Geekov vodič po zagonu prve spletne trgovine

Spletne trgovine so odličen način za eksperimentiranje z ustvarjanjem (skoraj skoraj) pasivni dohodek. Če ste tehnični ponudnik, lahko prodajalno v nekaj urah prestavite v trgovino in takoj začnete prodajati.


Vendar morate zagotoviti, da vaša trgovina privablja prave vrste kupcev, ki so pooblaščeni in pripravljeni na nakup.

Ta priročnik za začinjenega geek-a bo potekal skozi “vstope in izhode” v zagon spletne trgovine.

Izbira domene

Pri izbiri blagovne znamke boste najprej potrebovali dobro predstavo o tem, kaj želite prodati.

V nekaterih primerih vam bo ohranjanje blagovne znamke povsem splošno omogočilo spreminjanje zalog brez prevelikega hrupa.

Prilagoditev trženja in spletnega oblikovanja bo v primerjavi z ‘začenši iz ničMorali obnoviti povsem novo spletno nišno spletno trgovino.

Pri registraciji domene se je dobro igrati z generatorji imen.

Vedno upoštevajte črkovanje v drugih jezikih in v naslov vključite ključno besedo, če lahko.

Pred začetkom zaženite imena nekaterih prijateljev.

Splača se potruditi, da dobite svoje pravica do identitete blagovne znamke, saj bo pripomogel k prodaji izdelkov za vas.

Poznavanje vaših strank

Ne glede na to, ali ste v njem, ker imate radi določen izdelek ali spletno trgovino izdelujete kot projekt, ki temelji na dobičku, boste morali pripraviti načrt za prepoznavanje in usmerjanje vaše idealne stranke.

Orodja za analizo družbenih medijev, kot so Buzzsumo vam lahko pomaga raziskovati vrste vsebine in priljubljena spletna mesta ter prepoznati ključne vplivneže, s katerimi boste dosegli svoj cilj. Vse to vam bo pomagalo sestaviti celostna pokrajina strank.

Ko sestavite kakršen koli vpogled v opombe, boste morali ustvariti nabor osebnih strank. To je vaja, kjer sestavite reprezentativni primer tipične stranke, vključno s stvarmi, kot so:

 • Njihov povprečni proračun za nakupe
 • Vsebine, ki jo redno berejo in delijo
 • Računi, ki jim sledijo na družbenih medijih
 • Naprave, ki jih uporabljajo.

Te perspektive strank bi morale biti osrednja os vašega načrtovanja vsebine in razvoja blagovne znamke.

Informacijska arhitektura

Odlično spletno mesto za e-trgovino se začne z logično strukturo spletnega mesta, optimizirano za pomoč strankam hitro in enostavno poiščite, kar si želijo.

Na začetku, stopnje, ne skrbite, da boste nabrali veliko izdelkov v svoji spletni trgovini. 20-30 izdelkov je dober začetek in vedno lahko dodate in odvzamete na podlagi poročil o prodaji v mesecu ali dveh.

Ne zadržujte nobene zaloge sami in samo izberete pripravljeno popis izdelkov na drobno je odličen način za boj proti kakršnim koli težavam z zalogami ali prihodki. Oglejte si tečaj Udemy, če želite izvedeti več o tem kapljica.

Glede kategorizacije pozabite na abecedni seznam in namesto tega označite izdelke po vrstah. Raziskave tekmovalcev vam lahko pomagajo pri izdelkih, ki jih potrebujete za prodajo, in o tem, kako jih razvrstiti.

Bič Amazonko za najbolj prodajane in priljubljene kategorije izdelkov.

Tu je nekaj osnov, ki jih mora vaša trgovina zajemati:

 • Domača stran
 • Strani glavne kategorije
 • Strani izdelkov
 • O nas
 • Informacije o pošiljanju in velikosti
 • Politika zasebnosti in vračila
 • Kontaktiraj nas
 • Vsebina spletnega dnevnika Blog +

Vedno morate s svojo strukturo spletnega mesta zagotoviti, kakšni so vaši obiskovalci od domače strani ne več kot tri klike.

