S svojimi vtičniki dopolnite svojo WordPress zmogljivost

Hitrost spletnega mesta je ključna za rast, vendar je pogosto spregledana.


Predstavljajte si vse tisto trdo delo, ki ste ga vložili v pisanje vsebine in postavitev spletnega mesta, le da bi ga vaši konkurenti potisnili na stran Čeprav je za njim lahko veliko dejavnikov, je eden takšnih dejavnikov hitrost spletnega mesta. Ne glede na državo ali napravo, ki jo uporablja vaš bralnik, se vaše spletno mesto POTREBNO nalaga čim hitreje, da se lahko držijo.

Ne le da pomaga pri lepljenju bralcev, ampak je tudi dejavnik razvrstitve za iskalnike. Če hitrost vašega spletnega mesta ne doseže ocene, je malo verjetno, da se boste uvrstili višje.

Torej, kaj resnično ovira hitrost vašega spletnega mesta WordPress?

No, lahko je več dejavnikov, nekateri najpogostejši pa so obravnavani v nadaljevanju.

Preveč vtičnikov je nameščenih

Medtem ko so vtičniki do neke mere potrebni, je zaradi prevelikega števila vaših strani spletno mesto prepojeno in zmanjšuje hitrost. Funkcionalnosti vtičnikov vas lahko zamikajo, ker zmanjšujejo ročno delo, če pa žrtvujete svojo hitrost, potem ni dobra ideja.

Pogosto polovica vtičnikov samo sedi tam in zbira prah. Začnite torej z določitvijo vtičnikov, ki jih ne potrebujete, in jih odstranite.

Slike niso optimizirane

Dobra praksa je, da v članke vključite tono slik, saj so bralci in iskalniki všeč. Vendar pa ni v redu, če na spletno mesto dodate slike, ne da bi jih komprimirali / optimizirali.

Ne glede na to, kako impresivna je slika, če je več kot 200-300 KB, jo je treba stisniti. Stiskanje slik zmanjšuje velikost, medtem ko komaj izgubi kakovost.

Stiskanje / optimizacijo je mogoče hitro opraviti z uporabo posebnih vtičnikov, omenjenih v tem članku. Do tega bom prišel malo.

Odzivni čas strežnika je počasen

Včasih ste naredili vse, kar ste lahko, težava pa je drugje. V tem primeru je to morda vaš ponudnik gostovanja. Nekatera podjetja, ki gostijo tam, močno omejijo hitrost, ki vam jo lahko dajo, zaradi česar ne morete izboljšati hitrosti svojega spletnega mesta.

Možna rešitev bi bila, da se v zvezi s tem obrnete na njih ali preprosto spremenite ponudnika gostovanja.

Različica PHP je zastarela

Posodabljanje stvari je najboljši način za odpravljanje težav, zakaj torej ne bi začeli s svojo različico PHP? Ker je osnovni programski jezik vseh WordPress spletnih mest, lahko uporaba njegove najnovejše različice najverjetneje pomaga pri povečanju hitrosti vašega spletnega mesta.

Poleg zgornjih nasvetov morate uporabiti tudi določene vtičnike, da še povečate hitrost svojega spletnega mesta. Poglejmo jih.

Raketa WP

Strokovnjaki WordPress, ki so ga WP Rocket označili za “najzmogljivejši” predpomnilni vtičnik, so zelo pomembni za povečanje hitrosti vašega spletnega mesta. Namestitev in v trenutku se aktivira zelo enostavno in tako odpravite nepotreben boj.

Ta vtičnik opravi kup nalog v ozadju, ne da bi vam bilo treba narediti nič, kot je:

 • Zmanjša težo vaših CSS, HTML in JavaScript
 • Slike naložijo na spletno mesto samo, če se uporabnik pomakne navzdol
 • Pogosto počisti predpomnilnik strani
 • Simulira obisk, da prednaloži predpomnilnik

Vmesnik je precej preprost, njihova podporna ekipa pa je vedno pripravljena rešiti vse vaše težave.

Perfmatri

Z uporabo povečajte hitrost in splošno uspešnost spletnega mesta Perfmatri. Deluje z zmanjšanjem nepotrebnih zahtev in sredstev HTML. Ima enostavno nadzorno ploščo, s katere lahko omogočite / onemogočite zahteve in naredite druge konfiguracije.

