Top 10 orodij za upravljanje projektov

Uspešni projekti temeljijo na uspešnem vodenju projektov. S pomočjo teh orodij križarite do uspeha!


Upravljanje projektov je skrivna omaka, ki uspešno konča projekte in podjetjem omogoča, da postanejo odlična. Ne, to ni clickbait – videl sem, da sta se dve programski podjetji od blizu (tam sem bila zaposlena) uničili v 1-2 letih zaradi slabega upravljanja projektov. Nekaj ​​drugih je videlo, da so se njihovi izdelki začeli zamujati za več mesecev. Čeprav se strinjam, da tako kot večina drugih disciplin tam vodstvo projektov vidi veliko kačjih olj in šarlatanov, ne zmanjšuje njegovega pomena in vpliva.

In kar velja za vodenje projektov velja tudi za orodja za upravljanje projektov – odlični vam lahko pomagajo povečati učinkovitost vodenja, skrajšati čas zaključka, zmanjšati zmedo in frustracijo itd. Torej, tukaj je nekaj najboljših orodij za upravljanje projektov za podjetja vseh velikosti in potreb.

Bazni tabor

Bazni tabor je v igri za upravljanje projektov že zelo dolgo. Predstavljena je bila leta 2004 in od takrat je bolj ali manj ostala zvesta svoji filozofiji preprostosti in jasnosti. To so ljudje, ki so ustvarili hiperpopularno Ruby na tirnicah spletni okvir, zato bi rekel, da vedo nekaj ali dve o oblikovanju preprostih, uporabnih stvari. ��

Basecamp ima ekipe, projekte, naloge ipd., Kot bi pričakovali, vendar bi rad izpostavil še nekaj drugih funkcij:

 • Sprostljivi klepet: Če uporabljate Basecamp, vam ni treba preklapljati med njim in orodjem za klepet za upravljanje komunikacije v realnem času. Skupinski klepeti so sposobni tudi vseh funkcij, ki jih pričakujemo te dni od aplikacij za klepet: @menice, medijske priloge, emojis in še več.
 • Dostop za stranke: Basecamp vam omogoča, da svoje stranke priklopite neposredno na svoje projekte (popolnoma nadzorujete, kaj lahko vidijo ali česa ne vidijo) in z njimi sodelujete. E-poštna sporočila obstoječih strank se lahko posredujejo v Basecamp, dobavitelje pa lahko predogled, razpravo in odobritev neposredno od Basecampa.
 • Seznami opravil: Ne glede na to, kako napredna orodja za upravljanje projektov dobimo, bo vedno na voljo seznam opravkov. Obstaja veliko, veliko primerov, ko naloge vsi dobro razumejo, vsi, ki jih potrebujemo, pa je hiter in umazan način, da jih nekje zadržimo. V Basecampu so seznami opravil dokaj močni, saj se opomniki in obvestila izvajajo samodejno, zato vam ni treba nikogar pošiljati za posodobitve stanja. ��
 • Oglasne table: Ko se lovijo možganske nevihte ali napovedi, se lahko ustvarijo – in izgubijo izjemno koristne razprave. Oglasne plošče Basecampa vam omogočajo, da takšne komunikacije pretvorite v oglasno desko, kjer lahko vaša ekipa razpravlja, reagira in pripenja datoteke.
 • Dokumenti in datoteke: Basecampova igra za upravljanje dokumentov in datotek je solidna. Vsi naloženi in shranjeni projekti in spremenjene datoteke so spremenjeni. Google Dokumente lahko neposredno delite v Basecamp in urejate.

Po mojem mnenju je Basecamp prijeten izdelek, ki je smiseln za ekipe vseh velikosti, katerih potrebe so splošne in enostavne. Da, Basecamp ni električno orodje za opravljanje zelo specializiranih nalog (recimo Agile Software Development) in podjetje tega dejstva ne skriva..

Verjetno najboljši del so cene: z 99 dolarji na mesec (da, ne glede na velikost ekipe!) Basecamp se na svoji domeni ne znajde.

Jira

Čisto za razliko od našega prejšnjega orodja Basecamp, Jira je nabor za upravljanje projektov, usmerjen k upravljanju agilnih projektov programske opreme. Kot rezultat, so vsi ciljni trg, cene, zapletenost, zmogljivosti itd. Različne. Pravzaprav ni redkost, da se programske ekipe zaženejo na Basecamp in “diplomirajo” na Jira.

