšo razširljivost, saj lahko izberete programsko opremo glede na vaše organizacijske sposobnosti.

Če želite v svojo organizacijo vključiti HRMS, razmislite o sprejetju programske opreme SaaS. V pomoč vam je nekaj najboljših programskih programov, ki so na voljo za raziskovanje.

Freshteam

Korak povežite z zaposlenimi, ki uporabljajo Freshteam inteligentno upravljanje vseh kadrovskih procesov in sprejemanje odločilnih odločitev. S svojim sistemom za sledenje aplikacijam lahko pošljete kandidate, načrtujete razgovore in najamete prave kandidate. Naredite jih s portalov za zaposlitev, kariernih mest, napotitve zaposlenih, prodajalcev, spletnih mest za socialne medije in še več.

Ustvarite kazalnike rezultatov intervjujev, dodajte ekipe za najem, stopnje dela in prilagojene prijavne obrazce za vsako delovno mesto. Vse podatke o kandidatih, vključno z e-poštnimi sporočili, življenjepisi, rezultati, zgodovino interakcij, povratnimi informacijami itd., Lahko hranite na enem mestu s kandidatom 360. Med načrtovanjem razgovorov lahko povabite člane odbora in pustite povratne informacije. Programska oprema vam omogoča tudi upravljanje ponudb za delo in konfiguriranje polj, zapisovanje odločitev in pripravo pisem s ponudbo.

S Freshteamom lahko gladko vkrcate tako, da predhodno začnete postopek za izpolnjevanje dokumentacije in izpolnjevanje obrazca. Prvi dan mizarjev prihrani, da bodo lahko razumeli vrstnike in organizacijo. Ko dokument podpišete, jih lahko naložite v njihov profil, jim ustvarite naloge, spremljate njihove dejavnosti in pošljete opomnike za dokončanje postopka vkrcanja..

Povlecite in spustite polja obrazca, da ustvarite informacije o zaposlenih, vzdržujete organizacijske grafikone, da prikažete vse subjekte v strukturi podjetja z njihovimi imeni, oddelki in položaji. Ustvarite in izvajajte pravilnike o odmerjanju za koledarsko leto, jih preprosto preslikajte v določene skupine, lokacije, izmene ali oddelke v celotni organizaciji. Prav tako lahko sledite listjem, ustvarjate poročila o odmerkih in opazite odsotnosti ter puščate trende.

Z njegovo mobilno aplikacijo, ki je na voljo v iOS in Android, lahko izbirate brez težav, tako da pošiljate e-pošto, pošiljate povratne informacije in sprejemate odločitve. Prijavite se za dopust ali odobrite / zavrnite prošnjo nekoga drugega s pipo in dostopajte do evidenc zaposlenih od koder koli.

Žajbelj HRMS

Osvojite vse svoje HR izzive in sprejmite pametne odločitve Žajbelj HRMS povečati učinkovitost svoje organizacije. Ponuja dinamično rešitev za upravljanje celotnega življenjskega cikla zaposlenih od najema do upokojitve. Programska oprema je obsežna, tako da vas še naprej podpira pri rastočih potrebah.

Najemite nadarjene ljudi, obdržite najboljše in z lahkoto določite notranje zaposlene za vodilne položaje. Pomaga vam tudi zmanjšati promet zaposlenih z večjo angažiranostjo. Izboljšajte upravljanje s časom za vsakega zaposlenega in pokrivajte odhodke in udeležbo, razen upravljanja plač, pregledov uspešnosti, ugodnosti, samopostrežne storitve itd..

Odpravite drage napake pri vpisih in vpisovanju podatkov, obenem pa se izognite bolečim papirjem, ki so povezane s koristmi. Analiza tveganja omogoča merjenje zaposlenih na podlagi njihovih informacij, statistike, spretnosti, uspešnosti, zavarovanja, demografskih podatkov in več.

Omogoča obsežne tečaje inštruktorjev in učenje na zahtevo, da programsko opremo na najboljši možen način uporabljajo prek univerze Sage. Baza znanja Sage, Sage City in Sage Resources so na voljo za podporo 24/7 in vam pomagajo rešiti poizvedbe ter ponuditi najnovejše posodobitve programske opreme takoj, ko jo izdajo.

Gusto

Vrnite uslugo trdi ekipi, tako da jih podprete s celovitim HRMS-om, Gusto. Vsi procesi, od najema, vkrcanja in plačila do izvedbe in napredovanja; vse je brezhibno z uporabo programske opreme.