V začetnih fazah izdelave trgovine ne prezrite strani spletnega dnevnika. Dodajanje informativne vsebine in člankov o vaših izdelkih bo povečalo vašo avtoriteto in pomagalo strankam, da se navdušijo za nakup.

Lahko vnaprej napišete nekajmesečne vrednosti tedenskih objav vnaprej ali nalogo pošljete zunanji piscu.

Nastavitev trgovskih storitev

Izbira gostitelja e-trgovine je osebna odločitev, saj ima vsak svoje prednosti in privlačnost.

Lahko se odločite za odprtje tržnice na Amazonu, eBayu ali Etsyju ali pa se odločite za izdelavo svojega spletnega mesta po meri s svojega namenskega strežnika z uporabo nekaj podobnega kot Magento ali Drupal (če imate stopnjo usposobljenosti in želite popoln nadzor).

Če želite storitev, ki je enostavna za uporabo in še vedno omogoča prilagajanje, lahko spletno trgovino naredite z uporabo naročnine kot storitev (Saas), na primer Shopify, WooCommerce, BigCommerce, itd.

Vaša odločitev pri izbiri storitve mora upoštevati vaše potrebe po:

 • Enostavnost prilagajanja zalog in spletnega oblikovanja
 • Varnostne zahteve glede sprejemanja več načinov plačila in varovanja podatkov stranke
 • Trženjski vtičniki in orodja za analizo
 • Sposobnost sinhronizacije ravni zalog s prodajo
 • Metode za izračun davka na promet (v ZDA) in vodenje poslovnih knjig, računov itd.
 • Izberite funkcije, kot so personalizacija izdelkov ali orodja za prilagajanje, namenjena uporabnikom.

Promocija vaše trgovine

Ko posodobite svojo trgovino, boste morali razmisliti o svojih tržnih metodah, s katerimi boste lahko privabili potrošnike in postopoma oblikovali uvrstitve na spletnem mestu..

Nastavitev Facebook oglaševanja na majhen dnevni proračun je razmeroma enostavna; vendar je za pravilno ciljanje oglasov potrebno malo več dela.

Idealno ciljate, da oglaševalske objave v svojih trgovinah usmerite na približno 70.000 uporabnikov Facebooka (v povprečju), da začnete ustvarjati dobre rezultate.

To pomeni, da vaši merili ciljanja ne smejo biti preveč široki ali preozki. Oglejte si raziskavo svoje občinstva in svoje oglase usmerite na ustrezna zanimanja in ključne besede na podlagi osebnih strank.

Razmislite tudi o spremembi naslovov, slik, videoposnetkov in „pozivov k dejanju“ ter jih preizkusite, da bi našli najučinkovitejšo formulo oglasa za svoje potrebe..

Razmislite o oglaševanju prek Instagrama, Twitterja, Snapchata – kjer koli se bodo vaše stranke izkazale, da ‘družiti seNajpogosteje na spletu.

Nekateri bodo dovolili oglaševanje ali pa boste morda morali uporabiti ideje o vsebini, ki jih ustvarijo uporabniki ali vpliv družbenih medijev, da vam pomagajo pri pridobivanju izdelkov pred očmi morebitnih oboževalcev.

Seznam e-poštnih sporočil je močno orodje za ustvarjanje potencialnih strank, zato bi morali kar najbolje izkoristiti svoje zveste oboževalce, saj jim boste ponudili ekskluzivne ponudbe in veliko vsebine, ki jih bo spodbudila k pisanju recenzij, sodelovanju z vašim trženjem in prevzemu trgovine za e-trgovino v njihovo ponudbo prijatelji.

Teče e-trgovinske e-trgovine ni pametno za nobenega pametnega podjetnika.

Izdelava spletne trgovine zahteva nekaj skrbnega načrtovanja v začetnih fazah. Ko pa nastavite in začnete oglaševati, lahko prilagodite in izboljšate na podlagi povratnih informacij strank in analitičnih poročil..

Uporabite avtomatizacijo in orodja, da čim bolj poenostavite čas upravljanja in ne bojte se sekati in spreminjati zalog, dokler ne dosežete rednih prodajnih povprečij, potrebnih za rast vašega podjetja sčasoma..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map