Jira razvija Atlassian, podjetje, ki stoji zadaj BitBucket, ki je bil dolgo časa najprimernejši pri zaprtih virih nad GitHubom, saj je ponujal neomejeno zasebno skladišče.

Če so se vaše programske ekipe razvile do te mere, da se orodja za upravljanje projektov, ki so se do zdaj počutili lahka, zdijo neprimerna, je čas, da se premaknete na Jira. Jira ima vse od načrtovanja projektov do poročanja, sledenja hroščev do poglobitve. Tu je nekaj kul lastnosti, ki razlikujejo Jira:

 • Bogat nabor API-jev je na voljo za tiste, ki želijo zgraditi alternativne vmesnike za svoje delovne procese.
 • Plošče Scrum in Kanban.
 • Podprtih je več razvojnih metodologij. Za tiste, ki še vedno niste zadovoljni, obstaja možnost, da ustvarite svojo.
 • Integrira se z več kot 3000 aplikacijami.
 • Inteligentna avtomatizacija, kot je samodejno dodeljevanje nalog osebi, povezovanje težav s kodo itd., Zmanjša mentalno trenje in vam omogoča hitro gradnjo zapletenih delovnih procesov.
 • Zmogljivo in obsežno poročanje.

Jira je drago, vsaj v primerjavi z drugimi priljubljenimi, a lahkimi orodji za upravljanje projektov. Njeni stroški na uporabnika na mesec model (7 USD za standard, 14 USD za premijo) lahko stanejo več tisoč dolarjev na mesec za velike ekipe. Toda nato stroške poravna dejstvo, da bi brez Jira ekipe takšne velikosti preprosto potopile. ��

Asana

Asana je orodje za splošno upravljanje projektov, ki se osredotoča na hitrost in intuitivnost. Pravim hitrost, ker je Asana odličen primer dobro zasnovane aplikacije za eno stran. Vse se zgodi v trenutku, ko kliknete, kar je takšna ugodnost, ko stvari nagnite (pod pritiskom).

Tukaj je nekaj omembe vrednih lastnosti Asane:

 • Delovna obremenitev: Obremenitve so vizualni povzetek, koliko članov vaše ekipe ima na svojem krožniku. Tako lahko na prvi pogled ugotovite, ali bodo vaše marketinške, oblikovalske in inženirske ekipe lahko sodelovale pri tej ključni spremembi izdelka prihodnji mesec.
 • Vizualne časovnice: Časovni okvir projekta v Asani je vizualno sestavljen in zelo močan. Omogočajo vam, da načrtujete projekt z lahkoto in vizualno vidite, kje stoji.
 • Koledar: Koledar Asana je povezan z vsemi vašimi nalogami in načrti in lahko razkrije, kako je razporejen razpored ekipe. Če želite preveriti, ali urnik ni sinhroniziran ali je samo pokvarjen, se morate obrniti.
 • Preverjanje slike: To je samo domišljav izraz, vendar je osnovna funkcija odlična – omogoča recenzentom, da dodajo komentarje na različne dele slike. Za oblikovalske ekipe je to neprecenljivo, saj je zbiranje povratnih informacij brez posebnih vizualnih referenc ponavadi nočna mora.

Osnovna različica Asane je brezplačna in ima omejitev 15 članov ekipe. Če morate dodati več članov ali želite dobiti dostop do naprednih funkcij, kot so skrbniška konzola, zaščita slike itd., Se cene začnejo pri 10 USD na uporabnika na mesec.

Tu je veliko več in premalo prostora za pokrivanje. Bistvo je, da se je Asana hitro povečala do priljubljenosti in je odlična izbira za vodenje projektov za organizacije vseh velikosti.

Trello

Trello je osvežujoče drugačen in minimalističen prevzem upravljanja projekta. Nima nobene od prevladujočih lastnosti, ki bi zahtevale poglobljeno proučevanje in zavzetost. Pravzaprav je njegovo skupno število ključnih značilnosti mogoče prešteti na prste ene roke. Preden zavrnete oči in ga zavrnete, dajte priložnost.

Trello je prevzel koncept Kanban deska iz programske metodologije Agile in jo naredil na množični trg. Ideja je preprosta: naloge so ustvarjene v karticah, ki so zložene na eni od številnih desk, ki jih ustvarite.