Ustvarite profesionalna pisma s ponudbo, na krovu novih mizarjev se izogibajte papirju in jim dovolite, da zapolnijo svoj profil. Vse dokumente lahko digitalno shranite v programsko opremo, da ostanete organizirani. Dnevi bolečih in tveganih plačnih procesov so končani; uporabite poenostavljeno plačilo programske opreme in enostavno vložite davke.

Samodejno sinhronizira vse podatke, povezane s sledenjem časa, planom ugodnosti, novim najemom in še več. Naj bodo zaposleni srečni, zdravi in ​​zavarovani z isto programsko opremo, ki lahko nahrani vaše načrte na plačilni listi. Podarite virom in orodjem svoje ekipe z Gusto, da si s Gusto Cashoutom, prejemki dnevnic, nadomestilom delavcev in pokojnino v višini 401 (k) in 529 prihrankov v šolah zagotovite finančno prihodnost..

Poleg tega ponuja še druga orodja, kot so finančna pomoč za mala podjetja, kalkulator za stopnjo opeklin, kalkulator davka na delodajalca, orodje za primerjavo plač in nov kontrolni seznam za najem. Programska oprema je skladna s HIPAA, ACA in ERISA. Lahko upravlja zahteve COBRA in po e-pošti pošlje zaposlenim, da izpolnijo dokumentacijo po odhodu iz organizacije.

Cezanne HR

Ni pomembno, ali je vaša organizacija majhnega obsega, srednje velika ali velika, Cezanne HR ima hrbet, da racionalizira vse vidike svojih HR prizadevanj. Ta sodoben HR-paket, ki temelji na oblaku, vam omogoča učinkovito upravljanje in podporo delovne sile z uporabo vrhunskih tehnologij, orodij za avtomatizacijo in impresivnih funkcij.

Kot pomoč podjetjem v več kot 100 državah, Cezanne HR ponuja prevod v 10 različnih jezikih brez dodatnih stroškov. Prav tako podpira beleženje finančnih podatkov v vaši lokalni valuti in olajša več pisarn po vsem svetu z lastnimi odobritvenimi tokovi, stroškovnimi centri, HR portali in skrbniškimi dovoljenji. Sistem ponuja optimalno prilagodljivost za izvajanje različnih nalog, od dodajanja zaposlenih do selitve in vsega vmesnega.

Ponuja spletni portal 24/7, napolnjen s strokovnimi članki, priročniki, nasveti za nastavitev, usposabljanje, svetovanje, pametna obvestila, vgrajeno poročanje, nastavljivi obrazci, učinkovito upravljanje delovnega toka in storitve izvajanja. S svojo delovno silo se dobro vključite s svojo mobilno aplikacijo in spletnimi orodji za izboljšanje sodelovanja in učinkovite komunikacije.

Ne zapravljajte časa za vzdrževanje, ker Cezanne zanj skrbi poleg občasnih posodobitev. Vsi vaši podatki so varni z napredno varnostjo in zaščito podatkov s šifriranjem, gesli in skladnostjo s GDPR. Poleg tega njegova odprta arhitektura pomaga izboljšati vašo storilnost in omogoča enostavno povezovanje aplikacij s tretjimi aplikacijami.

Ljudje HR

Ste naveličani zapravljati čas za monotona opravila?

Uporaba Ljudje HR avtomatizirati te procese in se osredotočiti na področja, ki zahtevajo več pozornosti. Zdaj pozabite na spremljanje bolezni, posodabljanje podatkov zaposlenih, odobritev dopustov, sestavljanje vpogleda v promet in podobno. S sistemom sledenja prosilcem lahko najamete in obdržite talente, ki ustrezajo vaši organizaciji organizacije. Delite prosta delovna mesta na različnih zaposlitvenih portalih ter prepoznajte in povežite se z ljudmi, ki lahko pomagajo pri razvoju vašega podjetja.

Predstavite kadrovske informacije z izčrpnimi grafičnimi poročili poslovnim vodjem in poiščite priporočila in akcijske načrte. Naučite se pri drugih kadrovskih strokovnjakih prek HRMS in izboljšajte svoje odločanje. Prav tako lahko primerjate svoje vpogled v kadrovske odnose z drugimi podjetji v vaši panogi, da določite področja, ki jih je treba izboljšati.

