Kako služiti strankam v svetu socialnega odmika?

Ena od osnovnih tem v zvezi s pandemijo Covid-19 je, da svet nikoli ne bo enak.


Način dela in poslovanja se bo v nekaj mesecih bistveno spremenil in ostajal pri nas. Delno zato, ker virus ne bo nikoli izginil; ga bomo zgolj upravljali. Ključna komponenta obvladovanja virusa bo socialna distanca.

Človeška bitja so družbena bitja; všeč nam je družba drugih in za potrditev drug drugega uporabljamo fizične namige. To je tisto, kar vemo; to je tisto, kar iščemo. Zato je mnogim ljudem težko predelati novo normo. Priporočeni protokoli otežujejo socialna vprašanja, vgrajena v poslovne odnose.

Kako lahko izrazite svojo zavezo brez srečanja iz oči v oči? Kako zagotavljate empatično storitev prek digitalnega vmesnika?

Socialna oddaljenost na delovnem mestu

Na splošno poslovna ekonomija predvideva, da lahko iztisnete več dobička tako, da v enem samem prostoru zložite čim več zaposlenih. To ni več izvedljivo. Za lastno zdravje in zdravje kupcev morajo biti zaposleni na nekaj metrih. To bo pomenilo manj zaposlenih na kvadratni meter. To bo povzročilo;

 • Manj pisarn in tovarn odprtega načrta. Te delovne prostore bodo potrebovale jasne razmejitve, kot je mejna črta, narisana na tleh ali višjih predelnih stenah in pleksi steklo, da se fizično oddaljijo in zaščitijo delavce pred nalezljivimi kapljicami zaradi kihanja ali kašlja.
 • Naložbe v ustvarjanje bolj zdravega delovnega okolja. Na primer, namestite ali izboljšate zračne filtre ali IoT naprave, kot so senzorji za zagotavljanje podatkov o okoljskih pogojih.
 • Čistilno osebje ali storitvena podjetja bodo postali pomembnejši pri poslovanju.
 • Maske, sredstva za zaščito in osebna zaščitna oprema (PPE) postajajo sestavni del uniform in delovne opreme.
 • Uporaba rotacijskih premikov in prilagodljivih ur. Uporabljeni bodo za zmanjšanje števila zaposlenih na enem mestu.
 • Če obstaja več vlog, ki morajo pravočasno opraviti podobno nalogo, se lahko te naloge združijo tako, da jih lahko opravlja eno ali manj zaposlenih, medtem ko ostali zaposleni delajo na daljavo. Odgovornost združenih nalog se lahko izvaja na rotacijski shemi.

Storitve strank se bodo spremenile. Kako živahni so zdravstveni protokoli za organizacijo, bodo določili pripravljenost strank, da jih pokvarijo. Torej podjetja;

 • Morali bodo prikazati svoje zdravstvene protokole, da bodo pridobili verodostojnost pri gostujočih strankah.
 • Vadite nadzor dostopa za upravljanje pretoka strank in njihovega tveganja
 • Preusmerite čim več njihovih storitev na spletu, tako da lahko stranke oddaljujete na daljavo.

Pojdi na oblak

osebje za podporo strankam dela od doma

Organizacije se trudijo, da bi reorganizirale vodenje svojih dejavnosti. Mandati za zapiranje, predpisi o socialni distanciranju in socialna tesnoba zaradi pandemije otežujejo prihod v pisarno. Tako delodajalci kot zaposleni razumejo, da je treba preživeti delo.

Kako pa lahko organizacije ostanejo produktivne, varne za zaposlene in strankam zagotavljajo učinkovito storitev?

Odgovor je v oblaku.

Zaposleni, ki delajo od doma, zunaj kraja ali na poti, morajo dostopati do virov organizacije za delo. Pošiljanje datotek naprej in nazaj ni učinkovito, saj morajo delavci nenehno dostopati do podatkov, obdelovati podatke in zagotavljati analize. Edina rešitev, ki delavcem omogoča delo od kjer koli in še vedno imajo na dosegu roke celotna sredstva podjetja, je oblak.

Oglejte si, kako je v frizerskem salonu mogoče osebje, mobilno ter na daljavo komunicirati in sodelovati z uporabo Slack-a.

Večini zaposlenih, ki opravljajo administrativna ali pisarniška opravila, ni treba v pisarno, da bi delali. Poslovne funkcije, kot so ERP, CRM, računovodstvo in podobno, se lahko izvajajo iz oblaka, ne da bi pri tem izgubili učinkovitost. Dejansko ima delo na daljavo veliko koristi zaposleni, delodajalci in kupci.