Te plošče lahko predstavljajo karkoli: funkcije / razdelitve v vašem podjetju, stanje naloge ali morda celo mesece koledarskega leta. Člani skupine lahko komentirajo kartice, se vključijo v razprave, priložijo slike ipd. Ko je naloga na kartici končana, se premakne na naslednjo. Všečkaj to:

Prosti načrt Trello je dober, omejitev pa je le na številu plošč in velikosti prilog, ne pa na številu uporabnikov! Za večino ljudi je to dovolj, čeprav se načrti premij začnejo pri 10 USD na uporabnika na mesec. Če ste majhna ekipa (ali celo ena oseba!), Katerih projektov ni treba načrtno načrtovati, je Trello zabavna in učinkovita možnost!

Podio

Naslednji na našem seznamu je Podio, kar je težka ponudba za velike skupine in podjetja, ki potrebujejo prilagoditev in CRM zmogljivosti.

Zakaj torej uporabljati Podio? Tu je nekaj razlogov:

 • Prilagodljivost: Za razliko od številnih konkurentov ima Podio obširne možnosti prilagajanja. To vam omogoča, da ne samo spremenite način delovanja svojih modulov, ampak se znebite tudi delov, ki niso pomembni za vas.
 • Vgrajen CRM: Podio CRM je skupaj z upravljanjem informacij o strankah, sledenjem poti strank, sledenjem potencialnim strankam in drugimi ključnimi lastnostmi v CRM-ju.
 • Upravljanje zaposlenih: Podio ima prvovrstno podporo za upravljanje zaposlenih, ki vam omogoča, da z enega mesta upravljate stroške, počitnice, tokove dejavnosti in še več..
 • Vodenje projektov: Sodelovanje s strankami, povezovanje e-poštnih sporočil z nalogami, natančne pravice dostopa, načrtovanje projektov Scrum in ustvarjanje sprintov, vse je vključeno.
 • Upravljanje dogodkov, upravljanje e-pošte, poslovno upravljanje. . . seznam se nadaljuje! ��

Medtem ko ima Podio brezplačen načrt, ponuja le osnovno upravljanje nalog. Odkrito povedano, malo razloga je, da bi uporabili osnovni načrt, razen za občutek platforme. V plačanih stopnjah so sproščene resnično zmogljive funkcije, ki se gibljejo od 9 do 24 dolarjev na uporabnika na mesec.

Skupinsko delo

Zvesto svojemu imenu, Skupinsko delo ekipam omogoča sodelovanje in učinkovitejše delo, hkrati pa omogoča, da deležniki vedno ohranjajo pogled na projekt na visoki ravni.

V timskem delu so vgrajene plošče, ki so podobne Trello, in časovno sledenje, tako da če iščete čisto, uporabno aplikacijo s temi funkcijami, je timsko delo za vas. Brezplačna je uporaba, če imate do pet uporabnikov, medtem ko se načrti premij začnejo pri 9 USD na uporabnika na mesec.

Preden to zaprem, želim omeniti, da je timsko delo skupek izdelkov, med katerimi je aplikacija za upravljanje projektov. Ponujajo tudi CRM, programsko opremo za pomoč uporabnikom, sistem za upravljanje z dokumenti, aplikacijo za klepet (na primer Slack) in drugo. Oglejte si jih tukaj.

Zračni

V smislu čiste inovacije, Zračni je najbolj zanimiv razvoj poznega, ko gre za orodja za upravljanje projektov. Airtable si lahko predstavljate kot preglednice na steroidih – in celo podjetje ga tako opisuje -, vendar po mojem mnenju ta pogled ne vpliva na zmožnosti tega orodja.

Zdaj je ena komponenta Airtable res preglednice, vendar je tako napolnjena s funkcijami, da lahko začnete sovražiti vaš najljubši program za preglednice! Mislim, samo poglej to:

To je jedrnato kot preglednica, vendar ima vizualno ločevanje opravil, barvite oznake, ki jih je mogoče takoj razlikovati, sposobnost dodeljevanja nalog ljudem, obvestila in naprej in naprej.

Dodatna funkcija je Blocks, ki so majhni, popolni in specializirani moduli, ki jih lahko vključite v svoje delovne procese za povečanje produktivnosti. Vem, da se sliši abstraktno, zato je tu nekaj konkretnih primerov: zemljevidi in geokodiranje, Ganttove karte, črte / črte / raztresene ploskve, ustvarjalec vizualnih strani, 3D-raziskovalec modelov, časovni sledilnik, organizacijska shema – no, brez sape sem! Bistvo je, da ti Bloki delujejo in jih lahko spustite v katero koli od vaših opravil in delovnih procesov.

To združite z običajnimi funkcijami, kot so upravljanje dokumentov, Kanban plošče, koledarji in imate na dosegu nekaj neverjetnega.

