Razumevanje dejanskega spremljanja uporabnikov za spletno mesto in aplikacije

Real User Monitoring (RUM) je tehnika testiranja, ki zbira in analizira uporabnikove interakcije s spletnimi stranmi ali aplikacijo.


Gre za pasivno nadzorno rešitev, ki vključuje zbiranje podatkov, ko se strani začnejo nalagati in to še naprej počnejo, ko obiskovalec krmari po spletnem mestu. To omogoča vpogled v to, kako dejanski obiskovalci doživljajo spletno mesto, vključno z uspešnostjo glede na uporabnikovo državo, brskalnik, napravo in druge spremenljivke..

V praksi je Orodje RUM bo nenehno opazoval uporabnikove interakcije s spletnim mestom ali aplikacijo, medtem ko bo analiziral razpoložljivost, funkcionalnost in odzivnost različnih komponent in storitev. Analizira uporabniško izkušnjo s preverjanjem meritev, kot so pot transakcije, čas nalaganja, odzivnost in druge, kar vam omogoča, da prepoznate komponente, ki poslabšajo delovanje in tiste, za katere je potrebna optimizacija.

Posledično lahko skrbniki ali razvijalci prepoznajo in obravnavajo težave, s katerimi se soočajo uporabniki, kot so počasne strani, nepravilne funkcije, omrežne zamude zaradi geografskih regij, težave z nezdružljivostjo brskalnika itd..

Nekatere informacije, ki jih prikazuje RUM, vključujejo;

 • Učinkovitost nadzorovanih strani, vključno s komponentami, ki najpočasneje nalagajo
 • Strani, ki jih uporabnik dostopa, ukrepajo in če obstajajo težave
 • Vrste uporabnikov z najboljšo izkušnjo, pa tudi tisti, ki se srečujejo s težavami, kot so počasni odzivi, skupaj s specifičnimi podatki, kot so lokacije, naprave, brskalniki in vrste in različice OS
 • Če najnovejše posodobitve, nadgrajene ali spremembe kode vplivajo na uporabniško izkušnjo

Sintetično testiranje & RUM

Uspešnost spletnega mesta je kritični del uporabniške izkušnje, saj skoraj vsak obiskovalec pričakuje hitro nalaganje strani in nemoteno navigacijo. Spletno mesto s slabšo učinkovitostjo obiskovalce in uporabnike ne bo več, zato bo treba spremljati in reševati morebitne težave z uspešnostjo.

Po nedavni študiji več kot 50% uporabnikov mobilnih telefonov pogosto zapusti spletno mesto ali aplikacijo, ko traja več kot 3 sekunde. Od tega se približno 40% nezadovoljnih obiskovalcev morda nikoli več ne vrne. Spremljanje spletnega mesta je zato ključnega pomena pri zagotavljanju, da izpolnjuje pričakovanja uporabnika.

Danes obstaja široka paleta orodij za testiranje spletnih strani, ki administratorjem in lastnikom podjetij omogočajo vpogled v različne meritve uspešnosti, razpoložljivost, čas nalaganja in drugo.

Te rešitve vključujejo brezplačno sintetično testiranje in resnično spremljanje uporabnikov. Sintetično testiranje analizira spletno stran na podlagi avtomatiziranih programskih skriptov ali robotov, ki posnemajo uporabnikova dejanja. Po drugi strani RUM analizira uporabnikove dejavnosti, ko se prijavijo in komunicirajo s spletnimi stranmi ali spletnimi aplikacijami.

V resničnem svetu so uporabnikova dejanja in izkušnje dinamičen in nepredvidljiv, zato je treba videti, kako se spletne storitve odzivajo na različne zahteve pod različnimi pogoji.

Na primer, na spletnem mestu za e-trgovino ima lahko uporabnik težave z načinom plačila, zaradi lokacije ali drugih razlogov. Če to ne uspe, mora razvijalec ugotoviti, kaj se bo zgodilo, če uporabnik klikne nepričakovano povezavo, gumb nazaj itd. (Tj. Kaj se bo zgodilo z vozičkom?).