Primer:

 • Lene naloge slik
 • Prednastavitev DNS
 • Vnaprej povežite
 • CDN prepisati
 • Odstranite selitev jQuery, podrobnosti o različici, povezava RSD, kratka povezava, povezave do vira RSS, dashicons, povezave REST API, poizvedbeni nizi
 • Onemogoči komentarje, samostojne pingback, API za srčni utrip, Googlove pisave, RSS vire, XML-RPC, emojis, embeds
 • Spremenite prijavni URL, interval samodejnega shranjevanja

in še veliko več …

Da ne omenjam, njegova velikost je pod 50 KB, kar je res lahka. Ne zavzame veliko dodatnega prostora in na sprednji strani nima JavaScript. Sem že omenil, da je združljiv z vsemi vtičniki in temami tam? Ni možnosti za konflikte.

Ko namestite ta vtičnik, boste lahko uživali v pogostih posodobitvah in vrhunski podpori.

Smash

Se spomnite, da sem vam zgoraj povedal o stiskanju / optimizaciji slik? No, Smash počne točno to. Funkcije tega vtičnika se vrtijo okoli slik, kar vam omogoča:

 • Velikost velikosti
 • Stisnite / optimizirajte
 • Postavite jih na “leni tovor”
 • Zaznajte ogromne slike

Najboljši del je, da lahko vse te naloge avtomatizirate in pustite, da se izvajajo v ozadju. Smush je združljiv z Gutenbergom in ne omejuje mesečnega obsega uporabe, kar pomeni, da lahko optimizirate toliko slik, kolikor želite.

Ampak..

Če želite bolj napredne funkcije, lahko preverite tudi Smush PRO.

Ena od odličnih lastnosti PRO je CDN. Smush bo postregel s slikami s svojega hitrega CDN-a brez zapletenosti sprememb DNS.

WP Super predpomnilnik

PHP skripti so veliko težji od HTML-ja in to ne pozabite, WP Super predpomnilnik pomaga pri izboljšanju hitrosti vašega spletnega mesta. Iz dinamičnega bloga ustvari statične datoteke HTML in svojim obiskovalcem pokaže, da ne namesto iz polno težkega.

Po konfiguraciji počisti tudi neželen predpomnilnik, da pospeši stvari. Druga zelo zanimiva funkcija je “prednalaganje”. Vtičnik samodejno obišče strani vašega spletnega mesta in obiskovalcem ustvari vnaprej naloženo različico, tako da vam ni treba vsakič znova nalagati.

Tako pa je še nekaj takšnih funkcij, ki so usmerjene v doseganje boljše hitrosti spletnega mesta.

W3 Skupaj predpomnilnik

Še en odličen vtičnik za predpomnjenje, W3 Skupaj predpomnilnik. Ima več kot milijon namestitev in najbolje naredi tisto, kar je znano – povečuje hitrost spletnega mesta s predpomnilnikom.

Ta vtičnik je popolnoma brezplačen in odprtokoden in ga je mogoče integrirati s CDN za drastične izboljšave. Deluje tudi na mobilnih napravah, kar pomeni, da bi obiskovalci dobili enake ugodnosti kot na namizju.

WP najhitrejši predpomnilnik

Večina teh vtičnikov “predpomnilnika” ima podobna imena in WP najhitrejši predpomnilnik v tem primeru ni nič drugače. Torej, med njimi se je preprosto zmešati; vendar ima ta vtičnik kup edinstvenih funkcij, zaradi katerih izstopa.

Ima predpomnilnik namizja in lahko spremeni HTML. Poleg tega ima tudi možnosti kombinacije za JavaScript in CSS. Nekatere druge funkcije vključujejo:

 • Predpomnjenje brskalnika
 • Orodja GZIP
 • Optimizacija slike
 • Podpora za CDN
 • Začasne omejitve predpomnilnika

Stran z nastavitvami tega vtičnika je zelo uporabniku prijazna in vsako potrditveno polje ima malo razlage, tako da veste, kaj počnete. Če želite dostopati do več funkcij, lahko nadgradite na njihov premijski načrt.