Bolje se povežite s svojimi zaposlenimi in jim pomagajte optimizirati svoj potencial s svojim dinamičnim sistemom upravljanja uspešnosti. Poiščite svoje najboljše izvajalce in tiste, ki potrebujejo nekaj pomoči, da izboljšajo svoje delovanje. Ljudje HR omogočajo nemoteno migracijo podatkov v novi sistem in strokovno usposabljanje za uporabo programske opreme v največji možni meri.

Tudi brez dobrega tehničnega znanja lahko to programsko opremo uporabljate zaradi svoje preprostosti in prijaznosti do uporabnika.

Zenefits

Upravljanje procesov HR ni več glavobol, če ga imate Zenefits ki vašemu podjetju koristijo na številne načine. S samo klikom lahko pošljete ponudbena pisma z vsemi bistvenimi podrobnostmi, skupaj s povezavo za sprejetje spletne ponudbe. Za to ponuja izvrstne predloge za ponudbena pisma ali možnost nalaganja ločenega.

Njegov partner Checkr izvaja celovito in hitro preverjanje ozadja programske opreme. Novim mizarjem omogoča, da se sami vkrcajo z mobilno aplikacijo ali spletnim mestom Zenefits in prvi dan shranijo težave. Programska oprema digitalno oblikuje davčne dokumente za mizarje na podlagi razpoložljivih informacij.

Spodbuja vas, da brez papirja ponujate funkcijo digitalnega podpisa. Z nemoteno integracijo s Slack, Salesforce, G Suite itd. Se lahko novi zaposleni samodejno prijavijo v svoje račune. Ponuja dinamične grafikone organizacije in imenik zaposlenih s potrebnimi podrobnostmi za izboljšanje medfunkcijske komunikacije.

Avtomatizirajte dogodke za zaposlene, kot so napredovanja, premestitve ekip / oddelkov, odpovedi, odstop in še več. Programska oprema proaktivno sinhronizira podatke in vse spremembe, izvedene v realnem času, tako da se lahko odražajo povsod. Ne samo da podpira vaše zaposlene, ampak tudi drugo delovno silo, vključno s svobodnjaki, neodvisnimi izvajalci in svetovalci. Z avtomatizacijo nalog ostanite skladni z vladnimi predpisi.

Ustvarite in upravljajte svojo politiko PTO, pustite zahteve, nastavite datume izklopa in uporabite svoj samodejni kalkulator uravnoteženja PTO, da prihranite čas. Podpira poslovno inteligenco tako, da poroča povzetke nadomestil, dejavnosti štetja, statistike o enakih možnostih, stopnji prometa in odobrenih delniških opcijah.

BambooHR

Vaši zaposleni so premoženje vašega podjetja in najbolj pomembni. Upravljajte jih previdno z uporabo BambooHR, ki je vse v enem programska oprema za zbiranje, organiziranje in analizo podatkov zaposlenih. Izboljšajte celoten postopek zaposlovanja in vkrcanja, pametno upravljajte z nadomestilom in razvijte trajnostno kulturo podjetja.

BambooHR vam omogoča shranjevanje vseh informacij v eno samo varno bazo podatkov, ki jo poganjajo dinamična orodja za urejanje in poročanje za hitrejše delovne procese. Nadzira ga s spletnim mestom ali mobilno aplikacijo, do katere lahko dostopate kadar koli in kjer koli.

Prilagodite svoje formalnosti in papirje, da olajšate postopek vkrcanja za manj naporen prvi dan. Vsebuje e-podpise, tako da lahko digitalno upravljate zapise in preprečujete, da bi se na vaši mizi zbrali papirji. Čas za sledenje, PTO, ugodnosti, vodenje obračuna itd. So navdušeni nad BambooHR.

Omogoča vam bolj poglobljen vpogled v upravljanje uspešnosti, zadovoljstvo zaposlenih in druge pomembne statistike za oblikovanje vašega naslednjega načrta delovanja. Trenutno ima več kot 1,56 milijona aktivnih uporabnikov po vsem svetu in ponuja tudi sedemdnevno brezplačno preskusno različico, s katero lahko pridobite praktične izkušnje s programsko opremo.

Zaključek

Kadrovski procesi so eden najpomembnejših vidikov sodobnih podjetij, naj bo to zaposlovanje, izplačilo plač, uspešnost ali napredovanje. Zahteva veliko raven natančnosti, celo majhna napaka se lahko izkaže za drago. Vendar ne skrbite več; v svojo organizacijo vključite HRMS, ki temelji na oblaku, za avtomatizacijo vseh nalog z ničelno napako.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map