Najboljši del so cene: prosti načrt omogoča skupinam neomejene velikosti, pri čemer je edina omejitev, da posamezna podlaga (list) ne sme vsebovati več kot 1200 predmetov. Zveni mi precej neustavljivo!

Obstaja a Tečaj Udemy za podjetnike če vas zanima učenje Airtable.

Microsoft Project

Ko Microsoft nekaj naredi, to morda ni najlepša stvar doslej, vendar delo opravi dobro in ljudje ga ne morejo ločiti od svojega življenja. Windows, Office, Outlook, Sharepoint in Exchange vse primere tega. Enako velja Microsoft Project, izdelek, namenjen posebej (pravzaprav zelo natančno) profesionalnim vodjem projektov, ki delajo z zelo velikimi skupinami.

Ne glede na to, ali gre za upravljanje projektov, upravljanje virov ali upravljanje portfelja, vam Microsoft Project ponuja celovito orodje za natančno zajemanje zahtevnosti. Microsoft je ob pisanju pred kratkim dodal podporo projektnim potekom projekta Agile, ki bo všeč tistim podjetjem, ki imajo nekatere skupine ali oddelke, ki delujejo na prilagodljiv način.

Izbira dva velika razloga:

 1. Namestitev v prostoru: Čeprav so orodja, ki smo jih pokrivali, neverjetna, je v večini podjetij resničnost, da zaradi skladnosti ne smejo gostiti podatkov zunaj sredstev podjetja. Pri Microsoftovem projektu je to enostavno doseči, saj ponujajo tudi lokalno različico.
 2. Dolgoročna stabilnost: Microsoft je podjetje, ki obstaja že od nekdaj in ga bo za vedno (nekakšno), zato ste lahko varni, če veste, da se vaši poslovni procesi ne bodo nehali vrniti nekega dne, ko je podjetje, ki je izdelalo orodje, propadlo..

Načrtovanje, PMP, Enterprise – zveni kot zastoj, nato pa preverite Microsoft Project!

TeamGantt

Kot že ime pove, TeamGantt je na Ganttovih lestvicah, kaj je Trello na Kanban ploščah. Podjetje se je osredotočilo na Ganttove karte, ki so glavni (in edini) gonilni dejavnik načrtovanja in izvajanja delovnih projektov. Čeprav to močno omejuje funkcionalnost, TeamGantt naredi tudi neverjetno čist, enostaven za učenje in učinkovit.

Toda ne zavajajte se, če mislite, da lahko z TeamGanttom naredite lestvice Gantt in spremljate prejemnika. Obstaja veliko funkcionalnosti, ki temelji na olajšanju sodelovanja, kot so:

 • Pogovori
 • Upravljanje dokumentov
 • Spremljanje časa
 • Odvisnosti (preslikava projektov, ki temeljijo na drugih projektih)

Brezplačni načrt omogoča le tri člane in en projekt, zato je tam precej, da lahko okusite aplikacijo. Plačani načrti znašajo 10 do 15 USD na uporabnika na mesec. Če menite, da Ganttovi grafikoni najbolje delujejo za vas in želite okoli tega zgraditi svoje delovne procese, je TeamGantt lepa in dobro videti.

Zoho projekti

Zoho projekti je ena od številnih ponudb podjetja Zoho, podjetja, s katerim ste morda že seznanjeni. Projekte Zoho predstavljajte kot trdno kombinacijo vseh funkcij, ki jih srečamo na tem seznamu.

Ganttovi grafikoni, mejniki, sledenje hroščev, časovni listi, upravljanje dokumentov, finance, integracija s priljubljenimi aplikacijami, forumi in podobno – kot sem že rekel, to je malo vsega in vse dele predvaja zelo dobro. Osnovni načrt je brezplačen za do 10 uporabnikov, nato pa bo aplikacija stala od 20 do 35 USD na mesec (opomba: to je fiksni mesečni strošek, ne za uporabnika).

Projekti Zoho so lepa možnost, vendar je še bolj smiselno, če že uporabljate poslovni programski paket Zoho..

Zaključek

Ne moremo zanikati, da so orodja za upravljanje projektov ključnega pomena za uspeh ekipe. Ob tako številnih možnostih se lahko odločite, kaj je za vas dobro. Zato na tem seznamu najdejo najboljša orodja, za katera menim, da so najboljša in se med seboj precej razlikujejo. Resnično upam, da vam bo pomagal nič na pravem! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map