EWWW orodje za optimiziranje slik

EWWW orodje za optimiziranje slik vam lahko pomagajo povečati hitrost spletnega mesta, prihraniti prostor za shranjevanje in pasovno širino. Po namestitvi bo ta vtičnik optimiziral vse vaše prednastavljene slike in tudi nove. Ima pametno tehnologijo, ki določa, ali je treba vašo sliko za večjo hitrost pretvoriti v drugo datotečno obliko, in to stori za vas, če želite.

Lahko ste prepričani, da vaše slike v procesu ne izgubijo nobene kakovosti, najboljši del pa je, da optimiziranje tone slik ne bo trajalo večno, zahvaljujoč njihovi optimizaciji v strežniku.

Kolibri

Vtičnik za optimizacijo vse v enem, Kolibri ima vse, kar potrebujete za pospešitev vašega spletnega mesta. Lahko naredite stiskanje datotek, optimizacijo sredstev, integrirate Cloudflare in tudi spremljate svojo uspešnost. Poleg tega lahko:

 • Združite in spremenite kodo
 • Izvedite predpomnjenje celotnega spletnega mesta
 • Stisnite datoteke prek GZIP
 • Obvestite se med izpadi in počasnim nalaganjem
 • Dostop do analitike za hitrost strani

Ta dodatni vtičnik je veliko več in lahko jih vse preizkusite s 7-dnevno brezplačno preskusno različico. Če je hitrost spletnega mesta vaša glavna skrb (kot vsi mi), morate vsekakor to preveriti.

Predstavljajte si

Prižgite si težke slike Predstavljajte si. Optimizira lahko vse svoje obstoječe in nove slike, ne da bi pri tem žrtvoval kakovost. Super je, da vam ni treba ničesar storiti ročno. Po namestitvi tega vtičnika se bo samodejno začelo optimizirati in prihranilo vam bo ogromno časa.

Začnete lahko brezplačno in po potrebi nadgradite na premijski načrt.

Nesmiselnost

Nesmiselnost je še en močan vtičnik, ki pomaga izboljšati hitrost vašega spletnega mesta. Način, kako to deluje, spreminja velikost slik na primerno velikost, tako da zasede minimalno prostora. Nadalje lahko nastavite širino in višino ter celo nastavite raven kakovosti.

Druga funkcija, o kateri je vredno govoriti, je ta, da lahko slike PNG pretvorite v JPG znotraj sistema, ne da bi zapustili svojo nadzorno ploščo. Na splošno je Imsanity priročen in odličen za hitro opravilo.

Hitra izvedba

Enostavna nastavitev, Hitra izvedba ne potrebuje nobenega znanja o kodiranju za dosego veliko hitrejšega mesta WordPress. Ima kup različnih funkcij, kot so:

 • Predpomnjenje strani
 • Optimizacija slik
 • Optimizacija baze podatkov
 • Minifikacija CSS in JavaScript
 • Omogoči / onemogoči vtičnike na določenih straneh

Poleg vsega ponuja tudi leno nalaganje in naprednejše možnosti predpomnjenja. Ker ta vtičnik ni brezplačen, boste morali kupiti enega od njihovih plačljivih načrtov, ki se začne že pri 39,99 USD / leto.

Hitra povezava

Edinstven vtičnik, Hitra povezava, piha lažje. Številna spletna mesta (vključno z dobro znanimi) trpijo zaradi počasne navigacije z ene strani na drugo. Če se želite boriti proti temu, ta vtičnik smešno skrajša čas nalaganja obiskovalcev s predhodnim nalaganjem naslednje strani.

Ima pametno tehnologijo, ki že ugiba, s katero povezavo bo obiskovalec morda obiskal naslednjič, in jo vnaprej naloži, da se izognemo čakalnim časom. Hitra povezava je lahka in naredi samo tisto, kar je potrebno. Nič manj, nič več.

Zaključek

Tam ga imate – najboljše WordPress vtičnike, ki jih lahko naredite obremenitev spletnega mesta veliko hitreje kot prej. Upam, da vam bo ta seznam pomagal doseči boljšo uvrstitev in uporabniško izkušnjo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map