Prava orodja za spremljanje uporabnikov omogočajo vpogled v interakcijo resničnega obiskovalca s spletno stranjo, medtem ko sintetično testiranje ponuja podobno oceno, kaj bo pričakoval uporabnik.

Potreba po RUM

Večina današnjih spletnih mest in aplikacij se je razvila v dinamične sisteme, razporejene po različnih tehnologijah, ki se spreminjajo dnevno. Najpogosteje nekatere posodobitve, nadgradnje ali spremembe kode lahko vplivajo na delovanje nekaterih ali vseh uporabnikov. Za zagotovitev, da spremembe ne poslabšajo učinkovitosti, je treba spremljati komponente spletnega mesta in odpraviti morebitne težave.

Ko se spletna mesta povečujejo v velikosti in občinstvu, se poveča tudi število lokacij in raznolikosti naprav, operacijskih sistemov in brskalnikov. In vsak od njih vpliva na uporabniško izkušnjo. Analiza, kako vsak obiskovalec komunicira s spletnimi stranmi ali aplikacijami, ponuja koristne vpoglede in način prepoznavanja področij ali komponent, ki zahtevajo pozornost ali optimizacijo.

Čeprav obstaja več orodij za spletno testiranje, RUM zagotavlja boljšo analizo uporabnikove transakcijske poti na podlagi različnih edinstvenih meritev. Še posebej je uporabno pri odkrivanju težav z uporabniki, ki se lahko pojavijo po nadgradnji strojne in programske opreme, posodobitvah, spremembah kode, spremembah spletnega mesta, spremembah omrežja itd..

Prednosti RUM-a

To spremljanje omogoča skrbnikom spletnih strani, da vidijo, kdaj in kje prihaja do poslabšanja uspešnosti, prometa v tem trenutku, prizadetih meritev in več.

Glavne prednosti spremljanja dejanskih uporabnikov vključujejo;

 Zagotavljanje vpogleda v interakcijo in uporabo resničnih uporabnikov z aplikacijo. Poleg določanja možnosti za optimizacijo je RUM koristen za določanje prihodnjih potreb ali izboljšav po nadgradnji.

 • Določa geografsko porazdelitev uporabnikov in kako se aplikacija ali strani odzivajo na zahteve iz različnih regij.
 • Vzpostaviti dejansko uporabo resničnih uporabnikov; to vključuje določitev načina uporabe omrežja, strežnika in drugih virov na podlagi dejanskih uporabnikov.
 • Zagotovite si popolno prepoznavnost spletnega mesta in tako hitreje prepoznajte in odpravite težave z uspešnostjo
 • Poiščite stran z visoko zmogljivostjo, poglejte, kako se različne funkcije odzivajo in odpravljajo težave s počasnimi komponentami.
 • Odpravite slepe točke, s tem pa izboljšajte uporabniško izkušnjo in storitev
 • Sledite poti transakcij obiskovalcev in preverite, na kateri točki se pojavijo težave, torej hitrejša rešitev

Kako deluje RUM?

Rešitev RUM uporablja niz orodij, ki temeljijo na odjemalcih ali na strežniku, kot so testiranje skript, agentov in omrežnih vohljajev za preverjanje komponent spletnega mesta, ko uporabniki komunicirajo s stranmi ali aplikacijo.

Medtem ko se obiskovalci gibljejo po spletnem mestu ali komunicirajo med njimi, agent posluša ves promet, medtem ko zbira uspešnost, sodelovanje in druge uporabne meritve.

 • Meritve uspešnosti vključujejo čas nalaganja strani, odzivnost, uporabo pasovne širine itd.
 • Meritve posla, kot so stopnje obiskov ene strani, konverzije in več.
 • Uporabniške meritve, kot so lokacija, iz katere prihaja uporabnik, naprava, vrsta brskalnika in različica, hitrost ponudnika in druge spremenljivke, ki vplivajo na uporabniško izkušnjo.