Uporabite umetno inteligenco

Svet trenutno teče po podatkih. Toda zbiranje podatkov ni več dovolj; ga je treba obdelati, analizirati in ukrepati. Umetna inteligenca vzame to še dlje, ko na kognitivne funkcije uporabi podatke, tj. Ne deluje samo na podatke, ampak se lahko iz njih tudi nauči. Obdelava in odločanje AI se lahko zgodita v delih sekunde, kar daje tehnologiji očitno prednost pred človeškimi reakcijskimi časi.

Strojno učenje, prepoznavanje govora bodo uporabljeni v več poslovnih procesih.

Na primer, CRM bo uporabljal chatbote, ki lahko prepoznajo govor in obravnavajo poizvedbe strank, ali pa bo ERP napovedal povpraševanje in pripravil načrt upravljanja virov, ki znižuje stroške. Te funkcije niso nove; so standardno v oblaku.

Tu je Googlova rešitev za kontaktne centre v oblaku; oblak uporablja za povezovanje oddaljenih agentov s strankami s katere koli komunikacijske platforme (vključno s telefonom, e-pošto, socialnimi mediji in klepetom v živo). Rešitev združuje prepoznavanje govora, obdelavo naravnega jezika in AI za obdelavo preprostih poizvedb za reševanje ali zbiranje informacij, preden jih posreduje agentu.

Sprejeti avtomatizacijo

Avtomatizacija je večinoma povezana z roboti, ki delujejo v tovarnah. Razširila se bo na pomen več, tehnologijo vozil brez voznikov pa bodo uporabljali v rudnikih skupaj z robotsko rudarsko opremo. Tovarne bodo delovale brez človeškega posredovanja in jih potencialno upravljale od milj.

Manj znana, a kmalu enako pomembna oblika avtomatizacije bi bila robotska avtomatizacija procesov (RPA). Programska oprema RPA izpolnjuje ponavljajoče se naloge, ki temeljijo na pravilih. V bankah, odvetniških pisarnah in distribucijskih centrih jih že v celoti uporabljajo.

Avtomatizacija, ki jo poganja AI, bo uporabljena za zmanjšanje delovne obremenitve zaposlenih. Samodejni AI je učinkovit pri odstranjevanju administrativnega dela na papirju. Oddaljeni zaposleni nimajo dostopa do obrazcev, dokumentov, žigov, podpisov itd., Medtem ko je avtomatizirani AI sposoben zbirati informacije, angažirati stranke, preverjati dokumente, tehtati tveganja, sprejeti odločitev in v delnem času poročati o rezultatih..

Inteligentno sodelujte

Veliko je srečanj, ki so lahko virtualna, ne pa osebna. Na to se bomo nekaj navadili, etikete in strukture virtualnih srečanj so različne, vendar so lahko prav tako produktivne. Za prehod na virtualne sestanke bo potrebna naložba, da zaposlene opremimo s prenosniki, zanesljivim internetom in potrebno programsko opremo.

Platforme za sodelovanje v oblaku so orodja, ki bodo združila ekipe. Platforme za sodelovanje v oblaku imajo standardne komunikacijske funkcije za govor, video, e-pošto in klepete, ki so še izboljšane z dodatnimi funkcijami, kot so skupna raba datotek, urejanje datotek, aplikacije tretjih strank, avtomatizacija in AI.

Iskreno povedano, možnosti so pri oblaku neomejene. Če si želite ogledati, kako lahko sodelovanje, avtomatizacija in AI delujejo skupaj, si oglejte, kako je Univerza v Novem Južnem Walesu uporabljala Microsoftove ekipe za predavanja, predavateljsko gradivo, razredno sodelovanje skupaj z avtomatiziranim asistentom za poučevanje, ki se je razvil v poučevanje pomoč.

Jasno je, da prilagajanje normam družbenega distanciranja ne bo nujno spremenilo delovnega mesta; pospešila bo spremembo, ki se je že dogajala. Z nekaj izjemami, ki so povezane z zdravstvenimi navadami in praksami, se je že dogajalo veliko tehnoloških sprememb. To je zato, ker je tehnologija, ki se uporablja, ekonomsko izvedljiva in učinkovita.

Pred pandemijo, podjetja so sprejemala delo v oblaku in na daljavo. Po navedbah Urad za nacionalno statistiko, 48% delovne sile v Veliki Britaniji je zaradi pandemije delalo na daljavo. To je znatno povečanje od leta 2005 približno 20% v letu 2018.

Oznake:

 • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map