Ko agent zbere podatke za uporabnika, ga pošlje na analizirano platformo, kjer ga razvrsti in razporedi po določenih parametrih. Rešitev nato predstavlja analizo v enostavno razumljivih in uporabnih oblikah, kot so grafikoni, vrstice, grafikoni in druge vizualizacije.

Med postopkom spremljanja orodje RUM za zbiranje podatkov o uporabniški izkušnji sledi naslednjim korakom.

 • Nalaganje skripta: To injicira majhen skript v glavnih oznakah strani za spremljanje strani, ko se nalagajo.
 • Snemanje: Skript zbira ustrezne podatke o uspešnosti, ko se nadzorovana stran nadaljuje z nalaganjem. To vključuje stran, informacije o časovnem razporedu, komponente itd.
 • Pošlji podatke: Ko se stran v celoti naloži, skript pošlje zbrane podatke strežniku.
 • Obravnavati: Strežniki bodo nato obdelali podatke in izvlekli uporabniško okolje, podatke o zmogljivosti in druge ustrezne informacije, ki jih nato shrani v bazo podatkov. To bo odkrilo tudi počasnost, napake, težave z navigacijo in druge težave za vsako stran in uporabnika.
 • Združevanje: Če želite ustvariti dejanska poročila, strežnik organizira prejete podatke na podlagi spremenljivk, kot so lokacija, pregledane strani, operacijski sistem vrste naprave in vrste in različice brskalnika. To olajša ogled strani, razpoložljivosti in uspešnosti na podlagi uporabnikovih različnih naprav, brskalnikov in regij.
 • Opozorilo: Ko orodje RUM prepozna kritično težavo, lahko opozori ustrezne za ukrepanje.

Nekatera orodja podatke razvrstijo v poglede strani – prikazujejo podrobnosti za vsako stran. Prikaže tudi vse zaporedne poglede strani med enim obiskom za vsakega uporabnika poleg drugih dejanj. Imajo tudi možnosti, da podatke razvrstijo po podrobnostih, kot so URL, ogledi strani in obiskani čas ter vse druge uporabniške informacije, kot so naprava, brskalnik, regija itd..

Metoda zbiranja podatkov

Obstajajo različne tehnike RUM z različnimi funkcijami in metodami uvajanja. V večini primerov je izbira orodja ali metode uporabe odvisna od tega, kaj potrebuje spremljanje, proračun, obseg, poročanje itd. Skupna orodja temeljijo na eni od naslednjih tehnik zbiranja podatkov.

 • Zbiranje podatkov na strani strežnika s pomočjo piškotkov
 • Stran brskalnika z uporabo JavaScript ali agentov
 • Hibridna metoda, ki združuje zbirko podatkov strežnika in brskalnika

Kdo zahteva RUM?

Poročila RUM, ponavadi predstavljena na nadzornih ploščah, so uporabna za spletne skrbnike, razvijalce, managerje, poslovneže in druge zainteresirane strani.

Natančneje,

 • Upravitelji digitalnih izdelkov lahko preverijo, ali aplikacije ali spletna mesta izpolnjujejo zahteve, in jih odpravijo, če nudijo slabšo zmogljivost.
 • Sprednji razvijalci: zagotoviti, da kode, spremembe, nove funkcije in druge komponente pravilno delujejo.
 • Tehnični vodi: nadzorne plošče ali poročila tehničnim osebam omogočajo dostop do spletnega mesta ali aplikacije in ugotavljajo, ali obstajajo težave, na katere je treba biti pozoren.

Vsakdo, ki vodi spletno podjetje in se ukvarja z uporabniško izkušnjo, mora upoštevati resnično spremljanje uporabnikov.

Zaključek

Z zapleteno kombinacijo raznolikih komponent omrežja, strojne in programske opreme na današnjih spletnih mestih in aplikacijah je lahko ponudba smiselne uporabniške izkušnje izziv, še posebej, če nekatere od teh napak. Pravo spremljanje uporabnikov zagotavlja način za analizo spletnega mesta in pridobivanje rezultatov na podlagi dejanskih obiskovalcev podatkov.

Oznake:

 • Spremljanje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map